Xbox Kontrolcülerinin Hâlâ Pil Kullanma Sebebi Duracell ile Yapılan Uzun Süreli Anlaşma (Güncelleme)

07.01.2021 17:19 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, Xbox 360 neslinden bu yana Xbox kontrolcülerinde AA pil kullanıyor ve bunun sebebi Duracell ile yapmış oldukları bir anlaşma gibi duruyor.

Stealth Optional'a konuşan Duracell'in Birleşik Krallık pazarlama yöneticisi Luke Anderson, Duracell ile Xbox arasında her zaman devamlı bir ortaklık olduğunu ve bunun bir süre daha devam edeceğini belirtti.
 
Röportajı gerçekleştiren Stealth Optional'ın belirttiğine göre Luke Anderson'ın bu açıklaması aynı zamanda Microsoft'un pilli kontrolcü üretmeye devam etmesinin sebebini ifade ediyor. Yani sadece Xbox konsol ve kontrolcü kutularından bir çift Duracell pil çıkması ve reklam kampanyaları için değil.
 
Bunun üzerine Microsoft temsilcisi MCV'ye yaptığı açıklamada, oyunculara seçenek sunmak istediklerini ve herhangi bir markanın pilini kullanabileceklerini ya da şarj edilebilir pil satın alabileceklerini söyledi fakat anlaşma yüzünden olup olmadığı hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.
 
Güncelleme: Eurogamer'ın haberine göre Microsoft'un Xbox kontrolcülerinde pil kullanmaya devam etmesi Duracell anlaşması ile ilgili değil. Microsoft, MCV'ye yaptıkları açıklamanın aynısını Eurogamer'a da yapmışlar.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 109 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler