The Last of Us Part II Metascore 95, Kullanıcı Puanı 37

21.06.2020 10:37 Gazali Çetinkaya

 
Naughty Dog'un merakla beklenen devam oyunu The Last of Us Part II en sonunda çıkışını gerçekleştirdi ve çıkışıyla birlikte büyük tartışmalara yol açtı.
 
Oyuna basın tarafından verilen ortalama puan 100 üzerinden 95 fakat kullanıcı puanı ortalaması 100 üzerinden 37.
 
Oyuncuların bu kadar düşük puanlar vermesinin iki başlıca sebebi var. Birincisi senaryo ve ikincisi de eşcinsellik.
 
Senaryo ben de dahil olmak üzere çoğu oyuncunun görmek ve duymak istediği bir senaryo değil o yüzden bu konuda biraz haklılık payı var fakat yine de bu hikaye anlatma şeklinin ve sunumunun başarısını değiştirmiyor. İkinci konu ise ana karakterimiz Ellie'nin eşcinsel olması. Bu konuda düşük puan veren kullanıcıların hiçbir haklılık payı yok. Kısacası homofobikler nefretini oyuna kusmuş. Gerçek hayatta nasıl eşcinsel bir insana saygı duymak zorundaysanız oyunda da sırf eşcinsel karakterler var diye olumsuz eleştiremezsiniz. Zaten oyunun bunun propagandasını yapmıyor.
 
Bir diğer önemli nokta ise kullanıcı puanlarının oyunun erişime açılmasından hemen sonra verilmesi. Yani oyunu bitirmeden veya hiç oynamadan sadece önceden sızan spoiler'lar baz alınarak verilen puanlar.
 
Sonuç olarak oynanışı, görselliği, sunumu, detayları, gerçekçiliği ve daha birçok özelliği ile oyunun gerçek değeri Metascore puanına yakın. Oyunu oynayıp oynamama konusunda kararsız olan kişiler kullanıcı puanı ortalamasını ciddiye almamalı. 
 
BSC video incelemesini de buradan izleyip daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz.
 
Haber yoruma kapalıdır.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Last of Us Part II Platformlar: PS4 Geliştirici: Naughty Dog Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Aksiyon-Macera Çıkış Tarihi: 19 Haziran 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 10 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler