Hollow Knight: Silksong'un Gamescom'da Olmayacağı Doğrulandı

19.08.2024 18:18 Mehmet Tandoğan

 
 
Hollow Knight serisinin en yeni oyunu Silksong hakkında yeni bir doğrulama ortaya çıktı. Yılın çok beklenen fuarlarından biri olan Gamescom’da bu yapım ne yazık ki yer almayacak.
 
Hollow Knight: Silksong yepyeni özelliklerle geliyor
 
 
 
Yapımcı ve sunucu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Geoff Keighley, Hollow Knight: Silksong'un Gamescom açılış gecesi etkinliğinde yer almayacağını açıkladı. Hollow Knight: Silksong 2019'un Şubat ayında duyuruldu ve o zamandan bu yana hala çıkışını gerçekleştirmedi. Açıklanan detaylara göre oyun şu anda PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One ve Xbox Series X/S için geliştirme aşamasında yer alıyor.
 
Team Cherry ekibi tarafından biz oyun severlere sunulması hedeflenen yapım ilk etapta 2023 yılı içerisinde çıkış yapacaktı. Ancak o dönemden bu yana süresiz olarak ertelendi ve henüz bir çıkış tarihi almadı.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre devam oyunu içerisinde yepyeni bir krallık, 150'den fazla farklı düşman ve ilk oynanıştan sonra oyunu büyük ölçüde değiştiren yeni bir zorluk modu olan Silk Soul yer alacak.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Yandan görünümlü kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebileceğimiz ve aksiyon, macera ve platform deneyimini adım atabileceğiniz yapımda uçsuz bucaksız bir dünyayı keşfetmek durumunda kalıyor ve ilk oyunun ardından gelecek olan devam oyununda üst düzey grafikler, terim mekanikler ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliriz. Grafik anlamında elbette pek fazla bir şeyin değişmeyeceğini belirtecek olsak da içerik konusunda gerçekten de güzel bir sürümün bizlere sunacağını aktarmakta fayda var. Şu anda bahsettiğimiz gibi, ne yazık ki oyunun var dahilinde sunmak istemiyor ve şu ana kadar elbette belli başlı ertelemelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz devam oyunlarında beklentilerin bir hayli yüksek olduğundan dolayı bu beklentileri karşılamak oldukça önemli.
 
Sıradan bir devam oyunu içerisinde elbette ne yazık ki beklenen satış gerçekleşmiyor ve geliştirici ekipler bunu artık hemen hemen biliyor. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulmak istenen bu devam oyunu içerisinde yine ilk oyunda olduğu gibi orijinal aksiyon mekanikleri, karakterimizin detayları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda perili bir krallığı keşfedebileceğimiz yapımda ödüllü aksiyon macera oyununun devamıyla beraber karşı karşıya kalmak durumundayız. Yine ana karakterimizi kontrol ettiğimiz esnada farklı hareketler sergileyebiliyor, farklı kombolarla düşmanlara karşı gelebiliyor ve bulunduğumuz diyarın zirvesine ulaşmak için elimizden geleni yapmak durumundayız. Burada karakterimizle beraber tırmanabiliyor, keşfedebiliyor, savaşabiliyor ve hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerlemek durumundayız.

Hızlı bir şekilde ilerlemeye başladığımız ve uçsuz bucaksız bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde aksiyon macera deneyimi ile karşı karşıya kalırken aynı zamanda platform zorluklarını aşmak için elimizden geleni yapmak durumundayız. Burada yer aldığımız süre boyunca karakterimizin temel becerilerinden faydalanmak durumundayız. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek yerine aynı zamanda farklı şekillerde nasıl hayatta kalabiliriz, bunun cevabını bulmak için ilerlemeye başlıyor ve devam oyunu içerisinde ölümcül topraklara doğru yolculuk etmek durumundayız. Yeni güçleri keşfedebileceğimiz, uçsuz bucaksız böcek ve canavar orduları ile yüzleşebileceğimiz ve aynı zamanda doğamıza ve geçmişimize geri dönmeye çalışabileceğimiz yapımda kadim sırları ortaya çıkarabiliyor ve bu sırlarla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Aynı zamanda ödüllü aksiyon macera orijinal oyununun devamında elbette beklentilerin de bir hayli yüksek olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere yapacağınız her hamle ile beraber gidişatınıza yön verebiliyor. Aynı zamanda dikkat çekici ortamlarda kendinizi bulabilir ve her ortam içerisinde farklı atmosferler, zorluklar, sistemler, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışırken aynı zamanda kendimizi doğamıza doğru giderken görebiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi almak zorunda kalıyoruz. Prenses ya da şövalye olabileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız sahnelerle gidişatı yön verirken oyunda yapacağımız temel hareketlerle beraber gidişatımızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz ve bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü yapacağınız her hamlenin burada farklı sonucunun olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda temel hareketlerle düşmana karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Düşmana karşı zıplayabileceğiniz, hızlı bir şekilde manevralar yapabileceğiniz, sağa sola doğru hızlı bir şekilde kaçabileceğiniz ve çok daha fazla detayla beraber zirvelere tırmanabileceğiniz yapımda elbette etrafı keşfederken bir yandan da düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyor ve savaşıp hayatta kalmak burada temel hedefiniz olarak karşınıza çıkıyor. Zaten bu tarz oyunlarla beraber arka planda bir hikaye anlatılıyor. Ancak bu hikayenin içeriği elbette sizin ne kadar ilginizi çeker ya da çekmez, bu tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda tamamen aksiyon, macera ve platform unsurlarına nasıl ön plana çıkıldığı görülüyor ve buna göre oyuncular puanını verebiliyor. Arka planda yer alan hikaye elbette dikkatinizi çeker ya da çekmez, bu pek önemli olmayabilir ancak platform oyunlarında elbette hikayenin ilgi çekici bir şekilde aktarılması da bir hayli önem arz ediyor diyebiliriz.

Geçmişe bağlı kadim sırlarla beraber ilerleyebileceğimiz ve yepyeni bir krallığı keşfedebileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve en iyi şekilde buradaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda etraftaki keşfedilecek unsurları kaçırmamamız gerekiyor ve buna göre dünyanın tepesinde parlayan kaleye tırmanmak için elimizden geleni yapmak durumundayız. Yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi tepelere yani zirvelere doğru tırmanmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda buralara ulaşmak için de oldukça farklı bölgelere doğru geçmemiz şart.
 
 
 
Oyunda mercan ormanlarından yosunlu mağaralara, şehirlerden sessiz bataklıklara kadar oldukça farklı bölgeleri keşfedebiliyor ve bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda eğlenip görebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlar içerisinde etraftaki keşif unsurları bir hayli önem arz ediyor. Bununla beraber en iyi şekilde oyundaki yerinizi alırken ölümcül akrobatik aksiyona doğru katılım gösterebiliyorsunuz. Her bir oyuncu burada farklı aksiyon sistemi ile ön plana çıkıyor ve aynı zamanda burada kendinizi farklı kombolar yaparken bulabiliyorsunuz. Ölümcül ve güzel bir mücadele içerisinde yer alabileceğiniz yapımda düşmanlar arasında resmen dans edebiliyor ve onları ortadan kaldırırken elbette estetik komboların keyfini çıkarabiliyorsunuz. Dikkat çekici unsurlarla beraber ilerlemeye koyulduğunuz yapımda bir yandan dans ederken diğer yandan ise yepyeni bir ölümcül hareket paketini kullanarak düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber elbette hangi komboyu kullanabileceğinizi seçebiliyor ve güçlü araçlar üreterek daha fazla düşmanın üstesinden gelmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Böylece düşmanları daha kolay bir şekilde avlayabiliyor ve daha güçlü bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde düşmanları şaşırtmak ve yeni zirvelere ulaşmak için elbette farklı hamleler gerçekleştirebiliyor ve sürekli genişleyen silah kütüphanesi ile beraber elinize farklı şekillerde araçlar alabilir, tuzaklarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve aynı zamanda yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra tuzakları kurabiliyor, tuzakları kurduktan sonra elbette neler yapabileceğinizi siz karar verebiliyor ve mekanizma cephaneliği üzerinde ustalaşmak durumunda kalıyorsunuz. Zaten oyunda kullanılabilen farklı şekillerde araçlar bulunuyor ve bu araçlar üzerinde usta olduktan sonra düşmanların üstesinden oldukça kolay bir şekilde gelebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan dikkat çekici detaylardan biri olarak karşımıza çıkar ve bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve gidişatınızı yönetebiliyorsunuz.

Dikkat çekici içeriklerle beraber ilerlemeye başladığımız yapımda sürekli olarak genişleyen silah kütüphanesi ile beraber farklı silahları elinize alabiliyor, şok edici görevleri çözmek durumunda kalıyor ve burada yapacağınız hamlelerle elbette gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca farklı canavar türleri ile karşı karşıya kalıyor ve onları ortadan kaldırmak için elbette farklı hamleler gerçekleştirmek durumundasınız. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca karşınıza nadir canavarlar çıkıyor ve bunları ortadan kaldırmak için onları avlamanız gerekiyor. Bunu yine sırayla avlarken de doğru zamanda doğru hamle yapmanız oldukça önem arz ediyor ve elinizdeki silahlara ve tuzakları en iyi şekilde kullanarak kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Tuzak ve mekanizma cephaneleri üzerinde ustalaşabileceğiniz yapımda nadir canavarları avlayarak onlardan çeşitli ödüller alabilir ve yeni silahların sahibi olabilirsiniz. Ek olarak, oyun içerisinde yer aldığınız seri boyunca yeni zirvelere doğru ulaşmak durumunda kalıyor, düşmanları şaşırtabiliyor ve antik gizemlerin sırlarını çözmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Zaten bu sırları çözmek için etrafı iyi bir şekilde keşfetmeli ve ona göre kendi hamlelerinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu sayede farklı bulmaca ve aksiyon sistemiyle beraber kendinizi oyuna dahil edebiliyor ve kendinize oyun içerisinde beklenmedik durumlarda bulabiliyorsunuz. Krallığınızı güçlendirmek ve krallığınızın umudunu geri kazanmak için elbette kayıp hazineleri aramak durumunda kalıyor, bunları bulmak için de etrafı en iyi şekilde keşfetmeniz ve gözünüzü dört açmanız gerekiyor. Nadir canavarları avladıktan sonra buradaki hazineleri ortaya çıkarmak için etrafı keşfetmek durumunda kalıyor, ezilenlerin isteklerini yerine getirerek krallığın umudunu yeniden kazanabiliyor ve şok edici görevleri burada çözerek neler olup bittiğini öğrenmeye hazırlanabiliyorsunuz. Arka planda yer alan hikaye elbette karakterler arasında diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor ve yer yer çeşitli sahnelerin bizlere sunulduğunu söylemekte fayda var. Beklenmedik durumları hazır olabileceğimiz 150'den fazla yepyeni düşmanla beraber karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda onları ortadan kaldırmak için gerçekten de büyük bir mücadeleye atılmak durumundayız.

Yapım içerisinde ilerlerken cesaretimizi ve becerilerimizi en iyi seviyede tutmaya çalışıyor ve aynı zamanda benzersiz ve zorlu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyunun içerisinde ilk oyunda olmayan yepyeni bir oyun modu bulunuyor ve bu oyun modu ile beraber meydan okuyabiliyor, krallığı fethedebiliyor ve benzersiz bir zorlu deneyimle beraber yepyeni bir teste tabi tutuluyor ve elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda elbette tüm bunları yaparken aynı zamanda arka planda çeşitli müziklerin tadına çıkarabilir ve orkestra müziğinin tadını çıkararak oyundaki yerimizi hızlı bir şekilde alabiliyoruz. Dikkat çekici içerikleriyle beraber ödüllü besteci tarafından bizlere sunulacak müziklerle oyundaki yerimizi almaya koyuluyor ve melankolik melodilerinden yürek hoplatan müziklere kadar oldukça farklı seslerle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber oyundaki yerinizi alabiliyor ve bu tarz şarkılar ve efektlerle beraber oyundaki yerinizi hızlı bir şekilde elde edebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda müzikler olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor ve müziklerle beraber oyuna daha hızlı bir şekilde kendimizi kaptırabiliyor ve bu tarz detaylarla beraber yerimize almak durumunda kalıyoruz. Usta temalarla beraber ilgi çekici içeriklerin bulunduğu yapımda düşmanlarla yüzleşebiliyor, canavarları istediğimiz gibi algılayabiliyor ve suikastçılar ve krallarla beraber karşı karşıya kalabiliyoruz. En iyi şekilde yer alabileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve genel olarak bu tarz detayın bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyunun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve ilerlerken de aynı zamanda yandan görünümlü bir kamera bakış açısı ile beraber gidişatımızı yön verebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca gidişatınızı gönderirken aynı zamanda keşif unsurlarıyla ön plana çıkabiliyor ve oyunun şu anda Steam sayfasını açıp durumda olduğunu aktarabiliyoruz. Bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Final Fantasy 16'nın Problemli PC Demosu Güncellendi: Artık Sorunsuz 11 Eylül Elden Ring İçin 1.14 Güncellemesi Yayınlandı: İşte Detaylar 11 Eylül Crimson Desert Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Geldi 11 Eylül The Eternal Life of Goldman'dan Yepyeni Oynanış Videosu 11 Eylül PlayStation 5 Pro İçin Optimize Edilecek Oyunlar 11 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler