Ubisoft Oyunu XDefiant, 3 Saat İçinde 1 Milyon Oyuncuya Ulaştı

25.05.2024 23:13 Mehmet Tandoğan

 
 
Ubisoft tarafından oyun severlere sunulan oynaması ücretsiz nişancı aksiyon oyunu XDefiant çıkışı ile beraber kısa süre içerisinde büyük bir rekor kırdı. Call of Duty ve Apex Legends gibi oyunlara rakip olmaya hazırlanan oyun çıkışından yaklaşık 3 saat sonra 1 milyon oyuncuya ulaştı. Bu sayı gerçekten de büyük bir yapıyı teşkil ediyor.
 
XDefiant oynanmaya devam ediyor
 
 
 
Insider Gaming tarafından bildirilene göre XDefiant, Ubisoft ekiplerinin beklentilerini aşacak gibi görünüyor. Oyun için ortaya çıkan bilgilerle beraber 23 Mayıs tarihinde tüm platformlarda yaklaşık 300.000 eş zamanlı oyuncuya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Sunucu içerisinde yer alan birçok soruna rağmen bu sayı 500.000 civarına da ulaşıyor.
 
XDefiant içerisinde bildiğiniz üzere farklı Ubisoft serilerinden ilham alan 5 fraksiyon bulunuyor. Bu fraksiyonlar arasında Cleaners (The Division), Libertad (Far Cry 6), Echelon (Splinter Cell), DedSec (Watch Dogs 2) ve Phantoms (Ghost Recon Phantoms) yer alıyor.
 
Peki, siz bu oyunu denediniz mi?
 
 
 
Ücretsiz yapıya sahip oyun bizlere neler vadediyor?
 
Hızlı tempolu çatışmalara girebileceğiniz ve bol bol aksiyona dahil olabileceğiniz yapımda farklı karakterlerle beraber ilerlemeye çalışıyor ve rekabetçi bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oynaması ücretsiz birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber düşmanlara ve diğer oyunculara karşı geldiğiniz yapımda Ubisoft serileri içerisinde bulunan farklı fraksiyonlar bulunuyor. Bu fraksiyonlardan istediğinizi seçebilir ve her fraksiyonun burada farklı şekillerde yetenekleri ve becerilerinin olduğundan bahsedebiliyoruz.

Farklı teçhizatlarla beraber ilerleyebildiğiniz ve her bir oyunla beraber kendinizi geliştirebildiğiniz yapımda kendinize ait bir takım kurabiliyor ve burada dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. En iyisi olmak için yarışlarınız yapım içerisinde elbette sağa sola doğru uçup kaçabiliyor, düşmanların saldırılarından kaçınmaya çalışıyor ve fraksiyon ile dilediğiniz şekilde silahlarınızı birleştirebiliyorsunuz. Düşmanların üstesinden gelebileceğiniz yapımda aynı zamanda özelleştirilebilir bir silah kütüphanesi bulunuyor.

Bildiğiniz üzere oyun çıkışı ile beraber bir hayli popüler hale gelmeye çalıştı ancak daha sonrasında ise ilk gündeki milyonluk oyuncu serisi yavaş yavaş azalmaya başladı. Oyun yukarıda bahsettiğimiz gibi yaklaşık iki buçuk saat içerisinde 1 milyon oyuncuya ulaştı ve bu 1 milyon olunca gerçekten de yüksek bir sayıya tekabül ediyor. Bununla beraber oynayan sayının yavaş yavaş 500.000 oyuncu bandına düştüğünü deneyimleyebiliyoruz. Ek olarak genellikle oyunun 300.000 eş zamanlı oyuncu ile beraber şu anda karşımızda olduğunu aktarabiliyoruz.

Oyun tarzımızı kendimize göre belirleyebileceğimiz ve burada en iyi şekilde yer alabileceğiniz yapımda silahlarımızı geliştirebiliyor, eklentilerle beraber farklı aletleri elimize alabiliyor ve ek olarak geniş bir cephanelik arasında seçim yapabiliyoruz. Bu seçimlerle beraber kendi oyun tarzımızı ve aksiyon tarzımızı oyuna dahil edebiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada yaptığınız hamlelerle beraber değişkenlik gösteren bir sistemin ne olduğunu söyleyebiliyor ve ek olarak en iyi şekilde burada ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Hızlı tempolu çatışmalar içerisinde elbette kendi yolumuzu bulabileceğimiz yapımda çatışmalarda en iyisi olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve silahımızı burada çevrimiçi arenalar içerisinde en iyi şekilde kullanmaya başlıyoruz. Özelleştirilebilir tesisat sistemleri ile beraber elimizdeki silahları ve donanımları özelleştirilebilir ve kendimize özgü bir yapıya sahip olarak oyuna dahil olabiliyoruz. Çevrimiçi arena içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, pusu kurabileceğimiz alanları kendimize göre belirleyebiliyor ve düşmanları gafil avlayabiliyoruz.

Bu sayede çapraz oyun desteği ile beraber hem diğer oyuncularla oynayabiliyor hem de platformlar arası bu tarz desteklerle beraber daha fazla oyuncuya hitap eden yapısıyla bizlere sunuluyor diyebiliriz. Çeşitli platformlardaki arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz ve doğrudan oynanan giriş yapabileceğinizi yapımda arenalar içerisinde gerçekten de zorlu bir mücadeleye atılabiliyor ve burada farklı hamleler yaparak diğer oyuncuların üstesinden gelmek durumunda kalıyorsunuz.

Düşmanların üstesinden gelebileceğiniz yapımın içerisine yeni seçeneklere erişimler kazanabiliyor ve kendi oyun tarzınızı doğrudan oyuna dahil edebiliyorsunuz. İsteğimizi en uygun hale getirebileceğimiz ve kendi planlarımızı oyuna dahil edebileceğimiz yapımda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Saldırgan bir yapı benimsemek istiyorsanız doğrudan aksiyona dalış yaparak düşmanların bölgesine doğru ilerlemeye çalışıyor ve düşmanların bölgesini kesebiliyorsunuz. Ancak diğer taraftan kendinizi daha çok savunma tarafıyla görmek istiyorsanız ve düşmanları pusu kurup onları gafil avlamak istiyorsanız da buna göre kendi planlarınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. İşte bu noktada tamamen seçimler size ait oluyor ve özgür bir şekilde istediğinizi gerçekleştirmek için kendi kendi planlamalarınızı yapabiliyorsunuz. Farklı silahlar kullanabileceğiniz, tabancalardan makineli tüfeklere nişancı tüfeklerinden de farklı silahlara kadar ilgi çekici donanımlarla ve silahlarla karşı karşıya gelebileceğinizi yapımda yapacağınız her hamlelerin oldukça önemli olduğunu aktarabiliyor ve bu hamleleri kendinize göre değiştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Çatışmalarla beraber kendinizi daha da usta olma yolunda görebileceğiniz yapımda ne kadar çok oyun oynarsanız o kadar çok hızlı bir şekilde oyunun sistemini kavrayabiliyor ve buna göre kendinizi özelleştirebiliyorsunuz. Oynama tarzınıza en uygun araçları ve donanımları seçebileceğiniz yapımda elbette silahların farklı eklentileri ve sistemleri bulunuyor. Silahlara uygun çeşitli modifikasyonlar yaparak onları kendi planınıza uygun hale getirebiliyor ve böylece düşmanların üstesinden gelmek aslında daha kolay bir hal alabiliyor. Ancak unutmayın ki bu tarz oyunlarda düşmanların da yani diğer oyuncuların da size karşı en iyi planlarını yapabileceğini ve böylece kazanmak için ellerinden geleni her iki ekipte de yapmaya çalıştığını göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Çeşitli silahlara erişim kazanabileceğiniz yapımda ilerleme sisteminin oldukça iyi bir şekilde işlendiğini ve ek olarak burada yeni silahların ve özelleştirmelerin kilidini açabileceğinizi söyleyebiliyoruz. Bu ilerleme sistemi ile beraber hızlı bir şekilde çeşitli görevleri tamamlayabiliyor, günlük, haftalık ve diğer etkinliklerle beraber yer alabileceğiniz yapımda farklı seviyelere geçiş sağlayabiliyor ve bununla beraber de kendi deneyiminizi daha da ileri seviyeye taşıyabiliyorsunuz. Bu deneyimle beraber yeni seçeneklere erişim kazanabiliyor, fraksiyonlar arasında geçiş sağlayabiliyor ve istediğiniz gibi geniş bir cephanelikten seçim yaparak oyun tarzınızı mükemmel bir hale getirecek şekilde oyunu oynayabiliyorsunuz.
Yeni seçeneklere erişim hakkı kazanmak için burada istediğiniz şekilde oynayabiliyor, kendi planlarınızla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, Ubisoft evrenlerinden alınan fraksiyonlarla beraber eşsiz kabiliyetlere doğru yol alabiliyor ve her bir fraksiyonun burada farklı şekillerde yeteneklerine ve becerilerine sahip olduğunu görebiliyorsunuz.
 
Üst düzey sistemlerle beraber yer alabileceğimiz yapımda elbette farklı farklı takımlar bulunuyor. Ve bu takımlar içerisinde uyumun olması çok önem arz ediyor. Çünkü takım arkadaşınızla beraber sürekli olarak kendi sırtınızı yaslayacak bir dayanak arayabilir ve bu dayanakla beraber de farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyorsunuz. Arena içerisinde farklı planlamalar yapmak tamamen sizin işiniz oluyor ve aynı zamanda takım arkadaşlarınızla beraber koordineli bir şekilde hareket etmek oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber farklı sınıfları temsil eden yapım içerisinde 6 oyuncudan oluşan bir takım giriş yapabilir ve bu takım içerisinde elbette yapabileceğiniz her hamle oldukça önemli. Takımınızı toplamak için herhangi bir fraksiyondan istediğiniz bir karakteri seçebiliyor ve bu Fraksiyon karakterleri gerçekten de ön plana çıkacak yetenekleri ve becerileri bünyesinde barındırıyor. Stratejinizi adapte edebileceğinizi Oyun esnasında İstediğiniz şekilde kendi fraksiyonunuzu değiştirebileceğiniz yapımda gidişata yön verebiliyor, haritalarda kendi adınızı yazdırabiliyor ve daha farklı modlar ile beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Yapımda farklı farklı oyun modları bulunuyor. Bu modlarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendi deneyiminizi burada üst seviyeye çıkarabiliyorsunuz. Örneğin, eşlik etme moduyla beraber elbette takımınızla bir kaynağı bir yere götürmek için o kaynağa eşlik etmek durumunda kalıyor, onu koruyabiliyor, diğer oyuncuların ona saldırmasını engellemeye çalışabiliyor ve böylece onu belirtilen konuma doğru götürmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Bir nevi ona yardımcılık ediyorsunuz. Diğer taraftan bölge kontrolü modu içerisinde elbette bildiğiniz üzere ve adından da anlaşılacağı gibi bir bölgenin kontrolünü ele geçirmek durumunda kalıyor ve diğer takımlarla beraber de bu bölgeyi ele geçirmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Aynı zamanda diğer oyuncular da bu bölgeyi ele geçirmek isteyebiliyor. Dolayısıyla bu bölge içerisinde ele geçirme savaşları bulunuyor ve en çok o bölgeye sahip olan takım ve oyuncu kazanabiliyor. Öte yandan işgal modu ile beraber oyunda bazı bölgeleri ve kısımları işgal edebiliyor ve o bölgenin sahibi olabiliyorsunuz. Bu şekilde sürekli olarak bir döngü halinde ilerleyecek olduğunuz yapım içerisinde takımlar bu bölgeyi işgal etmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda kendinize daha da ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyorsunuz. Kendi stratejinizi ön plana çıkarabileceğiniz ve aynı zamanda kendi takımınızı oluşturabileceğiniz ve toplayabileceğiniz yapımda farklı modlarla beraber kendi deneyiminizi daha da üst seviyelere çıkarmaya hazırlanabiliyor ve genel olarak altı oyuncudan oluşan takımlarla beraber de birçok Arena'ya ve bölgeye doğru adım atabiliyorsunuz. Karmaşa modlarıyla haritalarla ve nişancı unsurlarıyla beraber ön plana çıkan yapım şu anda yükselişte olan projeler arasında bulunuyor.

Hızlı tempolu çatışmalara katılabileceğiniz ve aksiyon dolu bir deneyim yaşayabileceğiniz bu oyunda çeşitli karakterlerle rekabetçi bir ortamda mücadele ediyorsunuz. Ücretsiz olarak oynanabilen bu birinci şahıs bakış açısına sahip yapımda, Ubisoft serilerinden farklı fraksiyonlar bulunuyor ve istediğiniz fraksiyonu seçerek yeteneklerini ve becerilerini kullanabiliyorsunuz. Farklı teçhizatlarla ilerleyebildiğiniz ve her oyunla birlikte kendinizi geliştirebildiğiniz oyunda kendi takımınızı oluşturabiliyor ve en iyi olmak için mücadele edebiliyorsunuz. Düşmanlardan kaçınarak ve saldırarak fraksiyonunuzla uyumlu bir şekilde silahlarınızı özelleştirebiliyor ve özelleştirilebilir silah kütüphanesiyle daha etkili bir şekilde savaşabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunun başlangıcında yüksek bir oyuncu sayısına ulaşmış olmasına rağmen, zamanla oyuncu sayısında azalma yaşandı. Ancak hala eş zamanlı olarak yüz binlerce oyuncunun oyunu oynadığını söyleyebiliriz. Oyun tarzınızı kendinize göre belirleyebileceğiniz bu yapımda silahlarınızı geliştirebilir, farklı eklentilerle donatabilir ve geniş bir cephanelik arasından seçim yapabilirsiniz. Bu seçimlerle kendi oyun tarzınızı ve aksiyon tarzınızı belirleyebilir ve her oyuncu farklı bir deneyim yaşayabilir.
 
Dikkat çekici unsurlarla donatılmış bu yapımda, geliştirici ekibin belirttiğine göre oyuna her 3 ayda bir yeni bir güncelleme dahil olacak. Bu güncellemeleri sezon içerikleri olarak düşünebilirsiniz. Her yeni sezonla birlikte, yepyeni içerikler ve deneyimler sizleri bekliyor olacak. Her 3 ayda bir yepyeni bir fraksiyon, karakterler, haritalar, silahlar, kozmetikler, etkinlikler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Canlı bir servis hizmeti ile sunulan bu yapım içerisinde, geniş kapsamlı oyun deneyimleri sizleri bekliyor olacak.

Diğer taraftan, oyunda dünya çapında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinliklere katılarak ismimizi üst sıralara yazdırmak durumunda kalacak ve üst sıralara yazıldıktan sonra yeni ve öne çıkan ödüllerin sahibi olabileceksiniz. Keyifli deneyimler sunmaya devam edecek olan bu yapımda, her bir sezon farklı etkinliklerle, temalarla, özelliklerle ve daha fazlasıyla bizlere sunulacak. Dolayısıyla, her bir sezonun eğlenceli bir deneyim sunmasını bekliyoruz.
 
Kısaca toparlayacak olursak yapım içerisinde çatışmalarda en iyisi olmak için çevrimiçi arenalarda silahlarınızı en iyi şekilde kullanmaya başlıyorsunuz. Özelleştirilebilir tesisat sistemleri sayesinde silahlarınızı ve donanımlarınızı kişiselleştirebilir ve kendi tarzınıza uygun bir şekilde oyunun içine dahil olabilirsiniz. Çevrimiçi arenalarda farklı bölgelere ilerleyebilir, pusu kurabileceğiniz alanları belirleyebilir ve rakiplerinizi gafil avlayabilirsiniz. Çeşitli platformlardaki arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bu yapımda, çapraz oyun desteği ile hem diğer oyuncularla rekabet edebilir hem de platformlar arası oyuncularla mücadele edebilirsiniz. Arenalar içinde zorlu bir mücadeleye atılarak farklı hamleler yaparak diğer oyuncuların üstesinden gelebilir ve yeni seçeneklere erişim kazanarak kendi oyun tarzınızı geliştirebilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Madden NFL 25'in PC Sürümü Konsollarla Eşit Seviyede Olacak 1 Saat önce DirectSR Teknolojisi FSR, DLSS ve XeSS'i Birleştiriyor (Video) 2 Saat önce Karınca Olup Koloni Kuracağınız Empire of the Ants Neler Sunacak? 16 Haziran Mayıs Ayının En Çok İndirilen PS5 Oyunu Sea of Thieves Oldu 16 Haziran Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 16 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler