The Sims Rakibi InZoi'nin PC Sistem Gereksinimleri Belli Oldu

11.08.2024 13:34 Mehmet Tandoğan

 
 
PUBG'nin arkasında geliştirici ekip Krafton tarafından biz oyun severlere sunulacak olan yaşam simülasyonu oyunu InZOI için PC sistem gereksinimleri açıklandı. The Sims rakibi olması planlanan proje oyunculara geniş özgürlükler sunmayı hedefliyor.
 
InZOI dikkat çekici projelerden bir tanesi
 
 
 
InZOI birçok noktada iyi işler yapmaya hazırlanıyor. Özellikle grafik ve animasyon konusunda üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Yaşam simülasyonu içerisinde istediğiniz gibi bir karakter oluşturabiliyor, kendi hayatınızı idare etmeye çalışabiliyor, işinize gidebiliyor, kendi ailenizi kurabiliyor, çocuklarınızı yetiştirebiliyor, evinizi alabiliyor ve gerçek hayatta neler yapıyorsanız aynı şekilde bu oyun içerisinde de gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Oyunun şu anda PC sistem gereksinimleri belli durumda. 2024 yılı içerisinde piyasaya sürülmesi planlanan oyunun özellikleri şu şekilde:
 
Minimum
 
- 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
- İşletim Sistemi: Windows 10/11
- İşlemci: Intel i5 10400, AMD Ryzen 3600
- Bellek: 12 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA RTX 2060 (8G VRAM), AMD Radeon RX 5600 XT
- DirectX: Sürüm 12
- Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
- Depolama: 60 GB kullanılabilir alan 
 
Tavsiye edilen
 
- 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
- İşletim Sistemi: Windows 10/11
- İşlemci: Intel i7 12700, AMD Ryzen 5800
- Bellek: 16 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3070 (8G VRAM), AMD Radeon RX 6800 XT
- DirectX: Sürüm 12
- Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
- Depolama: 75 GB kullanılabilir alan 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Yaşam simülasyonu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, oldukça ön plana çıkmayı hedefleyen ve oyuncuların gözyaşı dökmesine neden olacak bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. The Sims serisini hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Bu seri içerisinde bildiğiniz üzere oldukça fazla oyun bulunuyor ve her oyunla beraber daha gelişmiş sistemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Şimdi ise serinin en yeni oyunu ile karşı karşıya kalmaya hazırlanırken, bu oyunun da rakip olarak çıkması bekleniyor. Bildiğiniz üzere bu yapım içerisinde her bir hayatın farklı hikayelere dönüştüğünü görebiliyor ve kendinize ait bir karakter oluşturarak oyuna başlayabiliyorsunuz. Yaşam simülasyonu içerisinde gerçek hayatta neler yapıyorsak, aynı şekilde bu oyunda da bunları gerçekleştirebiliyoruz.
 
Örneğin, gerçek hayatta işe gidiyorsanız, burada da işe gidebiliyor, kendi ailenizi korumak ve evlenmek istiyorsanız, aynı şekilde burada da evlenip yuvanızı kurabiliyorsunuz ve gelecek nesillere kendinizi bırakabiliyorsunuz. Gerçek hayat içerisinde yer alabileceğiniz sistemlerle beraber bulunduğumuz ortamda kendi hayat hikayemizi oluşturabiliyor, karakterimizi özelleştirebiliyor, kullanımı kolay araçları kullanabiliyor ve daha fazla detay ile ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde geliştirici ekip, üst düzey grafiklerin ve animasyonların da olacağını söylüyor. Durum öyle olunca beklentiler bir hayli yükseliyor ve kendi beklentilerimize uygun olarak oyunun çıkışını beklemek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde sadece yaşamakla kalmıyor ve karakterimizi kontrol etmekle yetinmiyor, aynı zamanda ev inşa edebileceğimiz ve inşa etme simülasyonu sistemleri ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapılarla da karşı karşıya gelebiliyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde oldukça farklı türlerin birleşimini görebiliyor ve bu da oyundaki detayı ve çeşitliliği artıran unsurlar arasında yer alıyor.
 
Bu tarz detaylarla yer alabileceğimiz oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi deneyimlerimizi özelleştirebiliyor ve deneyimlerimize özelleştirirken aynı zamanda her karakterin özgür iradesinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yolda gördüğünüz bir karakterle etkileşime girebileceğiniz ve onunla konuşabileceğiniz yapımda her bir karakterin farklı arka plan hikayeleri bulunuyor ve bu hikayelere siz de konu olabiliyorsunuz. Onların hikayesini öğrenebileceğiniz ve neler yaşadığını deneyimleyebileceğiniz yapımda, normal hayatta nasıl bir etkileşime girebiliyorsanız, aynı şekilde bu oyunda da bu etkileşimleri görebiliyorsunuz. Dolayısıyla gerçekçilik anlamında oyun üst düzey bir performans göstermeye çalışıyor ve daha gelişmiş mekaniklerle karşımıza çıkmayı hedefliyor.
 
 

Hayat simülasyonu içerisinde istediğimiz gibi ilerlerken, aynı zamanda yapacağımız hamlelerle kendi karakterimizin, ailemizin ve yaşantımızın kaderini belirleyebiliyoruz. Farklı deneyimler ve benzersiz hikayeler konusunda oldukça ön plana çıkmaya hazırlanan oyunda, rastgele olarak oluşturulmuş karakterlerin ve sistemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı şekillerde ilerleyebileceğiniz ve kendi bölgenizi keşfedebileceğiniz yapımda, aynı şekilde bulunduğunuz şehri seçebiliyor, bu şehri istediğiniz gibi dolaşabiliyor, keşfedebiliyor, iş olanaklarını takip edebiliyor, yaşamsal alanlara doğru ilerleyebiliyor, parklara, bahçelere ve sosyal anlamda etkileşime girebileceğiniz kısımlara geçiş yapabiliyor ve gerçek hayat simülasyonu içerisinde işlerin yolunda olduğunu teyit edebiliyorsunuz.
 
Farklı deneyimler yaşayabileceğiniz her oyuncunun benzerlik hikayeleri konu olacağı ve aynı zamanda tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi etkileşimlerle beraber farklı hikayelere konu olabileceğiniz yapımda, yapacağınız her hamle tamamen size ait oluyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla ilerleyebileceğiniz yapımda, elbette istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda kendi stratejinizi ve planınızı belirleyebiliyorsunuz. Strateji ve planlardan kastımız, elbette hayata bakış açınız ve ilerleyen süreçte neler yapabileceğiniz konusu ön plana çıkıyor.
 
Dilediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz ve bu sistemlerle karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda derin ve detaylı simülasyon unsurları ile karşı karşıya geliyorsunuz ve burada, örneğin ilk etapta karakterin sağlığıyla ilgilenmek istiyorsanız ve sağlık sektörüyle de haşır neşir olmak istiyorsanız, ona göre kendinize ait bir iş belirleyebiliyor ve kariyer belirleyebiliyorsunuz. Veya daha farklı bir şekilde yer almak istiyorsanız, ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada dilediğiniz gibi hayata bakış açınızı ve hayattaki planlamalarınızı değiştirebiliyor ve kendi seçimlerinizi ortaya dökebiliyorsunuz. Farklı sistemlerle ve diğer oyunculardan farklı bakış açılarıyla yer alabileceğiniz yapımda her bir oyuncu farklı hayata adım atabiliyor ve zaten gerçek hayatta da olduğu gibi herkesin yaşantısı nasıl farklıysa, bu oyun içerisinde de herkesin yaşantısı farklı oluyor.
 
