İşte PlayStation 5 Kontrolcüsü DualSense

07.04.2020 23:10 Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, yeni nesil PlayStation konsolu PlayStation 5'in oyun kontrolcüsünü tanıttı.
 
Kontrolcünün ismi DualSense ve şekil olarak DualShock 4'e benzemekle birlikte boyut kullanıcının eline daha rahat oturacak bir şekilde tasarlanmış. Geleneksel model beyaz ağırlıklı fakat daha sonrasında çok sayıda renk ve model göreceğizdir.
 
Dokunmatik yüzey DualSense'de de yer alıyor ve DualShock 4'te arkada bulunan ışık burada dokunmatik yüzeyin kenarlarına yerleştirilmiş.
 
“Share” tuşu yok fakat onun yerine aynı işlevi görecek “Create” tuşu gelmiş.
 
Yerleşik mikrofon, kulaklık olmadan arkadaşlarınızla kolayca sohbet etmenize imkan sunacak.
 
En önemli yenilikler adaptif tetik tuşları ve dokunsal geri bildirim. Adaptif L2 ve R2 tetik tuşları sayesinde ok veya silahlı ateş gibi eylemlerinizin gerginliğini çok daha gerçekçi olarak hissedebileceksiniz. Dokunsal geri bildirim ise çamurlu bir yüzeyde araba sürmek gibi duyuları daha gerçekçi hissetmenizi sağlayacak.
 
Sony Interactive Entertainment tüm bu yeni özellikleri eklerken aynı zamanda pil ömrünün uzun olmasına ve ağırlığının hafif olmasına da dikkat ettiğini belirtiyor.
 
Daha fazla detay için PlayStationBlog
 
PlayStation 5 bu yılın son aylarında piyasaya sunulacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 128 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler