Cyberpunk 2077 İçin Taksi Şoförü Olabileceğiniz Yeni Mod Yayınlandı

12.07.2024 18:11 Mehmet Tandoğan

 
 
CD Projekt Red ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan açık dünya bilim kurgu temalı aksiyon rol yapma oyunu Cyberpunk 2077 için yepyeni modlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise Grand Theft Auto serisinde yer alan taksi şoförlüğü sistemi Cyberpunk 2077’ye dahil oluyor.
 
Cyberpunk 2077'de artık taksi şoförü olmak mümkün
 
 
 
Daha fazla detaya girecek olursak 'RollermineC' adlı mod geliştirici tarafından bizlere sunulan Taksi Şoförü modu sayesinde oyuncular, yolcuları istediği yere bırakmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda Night City’i daha iyi bir şekilde keşfedebiliyor. Oyuncular müşterileri alıp varış yerlerine götürdükten sonra çeşitli miktarlarda para kazanabiliyor.
 
Taksi şoförü rolüne bürünebileceğiniz yeni mod kapsamında oyuncular, müşterileri memnun etmek zorunda. Her tamamladığınız sefer sonrası belirli miktarlarda para kazanarak Autofixer'dan yeni araçların kilidini açabiliyor ve daha hızlı bir şekilde hizmet edebiliyorsunuz.
 
Bulunduğunuz yerden 100 metre ile 1 kilometre arasında mesafe boyunca müşterileri aracınıza bindirip istedikleri yere götürebileceğiniz mod dikkatinizi çektiyse buradan indirebilir ve kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
 
Moddan görüntüler 
 
 
 
Temel oyun neler sunuyor?
 
Hayatta kalma mücadelesini adım attığımız ve gelecek temalı bu yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve üst düzey bir hikaye içeriği ile beraber de karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor, yapacağımız seçimlerle beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve farklı sonlara doğru ulaşabiliyoruz. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere farklı karakterler bulunur ve karakter oluşturma ekranı ile beraber oyuna doğrudan dahil olabiliyoruz. Bu dahil olmayla beraber istediğimiz karakterle ilerleyebiliyor, istersek kadın istersek de erkek karakterle doğrudan oyunu deneyimleyebiliyoruz.

İlk etapta bildiğiniz üzere oyun çıkışı ile beraber oldukça sorunlu bir yapıya sahipti ve hemen hemen tamamlanmamış bir oyun olarak karşımıza çıktı. Şimdi ise oyun en son 2.1 güncellemesi ile beraber oldukça sorunsuz bir hale getirildi ve seneler boyunca güncellemelerle beraber oyun desteklendi ve şimdi tam bir oyun deneyimi elde edebiliyoruz. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve oynayabileceğiniz ve saatlerinize gömebileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda üst üste bir yapı elde edebiliyor ve gerçekten de gidişatınıza yön vererek açık dünyada aksiyon macera deneyimini adım atmak durumunda kalıyorsunuz.
Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm karakterlerle beraber içli dışlı olabiliyor, bazı karakterlerle yakınlaşabilir ve yapacağınız seçimlerle beraber onunla yakınlaşıp uzaklaşabiliyorsunuz. Bu seçimlerin tamamen size ait olduğu yapım içerisinde elbette oldukça geniş bir mod desteği de bulunuyor. Bu mod destekleriyle beraber farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendinize en iyi şekilde oyunda idare edebiliyorsunuz.

Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz araçları alabileceğiniz ve kendi evinizi kiralayabileceğiniz yapımında üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabilir ve hemen hemen her bir noktayla beraber etkileşime girebileceğiniz bir oyundan bahsedebiliyoruz. Oldukça etkileşimin fazla olduğu ve özelleştirme sistemlerinin de bir hayli ön planda olduğu yapım aynı zamanda bizlere geniş özgürlükler sunarak her bir oyuncuya farklı bir deneyim elde ettiriyor ve bu sayede geniş bir yapıyı beraberinde getiriyoruz. Dolayısıyla muhakkak oynamanız ve deneyimlemeniz gereken oyunlar arasında bu yapımın yer aldığını söyleyebiliyoruz.

Her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde ettiği ve ölüm kalım mücadelesini adım attığınız yapımın içerisinde elbette arka planda yer alan hikaye belki de sizin için oldukça sıradan olabilir ancak bu noktada yine de hikaye konusunda iyi iş başardıklarını söylemek gerekiyor. Bunun dışında elbette oyunun tam sürüm oyunu haricinde bir de ek paket bulunuyor. Ek paket gerçekten de ana hikaye gibi sürükleyici bir sisteme beraberinde getirir ve aynı zamanda farklı mekanik ve oynanış dinamikleri ile beraber gerçekten güzel bir ek paket deneyimi elde edebiliyoruz.

Dolayısıyla muhakkak ana oyunu satın aldıktan sonra ek pakete de almanız ve hikayeyi farklı bir açıdan deneyimlemeniz oldukça önem arz ediyor. Gerçekten ne güzel bir ek paket deneyimi bizlere sunan ve aynı zamanda farklı sonlara doğru ulaşabileceğimiz yapımda ek paketinde farklı sonlar bulunuyor ve yapacağınız seçimlerle beraber bu gidişatın yön verebiliyorsunuz. Aynı zamanda ana hikaye ile beraber bağlanan bir sonun olduğunu burada söyleyebiliyor ve dikkat çekici karakterlerle yerinize alabiliyorsunuz.
 
 
 
Night City şehrinde yer alabildiğimiz bu yapım boyunca yepyeni ve ücretsiz ek içeriklere erişebiliyor ve bu deneyimle beraber kendi gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Bu bağlamda özelleştirebileceğiniz oldukça farklı noktaların olduğunu söyleyebiliriz. Bu özelleştirmeler sadece silahlarla sınırlı değil, aynı zamanda kendi karakterinizin farklı noktalarını da değiştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda implantlar adı verilen bir sistemin olduğundan bahsedebiliriz. İstediğiniz şekilde kolunuza, bacağınıza veya diğer bölgelerinize farklı implantlar takarak burada farklı bonuslar elde edebiliyorsunuz. Bu işlemleri gerçekleştirmek için elbette harita içerisinde farklı noktalara doğru ilerlemeniz gerekiyor ve bu noktalarda verdiğiniz para karşılığında bu implantları taktırabiliyorsunuz. Bu sayede daha farklı bonuslar elde edebilir ve kendinizi daha da geliştirerek yüksek istatistiklerle beraber düşmanlara karşı daha güçlü hale gelebiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı düşmanları ortadan kaldırmak için yeni özelleştirmelerin bonuslarından faydalanabiliyorsunuz.

Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz ve farklı hikaye içerikleriyle beraber yer alabileceğiniz yapımda hem ana hikayeden hem de yan görevlerden ilerleyebilirsiniz. Yan görevlerin gerçekten de ilgi çekici olduğundan bahsetmekte fayda var. Ölüm kalım mücadelesine adım atabileceğiniz ve aksiyon macera ve rol yapma unsurlarıyla beraber yer alabileceğiniz bu yapımda şehrin farklı bölgelerine doğru ilerleyebilirsiniz. Her bölge içerisinde farklı düşmanların ve tehlike unsurlarının olduğundan bahsetmek gerekiyor. Oyunda yan görevleri tamamladıkça daha farklı noktalara doğru gidebildiğinizi görebiliyorsunuz. Bununla beraber yan görevlerin aslında bir noktada ana hikayeye bağlandığını ve farklı özelleştirmelerin ve geliştirmelerin kilidini açtığını da söyleyebiliriz.

Bu tarz detaylarla beraber hayatta kalma mücadelesine adım attığımız bu yapımda elbette farklı karakterlerle tanışabiliyor ve bu karakterlerle yakın olabiliyor veya tamamen düşman kesilebiliyoruz. Hemen kurduğunuz ilişkilerle beraber aldığınız kararlar oldukça etkili olduğu bu yapım içerisinde dünyayı bulundunuz gibi kendiniz şekillendirebilirsiniz. Burası aslında efsanelerin yazılı olduğu bir yerin başlangıcını temsil ediyor. Kendi efsanenizi yaratabileceğiniz ve hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz bu yapım içerisinde görevleri tamamlayarak farklı noktalara doğru gelirken aynı zamanda seçimlerinizle beraber gidişata yön verebilir ve hangi karaktere nasıl davranabileceğinizi tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Bu sayede oyunun aslında geniş bir özgürlüğü bizlere sunduğunu ve gerçekçi bir yapıyla beraber bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
 

Ek ve ücretsiz içeriklerle beraber farklı silah özelleştirmeleri ile ilerleyebileceğiniz bu yapım içerisinde farklı silahlar kullanabilirsiniz. İsterseniz yakın dövüş silahlarından, isterseniz de menzilli dövüş silahlarından hızlı bir şekilde düşmanların üstesinden gelmeye çalışabilirsiniz. Tabancalardan makineli tüfeklere, bomba atarlardan el bombalarına ve palalardan kılıçlara kadar oldukça farklı silah kütüphanesi ile beraber buradaki silahları kullanabilir ve istediğiniz noktada uzmanlaşabilirsiniz. Açabileceğiniz geniş bir teknoloji ağacı bulunuyor. Bu ağaç ile beraber farklı yetenekleri ve becerileri kendiniz açabiliyor ve her bir noktada karakterinizi etkileyen çeşitli bonusların sahibi olabiliyorsunuz. Bu bonusları açmak için elbette karakterinizin seviye atlaması gerekiyor ve karakterinizi seviye atlatmak için de farklı görevleri yerine getirmeniz ve düşmanları ortadan kaldırmanız gerekiyor. Ne kadar çok farklı yoldan ilerlerseniz o kadar çok bonus kazanabiliyor ve bu da seviyenize etki edebiliyor.
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun en son 2.1 güncellemesi yayınlandı. Bu güncelleme ile birlikte Night City şehrini daha farklı şekillerde keşfedebiliyor ve her zamankinden daha canlı bir şekilde bu dünyanın bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda ek paket içeriğinde farklı bir bölgenin bulunduğunu ve ek paketle beraber gelen düşmanların da değişkenlik gösterdiğini belirtebiliyoruz.

Yeni güncelleme dahilinde elbette şehri keşfederken metro sisteminin de eklendiğini görebiliyoruz. Bu metro sistemi oyunun temel mekanikleri arasında bulunmuyordu ancak yeni gelen güncelleme ile beraber metro sisteminin eklendiğini ve hızlı bir şekilde seyahat edebileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğinizi de söylemekte fayda var. Şehri keşfederken elbette istediğiniz gibi radyodan çeşitli müzikler dinleyebiliyor ve dilediğiniz gibi yan eğlencelere takılabiliyorsunuz. Örneğin dairenize geldikten sonra burada dilediğiniz gibi yatabiliyor, televizyon izleyebiliyor, müzik dinleyebiliyor, duş alabiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendi karakterinizi rahatlatabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten yan etkileşimler ve etkileşim unsurları konusunda oldukça farklı ve geniş bir detay yer alıyor.
Bunun dışında elbette tanıştığınız karakterleri de aynı şekilde arayabiliyor, onlarla beraber evinize gelebiliyor ve daha farklı detaylarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Tekrar oynanabilirlik açısından oldukça fazla ön plana çıkan bu yapımda aynı zamanda dışarıya çıkıp yarışlara katılabiliyor, yeni araçları alabiliyor ve gelişmiş motorlu sistemle beraber elbette motosiklet üzerinden kendinize göre ayar çekip ateş edebiliyorsunuz. Araç içerisinden ateş etme mekaniği daha önceden bulunmuyordu. Yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni gelen güncelleme ile beraber bu sistemin de aynı şekilde oyuna dahil edildiğini aktarmakta fayda var.

Tamamen ücretsiz bir şekilde sunulan bu güncelleme sayesinde oyunun neredeyse her bir noktası bir hayli değiştiğini ve bu da gidişatınıza daha fazla yön verebileceğinizin göstergesi. Farklı sırları açığa çıkarabileceğiniz, etrafı keşfedebileceğiniz ve gelişmiş sistemlerle karşı karşıya kalabileceğiniz bu yapımda elbette her bir aracın burada farklı sürüş dinamikleri bulunuyor. Bu dinamiklerle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve hangi aracı nasıl kullanmanız gerektiğini görebiliyorsunuz. Hem birinci şahıs kamera bakış açısıyla hem de üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber araçlara sürebiliyor ve istediğiniz gibi varacağınız yere doğru adım atmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Kendi maceranızı oluşturabileceğiniz ve bu macerayla birlikte hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz bu yapımda karakter oluşturma ekranıyla beraber daha derin sistemlerle karşı karşıya geliyor ve geleceğin şehrini burada keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Implantlarla donatılmış bir karakterle ilerleyebileceğiniz bu yapım içerisinde elbette şehirde yapabileceğiniz oldukça fazla işin olduğunu söyleyebilir ve tanışılacak insanlarla burada olduğunu aktarabiliyoruz. Ne zaman nereye gideceğinizi tamamen sizin karar verebildiğiniz bu yapımda oldukça geniş özgürlüklerin ne olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Gelecek temalı bu hayatta kalma oyunu, oyuncuları ilgi çekici ortamlara ve üst düzey bir hikaye içeriğine sürüklüyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca, farklı noktalara ilerleyerek yaptığınız seçimlerle gidişatınıza yön verebilir ve çeşitli sonlara ulaşabilirsiniz. Karakter oluşturma ekranıyla oyuna dahil olup, ister kadın ister erkek karakterle ilerleyebilir, bu sayede oyunu kişiselleştirebilirsiniz.Başlangıçta oldukça sorunlu bir yapıya sahip olan oyun, en son 2.1 güncellemesi ile büyük ölçüde sorunsuz hale getirildi. Yıllar boyunca yapılan güncellemelerle desteklenen oyun, artık tam anlamıyla bir oyun deneyimi sunuyor. Oyuncular tarafından sevilen ve saatlerinizi geçirebileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Gidişatınıza yön vererek açık dünyada aksiyon ve macera dolu bir deneyim yaşama imkanı buluyorsunuz.Oyunda yer aldığınız süre boyunca, tüm karakterlerle etkileşim kurabilir, bazılarıyla yakınlaşabilir veya onlardan uzaklaşabilirsiniz. Bu seçimler tamamen size ait ve her bir karakterle olan ilişkileriniz, oyun deneyiminizi farklılaştırıyor. Geniş bir mod desteği ile farklı deneyimler elde edebilir ve oyun dünyasını kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.Açık dünyada gezip tozabileceğiniz, araçlar alabileceğiniz ve kendi evinizi kiralayabileceğiniz bu yapımda, hemen hemen her noktayla etkileşime geçebilirsiniz. Etkileşim ve özelleştirme sistemleri oldukça ön planda olup, geniş özgürlükler sunarak her bir oyuncuya farklı bir deneyim sağlar. Bu sayede, oyun geniş bir oyuncu kitlesine hitap ediyor.

Cyberpunk 2077, hayatta kalma ve geleceği keşfetme temasını etkileyici bir şekilde sunarak, muhakkak deneyimlemeniz gereken yapımlar arasında yer alıyor. Geniş oyun dünyası, zengin hikaye içeriği ve detaylı karakter etkileşimleri ile sizi uzun süre meşgul edecek ve unutulmaz bir oyun deneyimi  yaşatıyor.
 
 
 
Genel olarak toparlayacak olursak elbette oynanması gereken ve muhakkak denenmesi gereken bir proje olduğunu söyleyebilirim. Oyun ilk etapta her ne kadar sorunlu bir şekilde çıkış yapsa da, şu anda tamamen sorunsuz ve tam sürüm bir deneyim sunuyor. Geliştirici ekip, oyunu güncellemeleri ve tam sürüme kavuşturmaları ile kırılan güveni geri kazanmayı başardı.
İlerleyen süreçte oyunun devam sürümünün de bizlere sunulacağını biliyoruz. Bu sayede oyunu istediğiniz şekilde deneyimleyebiliyorsunuz. Oyuna defalarca kez oynamış biri olarak, gerçekten önerebileceğim bir yapım olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Oyun, gelecek temalı bir yapıya sahip ve bu tema oldukça güzel bir şekilde yansıtılmış durumda. Bölge bölge bu temanın da değişkenlik gösterdiğini görebiliyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda farklı şehir bölgeleri bulunuyor ve her bölge aslında farklı gruplar tarafından idare ediliyor. Bu grupların idare şekline bağlı olarak oyun içerisinde karşınıza çıkan manzaralar ve binalar değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla gelecek teması içerisinde aslında köhne ve paramparça bir şehre de adım atmak durumunda kalabiliyorsunuz.
Oldukça farklı noktalara geçiş yapabildiğimiz ve farklı gruplar ile beraber istediğimiz şekilde ilerleyebildiğimiz bu yapımda genel olarak geniş özgürlükler sunulmuş durumda. Bu özgürlükler ile beraber dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve yapacağımız hamleleri burada değerlendirebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda gerçekten uzun saatler geçirebileceğiniz ve günlerinizi hatta haftalarınızı ayırabileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Summer 2024 Swiss Etabı Eşleşmeleri Belli Oldu! 04 Ağustos Little Nightmares Geliştiricisinden Yepyeni Bir Oyun Geliyor 04 Ağustos BLAST Premier: Fall Groups 2024 CS2 Turnuvası Tamamlandı! 04 Ağustos VALORANT Champions 2024'te Açılış Karşılaşmaları Tamamlandı! 04 Ağustos Gothic Remake İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı 04 Ağustos
Forumdan Konular
DH'den Haberler