 
 
Gerçekçi yaşam simülasyon deneyimiyle ön plana çıkabileceğimiz yapımda, hayallerimizdeki hayatı yaşayabiliyor ve derin ve kolay simülasyon unsurlarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağınız seçimlerle gidişatınızı belirleyebilir, hayallerinizdeki hayatı yaşamak için elinizden geleni yapmak durumunda kalır ve tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi etkileşim yoluyla derin ilişkiler kurabilir ve farklı şekillerde diğer karakterlerle daha yakın olabilirsiniz. Her karakterin özgür iradesi ve hareket kabiliyetleri bulunuyor. Dolayısıyla bu da oyuna doğallık ve gerçekçilik katan unsurlar arasında yer alıyor. Tanıştığınız her bir karakterin burada farklı ve arka plan hikayesinin olduğundan bahsedebiliyor ve hayatın sunduğu çeşitli duyguları hissetmek için burada elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra oyun içerisinde rastgele olayların ve beklenmedik durumların olduğundan da bahsetmekte fayda var çünkü hayatın kendisi içerisinde de aynı şekilde sürprizler ve olağandışı olaylar olabiliyor. Aynı şekilde bu oyun içerisinde de tam bu tarz detayların olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten geliştirici ekip şu mesajı bizlere veriyor: “Hayatın kendisi gerçek bir armağandır ve her yolculuğun kendisinin bir anlamı vardır.” Bu mesajdan anlayabileceğimiz üzere oyunda farklı sürprizlerle karşı karşıya kalabilir, hayatın ne getireceğini burada göremeyebilir ve kaderimizi burada yaşamak tamamen bizim işimiz oluyor. Çok çalışabileceğiniz, farklı hayaller kurabileceğiniz, ailenizi kurabileceğiniz veya daha farklı bir yaşantıya yol açabileceğiniz yapım içerisinde neler hissetmek istiyorsanız ve neler yaşamak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve oyunun üst düzey grafiklerinin ve kalitesinin olduğundan bahsetmekte fayda var.

Unreal Engine 5 oyun motoruyla desteklenen bu yapım içerisinde hem grafiklerin hem de animasyonların bir hayli ön planda olduğunu ve yüksek olduğunu söyleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra etraftaki dokuların, şehir hayatına ve çok daha fazlasına oldukça akıcı ve canlı bir şekilde bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Oyuncular hayal güçleriyle özgürce düşünebiliyor, istediklerini gerçekleştirebiliyor, farklı kaynakların oluşturulmasını sağlayabiliyor ve özgürce bu hayal güçlerini oyuna aktarabiliyor. Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve oyun çıkış yaptıktan sonra kendi oyuncu topluluğunuzu oluşturmak ve ilerleyen süreçte de mod desteği ile bizlere sunulmak isteniyor diyebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber bildiğiniz üzere, The Sims serisinden örnek verecek olursak, oyunun birçok ek paketi bulunuyor ve umuyoruz ki bu oyun içerisinde tam bir oyun deneyimi elde edebilir ve kendimizi ek paketler içerisinde boğulmuş bir şekilde bulmayız.
 
 
 
Çünkü bu tarz oyunlarda para kazanmak uğruna oldukça fazla DLC yani ek paket çıkarılıyor ve bunun en somut örneği The Sims serisidir. Bu seri içerisinde bildiğiniz üzere bir oyun için onlarca ek paket çıkarılıyor ve her dönem çıkarılan ek paketlerle beraber ekstra ücret ödemek durumunda kalıyorsunuz. Dönüp baktığımızda ek paket içerisinde yer alan mekanikler, aslında tam oyun içerisinde olması gereken özellikleri kapsıyor. Örnek verecek olursak, bir köpeği sevme, bir köpeğe veya hayvana sahip olma gibi temel özellikler aslında bir ek paket aracılığıyla geliyor. Bunun yanı sıra, yine evleneceğiniz partisini seçtikten sonra evlenme merasiminin ek paket halinde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz detayların tam sürümü oyun içerisinde olması gerektiğini vurgulayabiliyor ve bunların ek paket halinde satılmamasını istiyoruz.
 
Durum böyle olunca sürekli olarak ek paketlere para vermek durumunda kalıyor ve paketlerin fiyatları da oldukça yüksek bir şekilde karşımıza çıkıyor. Çünkü ek paketlerin hepsini almaya kalkarsak, temel oyunu tekrar bir kere daha almış oluyoruz. Dolayısıyla bu duruma oldukça dikkat edilmesi gerekiyor ve ilerleyen süreçte umuyoruz ki bu durumu ötesine geçilir ve ek paketler konusunda daha stabil bir hale gelebiliriz. Yine The Sims serisinin en son oyunu, yani çıkış yapmış dördüncü oyunu, bildiğiniz üzere oynaması ücretsiz hale geldi ve sadece ek paketlerin parayla satıldığını gördük. İlerleyen süreçte çıkacak olan yeni seri oyunda da aynı durum söz konusu olacak. Oyun tamamen ücretsiz sunulacak ve ek paketler ise bizlere parayla satılacak.

Konumuza dönecek olursak, elbette bu yapım içerisinde nasıl bir para kazanma yöntemi benimsenecek hep birlikte göreceğiz. Oyun çıkışına henüz varken, farklı kıyafetlerimizi oluşturabilecek, karakterlerimizi kişiselleştirebilecek ve daha fazla detay ile yerimizi alabileceğiz. Karakterimizin görünümünü özelleştirebileceğimiz, kıyafetlerini seçebileceğimiz, serbestçe hareket edebileceğimiz ve daha fazla detay ile ilerleyebileceğimiz yapımında kendi yolumuzu seçmeye çalışıyoruz. Mümkün olduğunca farklı bölümlere doğru ilerlemeye başlıyor ve bu dünyayı keşfetmek durumunda kalıyoruz. Oyunun içerisinde giriştiğimiz dünyada, elbette oldukça farklı olayların ve sürprizlerin olduğunu bahsedebiliyor ve bu sürprizlerle kendimize örnek yapabiliyoruz. İkamet ettiğimiz şehrin yönlerini tamamen özelleştirebiliyor ve istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. Bunun yanı sıra şehrimizi en iyi şekilde keşfedebiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca bu keşiflerle buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve detaylı simülasyon usulü ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, yaşam simülasyonu oyunu, oyunculara gerçek hayatta yaptıkları her şeyi sanal bir dünyada yapma imkanı sunarak The Sims serisine rakip olmayı hedefliyor. Oyuncular, kendi karakterlerini oluşturarak oyuna başlıyor ve karakterlerinin yaşamını şekillendiriyor. Gerçek hayatta yapabileceğiniz her şeyi, bu oyunda da gerçekleştirebilirsiniz: işe gitmek, evlenmek, aile kurmak, ev inşa etmek ve daha fazlası. Oyunun sunduğu geniş seçenekler ve detaylı mekanikler, oyunculara zengin bir deneyim sunmayı amaçlıyor.
 
Geliştirici ekip, oyunun üst düzey grafiklere ve animasyonlara sahip olacağını belirtiyor, bu da oyunun gerçekçilik anlamında yüksek beklentiler oluşturmasına neden oluyor. Karakterinizi özelleştirmekten ev inşa etmeye kadar birçok farklı sistemi bünyesinde barındıran bu yapım, türlerin birleşimiyle oyunculara çeşitlilik sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde her karakterin özgür iradesi bulunuyor ve diğer karakterlerle etkileşime geçebiliyorsunuz. Yolda gördüğünüz bir karakterle konuşabilir, onların arka plan hikayelerini öğrenebilir ve bu hikayelere dahil olabilirsiniz. Bu etkileşimler, oyunun gerçekçilik seviyesini artıran önemli unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun çıkışı yaptığı zaman haberdar olmak istiyorsanız, Steam platformu üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PCIFIC Esports Berlin Yolcusu! 10 Eylül ESL Pro Lig Sezon 20'de A ve B Grubu Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Eylül PlayStation 5 Pro Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri 10 Eylül Kızılderililerden İlham Alan As the Leaves Fall Duyuruldu 10 Eylül Hikaye Odaklı Fotoğrafçılık Oyunu FOMOGRAPHY Duyuruldu 10 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler