Verdansk Haritası Call of Duty Warzone'a Geri Dönüyor

01.09.2024 15:21 Mehmet Tandoğan

 
 
Call of Duty Next etkinliği esnasında geliştirici ekip, resmi olarak artık erişilemeyen Warzone'un orijinal haritası Verdansk'ın Call of Duty Warzone'a geri döneceğini açıkladı. İkonik bir harita olarak karşımıza çıkan bu bölge oyuncular tarafından bir hayli seviliyor.
 
Warzone'un beşinci yılı kutlanacak
 
 
 
Call of Duty Next sırasında duyurulduğu üzere Verdansk, daha küçük bir harita olan ve yeni duyurulan Area 99 içinde yer alacak. Warzone, bildiğiniz üzere 10 Mart 2020 tarihinde piyasaya sürüldü ve bahar ayında Verdansk'ın eklenmesi, oyunun 5. yıl dönümüne denk gelecek.
 
Stüdyo iletişimleri kıdemli yönetmeni Stephanie Snowden “Bu baharda Warzone'un beşinci yılını kutlayacağız” ifadelerini kullanarak yeni gelişmeleri bizlere sunacağının garantisini verdi.
 
Diğer taraftan serinin en yeni oyunu Black Ops 6, 25 Ekim 2024 tarihinde Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4 ve PC için piyasaya sürülecek. Birinci taraf bir Microsoft oyunu aynı zamanda ilk günden Game Pass hizmetinde yer alacak.
 
 
 
Serinin yeni oyunu bizlere neler sunacak?
 
Call of Duty serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Black Ops 6, oyunculara sinematik ve tek oyunculu bir savaş deneyimini sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde, bildiğiniz üzere, serinin önceki oyunlarında yer alan mekanikler ve özellikler çok daha yenisi ile beraber burada bizlere sunulmak isteniyor. Burada yer aldığımız süre boyunca en yeni teknolojilerle ve grafiklerle harmanlanan bir yapı ile karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Yapım içerisinde dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, düşmanlara karşı istediğimiz bir şekilde gelebiliyor ve hangi silahı kullanabileceğimizi biz belirleyebiliyoruz. Bununla beraber, serinin köklerine dönmeyi hedefleyen yapım içerisinde geleneksel savaş hukukunun olduğundan bahsedebiliyor. Ancak ne yazık ki, bu durumun bu yapı içerisinde terk edildiğini söyleyebiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde casus aksiyon hikayesi doğrudan bizlere sunulmak isteniyor ve oyunda yer aldığını söyleyebiliyoruz. Tüm bu unsurlarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve daha fazla detay ile karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz ve farklı silahlarla beraber ön plana çıkabileceğimiz yakın dövüş hamleleri gerçekleştirmek istiyorsak ona göre hızlı bir şekilde ilerlerken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor.
 
Bu dikkati elbette diğer düşmanlara karşı göstermemiz lazım. Çünkü oyunda her bir bölge içerisinde farklı hamleler gerçekleştirebiliyor, sinematik ara sahnelerle beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve oyunda daha çok sinematik bir savaş alanının ve deneyiminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda istediğimiz sinematik savaş aksiyon deneyimi bizlere burada sunulmak isteniyor ve yayınlanan fragmanlara bakacak olursak özellikle motosiklet sahnesindeki o aksiyonlar oldukça ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Gerçekten de güzel bir deneyimle adım atmaya hazırlanabiliyoruz. Savaş hukukunun terk edildiği bir yapı ile karşı karşıya çıkmaya hazırlandığımız yapımda son derece etkileyici sahnelerin olduğundan bahsedebiliyor ve geliştirici ekip gibi belirttiğine göre oyunda üst düzey bir savaş sistemi, mekanikler, gerçekçi silah yapıları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Zaten serinin bir hayranıysanız muhakkak bu oyuna bir göz atmalı ve bir şans vermelisiniz diyebiliriz.
 
 

İlgi çekici ortamları geçiş yapabileceğimiz ve her saniye içerisinde farklı silahlarla kapışabileceğimiz, aynı zamanda kendi yolumuzu çizebileceğimiz yapımda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda yakın dövüş silahlarından menzil dövüş silahlarına kadar oldukça farklı sistemlerle karşı karşıya gelebiliyor ve düşmanlara bıçak çekebiliyor, onları arkadan bıçaklayabilir veya doğrudan elimize tabanca alabiliyoruz. Makineli tüfeklerle veya pompalı tüfeklerle düşmanları ortadan kaldırabilir veya daha da uzaktan hareket etmek istiyorsanız keskin nişancı tüfeği kullanarak düşmanlara uzaktan gafil avlayabiliyorsunuz.
 
Bu sayede oyunda her bir görevi farklı şekillerde deneyimleyebilir ve görevleri farklı şekillerde bakış açınızı beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda yer alan görevler elbette sizleri sinematik bir deneyimle beraber sunuluyor ve yanınızda bazen müttefikleriniz yani arkadaşlarınız olabiliyor, bazen ise tamamen tek bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Bu elbette görevin gidişatına göre değişkenlik gösteren durumlar arasında bulunuyor. Bununla beraber, oyun içerisinde bu görevleri nasıl bir şekilde yerine getirebileceğiniz ve hangi unsurları kullanabileceğiniz tamamen size ait oluyor. Örneğin, bir görev boyunca tamamen gizli ilerleyebilir ve düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz veya doğrudan aksiyona dalış yapabilirsiniz. Bunun seçimi tamamen size ait oluyor ve nasıl bir deneyim elde etmek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Casusluk ve aksiyon hikayesiyle beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız yapımında kargaşa dönemi olarak kabul edilen 90'ların başlarında bulunuyor ve buralarda yer aldığımız süre boyunca elbette ikonik kötü karakterin karşımıza çıktığını aktarmaya hazırlanabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde de seri içerisinde her bir oyunda farklı bir kötü ikonik karakter bizlere sunuluyor ve onu ortadan kaldırmak için büyük bir çaba sarf etmek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca, bu oyun içerisinde de aynı şekilde yine 90'ların başında yer aldığımız yapımda kötü bir karakterin bulunduğunu söyleyebiliyoruz ve onun hamlelerini boşa çıkarmak, aynı zamanda onun planlarını yerle bir etmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Serinin köklerine gitmeye hazırlanan yapım içerisinde yapabileceklerimize ve gidişatımıza yön verebiliyor ve unutulmayacak derecede sinematik sahnelerle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz. Zaten oyunun başından belirttiğimiz gibi sinematik bir savaş deneyimi burada ön plana çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

Yapım içerisinde sadece tek oyunculu değil, aynı zamanda çevrimiçi çok oyunculu bir yapı, yani modların olduğundan bahsedebiliyor ve bunlarla beraber elbette kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz. Farklı oyun modları ile oyun daha çeşitli ve daha eğlenceli bir hale gelebiliyor ve oyuna eklenecek olan zombi moduyla beraber ilk defa gerçekten üst düzey bir zombi deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bununla beraber, kendi gidişatınızı yön verebiliyor ve aynı zamanda kendi silahlarınızı, karakterinizi ve çok daha fazlasını geliştirebiliyorsunuz. Dikkat çekici zombi haritası ile ve istediğiniz şekilde kapışabileceğiniz modlarla beraber yer alabileceğiniz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi unutulmayacak derecede etkileyici ara sahnelerle beraber oyuna giriş yapabilir ve bu sinematik sahnelerle oyundaki savaş sahnelerini en iyi şekilde deneyimlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
Dikkat çekici ortamlarda yer alabildiğiniz yapımda elbette kendi içimizde büyük bir savaş vermek durumunda kalıyor ve aynı zamanda burada yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Savaş hukukunun terk edildiği yapımda akıllarda iz bırakacak olay örgüsü içerisinde kendi yolunuzu bulmaya çalışıyor ve burada yapacağınız görevleri en iyi şekilde tamamlamanız gerekiyor. Kargaşa dönemi ile yer alabildiğiniz yapımda tek süper gücün Amerika Birleşik Devletleri'nin olduğu ve burada elbette ortadan kaldırılmaya çalışan birçok düşmanın olduğundan bahsedebiliyoruz. Hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve farklı oyun modları ile beraber ön plana çıkabildiğimiz yapım içerisinde zombi modu içerisinde yer aldığımız süre boyunca zombilere karşı gelmek durumunda kalıyor ve yanımıza çağırabileceğimiz arkadaşlarla beraber bu zombi ordularını ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca, elbette yanımıza arkadaşları davet etmek ve onlarla beraber kapışmak ve aynı zamanda müttefik olmak oldukça önem arz ediyor ve bu tarz oyunlarda yer alan modlarla beraber yanımızda arkadaşlarımızı davet ederek oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimle beraberinde getiriyor.
 
Oyunun çıkışı ile beraber geliştirici ekibin belirttiğine göre 12'si klasik 6’ya 6 ve 4’ü de 2’ye 2 veya 6’ya 6 oynanabilen saldırı haritaları olmak üzere toplamda 16 yeni haritada becerilerimizi sınayabiliyor ve burada istediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Dolayısıyla her bir harita boyunca farklı oyun modlarına geçiş yapabiliyor ve yanımıza davet edebileceğimiz arkadaşlarımızın sayısı farklı oyun modlarında değişkenlik gösterebiliyor. Durum böyle olunca biz de istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve yanımıza davet edebileceğimiz arkadaşları en iyi şekilde seçmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Daha çok sinematik bir deneyimi bizlere sunmak isteyen ancak çevrimiçi çok oyunculu yapıyı da bünyesinde barındıran oyunda, kendi becerilerimizi sınayabileceğimiz haritalar içerisinde büyük bir savaş veriyor ve burada efsaneleşmiş karakterleri kontrolümüzün altına almak durumunda kalıyoruz. Yine ikonik haritaların ve bölgelerin bizlere sunulacağını ve aynı zamanda yukarıdaki haberimize bahsettiğimiz gibi Verdansk Haritası’nın Warzone oyununa dahil edilebileceğini söyleyebiliyoruz.
 
Oyuncular aynı zamanda Black Ops 6’nın çıkışı ile beraber yepyeni iki harita içerisinde zombilere karşı gelmek durumunda kalıyor ve burada ölü akınlarına karşı büyük oranda mücadele veriyor ve efsaneleşmiş roundlarla beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra zombi modunda ilgi çekici detayları içereceğini aktarabiliyor ve burada gerçekçi bir zombi istilası ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette zombileri ortadan kaldırmak ve bu mod ile beraber yanımıza arkadaşlarımızı davet etmek oldukça önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda arkadaşlarımıza yanımıza davet etmek daha fazla müttefik desteği anlamına geliyor. Dolayısıyla zombi modunu tek başınıza değil de arkadaşlarınızla beraber planlı ve projeli bir şekilde oynamak çok daha önem arz ediyor diyebiliriz. Bununla beraber, bir yandan arkadaşlarınızı sohbet edebilir, diğer yandan ise kendi projelerinizi ve planınızı ortaya dökerek çok daha eğlenceli bir deneyimle karşı karşıya gelebilirsiniz. Çıkışı ile beraber büyük bir ses getirmesi planlanan oyun için elbette şu anda tanıttığı fragmanları ortaya çıkmaya devam ediyor ve yepyeni oyun mekanikleriyle karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Yine önceki haberlerimize bahsettiğimiz üzere çok yönlü hareketlilik sistemi ile beraber artık düşmanlara karşı istediğiniz yerden istediğiniz kısımdan vurabiliyor ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yerde istediğiniz gibi sürünebiliyor, elinizdeki silahı çok iyi bir şekilde sağa sola doğru hareket ettirebiliyor ve bu sayede düşmanları gafil avlayabiliyorsunuz. Bununla beraber, elbette seri gerçekten üst düzey bir yapıya evrilmek durumunda kalıyor ve burada yer aldığınız süre boyunca istediğinizi gerçekleştirebilir ve aynı zamanda kendi taktiklerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.
 
 

Serinin en yeni oyunu içerisinde dikkat çekici unsurlarla beraber oyuncuların yepyeni iki zombi haritası içerisinde büyük bir mücadele vereceğini aktarabiliyor ve onca kitlenin favorisi olan efsaneleşmiş zombi modu ile beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Sadece zombi modu değil, aynı zamanda oyunda hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve bununla beraber kendi oyun deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunun çıkışı ile beraber çok oyunculu ve zombi modları için daha çok heyecan verici haritaların ve deneyimlerin aktarılacağı belirtiliyor. Dolayısıyla oyun piyasaya sürüldüğünden sonra destek bir süre devam edecek ve yeni haritalar, etkinlikler ve ortamlar bizlere sunulacak. Bu sayede oyunda daha etkili bir şekilde yer alabilecek ve böylece oyunun aktif kitlesi ellerinde tutulacak. Umuyoruz ki güzel bir oyun deneyimi ile karşı karşıya kalabilir ve bununla beraber kendi deneyimlerimizi özelleştirebiliriz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyunun içerisinde gerçekten de güzel bir deneyimle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz ve bununla beraber kendi deneyimlerimizi özelleştirip güzelleştirebiliyoruz. Daha çok sinematik bir deneyim sunacağından bahsettiğimiz yapım, ikonik karakterleri, ortamları, haritaları ve çok daha fazlasını bizlere sunmak istiyor. Serinin bir hayranıysanız veya yeni bir oyuncu olarak dönüş yapmak istiyorsanız, bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun şu anda zaten birçok platformda yerini almaya hazırlanıyor ve Steam platformu üzerinden 70 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Oldukça fazla bir fiyatla bizlere sunulacak olan yapım, ilk günden Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan Game Pass hizmetinde de yer alacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Palworld, Tokyo Oyun Fuarı'nda Playstation 5 İçin Duyurulabilir 14 Eylül Astro Bot'un Yeni Fragmanı Medyadan Aldığı Övgüleri Derliyor 14 Eylül Dragon Quest 3 HD-2D Remake Geliştirmesi Tamamlandı 14 Eylül Watch Dogs Filminin Çekimleri Tamamlandı 14 Eylül T1, League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda! 14 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler