Baldur’s Gate 3 İçin Dev Güncelleme Yolda: İşte Detaylar

02.09.2024 14:12 Mehmet Tandoğan

 
 
Larian Studios tarafından biz oyunculara sunulan izometrik kamera bakış açısına sahip açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Baldur's Gate 3 için yeni güncellemeler yolda. Açıklanan detaylara göre yeni yama oldukça büyük olacak ve birçok özelliği, yeniliği ve hata iyileştirmesini bünyesinde barındıracak.
  
Baldur’s Gate 3 için yeni güncelleme ilk PC'ye gelecek
 
 
 
Daha fazla detaya gelecek olursak Baldur's Gate 3 için gelecek olan yeni Patch 7, şimdiye kadarki en büyük güncelleme olarak karşımıza çıkacak. Bu kapsamda oyuna yeni ve kötü sonlar eklenecek. Ayrıca yeni sinematikler, resmi mod desteği ve çeşitli iyileştirmeler de dahil olacak. İlk olarak PC platformuna çıkacak olan güncelleme daha sonra konsollara dahil olacak. Dolayısıyla konsol kullanıcıları biraz daha beklemek durumunda kalacak.
 
Geliştirici ekip Larian, oyunu güncellemeye ve destek sunmaya devam ediyor. Şimdiki güncellemede yer almasa da ilerleyen süreçte çapraz platform desteği ve fotoğraf modu gibi özelliklerin oyuna dahil olmayı bekliyoruz. Baldur's Gate 3 şu anda Xbox Series X/S, PS5 ve PC için mevcut durumda.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Partinizi toplayıp farklı bölgelere adım atabileceğiniz ve aynı zamanda açık dünyayı dilediğiniz gibi keşfedebileceğiniz yapımda, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve istediğiniz şekilde bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Kendi ekibinizi toplayabileceğiniz yapımda, burada istediğiniz gibi ekibinizin her bir karakterinden yararlanabiliyor, çeşitli bonuslara sahip olabilir ve her ekip içerisindeki karakteri istediğiniz gibi donatabiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra, her bir karakterin farklı özellikleri, becerileri ve yetenekleri bulunuyor ve tüm bunlardan yararlanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Seçim odaklı yapısı ile ön plana çıkan ve farklı sonlara ulaşabileceğiniz yapımda, elbette istediğiniz gibi eylemlerinizi gerçekleştirebiliyor, yapacağınız seçimlerle gidişata yön verebiliyor ve aynı zamanda görev içerisinde farklı seçim anları bulunuyor. Bu seçimlerle beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken, aynı zamanda farklı sonlara doğru ulaşabiliyorsunuz ve her yaptığınız seçimle beraber kendi kaderinizi, karakterlerinizin kaderlerini ve çok daha fazlasının iplerini elinize tutabiliyorsunuz.
 
Partinizi toplayıp büyük bir maceraya atılabileceğiniz yapımda, uzun soluklu bir maceraya adım atabilir ve bu macerada hayatta kalmaya çalışabilir, mutlak güç arzusu ile harmanlanmış bir dünyada yer almaya hazırlanabilirsiniz. Arka plan hikayesiyle ön plana çıkan ve yapacağınız seçimlerle gidişatınıza yön verebileceğiniz yapımda, zindanlar ve ejderhalar dünyasında geçen bir bölgeye geçiş yapabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için etrafı keşfedebiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Bu bölgelerin her birinde farklı ortamlar, atmosferler, düşmanlar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Aynı zamanda oyun içerisinde karşılaşabileceğiniz birçok karakter bulunuyor; bu karakterlerle etkileşime girebiliyor, onlardan görevler alabiliyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemeye çalışıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber istediğiniz gibi ilerleyebildiğiniz yapımda, elbette yapacaklarınızla yukarıda bahsettiğimiz gibi gidişatınıza yön verebiliyor ve bu gidişatı en iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz.

Aksiyon rol yapma deneyimiyle ön plana çıkabileceğiniz ve istediğimiz gibi farklı ırklardan birini seçebileceğiniz yapımda, her bir ırkın kendine özgü özellikleri, bonusları ve çok daha fazlası bulunuyor. Bu özelliklerle beraber başlangıç karakterlerinden biri ile oynayabiliyor ve istediğimiz gibi kendi ekibimizi toplayabiliyoruz. Ekip içerisinde bildiğiniz üzere farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterleri işe almak ve onlara görev vermek tamamen bizim işimiz oluyor. Hangi karakteri alabileceğiniz ve ekibe dahil edebileceğinizi seçebiliyor ve buna göre kendi stratejinizi ve planınızı belirleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber oyunda aynı zamanda hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oynayabiliyor ve maceranıza yanınıza 4 kişiye kadar alabileceğiniz arkadaşlarınızla ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Toplamda 4 kişiye kadar oynayabileceğiniz yapımda, elbette istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, buraları yağmalayabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve hem savaş hem de aşk dolu bir dünyada gezip tozabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgeler bulunuyor; ormanlık alanlardan yıkık dökük harabelere, taşlık bölgelerden kalabalık şehir kısımlarına kadar oldukça farklı kısımlara doğru ilerleyebilir ve buraları keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyimi elde edebiliyor ve aynı zamanda kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, oyunda farklı bölgeler bulunduğu için keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu vurgulayabiliyor ve burada yapacağınız hamlelerle etrafta neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz.
 
İlgi çekici ortamları geçiş yapabileceğiniz yapımda, farklı manzaralara, ortamlara ve düşmanlara geçiş yapabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için hem karakterlerle diyalog kurabiliyor hem de sinematik ara sahnelerde karşılaşabiliyorsunuz. Arka plan hikayesinin oldukça dikkat çekici olduğu yapının içerisinde, elbette tek oyunculu kısım oldukça önem arz ediyor. Zaten oyuncular bu kısımda ilgi çekici detaylarla karşı karşıya kalırken, aynı zamanda hikayesine ve karakter diyaloglarına kendini kaptırabiliyor. Ve burada yapacağı seçimlerle beraber gidişata yön verdiğinden dolayı, elbette özgürlükçü bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde oldukça özgürlükçü ve tamamen oyuncuyu serbest bırakan bir sistem bulunuyor. Bu sayede istediğiniz göreve istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, hangi görevi nasıl tamamlamak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Örneğin, bir vatandaşa yardım etmek ve onun sorunlarını çözmek tamamen sizin işiniz oluyor veya o sorunu es geçebiliyorsunuz. Tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösteren durumlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla, bir görevi yapıp yapmamak veya o göreve geri dönüş yapıp yapmamak tamamen size bağlı.

Daha hızlı bir şekilde yer alabileceğimiz ve zindanlar ile ejderhalar içerisinde ilerleyebileceğimiz yapımda, 12 farklı sınıf ve 11 farklı ırk bulunuyor. Bu ırklarla ve sınıflarla beraber istediğinizi seçebilir ve her bir ırkın ve sınıfın gerçekten de oldukça farklı bonusları ve avantajları bulunuyor. Buna göre istediğiniz sınıfla beraber ilerleyebiliyor, isterseniz savaşçı, isterseniz de oldukça hızlı bir şekilde hareket eden farklı sınıflara doğru yelken açabiliyor ve daha fazla geliştirmeyi bünyesinde barındıran bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Veya bir büyücü olarak ilerlerken, uzaktan düşmanları ateş edebiliyor ve dört kişiye kadar oynayabileceğiniz bir çevrimiçi oyunda karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir yapıyı beraberinde getiriyor ve bununla beraber istediğiniz gibi oyunda ilerleyebilir ve arkadaşlarınızla eğlenceli bir şekilde yer alabilirsiniz. Dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz ve maceranın tadına çıkarabileceğiniz yapımda, yozlaşma ile mücadele edebilecek kimi seçerseniz seçin unutulmuş diyarlarda hakim olmak için büyük bir mücadele verecek ve aynı zamanda etrafı yağmalayacak, savaşacak ve aşkla dolu bir yolda yürümek durumunda kalacağız. Arka plan hikayesi gerçekten de oldukça ilgi çekici olduğundan bahsettik.
 
 
 
Bu hikaye içerisinde güç unsuru bir hayli ön plana çıkıyor. Çünkü bu dünyada güçle beraber, elbette farklı bölgelere ve canavarlara hakim olmak isteyen bir grup bulunuyor. Parti arkadaşlarımızla beraber ilerleyebileceğimiz yakınlar, elbette onlarla arasındaki güven durumunu oldukça önemsememiz gerekiyor. Her türlü diyaloğu ve her türlü seçimi tamamen bizim yapabileceğimiz yapımda, gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bununla beraber istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde yer alabileceğimiz yapımda, güvenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor ve diyarların kaderinin tamamen bizim elimizde olduğunu aktarmakta fayda var. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, dilediğinizi gerçekleştirebilir ve bu tarz detaylara en iyi şekilde oyunda gerçekleştirmek için büyük bir çaba sarf edebiliyoruz. Zaten oyun içerisinde ne kadar çok ilerlersek, o kadar çok kendi deneyimimizi ön plana çıkarabiliyor ve daha farklı ortamlara geçiş yapabiliyoruz.

İzometrik kamera bakış açısıyla ilerleyebileceğimiz yapım, eşi benzeri görülmemiş bir keşif deneyimini adım atmaya hazırlanıyor ve zaten yılın oyunu ödülü ile beraber oyunun bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Oyuncular tarafından çok sevilen ve çok satılan bir yapıyı bünyesine barındıran oyunda, sinematik bir anlatımın olduğunu bahsedebilir ve ara sahnelerin hem sinematik bir anlatımla hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. Bir ölüm mağaralarına doğru geçiş yapabileceğimiz, kaotik Baldur geçidine doğru ilerleyebileceğimiz yapımda, dilediğimizi gerçekleştirmek için aksiyona dahil olabiliyor ve farklı becerilerimiz sayesinde hangi aksiyonu dahil etmek istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Zaten oyunda farklı sınıflar olduğundan dolayı her karakterin ve sınıfın farklı şekillerde yetenekleri ön plana çıkıyor ve teknoloji ağacı ile beraber yeni yeteneklerin kendini açabiliyoruz. Aynı zamanda bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı aksiyon sistemi ile ön plana çıkabiliyor ve hangi aksiyonu kullanmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Bu tarz detaylarla beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Bunun yanı sıra, oyunda yer aldığımız süre boyunca hafızalardan silinmeyecek seçim odaklı sistemlerle ve hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalıyor ve her göreve farklı dokunuşlarla beraber kendi dokunuşlarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Örneğin, bir görevde masum gibi görünen bir karaktere yardım etmek durumunda kalıyor ancak arka planda oldukça derin bir sistemin olduğundan bahsedebiliriz ve yapacağınız yardımın iyi mi kötü mü olduğuna tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Çünkü yapım içerisinde yapacağınız hamlelerle gidişatı yön vereceğinizden dolayı görevler içerisinde de bu durum bir hayli ön plana çıkıyor. Dolayısıyla burada yapacağınız hamlelerle gidişatı yön verebiliyor hem de görevleri yerine getirmeye çalışabiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda böylesine özgürlükçü bir yapının olması oyunu oynatan ve çok satan unsurlar arasında yer alıyor. Bu tarz detaylardan hoşlanıyorsanız, göz atmanızda fayda var diyebiliriz.
 
 

Unutulmuş diyarlara ilerleyebileceğimiz ve kendi ekibimizi oluşturabileceğimiz yapımda, çok çeşitli bir dünyanın olduğundan bahsedebilir ve bu çeşitli dünyalar içerisinde elbette keşfedilmeyi bekleyen sırların olduğundan bahsetmekte fayda var. Keşifler yapabileceğimiz, 4 oyuncuya kadar çevrimiçi çok oyunculu bir deneyim elde edebileceğimiz yapımda, tüm dövüşler içerisinde gücümüzle bir araya getirmeye çalışıyor, düşmanlara karşı saldırabiliyor veya partimizi bölüp her bir üyenin kendi görevine ve planına odaklanmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla burada gerçekten yine yönetim unsurlarının bir hayli ön planda olduğu bir sistemin olduğunu bahsedebiliyoruz.
 
Başlangıç karakterleri ile beraber benzersiz ilerleme sistemi ile karşı karşıya kaldığımız yapımda, istediğimiz gibi ilerlerken dövüşlerin oldukça dikkat çekici olduğuna vurgu yapabiliyor ve karakterlerimizi hayatta tutmak için en iyi şekilde hamle yapmamız gerekiyor. Bu tarz oyunlarda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise mirasımızı oluşturabiliyor, ilişkilerimizi geliştirebiliyor, düşmanlar edinebiliyor veya müttefiklerle beraber daha fazla düşmana karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Problemleri kendi yöntemlerimizle çözebileceğimiz yapımda, hiçbir oyun aynı şekilde karşımıza çıkmıyor. Aynı zamanda her bir oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi, her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini özelleştirebiliyor. Bunun yanı sıra, yine her yeni oyuna başladığınızda farklı bir sınıf elde ederek, o sınıfın özelliklerini ön plana çıkarabiliyor ve o özelliklerle daha eğlenceli bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Büyüyen savaş tehditleriyle beraber yer alabileceğimiz yapımda, farklı karakterler arasında diyaloglarla beraber onlarla yakınlaşıp uzaklaşabiliyor, ekip üyelerimiz arasındaki samimiyeti artırabiliyor ve hiçbir sorun yaşamadan daha farklı şekilde ilerleyebiliyoruz. Aynı zamanda oldukça ilgi çekici detaylarla karşı karşıya kalabilir ve bu açık dünyayı dilediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber izometrik aksiyon rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız, muhakkak bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Palworld, Tokyo Oyun Fuarı'nda Playstation 5 İçin Duyurulabilir 14 Eylül Astro Bot'un Yeni Fragmanı Medyadan Aldığı Övgüleri Derliyor 14 Eylül Dragon Quest 3 HD-2D Remake Geliştirmesi Tamamlandı 14 Eylül Watch Dogs Filminin Çekimleri Tamamlandı 14 Eylül T1, League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda! 14 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler