Xbox Game Pass Kazandırmaya Devam Ediyor: Konsol Satışları Yüzde 13 Azaldı!

26.07.2023 21:15 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft, 30 Haziran 2023'te sona eren mali yılın dördüncü çeyreğine ilişkin kazanç raporunu yayınladı. Rapora göre oyun gelirleri bir önceki mali yılın aynı dönemine göre 36 milyon dolarlık bir artış gösterdi ve bu da yüzde 1 oranındaki yükselişin göstergesi.
 
Xbox Game Pass gelirleri yükseldi
 
 
 
Microsoft tarafından yayınlanan mali rapora göre Xbox içerik ve hizmet gelirleri yüzde beş oranında arttı. Bu artışlar kısmen "üçüncü taraf içeriklerden ve Xbox Game Pass'teki büyümeden" kaynaklanıyor. Xbox donanım gelirleri ise bir önceki yıla göre yüzde 13 azaldı. Bu da konsol satışlarının azaldığını ortaya koyuyor.
 
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Microsoft CEO'su Satya Nadella, Xbox'ın aylık aktif kullanıcılarının artış gösterdiğini aktardı. Game Pass hizmeti bu kapsamda daha fazla üye çekerken Nadella, bu hizmetin dördüncü çeyrek rekoru kırdığını belirtti. Ayrıca Game Pass'te geçen yılın aynı dönemine göre oyuncular yüzde 22'lik bir artışla daha fazla vakit geçirdi.
 
Diğer taraftan bağımsız endüstri analisti DomsPlaying'e göre Microsoft'un dördüncü çeyrek oyun satışları yaklaşık 3,49 milyar doları buldu. Bu sayı Xbox tarafı için şimdiye kadarki en yüksek ikinci kazancı temsil ediyor.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 19 Dk önce Square Enix Birçok Projeyi İptal Ettiğini Açıkladı 1 Saat önce Devam Oyunu Drug Dealer Simulator 2, 20 Haziran'da Geliyor 2 Saat önce Mağazada Hayatta Kalabileceğiniz The Store is Closed Yakında Çıkacak 2 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler