Sevilen Yarış Serisinin Yeni Oyunu Wreckfest 2 Duyuruldu

03.08.2024 15:40 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncı THQ Nordic ve geliştirici Bugbear Entertainment yarış serisinin en yeni oyunu Wreckfest 2'yi duyurdu. Gerçekçi sistemlerle ve mekaniklerle ön plana çıkmaya hazırlanan yapım PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam) için çıkışını gerçekleştirecek.
 
Yenilenmiş hasar sistemine ve çok daha fazlasına sahip olacak
 
 
 
Henüz bir çıkış tarihinin açıklanmadığı yapımda, Wreckfest'in kendine özgü araç dinamikleri ile yarışabileceksiniz. Oyun içerisinde modern araçların olmadığını sadece yamalı, hasar görmüş ve çürük çarık arabalarla kapışabileceğinizi aktarmakta fayda var. Diğer yarışçılarla kıyasıya mücadele edebileceğiniz oyunda, ekibin belirttiğine göre gerçekçi fizik motoru, yenilenmiş hasar ve zırh sistemi ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Tamamen elden geçirilmiş fizik motoru ile beraber serinin en yeni oyununun güçlendirilmiş bir şekilde bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Özelleştirme sisteminin de elden geçirildiği Wreckfest 2, hem hayranları hem de yeni gelecek olan yarışçıları memnun etmek istiyor.
 
Hem tek başınıza hem de çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz oyunda aynı zamanda araçlarınızı dilediğiniz gibi dekore edebiliyorsunuz.
 
 
 
Yeni oyunda neler olacak?
Kargaşaya hazır olmaya başladığınız ve benzersiz yıkım seviyesi ile beraber farklı araçları elimizin altına alabildiğimiz yapım serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Hızlı aksiyon dolu ve parçalanma efektleri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan bu yapımda, orijinal oyunda yer alan mekaniklerin bir hayli geliştirildiğini ve rakipleri paramparça ederken aynı zamanda o yarışın hissiyatına doğrudan yaşamımızı sağlayan çeşitli geliştirmeler yer alıyor. Kafa kafaya savaşlara ve mücadelelere adım atabileceğimiz iyileştirilmiş fizik motoruyla beraber daha farklı sistemlerle karşı karşıya gelebileceğimiz, aynı zamanda gerçekçi yarış deneyimiyle ön plana atılabileceğimiz oyun Wreckfest ve FlatOut’un yapımcıları tarafından geliştiriliyor.
 
Şu anda bir çıkış tarihi olmasa da oyun yukarıda bahsettiğimiz gibi ilerleyen süreçte çıkış yapmaya hazırlanıyor. Dikkat çekici içeriklerle beraber bizlere sunulmak istenen yapımda farklı yarışları atılım sağlayabiliyor, araçları parça parça etmeye çalışıyor ve burada modern araçlardan ziyade daha çok eski püskü, ezilmiş ve teneke araçlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Zaten oyun içerisinde araç parçalama efektlerinin bir hayli ön planda olduğundan dolayı yapacağımız her hamle ile beraber araçların nasıl parçalandığını görebiliyor, kapılarının, camlarının, tekerleklerinin ve çok daha fazlasının sağa sola fırladığını deneyimleyebiliyor ve gerçekçi fizik sistemleriyle beraber iyileştirilmiş oyun mekaniklerini deneyimlemek durumunda kalıyoruz.
 
Zafere giden yolda elbette farklı yarışlara doğru adım atmaya hazırlanıyor ve hem tek oyunculu hem de çevrimiçi yarışlara katılım sağlayabiliyoruz. Çevrimiçi yarışlarla beraber elbette kendimize daha eğlenceli bir oyun modu içerisinde bulmaya hazırlanıyor ve dünyanın diğer bölgelerindeki oyuncularla beraber sağlam bir yarış deneyimine adım atmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda elbette çevrimiçi deneyimlerinin olması ve sadece tek oyunculu bir deneyimin olmaması daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Bu tarz detaylarla beraber biz de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyor ve ilgi çekici ortamlarda yarış deneyimine adım atmayı bekliyoruz.

Sürüş alanları içerisinde farklı hamleler gerçekleştirebileceğimiz, kargaşaya hazır olabileceğimiz ve zafere giden yolda yalnızca kuralları bizim belirleyebileceğimiz yapımda elbette her şeyin paramparça olduğu bir araç dinamik sistemiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda her bir temasla beraber en ufak parçaların bile sağa sola fırladığını, heyecan dolu yarışlarda zirveye ulaşmaya başladığımızı ve canımızı dişimize takarak gerçekçi bir fizik simülasyon sistemi ile karşı karşıya kaldığımızı aktarmakta fayda var.
 
 
 
Geliştirici ekip, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca gerçekten de üst üste bir yarış performansıyla karşı karşıya kalacağımızı ve gerçekçi fizik sistemiyle aynı zamanda parçalanma efektleriyle beraber üst düzey bir deneyim elde edebileceğimizi belirtiyor. Dolayısıyla biz de elbette serinin önceki oyunlarına ve diğer oyunlara bakacak olursak, geliştirici ekibin bu konuda oldukça tecrübe sahibi olduğunu aktarabiliyor ve bu konuda tüm deneyimlerini bizlere aktaracaklarını ve beklentimizin de bir hayli yüksek olduğunu vurgulayabiliyoruz. Araç parçalanma efektinin elbette bir oyun içerisinde yer alması ve bunların gerçekçi bir şekilde vurgulanması gerçekten de zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor ve üzerinde uğraş verilmesi gerekiyor. Dolayısıyla modern teknoloji ile beraber bu durumların ötesine geçebiliyor ve geliştirici ekipler bu tarz detaylarla beraber oyuncuların dikkatini çekmek için ellerinden geleni yapmak durumunda kalıyor. Aynı şekilde serinin devam oyununda da bu sistemin geçerli olduğunu ve yeni teknolojilerden ilham aldığını ve destek aldıklarını aktarabiliyoruz.
 
Çağdaş donanımlardan sonuna kadar faydalanan bu sistemlerle beraber oyunu tekrar tekrar oynamak durumunda kalabilir ve tekrar oynanabilirliği yüksek bir deneyimle beraber hızlı bir şekilde yarışlara atılım sağlayabiliyoruz. Daha gerçekçi çarpışmaların yer aldığı animasyonların, efektlerin ve üst düzey mekaniklerin bulunduğu yapım içerisinde diğer taraftan daha derin bir zırh ve hasar sistemi, daha detaylı parçalanma simülasyonları ve her bölge içerisinde çok daha fazla iyileştirmeye sahip sistemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber biz de gerçekçi bir deneyim içerisinde kendimizi bulmaya hazırlanıyor ve beklentimizin yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça yüksek olduğunu vurgulayabiliyoruz. Çünkü bu sistemlerin oyunda olacağını tamamen geliştirici ekip aktarıyor ve biz de onların aktardıklarını sizlere doğrudan ulaştırıyoruz.

Beklentilerimizin bir hayli yüksek olduğu serinin devam oyununda destansı kaos yarışlarına doğru adım atmaya hazırlanıyor ve her bir aracın burada farklı sürüş dinamiklerinin olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
 
 
Zaten önceki oyunlarda da olduğu gibi ve aynı zamanda diğer yarış oyunlarından da olduğu gibi her bir aracın burada farklı dinamiklerinin ve sürüş efektlerinin olması oldukça normal bir şekilde karşımıza çıkıyor. Farklı araçları elinizin altına alabileceğiniz ister direksiyon seti ile isterseniz de klavye ve fare ile yönlendirebileceğiniz yapımda daha derin zırh ve hasar sisteminin olmasıyla beraber elbette burada araçlarımızı istediğimiz şekilde özelleştirebiliyor ve daha da güçlendirebiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde sürekli olarak diğer oyunculara karşı çarpabileceğimiz ve etrafa savrulabileceğimiz için araçlarımızın etrafına zırh ve koruma sistemini yerleştirmek gerekiyor. Zaten oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu özelleştirmeler ve yükseltmelerle beraber aracımızı daha da güçlendirmeye başlıyoruz ve aynı zamanda farklı araçlarla beraber daha yüksek savunma ve zırh sistemlerine sahip olan araçları elimizin altına alabiliyoruz.
 
Gerçekçi fizik simülasyon motoru ile beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, çağdaş donanımlardan faydalanan yapımda aynı zamanda detaylı parça hasarı simülasyonları ile karşı karşıya kalıyor ve her çarpışmada elbette en ufak parça detaylarının bile sağa sola savrulduğunu söyleyebiliyoruz. Her kulvar içerisinde çok daha fazla iyileştirmenin yapıldığı yapımda geliştirici ekip bu oyundan beklentileri bir hayli yükseltiyor ve görebileceğimiz en iyi araba parçalama efektlerinin burada olacağı vurgulanıyor. Dolayısıyla bu durumlarla beraber biz de farklı yarışlara doğru atılabiliyor, diğer araçlarla beraber doğrudan arenaya atılarak aslında bir Battle Royale araç deneyimiyle karşı karşıya kalıyor ve araçlarımızı en iyi şekilde özelleştirmemiz gerekiyor. Sürüş alanları içerisinde en iyisinin biz olabileceğimiz yapım içerisinde baştan sona yenilenmiş fizik motoruyla beraber kuralsız bir oyuna adım atmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Zaten kural olmayan bir yapıyla karşı karşıya kalacağımızı yukarıda bahsettik. Bu sistemlerle beraber diğer araçları istediğimiz gibi saf dışı bırakabiliyor, onlara gövdeden vurabiliyor ve tamamen parçalara ayırabiliyoruz. Aynı zamanda elbette aracın belli bir yüzdesi bulunuyor ve bu yüzdeyi açtıktan sonra canının oldukça azaldığını görebiliyor ve araçlardan yavaş yavaş alevler ve dumanlar çıktığını aktarabiliyoruz. İşte bu noktada daha fazla vurmaya hazırlanabiliyor ve diğer oyuncuların araçlarını patlatmaya yakın olduğumuzu belirtmek gerekiyor.

Yüksek hız gerektiren pistlere doğru adım atabileceğimiz, kafa kafaya mücadelelere katılabileceğimiz ve yukarıda bahsettiğimiz gibi araç temalı Battle Royale moduna doğru geçiş yapabileceğimiz yapımda en son hayatta kalan aracın galip olacağına vurgu yapmak gerekiyor. Kafa kafaya giden şiddetli savaşlarda elbette farklı şekillerde aracımızı kullanmak durumunda kalıyoruz. Diğer araçlardan kaçınmak için oldukça keskin manevralar yapmaya çalışıyor ve kaos anlarında elbette doğru şekilde, doğru hamle yapmak ve doğru zamanda doğru tuşlamalara basmak bir hayli önem arz ediyor. Dikkat çekici arenalara ve pistlere doğru adım atabileceğimiz ve istediğimiz gibi farklı oyun modlarına geçiş yapabileceğimiz yapımda elbette tertemiz süper arabaların olmadığını söyleyebiliyoruz ve burada sadece dayanıklı hasarlara karşı zırhlı ve çok daha fazlasının olduğunu vurgulayabiliyoruz.
 
 
 
Eski püskül araçlarla beraber ilerleyebildiğimiz, göçük dolu ve bol tamirat görmüş araçlarla beraber yerimizi almaya çalıştığımız yapımda her bir aracın aslında arka plan hikayesi bulunuyor ve buralara kadar nasıl geldiğini öğrenmeye başlayabiliyoruz. Artık biz de bir arabanın parçası olmaya çalıştığımız, aynı zamanda arabayı doğrudan kontrol ettiğimiz yapımda özelleştirme sistemlerinin de ilk oyuna göre daha fazla gelişmişlik gösterdiğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla özelleştirme sistemleri ile beraber aracımızın rengine dokunabiliyor, farklı lastikler takabiliyor, zırh sistemi ile beraber savunmasını arttırabiliyor, motoruna dokunarak daha hızlı ve daha keskin bir şekilde geçiş yapmasını sağlayabiliyor ve daha fazla özelleştirme sistemi ile beraber aracımızın istatistiklerini yükseltebiliyoruz. Hayallerimizdeki aracımızı oluşturabileceğimiz ve diğer oyunculardan tamamen farklı olabileceğimiz yapım içerisinde kendimize ait bir araç oluşturarak aslında kendi hikayemizi burada yazmak durumunda kalıyoruz. İnanılmaz güçlü araçlardan resmen tank kadar savunmaya meyilli koruma kalkanlarına kadar oldukça farklı yarışlara adım atabileceğimiz ve yaratıcılığımızı serbest bırakabileceğimiz oyunda dikkat çekici arenalara doğru geçiş yapabilir ve buralarda ne kadar çok yarışı kazanırsak o kadar çok kaynağın ve özelleştirme sistemlerinin sahibi olabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber farklı yarışlara atılım sağlarken aynı zamanda o yarışlardan sağ kurtulmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Tamamen yenilenmiş oyun modları ile beraber ilerleyebileceğimiz ve gerçek şampiyonun kim olacağını gösterebileceğimiz yapımda elbette her mod içerisinde farklı gereklilikler bulunuyor. Bu yeniliklerle ve gerekliliklerle beraber neler yapabileceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Aynı zamanda istediğimiz gibi yukarıda bahsettiğimiz gibi hem tek oyunculu hem de çevrimiçi oyunlara doğru adım atabiliyor ve buralarda istediğiniz şekilde gezip toza biliyorsunuz. Çevrimiçi yarışların tadına çıkarabileceğiniz, evde bir arkadaşınız varsa elbette yanınıza davet edebileceğiniz bölünmüş ekranla beraber herhangi bir oyun moduna doğru adım atabiliyor ve hem çevrimiçi hem de yerel oyun modları ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla istediğiniz gibi meydan okuyabiliyor, diğer yarışçılarla beraber hızlı bir şekilde oyunu bitirmeye çalışabiliyor ve sürüş becerinizi burada geliştirerek diğer oyunculardan daha güçlü olmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Çeşit çeşit kısa senaryolu hikaye unsurlarıyla beraber de yer alabileceğiniz, aynı zamanda yüksek puanlara ulaşabileceğiniz yapımda her bir pist alanı içerisinde ustalaşmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve kısa süreli senaryolarla beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, benzersiz yıkım seviyeleri ve çeşitli araç seçenekleriyle oyuncuları aksiyon dolu bir deneyime davet ediyor. Orijinal oyundaki mekanikler büyük ölçüde geliştirilmiş, böylece rakiplerinizi parçalayarak yarışın heyecanını tam anlamıyla yaşayabilirsiniz. Kafa kafaya mücadeleler ve iyileştirilmiş fizik motoru ile gerçekçi yarış deneyimi sunan oyun, Wreckfest ve FlatOut’un yapımcıları tarafından geliştiriliyor. Henüz bir çıkış tarihi belirlenmemiş olsa da, dikkat çekici içeriklerle oyunculara sunulacak.
 
Oyun, eski püskü araçlarla yarışıp, bunları parçalara ayırarak ilerlemenizi sağlıyor. Araçların kapılarının, camlarının ve tekerleklerinin sağa sola fırladığı etkileyici parçalanma efektleriyle gerçekçi fizik sistemlerini deneyimleyebileceksiniz. Zafere giden yolda, hem tek oyunculu hem de çevrimiçi yarışlarda yer alarak, dünyanın dört bir yanındaki oyuncularla rekabet etme şansı bulacaksınız. Çevrimiçi yarışlar, yalnızca tek oyunculu bir deneyimle sınırlı kalmayıp, daha eğlenceli ve dinamik bir oyun modu sunuyor. Bu yapımda, ilgi çekici ortamlarda yarışarak, geliştirilmiş oyun mekanikleri ve heyecan verici yarış deneyimi ile kendinizi gösterme fırsatı bulacaksınız. Hem eski hem de yeni nesil araçların yıkımını ve parçalanmasını izlerken, her hamlenizin sonucunu gerçekçi bir şekilde gözlemleyebileceksiniz. Bu detaylarla, oyun dünyasında kendinize sağlam bir yer edinmeye hazırlanıyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sega'nın Mobil Oyunu Yakuza Wars Beklenenden Erken Ortaya Çıktı 09 Eylül Valve'ın Deadlock Oyunu Henüz Çıkmadan Hilecilere Yenik Düştü 09 Eylül PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 09 Eylül Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 09 Eylül Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 09 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler