Yeni Assassin's Creed, İstanbul'da!!! (Video)

Bakalım nasıl bir senaryo ile karşılaşacağız?
04.05.2011 01:25 Ersin Kılıç


     Asassin's Creed serisinin yeni oyunu Revelations, şu sıralar oyun dünyasında en çok konuşulan konuların başında geliyor. Osmanlı zamanı geçecek söylentileri ile Türk oyun severleri de yakından ilgilendiren Assassin's Creed: Revelations'un üçüncü videosunda nihayet tüm bu soru işaretleri yanıtını buldu.
 
     Oyunun resmi Facebook hesabında her geçen gün perdeyi biraz daha aralayan Ubisoft, üçüncü teaser ile birlikte kafalardaki soru işaretlerini de bir nebze de olsun giderdi. 
 
     Oyunun bu yeni teaser videosunda arka planda çok net bir şekilde Aya Sofya Camii gözüküyor. 24.06.1459, yani İstanbul'un fethinden 6 yıl sonrasının tarihinin de gözüktüğü bu videoda ayrıca Sultan Süleyman'ın ünlü Tuğra'sı da dikkatlerden kaçmıyor. Tüm bu ip uçlarından sonra oyunun mekanları arasına İstanbul'un eklendiği de kesinleşmiş oldu.
 
 
      Bu videoda gözüken Aya Sofya'nın tarihine biraz daha yakından bakacak olur isek; 500'lü yıllarda Bizans İmparatoru Jüstinyen tarafından inşa ettirilen Ayasofya, ilk başlarda Patrik Katedrali olarak kullanılıyordu. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u 1453'te aldığında bu katedrali de camiye dönüştürmüştü. Sonrasında ise Cumhurriyetin ilk yıllarında restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süre kapatılmış ve Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği ile müzeye çevrilmişti. Ayasofya günümüzde hâlâ müze olarak hizmet veriyor.

      Zamanında 10.000 işçi ile yaptırılan bu yapı, tarihinde pek çok kez çökmüş ve isyanlar sırasında yıkılmıştır. Yapımında kullanılan sütunlar ve taşlar binadan daha eski yapı ve tapınaklardan getirtirilmiş (Yunanistan, Suriye ve Mısır gibi).
 
     Daha önceki videolarda gözüken Masyaf Kalesi, Haçlı seferlerine ait ipuçları ve son olarakta İstanbul. Tüm bu ipuçlarından sonra şimdiden senaryonun ne şekilde bağlanacağını merak etmeye başladık. İşin daha da önemlisi ise dini konular nasıl bir şekilde işlenece veya oyunda Osmanlı'dan hangi ünlü isimleri, ne şekilde göreceğiz?
 
     Facebook sayfasında yayınlanan üçüncü teaser'ı aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 

[DHVIDEO=2449]
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin's Creed: Revelations Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 136 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler