Yeni Çıkacak PS4 Oyunlarına PS5 Uyumluluğu Şartı Getiriliyor

29.05.2020 17:14 Gazali Çetinkaya

 
Yeni çıkacak PlayStation 4 oyunları PlayStation 5 ile uyumlu olmak zorunda.

Eurogamer'ın haberine göre, Sony Interactive Entertainment tüm geliştiricilere 13 Temmuz'dan itibaren sertifikasyon için gönderilen PlayStation 4 oyunlarında PlayStation 5 uyumluluğu şartı koşuyor.
 
13 Temmuz'dan itibaren sertifikasyon için gönderilen PlayStation 4 oyunları PlayStation 5'te sorunsuz ve aynı özelliklerle çalışacak olması durumunda onay olacak. Aksi takdirde oyunun PlayStation 4 versiyonunu da yeşil ışık yakılmayacak.
 
Bu tarihten önce onaya gönderilen oyunlarda böyle bir zorunluluk yok fakat Sony uyumluluk desteğini şiddetle öneriyor.

Sony her bir geliştirici ile iletişime geçerek bu süreçte onlara yardımcı olacak.
 
Ghost of Tsushima ve The Last of Us Part II'nin PlayStation 5 ile uyumlu olacağı Eurogamer'ın kaynakları tarafından doğrulandı.
 
Mart ayında yapılan açıklamada 4000'den fazla oyuna sahip PlayStation 4 kütüphanesinin çok büyük bir kısmının PlayStation 5'te oynanabilir olacağı açıklandı. Belirtilene göre geriye uyumluluk için her bir PlayStation 4 oyununun tek tek test edilmesi ve ayarlanması gerekiyor. Yüzlerce oyun test edildi ve binlercesi daha test edilecek.

PlayStation 5 bu yılın sonlarında piyasaya sunulacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 11 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler