İşte Yeni Nesil Xbox Konsolu Xbox Series X

13.12.2019 05:22 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, daha önce Xbox Project Scarlett olarak bilinen yeni nesil Xbox konsolunun resmi adının Xbox Series X olduğunu duyurdu ve konsolun tasarımını paylaştı.
 
Xbox patronu Phil Spencer tarafından belirtilene göre, bu tasarım Xbox One X'ten dört kat fazla işlem gücünü en sessiz ve verimli bir şekilde sunmasına olanak sağlayacak. Hem yatay hem de dikey olarak kullanılabilecek.
 
Konsolun yanı sıra kontrolcü de gösterildi ve çok ufak dokunuşlar var. Kontrolcünün büyüklüğü ve şekli daha geniş bir kullanıcı kitlesine uyacak şekilde tasarlanmış. Ayrıca ekran görüntülerini ve oyun kliplerini kolay bir şekilde kaydetmenizi sağlayacak yeni bir Paylaş tuşu ve gelişmiş d-pad'e sahip olacak. 
 
Daha önce de duyurulduğu üzere tüm Xbox One kontrolcüleri ve aksesuarları yeni nesil Xbox konsolu ile uyumlu olacak. Aynı şekilde yeni kontrolcü de Xbox One ve Windows 10 PC'lerle uyumlu olacak. Dört konsol neslinden binlerce oyun da geriye uyumluluk sayesinde Xbox Series X'te oynanabilecek.
 
Teknik detaylar ile ilgili olarak, Xbox Series X genel olarak oyunlarda 4K çözünürlük ve 60FPS hedefliyor ve bazı oyunlarda 8K çözünürlük ve 120FPS'e ulaşabileceği belirtiliyor. Özel olarak tasarlanmış AMD işlemci, yüksek bant genişliği sunan GDDR6 bellek ve yeni nesil bir katı hal sürücüsü (SSD) ile daha önce konsolda görülmemiş donanım hızlandırmalı ışın izleme ve yeni bir performans seviyesi sunacağı iddia ediliyor.
 
Duyuru fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 116 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 2 Saat önce EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 7 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 7 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 8 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Çıktı! Neler Sunuyor? 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler