Epic Games Yaz İndirimlerinde Alabileceğiniz Oyunlar

21.07.2024 20:30 Mehmet Tandoğan

 
 
Steam platformu karşısında Türk Lirası ile birlikte oyunları satmaya devam eden Epic Games platformunda şu anda yaz indirimleri başlamış durumda. Alabileceğiniz ve kütüphanenizi genişletebileceğiniz bu yapımlarla daha ucuza oyunları elde edebiliyor ve bu tarz yaz indirimlerini değerlendirmeniz gerekiyor.
 
Yaz indirimleri kapsamında oldukça büyük oyunlar belirli oranlarda indirime giriyor ve bu oyunları kaçırmamanız gerekiyor. Yüzlerce oyunun indirimde olduğu platform dahilinde aşağıda satın alabileceğiniz farklı oyunları derlemiş bulunuyoruz. Elbette listede yer almayan birçok oyunun bulunduğunu aktarmakta fayda var.. Siz de eğer oyun önerisi yapacaksanız  haberinizin en altından yorumlar kısmında düşüncelerinizi belirtebilir ve arkadaşlara farklı tavsiyeler verebilirsiniz. Şimdi geçelim listemize:
 
Hogwarts Legacy (439 TL)
 
 
 
Harry Potter evreninde geçen ancak o dönemin öncesini yansıtan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Hogwarts Legacy şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 439 Türk Lirası ile satışta bulunuyor. Oldukça ucuz bir şekilde bize sunulan bu yapımın normal fiyatı 1000 lirayı aşıyor. Dolayısıyla şu anda eğer bu oyunu oynama niyetiniz bulunuyorsa ve uzun süredir bekliyorsanız almanızın tam sırası diyebiliriz.
 
Farklı karakterlerle ve ilgi çekici ortamlarla karşı karşıya kalabileceğiniz ve karakterinizi oluşturarak farklı gruplara katılabileceğiniz yapımda kendinizi geniş bir açık dünya içerisinde bulabilir ve bu açık dünyayı dilediğiniz şekilde keşfedebilirsiniz.
 
- Epic Games sayfası
 
Ortaya çıkan dünya içerisinde, elbette karanlık ve daha çok ürkütücü atmosferlerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve Harry Potter kitaplarından karşılaştığımız olaylarla ve aynı zamanda yapılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Aynı zamanda filmler içerisinde yer alan bu mekanların tamamen yansımasını burada görebiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca insanı içine çeken ve rol yapma unsurlarıyla beraber büyüleyici dünyada kendimizi bulurken, elbette kendimize ait karakteri özelleştirdikten sonra burada farklı olaylara karşı karşıya kalıyor ve dünyaya hakim olan bir kötülüğün ortaya çıkmasına tanıklık edebiliyoruz. Elbette bu kötülüğü ortadan kaldırmak tamamen bizim işimize yarıyor ve özel bir kişi olarak burada seçilebiliyoruz. Karakterimizi özelleştirebileceğimiz, büyülü canavarlarla karşı karşıya kalabileceğimiz, hatta onları keşfedebileceğimiz, iksirler üretebileceğimiz, büyü yapabileceğimiz ve ustalaşabileceğimiz yapımda dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve geniş kapsamına özgürlüğün burada tadını çıkarmak durumunda kalıyoruz.
 
Tanıdık ve yeni konumlara doğru yolculuğa çıkabileceğimiz oyun içerisinde ilgi çekici olaylarla karşı karşıya ve buraları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Aynı zamanda oyun içerisinde bildiğiniz üzere karakter odaklı bir yapı bulunuyor. Bu karakter odaklı yapı ile beraber elbette karakterimizin seviyesini atlatabiliyor, yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve daha fazla detay ile beraber hep olmayı istediğimiz büyücüyü burada olmak durumunda kalıyoruz.

İçine çeken dünyasıyla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde daha çok iksir odaklı ve büyüye odaklı bir sistem bulunuyor. Bununla beraber istediğimiz avantajları elbette bunlarla beraber sağlayabiliyor ve daha fazla detaylara ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda zaten öncelikle bir asa seçebiliyor ve elimizdeki asa ile beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Asa ile bir olabileceğimiz yapının içerisinde karakterimizle beraber hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda etrafı keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini görebiliyoruz. Bunun dışında elbette Kadim bir Sırrın anahtarının elimizde bulunduğunu söyleyebiliyor ve burada bir öğrenci olarak bulunuyoruz.
 
 
 
Öğrencilik hayatımız boyunca farklı derslere doğru ilerleyebiliyor, bu derslerde farklı büyü ve iksirler hazırlayabileceğimiz sistemlere karşı karşıya kalıyor ve her derse başarıyla beraber geçmek durumunda kalıyoruz. Ancak burada ders boyunca elbette kafanızdaki düşündüğünüzden daha farklı bir sistemin olduğundan bahsetmek gerekiyor çünkü burada her derse tek tek girmek durumunda kalmıyor ve çoğu durumda derslerin otomatik olarak ve tek bir dersen ibareti olduğunu aktarabiliyoruz. Aynı zamanda öğrenebileceğiniz unsurlar elbette burada sizlere standart bir şekilde sunuyor ve alıştırma ekranı ile beraber oyundaki sistemleri öğrenebiliyorsunuz. Bunun dışında yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı farklı büyü sistemlerinin olduğundan bahsedebilir ve her büyü sistemi ile beraber düşmanlara karşı gelebileceğiniz aksiyon sistemini değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra çeşitli müttefikler edinerek karanlıktan aydınlığa geçiş yapmak durumunda kalıyor ve nihayetinde büyücülerle beraber savaşabileceğiniz ve akabinde hızlı bir şekilde ilerlebileceğiniz yapımda kendi kaderinizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Yaptığınız seçimlerle gidişata yön verebileceğiniz ve bu yönü en iyi şekilde siz belirleyebileceğiniz yapımda hızlı bir şekilde ilerlemek yerine elbette kendinizi tatmin edici bir açık dünya içerisinde bulabilir ve açık dünya içerisinde istediğiniz gibi yürüyebiliyor, koşabiliyor veya uçan hayvanla beraber doğrudan farklı konumlara geçiş yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyun içerisinde uçan süpürge bulunuyor ve bu süpürgeyi alarak istediğiniz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve buraları keşfedebiliyorsunuz.
 
Yazılmamış olanı yazmaya hazırlanabileceğiniz yapım içerisinde aynı zamanda yeni özelliklerin bulunduğunu aktarmak gerekiyor. Bu sistemlerle beraber elbette öncelikle fotoğraf modundan bahsetmek gerekiyor. Fotoğraf modunda, hep diğer oyunlardan da aşina olduğunuz bir sistemin burada olduğunu aktarabilir ve isterseniz her bir karakteri burada tek tek fotoğraflayabiliyor ve görselleri arkadaşlarınızla beraber paylaşabiliyorsunuz. Bunun dışında yine fotoğraf çekerken elbette tüm ekrandaki yazıların ve göstergelerin ortadan kaldırıldığını ve tam bir ekran görüntüsü alabileceğinizi vurgulamak gerekiyor. İstediğiniz gibi filtreler ekleyebileceğiniz ve farklı filtrelerle beraber görüntüye dokunabileceğiniz yapımında fotoğraf modu gerçekten de oldukça güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda fotoğraf modu ile beraber ilgi çekici manzaralar içerisinde kendinizi bulabiliyor, bu manzaraları en iyi şekilde kaydedebiliyor ve böylece ekran görüntüsü ve masaüstü görüntüsü olarak bunları kaydedebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette diğer arkadaşlarla beraber paylaşırken de güzel geri dönüşler alabiliyorsanız. Kadim bir sırrı ortaya çıkarabileceğiniz yapım içerisinde açık dünyada gezip tozarken elbette ilgi çekici manzaralarla karşı karşıya kalabiliyor ve bu manzaraları fotoğraflamak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 
 
Aynı zamanda her bölge içerisinde farklı ortamlar, atmosferler, manzaralar ve düşmanlar ve tehditler sizleri bekliyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca en iyi şekilde karakterinizi yönetmeye başlıyor ve bununla beraber yazılmamış olanı yazarak elbette ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Büyücülük dünyası içerisinde elbette Harry Potter ve öncesini konu alan bir sistemle karşı karşıya kalıyor ve burada Kadim bir Sırrın anahtarını elinde tutan karakteri kontrol edebiliyoruz. Karakterimizle beraber farklı düşmanlara karşı gelebiliyor. Düşmanlar arasında dev goblinler, tuhaf canlılar ve çok daha fazlası yer alıyor. Onları ortadan kaldırmak için elimizdeki büyülere güvenmek durumunda kalıyor ve her bir düşman türü burada farklı büyü türlerinden etkilenebiliyor ve onları kullanmak tamamen bizim elimizde bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu büyüler üzerinde ustalaşmaya çalışabiliyor ve bu büyüler üzerinde ustalaşırken de aynı zamanda oyunun temel mekanikleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

1800'lerde geçen Hogwarts macerasını yaşayabileceğiniz yapımda dilediğinizi gerçekleştirmek için elbette yanınıza çeşitli müttefikler almanız gerekiyor. Bu müttefiklerin oldukça önemli olduğunu vurgulamak lazım. Çünkü oyun içerisinde tek başınıza ilerlerseniz elbette büyük canavarlara ve yaratıklara karşı gelemiyor ve akabinde ise ne yazık ki yenik düşebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu müttefiklerden yardım alarak onlarla beraber en iyi şekilde ilerlemeye çalışıyor, onlarla ilerlerken bunun yanı sıra çeşitli bonuslarla karşı karşıya kalabiliyor ve nihayetinde büyücülük dünyasının kaderini siz belirleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda kendi karakterinizin kaderini burada tayin edebiliyor ve yaptığınız seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra oyun içerisinde elbette zindanlara geçiş yapabilir. Bu zindanları temizleyebiliyor ve özel perili bölgelerle beraber karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ek olarak burada alabileceğiniz farklı asalar bulunuyor ve her asanın burada farklı sistemleri ve istatistikleri yer alıyor. Bu sistemlerle beraber ilgi çekici kozmetik unsurlarıyla ve özelleştirmelerle karşı karşıya kalabiliyor ve istediğinizi burada alabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki karakter özelleştirmeleri oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde oyunun sonuna kadar aynı şeylerle ilerlemek elbette bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilir. Ancak özelleştirmelerle beraber elbette hızlı bir şekilde yerimizi alabilir ve istediğimiz gibi karakterimizi giderebiliyor ve farklı araçlarla ve silahlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Örneğin burada uçan süpürgemizi istediğimiz şekilde değiştirebiliyor, farklı şekillerde ve renklerde atkılar takabiliyor ve üzerimize farklı bir cübbe geçirebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde farklı şekillerde karşımıza çıkan yeni kozmetik eşyaların olduğundan bahsedebiliyor ve artık her oyuncu tarafından bu kozmetik eşyalara erişilebiliyor.
 
 
 
Örneğin oyun içerisinde yaşayan gözlüklerden Azkaban mahkumu üniformasına, ceketlerden bineklere kadar oldukça farklı sistemlerin burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu sistemlere ulaşmak tamamen sizin işiniz oluyor. Ek olarak burada elbette karanlık büyücü süpürgesinden iksir tariflerine kadar çok çeşitli bonusların da olduğunu söylemekte fayda var. Bunlarla beraber ilerlemek elbette oyundaki eğlenceyi arttıran unsurlar arasında yer alıyor. Siz de yapım içerisinde elbette oyun içerisinde bulunduğunuz esnada tüm bu unsurlarla beraber karşı karşıya kalabilir ve akabinde bu özelleştirmeleri kullanarak daha eğlenceli ve detaylı bir dünyada yerinizi alabilirsiniz. 
 
Genel olarak toparlayacak olursak Hogwarts Legacy, Harry Potter evreninde geçen, ancak o dönemin öncesini yansıtan bir açık dünya aksiyon rol yapma oyunudur. Şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 439 Türk Lirası ile oldukça uygun bir fiyata satışta olup, normal fiyatı 1000 lirayı  aşıyor . Eğer bu oyunu oynamak istiyorsanız, şu an tam zamanı diyebiliriz.Oyunda, farklı karakterlerle ve ilgi çekici ortamlarla karşılaşabilir, karakterinizi oluşturup farklı gruplara katılabilirsiniz. Geniş bir açık dünyayı keşfetme özgürlüğüne sahip olup, karanlık ve ürkütücü atmosferlerle dolu bu dünyada ilerleyebilirsiniz. Harry Potter kitaplarındaki olaylar ve yapılarla karşılaşabileceğiniz gibi, filmlerdeki mekanların yansımalarını da burada görebilirsiniz. Oyun boyunca, karakterinizi özelleştirip çeşitli olaylarla karşılaşabilir ve dünyayı tehdit eden kötülüğü ortadan kaldırmaya çalışabilirsiniz. Büyülü yaratıklarla tanışabilir, onları keşfedebilir, iksirler yapabilir ve büyü yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Bu geniş kapsamlı oyun, size özgürlük sunar ve tanıdık ve yeni mekanlara yolculuk yapmanıza olanak tanır. Karakter odaklı yapısı sayesinde, karakterinizin seviyesini artırabilir, yeni becerilerin kilidini açabilir ve hayalinizdeki büyücü olabilirsiniz. 
 
 
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bir şans vermenizde ve bir göz atmanızda fayda var. Harry Potter evreninde geçen bu yapım gerçekten de oynanması ve yarı verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor. Dolayısıyla kendinize uzun saatler boyunca aksiyon rol yapma deneyimine kaptırmak istiyorsanız, şu anda tam sırası diyebiliriz.
Horizon Zero Dawn Complete Edition (224 TL) 
 
 
 
Makinelerin bulunduğu bir dünyada yer aldığımız ve bu dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız Horizon Zero Dawn Complete Edition şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 224 Türk Lira'lık fiyatla karşımıza çıkıyor. Aksiyon ve macera dolu oyun içerisinde istediğimiz taktiksel saldırıları gerçekleştirerek makinelerle sürekli olarak kapışmak durumundayız. Geleceğin dünyasındaki gizemleri açığa çıkarmaya çalıştığımız yapımda ödüllü aksiyon macera sistemi ile karşı karşıyayız. Dünyanın güzelliklerini keşfetmek için farklı bölgelere yolculuk yapabileceğimiz açık bir dünya da mevcut. Bu bölgeleri ve etrafı keşfetmek tamamen bizim işimiz.
 
- Epic Games sayfası
 
Yapımda elbette ödüllü aksiyon macera sistemi ile karşı karşıyayız ve Dünyanın güzelliklerini aynı zamanda burada keşfetmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde farklı bölgeler bulunuyor, açık dünyada gezip tozabileceğiniz bu bölgelerde neler bulabileceğinize tamamen siz karar verebilir ve etrafı keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor. Ortamlardaki detaylar oldukça güzel ve üst düzey bir şekilde karşımıza çıkarken aynı zamanda zorlu unsurların da burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi farklı bölgelere doğru ilerlerken her bölgenin burada farklı atmosferlere, düşmanlara, manzaralara ve çok daha fazlasına sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Dikkat çekici unsurlarla beraber ön plana çıkmaya hazırlanan ve bu unsurları en iyi şekilde bizlere sunan yapım içerisinde grafiklerin, animasyonların gerçekten de harika olduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten genel olarak oyuncular bu oyunu için grafik, animasyon ve aynı zamanda manzara konusunda oldukça üst düzey bir yapı sergilediğini ancak hem hikaye hem de yapı konusunda eksik kaldığını aktarıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici manzaralarla karşılaşabileceğiniz ve görsel olarak tatmin edici ve hatta üst düzey bir yapıyla yer alabileceğiniz bir sistem bulunuyor. Yine bu oyun aynı zamanda oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında yer alıyor.

Makinelerin yönettiği dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette burada hayatta kalmak zorlu bir görev beraberinde getiriyor. Çünkü oyun içerisinde kullanabileceğimiz yay ile beraber zorlu bir şekilde düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Patron savaşları oldukça zorlu bir şekilde bizlere sunuluyor ve öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek temel hedefimiz olarak bizlere sunuluyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda patron savaşlarında elbette öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek gerekiyor ve akabinde ise saldırılarından kaçınmamız lazım.
 
Eğer saldırılarından kaçındıktan sonra karşı saldırıya geçebilirsek oldukça güzel olabilir ve böylece onun canını yavaş yavaş azaltabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda patronlarla beraber savaşırken elbette öncelikle onları nasıl saldırdığını ezberlemek ve saldırı sistemini analiz etmek bir hayli önemli ve genel olarak oyuncular bu taktiği benimsiyor ve ona göre kendi planlamalarınızı yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda elbette istediğin şekilde patronlara karşı gelebiliyor, onları ortadan kaldırmak için farklı bölgelere doğru ve farklı kısımlardan saldırabiliyor ve daha detaylı bir şekilde yerinizi alabiliyorsunuz. Aynı zamanda kullanabileceğiniz okların ve yaylarında değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde farklı ok türleri bulunuyor ve istediğiniz gibi ok türlerinden yararlanabiliyor ve onları yeni şekilde kullanabiliyorsunuz. Patlayıcı oklardan standart oklara kadar farklı türlerle beraber istediğiniz şekilde ilerleyebilir ve bunları düşmanlara karşı kullanabiliyorsunuz.
 
 
 
Yapım içerisinde aynı zamanda ilgi çekici bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyor ve efsanevi görevlere doğru adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılıyor, bu hikaye kapsamında ilgi çekici detaylar bizlere aktarılırken aynı zamanda bu hikaye konusu elbette oyuncudan oyuncuya değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda hikaye kapsamı elbette oyuncuların tecrübesine bağlı olarak değişkenlik gösterirken aynı zamanda ilgi çekici unsurların ne kadar yer aldığını siz görebiliyorsunuz. Bazı oyuncuların hikaye kapsamında kendini kaptırırken bazı oyuncular ise bu hikayenin oldukça standart ve sıradan olduğunu söyleyebiliyor. Dolayısıyla hikaye ilgi çekici gelip gelmiyorsa tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Aynı zamanda arka plan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici unsurların bizlere sunulduğunu ve açık dünyayı dilediğimiz gibi keşfedebildiğimizi aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber, kabilesinden dışlanmış ve geçmişini bilmek isteyen bir genç avcı ile beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve bu avcının nasıl bir durumda olduğunu doğrudan görebiliyoruz. Geçmişe doğru ilerleyebildiğimiz ve aynı zamanda ilgi çekici karakterlerle karşı karşıya kalabildiğimiz yapımda rol yapma unsurlarının da olduğunu söyleyebiliyor ve bu unsurlarla beraber ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Düşmanlara karşı yıkıcı etkiye sahip taktiksel saldırılar benimseyebileceğimiz ve aynı zamanda kendi taktiklerimizi ön plana çıkarabileceğimizi, yapım içerisinde yabani ve tehlikeli bir açık dünyada yer alabileceğimizi ve bu açık dünya içerisinde elbette hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dünyanın artık bizim olmadığını ve akabinde ise robotların olduğunu söyleyebiliyor ve işgalci güçlerin burada ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayabiliyoruz. Ödüllü bir yapım ile beraber bizlere sunulan ve akabinde tamamlanmış bir versiyonu bizlere sunan bu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, yeni diyarları keşfedebiliyor ve keşfederken de aynı zamanda ilgi çekici hikaye içerikleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Geçmişini bilmek isteyen bir genç avcı ile beraber ilerlemeye çalıştığımız yapımda elbette kendi kaderini bu karakterimiz keşfetmeye hazırlanıyor ve geçmişe dönük olarak elbette neler olup bittiğini burada öğrenmeye çalışıyor. Aynı zamanda Aloy adındaki karakterimiz elbette geleceği tehdit eden büyük düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyor ve bu kapsamda yapabileceklerinizle beraber farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz.
 
 

Üst düzey yapılarla karşı karşıya kalabileceğimiz ve farklı bölgeleri keşfedebileceğimiz yapım içerisinde yabani ve tehlikeli bir açık dünya bizlere sunuluyor ve açık dünyada neler yapabileceğimizi biz karar verebilir ve ilgi çekici karakterleri keşfe çıkarak aynı zamanda farklı görevler elde edebiliyoruz. Burada yine aksiyon sistemi içerisinde elbette düşmanlara karşı nasıl yaklaşabileceğinize tamamen siz karar verebiliyor ve isterseniz gizli isterseniz de doğrudan aksiyona dalış yaparak düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Örneğin oyun içerisinde çalıların arasına veya tepelere ve daha farklı bölgelere doğru saklanabiliyor, düşmanları aniden arkadan saldırabiliyor ve onları tek bir hamle ile beraber suikast tarzı ortadan kaldırabiliyorsunuz ya da doğrudan onların karşısına çıkarak aksiyona dalış yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber aksiyona nasıl giriş yapabileceğiniz tamamen size ait durumda ve buna göre kaderinizi kendiniz keşfetmeye hazırlanıyor ve geleceği tehdit eden bu düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğinizi siz seçebiliyorsunuz.
 
Ek olarak burada çeşitli özelleştirmeler bulunuyor ve bu özelleştirmelerle beraber ana karakterimizin kıyafetinden yayına kadar farklı şekillerde kişiselleştirmeleri ile ön plana çıkabiliyor ve ödüllü aksiyon rol yapma oyunu içerisinde biz de yıkıcı etkilerle beraber aynı zamanda güzel görünebiliyoruz. Geleceği tehdit eden bir şey durdurmaya çalıştığımız yapımına elbette makinelerin hakim olduğu bir dünyada yer alıyor ve bu makineleri tek tek ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Her makinenin burada farklı şekillerde saldırı biçimleri ve yapıları bulunuyor, aynı zamanda farklı animasyonlarıyla ve grafikleri ile beraber de ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra açık dünyada elbette neler yapabileceğimizi biz karar verirken aynı zamanda bu tamamlanmış sürüm içerisinde farklı bir DLC paketinin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
DLC paketi içerisinde, ana oyundan yeteneklere ve silahlara kadar farklı şekillerde içerikler sunuluyor. Diğer taraftan, farklı paketler ve yaylarla karakterimize çeşitli şekillerde kişiselleştirmeler yapabiliyoruz. Ek paket, tamamlanmış sürüm içerisinde otomatik olarak sisteme yüklenebiliyor ve bunun yanı sıra oyunda silahlarla ve makineleri içeren büyük genişleme paketlerine sahip olabiliyorsunuz. Rakip kabilelere doğru saldırabileceğimiz ve onlara eşsiz makinelerle beraber tehdit edebileceğimiz yapım içerisinde, bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise tüm bu kabileleri ortadan kaldırmak ve düşmanları yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda, yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi kendine göre özelleştirebiliyor. Dünyayı yok etmeye çalışan makineleri ortadan kaldırmaya başladığımız yapım, genel olarak bu tarz bir detay ile beraber bizlere sunuluyor ve şu anda Epic Games platformunda alınması ve oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor diyebiliriz. Eğer oyuna yer vermediyseniz, muhakkak bir göz atmanıza ve bir şans vermenize fayda var diyebiliriz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, gerçekten de güzel bir açık dünya bizleri bekliyor ve görsel anlamda oldukça güçlü bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Gerek karakterlerin animasyonları gerekse mimikleri oldukça güzel bir şekilde bizlere sunuluyor ve oyunda detaylı bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Genç bir avcı olarak ilerlemeye çalıştığımız yapımda istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve çeşitli özgürlükler bizlere sunulmuş durumda. Oyunda düşmanlara karşı nasıl saldırabileceğimize biz karar verebiliyor ve açık dünyayı istediğimiz gibi keşfedebiliyoruz.
 
Horizon Zero Dawn Complete Edition, makinelerin bulunduğu bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız bir aksiyon ve macera oyunudur. Şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 224 Türk Lirası ile satıştadır. Bu oyunda, makinelerle sürekli savaşmak zorunda kalırken, taktiksel saldırılarla ilerlemeye ve geleceğin dünyasındaki gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyorsunuz. Ödüllü aksiyon macera sistemi sayesinde dünyanın güzelliklerini keşfedebilir ve farklı bölgelerde gezip dolaşabilirsiniz. Bu bölgelerde neler bulacağınız tamamen sizin keşiflerinize  bağlı . Oyundaki ortamlar oldukça detaylı ve üst düzey bir şekilde  tasarlanmış durumda . Zorlu unsurlar ve farklı düşmanlarla karşılaşacağınız bu dünyada, her bölgenin kendine özgü atmosferi ve manzaraları Bulunuyor. Grafikler ve animasyonlar gerçekten etkileyicidir. Oyuncular, grafik ve manzara konusundaki üst düzey kaliteyi takdir ederken, hikaye ve yapı konusunda bazı eksiklikler olduğunu  belirtiyor. Ancak, görsel olarak tatmin edici ve üst düzey bir deneyim sunan bu oyun, oynanması ve keşfedilmesi gereken projeler arasında yer  alıyor.
 
Oyun  makinelerin yönettiği bir dünyada hayatta kalma mücadelesi verdiğiniz bir aksiyon ve macera oyunudur.Oyunda, kullandığınız yay ile çeşitli düşmanları ortadan kaldırmaya çalışırken, irili ufaklı düşmanların yanı sıra zorlu patron savaşlarıyla da karşılaşacaksınız. Patron savaşlarında başarılı olabilmek için öncelikle düşmanların saldırılarını öğrenmek ve bu saldırılardan kaçınmak büyük önem taşır. Saldırılarından kaçtıktan sonra karşı saldırıya geçebilir ve düşmanın canını yavaş yavaş azaltabilirsiniz.
 
 
 
Son olarak tekrar belirtmek gerekiyor ki, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun içinde geçirdiğiniz süre boyunca istediğiniz gibi hareket edebilir, çeşitli özgürlüklerle karşılaşabilir ve üst düzey sistemleri deneyimleyebilirsiniz. Daha önce PlayStation konsollarına çıkmış ve sonrasında PC platformunda da yayınlanmış olan bu oyun, kesinlikle yer verilmesi ve oynanması gereken projeler arasında bulunuyor. 
 
Creaks (60 TL) 
 
 
 
Bulmaca ve platform unsurlarıyla ön plana çıkan Creaks şu anda Epic Games platformu'nda 60 Türk Lirası fiyatıyla satışta bulunuyor. Oyunda dikkat çekici ve elle çizilmiş karakterler ile tuhaf atmosferler bulunuyor. Oyun süresince garip unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bulunduğumuz yerin aniden sallanmaya başladığı, lambaların patladığı ve odaların birbirlerine geçtiği garip olaylar bizleri bekliyor. 
 
- Epic Games sayfası
 
Odaların birbirlerine geçtiği bu yapım içerisinde gerçekten de garip şeylerin olduğunu görebildiğimiz yapım, muhakkak oynamanız gereken platform bulmaca oyunları arasında olduğunu söyleyebiliyoruz. Oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile beraber karşımıza çıkan bu yapım, elbette platform bulmaca severlere hitap ediyor. Yavaş yavaş yaratıcı kuşların ve ölümcül mobilya canavarlarının bulunduğu bu yapımda, tuhaf olayların olduğunda aktarabiliyor ve bu tuhaf olaylar içerisinden çıkış yapmak için elbette hem zekamızı hem de oyun içerisindeki mekanikleri güvenmek durumunda kalıyoruz. Kendimizi savunmak için burada tek silahımız zekamız ve cesaretimiz diyebiliriz. Dolayısıyla yeni komşularla beraber tanışabileceğimiz ve bambaşka bir dünyaya doğru adım atabileceğimiz yapım içerisinde, farklı gerçekliklerle karşı karşıya kalmaya hazırlanır ve bu gerçeklikler arasından çıkmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Yeni komşularla tanışabileceğimiz yapımın içerisinde, elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, odanın farklı kısımlarına doğru geçiş yapabiliyor ve klasik bağımsız oyunlar arasında yer alan bu yapımı oynamanız ve yer vermeniz gerektiğini söyleyebiliyoruz.

Machinarium ve Samorost'un yaratıcılarından biz oyun severlere sunulan bu yapımın yine türün öncüsü konumunda olduğunu aktarabiliyoruz. Üst düzey sistemlerle beraber yer alabileceğimiz ve arka planda bulunan müziklerle ve efektlerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda, elbette dikkat çekici unsurlarla ve karanlık atmosfer ile beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyor ve dilediğimizi gerçekleştirmek için oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Tüyler ürpertici seslerle ve orkestra eserleriyle beraber yer alabileceğimiz oyunda orijinal müziklerin burada olduğunu söyleyebiliyor ve harekete geçirecek sistemlerle ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra dikkatle hazırlanmış bulmacaların üstesinden gelmek için etrafı keşfetmeye çalışıyor, çevredeki unsurlarla etkileşime girebiliyor ve çevreden topladığımız ipuçları ile beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber, elbette oyunda hızlı bir şekilde ilerlebiliyor ve kendimizi oyuna adapte edebiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber bulmacaları çözmek, elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Bu tarz detaylarla beraber ilk etapta kolay bir şekilde bulmacaları çözerken, daha sonra daha zorlu bulmacalarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla burada öncelikle bulmacaların temel mantığını öğrenebiliyor ve akabinde ise yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
 
 

Oldukça tuhaf bir dünyada bulunduğumuz ve sürekli olarak etraftaki nesnelerin ve canlıların da değiştiğini görebildiğimiz yapımda, yırtıcı kuşlardan ölümcül mobilyalara kadar oldukça dikkat çekici unsurların olduğunu aktarabiliyoruz. Bulunduğumuz ortamın bambaşka bir hale gelmesiyle beraber oyunda hızlı bir şekilde yer alabiliyor, dilediğimizi hızlı bir şekilde çözerek ilerleyebiliyor ve bulmacaları çözmek burada temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde burada konak içerisinde bulunur ve konağın her bir yerine keşfetmek ve buralarda neler alıp bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Her bir yönüyle beraber ilerleyebileceğimiz ve çeşitli gizemleri ve sırları açığa çıkarabileceğimiz yapım içerisinde, konağın her bir kısmına doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve burada keşfedebileceğimiz gizli kapıların olduğunu da aktarabiliyoruz. Keşfettiğimiz esnada, elbette tuhaf görsellerin ve resimlerin olduğunu da söyleyebilir ve bu resimleri bularak, elbette oyun içerisinde çeşitli gizemleri ve müthiş sırları açığa çıkarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda sürekli olarak kendimizi büyük bir gizem içerisinde hissedebiliyor ve bu gizemli ortamlarda kendimizi bulurken hızlı bir şekilde ilerlemeye başlayabiliyoruz.
 
Ortamların sürekli olarak değiştiği ve bağımsız bir yapıyla karşı karşıya kaldığımız bu yapımda, elbette beklentilerinizi dengeli tutmanız faydalı olacaktır. Çünkü oyun, yandan görünümlü bir platform bulmaca macera oyunu olduğundan dolayı, çok üst düzey bir grafik ve animasyon stilinin olmadığını söyleyebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber zaten dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve bu ortamlara kendimizi bırakarak müthiş bir mücadeleye adım atmaya hazırlanabiliyoruz. Mücadele içerisinde, yukarıda bahsettiğimiz gibi bulmacaları çözmek ve akabinde farklı yönlere doğru ilerlemek tamamen temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Bir yandan bulmacaları çözerken, diğer yandan kaçınmamız gereken tuhaf tehlikelerin olduğunu söyleyebiliyor ve bu tuhaf tehlikeleri aşmak için hem zekamıza hem de cesaretimize güvenmek durumunda kalıyoruz.

Aynı zamanda geliştirici ekip, en iyi deneyimi sunmak ve yansıtmak için bir kulaklığın takılmasını ve bununla beraber oyunu deneyimlemeniz gerektiğini aktarıyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda, elbette arka planda yer alan ses efektleri ve ortam müzikleri oldukça gerçekçi bir şekilde bizlere sunulduğundan dolayı, kulaklıkla beraber oynamanız daha gerçekçi bir yapıyı sizlerle buluşturmayı hedefliyor.
 
 
 
Creaks, bulmaca ve platform unsurlarıyla dikkat çeken bir oyun olup, şu anda Epic Games platformunda 60 Türk Lirası'ndan satıştadır. Oyunda, elle çizilmiş karakterler ve atmosferler öne çıkıyor. Oyuncular, burada geçirdikleri süre boyunca tuhaf ve garip unsurlarla karşılaşırlar. Aniden sallanan zeminler, patlayan lambalar ve birbirine geçen odalar gibi unsurlar, bu oyunu ilginç kılan Özellikler arasında yer alıyor. Creaks, platform ve bulmaca oyunları sevenlere hitap eden ve oldukça uygun bir fiyata sahip bir yapımdır. Oyunda, yaratıcı kuşlar ve ölümcül mobilya canavarları gibi tuhaf olaylarla karşılaşırız. Bu tuhaf dünyadan çıkış yapmak için zekamıza ve oyun mekaniklerine güvenmek zorundayız. Kendimizi savunmak için tek silahımız zekamız ve  cesaretimiz. Oyunda yeni komşularla  tanışabiliyor ve bambaşka bir dünyaya adım  atabiliyoruz. Farklı gerçekliklerle yüzleşecek ve bu gerçekliklerden çıkmak için elinizden geleni yapacaksınız. Odanın farklı kısımlarına geçiş yapabilir ve klasik bağımsız oyunlar arasında yer alan bu yapımı keşfetmenin tadını çıkarabilirsiniz. Creaks, platform ve bulmaca oyunlarını sevenlerin kesinlikle deneyimlemesi gereken bir oyun olarak öne çıkıyor.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenize fayda var. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyun genel olarak oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor. Aynı zamanda oyuncular tarafından Steam platformundaki yorumlara bakacak olursak, genel olarak olumlu olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda oldukça fazla sanat eserinin olmasından dolayı ve sanat stilinin beğenilmesinden dolayı güzel yorumlar alabiliyor. Genel olarak bağımsız ekipler, istediklerini ve sunmak istediklerini oyuncular bazında düşündüğünden dolayı elbette başarılı olabilir ancak satış anlamında elbette yüksek boyutlara ulaşamıyor. Fakat bu tarz platform macera oyunları, gerçeklerle oynaması gereken projeler arasında bulunuyor.
 
 

Oyunda aynı zamanda yandan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu sistemle beraber istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve aynı zamanda karakterimizi kontrol edebiliyoruz. Sanat stilinin ve karakter detaylarının bir hayli garip olduğu yapım içerisinde ilerledikçe, tuhaf hikaye unsurlarının açıldığını ve garip olayların olduğunu görebiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabileceğiniz bu yapımda kısa bir macera sizleri bekliyor.
 
Untitled Goose Game (16 TL) 
 
 
 
Eğlenceli içeriği ile ön plana çıkan ve oyun içerisinde çılgın bir kazı kontrol edebileceğimiz yapımda dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Burada yaşayan insanlara huzur vermemek tamamen bizim işimiz oluyor. Serseri bir kaz olarak ilerleyebileceğimiz ve farklı platform unsurları ile karşı karşıya kalabileceğimiz bu oyunda aynı zamanda renkli içerikler de bulunuyor.
 
Sürekli olarak etrafımızdaki nesnelerle etkileşime geçebiliyor ve onlarla birlikte burada yaşayan insanların huzurunu kaçırabiliyoruz. Yapacağımız hamlelerle beraber oldukça eğlenceli içeriklerin yer aldığı bu yapımda yapabileceklerimizle birlikte çeşitli görevler de sunuluyor. Epic Games kapsamında bu oyunun 16 Türk Lirası fiyatla satışta olduğunu belirtelim. Oldukça ucuz bir şekilde sunulan bu yapım oynanması gereken ve muhakkak deneyimlenmesi gereken projeler arasında yer alıyor. 
 
- Epic Games sayfası
 
Farklı kaz sesleri ile beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde elbette rahatsız edici bir karakterle beraber ilerlemeye çalışıyor ve köyde çok hoş bir gün geçirirken aynı zamanda bir yandan yaramazlık yapmak tamamen bizim işimiz oluyor. Kasaba içerisinde elbette istediğimiz gibi dolaşabiliyoruz, sağa sola keşfedebiliyor, etrafta neler olup bittiğine bakabiliyor ve burada yaşayan insanları rahatsız etmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Bir kasabada yaşayan insanın bulunduğu yapım içerisinde onlardan nefret ediyoruz ve yapacağımız hamlelerle beraber elbette onların sinirlerini tavan yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde kötü tarafta biz, iyi olan karşı taraf oluyor. Dolayısıyla burada gerçekten eğlenceli bir deneyimin bizlere sunulduğunu ve akabinde yapacağımız hazırlıklarla beraber yaramaz bir kaz karakterini kontrol etmek gerçekten de güzel bir deneyim.
 
Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve çok olumlu etikete sahip olan bu yapım içerisinde şakalar kurabiliyor, şapkaları çalabiliyor, bol bol vakkalayabiliyor ve genel olarak insanların günleri mahvetmek tamamen bizim işimiz oluyor zaten. Oyunda yapabileceklerimizle beraber oldukça geniş bir etkileşim unsurunun olduğunu görebiliyor ve bu etkileşim unsurları ile beraber dilediğimizi gerçekleştirmek gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere sunuyor. Bunun dışında elbette cadde içerisindeki mağazalara uğrayabilir, caddenin kenarlarında gezinen insanlara karşı tuhaf davranabiliyor, onları korkutabiliyor, koşturabiliyor, üzerindeki kıyafetleri yırtabiliyor veya bir kişiden alışveriş yapacakken onun poşetini yırtabiliyor veya kaçırabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de eğlenceli içeriklerle beraber yer alabilir ve yapacaklarımıza gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bir kaz rolünde yer aldığımız yapımında elbette bir hayvanı kontrol etmek gerçekten de tuhaf bir deneyimi beraberinde getiriyor.
 
 
 
Daha önceki oyunlarda gördüğümüzden daha farklı mekaniklerin ve kaz sisteminin yer aldığı yapımda elbette farklı kazların da burada olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda yeni canlı türlerine doğru adım atabiliyorsunuz. İnsanların arka bahçelerinden dolanabileceğiniz ve buralardaki sirkülasyonu bozabileceğiniz yapımda, örneğin bir kasaba halkı bahçesini sularken elbette onun hortumunu delebiliyor, suyun musluğunu kapatabiliyor, istediğimiz şekilde rahatsız edebiliyor ve daha fazla detay ile beraber tüm eğlenceli içerikleri burada tüketebiliyoruz. Açık uçlu bir yapı ile beraber karşılaşabileceğimiz yapım içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi kendine göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra aynı zamanda oyunda elbette ne tarafa gitmeniz gerektiğini siz karar verebilir ve açık uçlu olmasından dolayı elbette neler yapabileceğiniz tamamen sizin seçimleriniz etrafında dönebiliyor. Bunun dışında insanlar rahatsız edebileceğiniz ve gizlilik odaklı sistemlerle beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda elbette kasaba halkını sizi görmemesi gerekiyor. Eğer haylazlık yaparken ve yaramazlık yaparken sizi görürse elbette bir yere doğru koşturmaya çalışıyor ve koşturmaya başladığı anda sizin de kaçmanız lazım. Elbette bu anlarda oldukça gergin ortamlar karşımıza çıkabiliyor ve bu durumda kaçmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde eğlenceli detaylarla beraber kaçış mekaniklerinin olduğunu söyleyebiliyor ve kaz mekaniklerini ve yürüyüşünün gerçekten oyuna doğru bir şekilde entegre edildiğini aktarabiliyoruz. 
 
Köy içinde istediğimiz gibi dolanabildiğimiz ve dilediğimiz gerçekleştirebildiğimiz yapımında masum köylülerin rahatlarını bozmaya çalışıyor ve yaramaz bir canlı olarak istediğimiz yapmak durumunda kalıyoruz. Bir yandan gizlilik odaklı yapısıyla ilerleyebildiğimiz. Diğer yandan ise elbette dilediğimizi gerçekleştirebildiğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi insanların burada şapkalarını çalabiliyor, gözlüklerini düşürebiliyor ve gözlüklerini ağzımıza alarak başka yöne doğru kaçırabiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacaklarımızla gerçekten eğlenceli içeriklerin olduğundan bahsedebiliyor ve farklı şakalarla beraber buradaki insanları rahatsız edebiliyoruz. Berbat ve kötü bir kaza olarak ilerleyebileceğimiz ve aynı zamanda bunun biz olduğumuza karar verebileceğimiz yapımda sadece günlerimizi geçirme derdinde olan bir canlı olarak oynayabiliyor ve herhangi bir arkamızda sorun teşkil etmiyor. Dolayısıyla istediğimiz gibi kasaba dolusu insanı burada rahatsız etmek tamamen bizim işimiz oluyor ve onlardan nefret eden bir canlı olarak tek gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
 
 
Bunun yanı sıra oyunda ses çıkarabileceğimiz ve kazın vaklama sesi ile beraber insanları ürkütebileceğimiz bir buton bulunuyor, bunu sürekli olarak elbette aktif hale getirebiliyor ve istediğiniz şekilde buradaki insanları rahatsız edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda elbette platform unsurları bulunuyor, bu unsurlarla istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, sağa sola doğru keşifler yapabilir, arka bahçeden dolanabilir ve daha fazla detay ile beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Üst düzey bir sistemle bizlere aktarılan yapımda elbette eğlenceli simülasyon ve platform unsurlarının burada olduğunu aktarabiliyoruz.

Untitled Goose Game ilk çıkışı ile beraber sadece tek oyunculu ve görev odaklı bir şekilde oynanabiliyor, ancak yeni gelen güncellemeyle beraber artık tek başınıza değil aynı zamanda işbirliği modu ile beraber arkadaşınızla oynayabiliyor ve bu keyfin tadını çıkarabiliyorsunuz. Arkadaşınızla beraber ilerleyebileceğiniz ve iki berbat kaz ile buradaki halkı rahatsız edebileceğiniz yapımda kötü şakalar yapmak için işbirliği yapabiliyor, istediğiniz gibi farklı stratejiler ve gizlilik odaklı sistemler benimseyebiliyor, istediğinizi gerçekleştirebiliyor. Biriniz birisini rahatsız ederken diğeri ise onun eşyalarını çalabiliyor ve böylece tam bir işbirliği yaparak buradaki insanları rahatsız etmek tamamen sizin için soruyor. Elbette bu tarz oyunlarda işbirliği modunun bulunması daha eğlenceli bir deneyimle beraberinde getiriyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlara yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşınızla beraber oynamak çok daha eğlenceli olabiliyor. Biz de bu oyunu oynamanız için işbirliği modunu deneyimlemenizi ve bununla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz. Ek olarak, iki oyunculu mod içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi arkadaşınızla beraber ilerleyebilir ve istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Bu oyun içerisinde elbette birlikte hareket etmek, birlikte planlamalar yapmak ve stratejiler geliştirmek oldukça önem arz ediyor. İşbirliği yaparak ilerleyebileceğiniz ve iki kat ses çıkararak kötü şakalar yapabileceğiniz yapımda insanların günlerini mahvetmek tamamen sizin işiniz oluyor ve akabinde ise arkadaşınızla beraber eğlenceli bir gün geçirebiliyorsunuz. Dikkat çekici şakalarla beraber yer alabileceğiniz ve iki berbat kazın bulunabileceği yapımda gizlilik odaklı bir yapının olduğundan da bahsetmek gerekiyor, çünkü burada yer aldığınız süre boyunca insanları en iyi şekilde şakalamak tamamen sizin işiniz olurken aynı zamanda onların arkalarından dolanabiliyor, yaptıkları hareketleri aklınıza kazıyabiliyorsunuz. Tam boşlukta yakalayabileceğiniz ve gafil avlayabileceğiniz insanlar burada oldukça sinirlenebiliyor ve sizlere koşturmaya çalışabiliyor.
 
 
 
Bunun yanı sıra, elbette işbirliği modunda oynarsanız bir arkadaşınızı birisi koştururken ona dikkatini çekebilir ve üzerinize odak noktasını getirebilirsiniz. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan farklı mekanikler arasında bulunuyor ve özel bir vaklama büyümesi ile beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun, oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor ve şu anda yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Sadece günlerini geçirme derdinde olan bir kasaba dolusu insan içerisinde yer aldığımız yapımda, biz de tam bir haylaz iki canlı olarak ilerlemeye çalışıyor ve onlardan nefret etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Tüm bu detayların dışında oyunun grafik ve sanat tasarımına bakacak olursak, gerçekten ilgi çekici bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.
 
Renkli ortamlarda yer alabildiğimiz bahçe figürlerinden mağazalara, kasaba içerisindeki sokaklardan caddelere ve daha farklı bölgelere kadar ilerleyebileceğimiz yapımda gerçekten de etrafı çizgi film içerisinden çıkmış gibi görebiliyor ve bu detaylarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Kasaba, hakkıyla beraber bir bütün olabileceğimiz, onları özel butonumuzla beraber sinir edebileceğimiz ve eğlenceli bir deneyim ortaya dökebileceğimiz yapımda tamamen eğlencesine bir deneyimle karşı karşıya kalıyor ve istediğimizi burada gerçekleştirebiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca kasaba halkını sinir etmek ve etrafında dönen olayları irdelemek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun, yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve deneyimleyebilmenizi istiyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun herhangi bir aksiyon veya zorlu unsur içermiyor ancak bazı noktalarda elbette kaçıp yakalanmamak zor olabiliyor. Bunun dışında elbette kendinize ait eğlence unsurlarını ortaya çıkarabiliyor ve dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, kaz sesleri ile ilerleyebileceğiniz ve rahatsız edici bir karakteri kontrol ettiğiniz yapım, bir kasabada geçiyor ve burada yaramazlık yapmak ana hedefiniz oluyor. Köyde dolaşırken etrafı keşfedebilir, kasaba halkını rahatsız edebilir ve onların sinirlerini bozabilirsiniz. Oyun, kötü tarafı oynadığınız ve iyi olan tarafın kasaba halkı olduğu eğlenceli bir deneyim sunuyor. Oyuncular tarafından oldukça beğenilen ve çok olumlu etikete sahip olan bu yapımda, şakalar kurabilir, şapkaları çalabilir ve insanları rahatsız edebilirsiniz. Etkileşim unsurları oldukça geniş olan oyunda, yapacaklarınız tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Cadde üzerindeki mağazalara uğrayabilir, etrafta dolaşan insanlara tuhaf davranışlar sergileyebilir, onları korkutabilir veya kıyafetlerini yırtabilirsiniz.
 
 
 
Bir kaz rolünde yer aldığınız bu yapımda, kaz karakterini kontrol etmek tuhaf ama eğlenceli bir deneyim sunuyor. Farklı kazlar ve yeni canlı türleri ile karşılaşabilir, insanların arka bahçelerinde dolaşıp düzenlerini bozabilirsiniz. Örneğin, bir bahçe hortumunu delip suyu kesebilir ve insanları rahatsız edebilirsiniz. Oyun, açık uçlu yapısıyla her oyuncuya farklı deneyimler sunar ve bu deneyimleri kişiselleştirebilirsiniz. Nereye gideceğinize ve ne yapacağınıza siz karar verirsiniz. Gizlilik odaklı sistemlerle kasaba halkını görmeden yaramazlık yapmanız gerekmektedir. Eğer yakalanırsanız, kaçmanız gerekir ve bu anlar oldukça gergin olabilir. Sonuç olarak, bu yapım eğlenceli detaylar ve kaçış mekanikleriyle doludur. Kaz mekanikleri ve yürüyüşü oyuna doğru bir şekilde entegre edilmiştir. Kaz rolünde yaramazlık yaparak kasabayı keşfetmek gerçekten eğlenceli bir deneyim sunuyor. Epic Games indirimlerinde ise oldukça ucuz bir şekilde bizlere sunulduğundan dolayı denemenizi tavsiye ediyoruz. Hem tek başınıza hem de arkadaşınızla beraber bu deneyimi adım atabilirsiniz.
 
The Sinking City (249 TL) 
 
 
 
1920'li yılların başında bulunduğumuz ve Birleşik Devletler'de büyük bir salgının yaşandığı bu yapımda özel bir dedektif olarak şehrin Doğu yakasına doğru ilerliyoruz. Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulmaya hazırlandığımız ve daha çok karanlık atmosferlerle karşılaşabileceğimiz bu yapımda tuhaf karakterler ve insanlar yer alıyor. Aynı zamanda radyasyona maruz kalmış gibi ilgi çekici tiplemelerle karşılaşabiliyoruz. Bağımsız bir ekip tarafından geliştirilen ancak tam olarak isteneni veremeyen fakat yine de genel olarak oyuncular tarafından sevilen The Sinking City, şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 249 Türk Lirası fiyatla satışta bulunuyor. 
 
- Epic Games sayfası
 
Genç bir dedektif olarak yer aldığımız bu yapımda tuhaf olayları aydınlatmaya çalışıyoruz. Sürekli olarak etrafı gözetliyor, keşif unsurlarıyla beraber çevreyle etkileşime giriyor, insanlara sorular soruyor, onlarla konuşuyor ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca ana karakterimiz tuhaf bir hastalıkla karşı karşıya kalıyor ve hem şehri hem de beynimizi ele geçiren bu hastalığın tedavisini bulmak için büyük bir maceraya atılıyoruz. Sürekli olarak dedektiflik işleri ile ilgilenebileceğimiz ve etrafı sürekli olarak keşfedebileceğimiz yapım içerisinde ipuçlarını toplamak, etraftaki nesnelerle etkileşime girmek, ipuçlarının yanı sıra okunacak metinlerle karşılaşmak ve daha fazla detay ile beraber buradaki yerimizi almak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.

Önceki dedektiflik oyunlarıyla benzerlik gösteren bu yapımın içerisinde aynı zamanda bulduğunuz ipuçlarını birleştirebiliyor, bir sonuca varmaya çalışabilir ve kimin suçlu olup kimin olmadığına siz karar vermek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla "kurunun yanında yaş da yanar" felsefesi ile beraber aynı zamanda suçlu olmayan kişilerin de fişini çekebiliyorsunuz. Bu tamamen size ait bir seçim olarak karşımıza çıkıyor ve gidişatınızı etkiliyor diyebiliriz. Çünkü masumları ortadan kaldırmak elbette kötü insanların burada yaşamasına sebebiyet veriyor ve de onların çoğalmasını sağlıyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca yapacağınız seçimleri oldukça dikkatli bir şekilde yapmanız ve bir süre düşünmeniz gerekiyor. Aynı zamanda tam olarak ipuçlarının hepsini bulduğunuzdan da emin olmanız lazım.

Oyun gerçekten zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Çünkü oyun içerisinde herhangi bir gösterge ve nereye gidebileceğiniz konusunda bir durum söz konusu değil. Bunları her biriniz tek tek bulmanız gerekiyor. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda burada hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebiliyor, ana görevlerin zorluğunun yanı sıra yan görevlerin de burada dallanıp budaklanarak bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda bir görevi yerine getirmek için bazı araştırmalar yapmanız gerekiyor ve o yerdeki insanları bulmak için elbette elinizdeki unsurları kurcalamanız ve metinleri okumanız şart. Bunun dışında herhangi bir şekilde nereye gidebileceğiniz konusunda bilgi sahibi olamıyorsunuz ve dolayısıyla oyun zaten bu konuda sizlere herhangi bir şekilde yönlendirme yapmıyor. Dolayısıyla burada nereye gideceğinizi, neler yapılacağınıza ve hatta görev içerisinde hangi durumlarla karşı karşıya olacağınıza siz karar verebiliyor ve sizin seçimlerinizle beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Bunun dışında elbette herhangi bir görev göstergesi ve nereye gideceğiniz konusunda bir ibare olmadığından dolayı harita içerisindeki işaretlemeleri siz yapabiliyor, nereye gideceğinize siz karar verebiliyor, bulduğunuz ipuçları ile ve metinlerin içeriği ile beraber harita üzerinden işaretleme yaparak oralara doğru ilerleyebilir ve hatta bulamadığınız yerleri elbette burada araştırmak durumunda kalıyorsunuz. Bazı noktalarda gerçekten de zorlu durumlarla karşı karşıya kalabilir ve ipuçlarını aramak için elbette internet üzerinden çeşitli araştırmalar yapmak durumunda da kalıyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de tam bir dedektiflik deneyimi bizleri bekliyor ve bu dedektiflik deneyimiyle beraber şehri ele geçiren salgınla mücadele etmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Dedektiflik oyunlarından hoşlanıyorsunuz değil mi? Bu oyun tam size göre diyebiliriz. Çünkü oyun boyunca tüm dedektiflik unsurlarını ve simülasyon deneyimlerini yaşayarak tam bir oyun deneyimi yaşayacaksınız. Bu tarz bir oyun deneyimi ile H.P. Lovecraft evrenine dahil olabiliyor, karanlık atmosferlerde ilerleyebilir ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen sizin işiniz oluyor.

Oyunda elbette bir yere doğru ilerlerken oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Bazı harita noktaları tamamen düşmanların işgali altında bulunuyor ve buralardan geçmek çok zorlu bir yapıyı içeriyor. Dolayısıyla oyunda insanların yaşadığı ve düşmanların yaşadığı olarak farklı farklı kısımlar bulunur ve iki taraf birbirlerinin tarafına erişemiyor. Bu nedenle buralardan geçmek için üst düzey bir yetenek sergilemeniz gerekiyor ve sürekli olarak kaçmanız lazım. Eğer işgal edilmiş bölgeden geçmek durumundaysanız, koşmak sizi hayatta tutacak en önemli unsurlardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Bu da oyundaki temel mekaniklerden biri diyebiliriz. Zaten yapım içerisinde düşmanlara karşı kullanabileceğiniz çeşitli silahlar ve yakın dövüş unsurları bulunuyor. Bunları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Tabancalardan pompalı tüfeklere ve oradan da makineli tüfeklere kadar farklı şekillerde silah kütüphanesi bulunuyor. Ancak bu silah kütüphanesi elbette yavaş yavaş kendini açıyor ve görevleri tamamladıkça yeni silahların ve mühimmatların sahibi olabiliyorsunuz.

Karanlık atmosferlerde yer aldığımız ve sürekli kendimizi deneyimleyebildiğimiz yapım içerisinde açık soruşturma sistemi sayesinde istediğinizi yapabilir ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyimle karşı karşıya kalabiliyor. Kendine özgü bir dünyası bulunan ve harita üzerinden farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz yapımda genel olarak etrafın ve bölgelerin sularla kaplı olduğunu görebiliyorsunuz. Buralara ulaşmak için elbette kayığınızı kullanabilirsiniz ve kayık her bir noktaya geldiğinizde önünüze ışınlanabiliyor. Bu tarz detaylarla beraber istediğinizi gerçekleştirebileceğiniz ve sürekli olarak farklı soruşturmalara yelken açabileceğiniz yapımda kasvetli bir atmosferin olduğunu söyleyebiliriz ve hikaye konusunda da genel olarak beğenilen bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Özel bir dedektif olarak yer alabileceğimiz yapımda bize bu özel şehre getiren çeşitli sebepler bulunuyor ve aklımızdaki sorunları çözmek için buradaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Açık soruşturma sistemi sayesinde elbette her bir olay farklı şekillerde ele alınabiliyor ve farklı şekillerde çözülebiliyor. Eğer şiddet yanlısı değilseniz, elbette sürekli olarak olaylarla beraber vakaları çözmek için silahınıza başvurmak yerine affedici bir şekilde onları affedebiliyorsunuz.
 
Bu da oyunda yer alan özgürlüklerden ve seçimlerden bir tanesi diyebiliriz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca her bir olayı farklı şekillerde çözebiliyor ve 1920'lerde dövüşmek için yukarıda bahsettiğimiz gibi elinize farklı silahlar alabiliyorsunuz. Geniş olmayan bir silah kütüphanesi ile beraber yer alabileceğiniz yapımda farklı menzilli silahları kullanabiliyor ve bunun yanı sıra elbette yakın dövüş ile beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyorsunuz. Yapım içerisinde tuhaf düşmanların, yaratıkların ve canavarların olduğunu söyleyebiliriz. Bazı yaratıklar zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve onları ortadan kaldırmak için elbette patlayıcılar ve yakıcıları kullanmamız gerekiyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber düşmanları ortadan kaldırmak ve bir yandan da hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bunun yanı sıra, oyunda elbette canımızı tazeleyebileceğimiz ve akıl sağlığımızın yansımasını bize sunan bir seçenek bulunuyor. Hem canımızı tazelemek hem de akıl sağlığımızı yüksek tutmak oyunda büyük önem arz ediyor. Zaten akıl sağlığımızı kaybetmekle beraber oyunda tuhaf halüsinasyonlar görebiliyoruz ve bunların ötesine ne yazık ki geçemiyoruz. Ancak elimizde bulunan haplarla halüsinasyonların üstesinden gelebiliyor ve bunları doğru zamanda doğru yerde kullanmak oldukça önem taşıyor. Beynimizi çürüten şeyin ne olduğunu bulmaya çalıştığımız ve akabinde ise olacakları kestirmeye başladığımız oyunda özel yeteneğimizle beraber duvarların arkasını görebiliyor, geçmişe gidebiliyor ve zaman çizelgesi ile beraber elbette burada çeşitli ipuçlarını yakalamak durumunda kalıyoruz.

Örneğin, bir bölgeye geldiğiniz zaman buralardaki tüm ipuçlarını topladıktan sonra elbette buralarda neler olup bittiğini gösteren bir sıralama sistemi karşımıza çıkıyor. Bu sıralama sistemi ile beraber doğru sırayı yaptıktan sonra neler yaşandığını bizzat hayaletler aracılığıyla görebiliyor ve bu da oyunda yer alan gizli özelliğimiz olarak karşımıza çıkıyor.

Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabildiğimiz yapımda özel dedektif olarak ilerleyebiliyor ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Yapım içerisinde sadece suyun üstünde değil aynı zamanda suyun altına ve derinlere ve hatta mağaralara doğru da inebiliyoruz. Açık dünyayı yürüyerek veya botla veya tamamen dalgıç kıyafetiyle beraber dolaşabiliyoruz. Ancak buralarda elbette görev sebebiyle ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bazı durumlarda, örneğin bir boş eve girdiğinizde buralarda herhangi bir şekilde keşfedilecek unsurun olmadığını görürseniz, burada herhangi bir görev almadığınız anlamına gelir. Ancak yeni bir görev alıp buraya gelirseniz ve doğru yerdeyseniz, elbette buralarda toplayabileceğiniz çeşitli ipuçları olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla tetikleme unsurları ile beraber görevlerin yerlerini görebiliyor ve nereye gidebileceğimiz tamamen görev sırasına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Deliliğin arkasındaki gerçeği çözebilmek için akıl sağlığımızı yerinde tutmaya çalışabileceğimiz yapım genel olarak bu tarz detaylarla beraber bizlere sunuluyor ve her oyuncunun oynaması gereken bir yapıyı beraberinde getiriyor. Ancak oyun belli bir noktadan sonra oldukça sıkıcı bir hale gelebiliyor. Çünkü yapacağınız ve yaptığınız hamleler sürekli olarak aynı şekilde karşınıza çıkıyor. Dolayısıyla durum böyle olunca bazı noktalarda sıkılmanız oldukça normal.
 
Genel olarak toparlayacak olursak Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük bir salgının etkilediği bir dünyada geçen The Sinking City'de, özel bir dedektif olarak şehrin doğu yakasına doğru ilerlemeye çalışıyorsunuz. Bu oyun, karanlık atmosferleri ve tuhaf karakterleri ile dikkat çekiyor. Radyasyona uğramış gibi görünen ilginç tiplemelerle karşılaşmanız da olası. Bağımsız bir ekip tarafından geliştirilen oyun, bazı eksikliklerine rağmen genel olarak oyuncular tarafından sevilmektedir ve şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 249 Türk Lirası'ndan satışta.Oyunda, genç bir dedektif olarak tuhaf olayları açığa çıkarmaya çalışıyorsunuz. Etrafı gözetleyip keşif yaparak, çevreyle etkileşime giriyor, insanları sorguluyor ve birçok olayla karşı karşıya geliyorsunuz. Ana karakteriniz, şehri ve beyninizi ele geçiren tuhaf bir hastalıkla mücadele ederken, bu hastalığın tedavisini bulmak için büyük bir maceraya atılıyor.
 
Dedektiflik işleri ile ilgilenirken, ipuçlarını toplamak, etraftaki nesnelerle etkileşime girmek, metinleri okumak ve detaylı incelemeler yapmak temel hedefleriniz arasında yer alıyor. Önceki dedektiflik oyunları ile benzerlik gösteren bu yapımda, bulduğunuz ipuçlarını birleştirip bir sonuca varmaya çalışıyorsunuz. Kimin suçlu olup olmadığını belirlemek sizin elinizde ve yapacağınız seçimler oyunun gidişatını önemli ölçüde etkiliyor. 
  
The Outlast Trials (180 TL) 
 
 
 
Dikkat çekici korku unsurları ve Soğuk Savaş dönemi ile beraber ön plana çıkan ve şu anda oyuncular tarafından bir hayli oynanan ve genel olarak beğenilen The Outlast Trials, Epic Games indirimleri kapsamında 180 Türk Lirası fiyatla karşımıza çıkıyor. Oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile piyasadaki yerini koruyan bu oyunu hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla işbirliği modu içerisinde oynayabiliyorsunuz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz ve bu bölgelerde en iyi deneyimi yaşayabileceğiniz yapım içerisinde elinizden geleni yapmak için farklı hamleler gerçekleştirebiliyor ve her bölge içerisinde yapacağınız belli başlı görevler bulunuyor. Bu görevleri tamamlamak için hem kendinize hem de arkadaşlarınıza güvenmek durumunda kalıyor ve oyun içerisinde her bölümü tamamlayarak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. 
 
- Epic Games sayfası
 
Takımlar halinde istediğiniz zorluklardan geçebilir ve oyuna başlamadan önce elbette bir karakter oluşturma ekranıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Karakterinizi oluşturduktan sonra oyunun doğrudan oyuncu lobisine doğru adım atabiliyor ve ortak web olarak diyebileceğimiz bir alanda kendinizi bulabiliyorsunuz. Bu alan içerisinde de diğer oyuncularla beraber çeşitli etkileşimlerde bulunabiliyor, onlarla bilek güreşine geçiş yapabiliyor, masaya oturabiliyor ve çok daha fazla detay ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu ortak lobi içerisinde kendinize ait bir oda bulunuyor ve bu odayı dilediğiniz gibi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra elbette oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabilir ve korku dolu hayatta kalma unsurlarıyla beraber kendinizi oyuna adapte edebiliyorsunuz. Murkoff şirketinin neler yapacağını görmeniz ve aynı zamanda neler olabileceğini kestirmeniz için bu oyun sizlere ürkütücü bir deneyim sunuyor ve aynı zamanda tüylerinizi diken diken edecek unsurlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Eğer yeterince uzun süre hayatta kalırsanız elbette bu size farklı şekillerde skor almanızı sağlıyor ve bununla beraber her bölüm içerisinde yapmanız gereken unsurlarla beraber farklı puanlar elde edebiliyorsunuz. Bu sayede bir bölümü birden fazla kez oynayabiliyor ve arkadaşlarınızla beraber macerayı adım atabiliyorsunuz.

Red Barrels ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan bu yapım içerisinde tam bir hayatta kalma korku deneyimi bizlere sunuluyor. Yapım içerisinde her bölgede yapacağınız farklı görevler bulunuyor ve bu görevleri yapmak için elbette direktifler doğrultusunda ilerleyebiliyorsunuz. Yapımda elbette her bölüm içerisinde farklı unsurlarla karşı karşıya kalabilir, farklı düşmanlar sizleri bekliyor ve saklanabileceğiniz ve koşabileceğiniz alanların oldukça farklılık gösterdiğini aktarabiliyoruz. Aynı zamanda her bölge içerisinde farklı atmosferler, düşmanlar, zorunluluklar, görevler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.
 
 

Bunun yanı sıra oyun içerisinde kullanabileceğiniz çeşitli ekipmanlar bulunuyor. Bu ekipmanlarla beraber elbette düşmanları tuzağa çekebilir ve onları ne yazık ki ortadan kaldıramıyorsunuz. Sadece onları tuzağa çekerek ve elinizdeki materyalleri kullanarak hayatta kalmanın yollarını arayabilir ve onlara sonsuza dek ortadan kaldıramıyor, sadece onları bir süreliğine meşgul edebiliyor veya sersemletebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde dikkatli bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve daha çok gizlilik odaklı bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyorsunuz.

Çünkü oyun içerisinde ilerlerken bir yandan görevleri tamamlamaya çalışıyor diğer yandan ise çeşitli düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Bu düşmanları elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi tamamen ortadan kaldıramıyorsunuz. Ancak onlardan gizlenebiliyor, farklı dolaplara doğru saklanabiliyor, arabaların bagajlarının arkasına girebilir ve çok daha fazla yere saklanarak elbette kendi izinizi kaybettirmek durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde farklı zorlukların olduğundan bahsedebilir ve her biri ile beraber kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz.
 
Yeterince uzun süre hayatta kalmaya çalışabileceğiniz ve akabinde ise hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bu yapım içerisinde elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok da güzel bir deneyimi bizlere sunuyor. Eğer bir oyun içerisinde işbirliği modu bulunuyorsa muhakkak yanınıza arkadaşlarınızı davet edebilir ve eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Aynı şekilde bu oyun içerisinde de elbette hayatta kalma şansınızı arttırmak için yanınıza arkadaşlarınızı alabilir ve buna göre kendinize ait bir lobi kurabilirsiniz. Elbette lobi içerisinde toplamda 4 arkadaşınızı yanınıza çağırabilir ve böylece büyük bir mücadeleye atılabilirsiniz. Aynı şekilde eğer bir düşman üzerinize doğru geliyorsa arkadaşınız ona dikkatini çekebilir ve ona göre sizden uzaklaştırabilir. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette bu tarz stratejileri ve planlamaların olduğundan da bahsetmekte fayda var.

Uzun süre hayatta kalmaya çalışabileceğimiz yapımda elbette soğuk savaş döneminde bulunuyoruz ve yukarıda bahsettiğimiz şirketin neler yapacağını burada kestirmek durumunda kalıyoruz. İnsanlar üzerinde deney yapan bu şirketin arka planda neler geliştirdiğini ve beyin yıkama gibi kobay farelerini kullandığı yapım içerisinde tüm bu deneylerin temelini öğrenmeye çalışıyor ve olaylar bu temel etrafında dönüyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bulabileceğiniz notlarla ve ipuçları ile beraber elbette bütün bu unsurların cevaplarını bulmaya çalışıyor ve oyun içerisinde bir yandan gizemli unsurların bir yandan da ara sahnelerin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Elbette bu yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi bölüm bölüm kısımlar bulunuyor. Bu bölümlere geçiş yaparak elbette her bölüm içerisinde farklı görevler elde edebilir ve bu görevleri tamamlamak tamamen sizin işiniz oluyor. "Zihni Uyuşturan Dehşet" dediğim ile beraber ilerleyebileceğiniz ve arkadaşlarınızla beraber yer alabileceğiniz yapımda neler yapabileceğiniz tamamen size ait olarak belirlenebiliyor ve yapacağınız hamlelerle beraber hayatta kalıp kalmamak tamamen sizin işiniz.

Yapım içerisinde farklı tutsaklar bulunuyor ve bu karakterlerden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Aynı zamanda yine bahsettiğimiz gibi ortak lobi içerisinde istediğiniz gibi kendi odanızı tasarlayabiliyor ve buralara farklı şekillerde etkileşim getirebiliyorsunuz. Bunun dışında elbette görevlerden elde ettiğiniz paralarla beraber kendi odanızın tasarımını değiştirebiliyor, yerlerden mobilyalara, yataklardan sandalyelere kadar oldukça farklı unsurları odanıza alabiliyor ve daha fazla detay ile beraber elbette kendi odanızı en iyi şekilde tasarlayabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra akıl sağlığınızı yerle bir edecek unsurlarla karşı karşıya kalırken elbette çeşitli materyalleri kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bölümleri atlarken ve görevleri tamamlarken yanınızda bandajların ve akıl sağlığınızı koruyabilecek hapların olduğundan emin olması gerekiyor ve bunlar ne kadar çok olursa o kadar çok güven altındasınız demek oluyor. Bu hapları ve sağlık bandajlarını bölümlere atladıktan sonra sağdan soldan bulabiliyor ve etrafı araştırmak tamamen sizin işinize göre zaten. Bölüm içerisinde sürekli olarak etrafı araştırarak çeşitli kaynakları bulabiliyor ve bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeniz ve kullanmanız gerekiyor. Bu detaylarla beraber ilerlemek hem bilim hem de kar adına burada işler yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Şirket içerisinde hapsolmuş bir karakter olarak yer aldığımız yapım içerisinde 2, 3 veya 4 kişilik takımlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve zorunlu hedefler söz konusu olduğunda elbette işbirliği modu çok daha kolay bir şekilde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla birlikte çalışmak ve bir arada olmak oldukça önemli diyebiliriz. Amacımız elbette şirketin terapisini tamamlamak ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek, aynı zamanda topluma geri dönme hakkını burada elde etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bunu yapmak için elbette çeşitli denemeleri ve deneylere katılabiliyor ve istediğimiz şekilde bu görevleri ve mücadeleleri tamamlamak durumunda kalıyoruz. Önemli olan hayatta kalmak diyebileceğimiz yapım içerisinde aynı zamanda grubunuzdaki oyuncu sayısı ne olursa olsun tek bir kişi kurtulsa bile oyunu tamamlamış sayılıyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde elbette bir başarı sistemi olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Hikaye odaklı terapi bölümleri ile beraber ilerleyebileceğiniz yapımda mevcut bir haritanın değiştirilmiş veya yeniden tasarlanmış bölümünde istediğiniz gibi kısa kısa terapilere katılabilir ve bunlarla beraber farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Saklanıp ya da kaçabileceğiniz yapım içerisinde elbette serinin temel oynanış dinamikleri ve mekanikleri sizlere sunuluyor ve düşmanlardan kaçınmayı, onlardan saklanmayı ve çok daha fazlasını buradan yapmak durumunda kalıyorsunuz.

Dikkat çekici unsurlarla beraber bizlere sunulan yapım içerisinde düşmanları istediğimiz gibi sersemletebiliyor, yukarıda bahsettiğimiz gibi onları belli bir süre yerlerinde bırakabiliyor, akabinde onları kör edebiliyor, duvarların ardını görmek için farklı şekillerde becerileri ön plana çıkarabiliyor ve hem kendinize hem de çevrenizdeki insanları iyileştirmek durumunda kalıyorsunuz. Aynı zamanda bölümler içerisinde elbette tuhaf unsurların olduğundan bahsedebilir ve bu tuhaf unsurlarla beraber karşınıza çeşitli tiplemelerin çıktığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Bu tiplemeler elbette sizlere aniden karşınıza çıktığı için korkutucu unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve her deneme içerisinde farklı şekillerde sizlere sunuluyor diyebiliriz. Yapım içerisinde elbette çeşitli araçları kullanabilir ve bu unsurları elinize almak oldukça önem arz ediyor. Bunun dışında bunları kazanmanız ve onları geliştirmeniz çok daha önemli.
Son olarak bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Days Gone (224 TL) 
 
 
 
Küresel bir salgın sonrası kıyamet ortamında hayatta kalmaya çalışabileceğimiz açık dünya aksiyon macera oyunu Days Gone şu anda Epic Games yaz indirimleri kapsamında 224 Türk Lirası fiyatla karşımıza çıkıyor. Oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile satın alabileceğimiz bu oyunu uzun saatler boyunca oynayabiliyorsunuz. Oldukça uzun süre yer alabileceğiniz bu yapım muhakkak oynamanız gereken ve yer vermeniz gereken projeler arasında yer alıyor. 
 
- Epic Games sayfası
 
Oyun içerisinde ölümün kol gezdiği bir Amerika'da yer alıyor ve burada arka planda çeşitli hikaye unsurlarının olduğunu görebiliyoruz. Deacon St. John adlı ana karakterimizle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda elimizden geleni yaparak hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Altımızda yer alan motorla beraber açık dünyaya gezip tozabileceğimiz ve motor özelleştirmeleri ile ilerleyebileceğimiz yapımda elbette motorumuz bizim sadık dostumuz olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda oyun tamamen hikaye odaklı olduğundan dolayı elbette açık dünyada gezip tozabiliyoruz, dikkat çekici görevleri adım atabileceğimiz ve elimizden geleni yapabileceğimiz oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, görevleri yerine getirirken elbette arka planda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bir yandan da zombi salgınının neden olduğunu öğrenmeye başlayabiliyoruz.

Salgın sonrası Kıyamet ortamında bulunduğumuz ve bilim kurgu temasının da işlendiği yapım içerisinde aynı zamanda zombilerin neden bu kadar agresif olduğunu ve her bir insanın ise zombi virüsü taşıdığını öğrenebiliyor ve akabinde ise buralarda neler yapabileceğimize biz karar verebiliyoruz. Salgın sonrasında geçen 2 yıl süre boyunca elbette bir yandan hayat arkadaşımızı ararken diğer yandan ise bu salgını ortadan kaldırmak ve aynı zamanda çeşitli unsurlarla karşı karşıya gelebiliyoruz.

Oyunun hikaye detaylarına bakacak olursak gerçekten ilgi çekici olduğunu ancak bir yandan da klasik bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kaldığımızı aktarabiliyoruz. Oyunu deneyimlediğim süre boyunca elbette uzun süreler bu oyunu roketa ayırdım ve sonuna kadar ilerlemek durumunda kaldım. Hem yan görevlerden hem de ana görevlerden ilerleyebileceğiniz ve aynı zamanda kendi karakterinizi geliştirebileceğiniz ve diğer taraftan motorunuzu özelleştirip kişiselleştirebileceğiniz yapımda motorunuz sizin sadık dostunuz olarak karşımıza çıkıyor ve istediğiniz gibi motorunuzu geliştirebiliyorsunuz. Motorunuzun tekerleğinden motoruna, dış iskeletinden renklerine kadar oldukça farklı kısmına dokunabilir ve istediğiniz şekilde özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Bunun yanı sıra elbette bu özelleştirmeleri yapmak için öldürdüğünüz düşmanlardan ve zombilerden topladığınız kaynakların oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve zombi kulağı denilen kaynaklarla beraber çeşitli takaslar yapabiliyorsunuz. Bu kaynakları elde etmek için sürekli olarak zombi ordularını ortadan kaldırmaya çalışır ve bunları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.

Oyunda kullanabileceğiniz çok çeşitli silahlar bulunuyor ve isterseniz yakın dövüş silahları ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bu geniş kütüphanesi ile beraber yer alabileceğiniz yapımda menzilli silahlarla beraber ilerlemek isterseniz elbette onların mermilerini en iyi şekilde tutmanız ve düşmanlara karşı gelmeniz gerekiyor. Yapımda aynı zamanda siper sistemi bulunuyor. Siperlerin arkasına geçerek ve gizlilik odaklı sistemlerle beraber yer alıyor istediğinizi gerçekleştirebilir ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda görevlere karşı yaklaşımınızı belirleyebiliyor, etraftan haritalar olabiliyor, haritanın diğer noktalarını açabiliyor ve daha zorlu ortamlarda kendinizi bulabiliyorsunuz. Bir yandan hayat eşinizi aramaya koyulurken diğer yandan ise hikayenin sizleri nereye götüreceğine karar verebiliyor ve burada yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Ek olarak ilgi çekici ortamların atmosferlerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
Açık dünya içerisinde elbette istediğimiz gibi gezip ilerleyebiliyor ve etrafı keşfedebiliyoruz. Aynı zamanda çeşitli sığınaklara doğru adım atabilir, buradan çeşitli materyaller toplayabilir ve hem canımızı hem de diğer istatistiklerimizi yükseltmek durumunda kalıyoruz. Oyun boyunca sürekli olarak ilerlediğimiz esnada elbette savaşarak ve düşman ordularını yok ederek ilerleyebileceğimiz bir sistem bulunuyor. Zombi orduları burada bazı noktalarda az sayıda karşımıza çıkarken, bazı noktalarda oldukça fazla ve yüzlerce zombinin bir araya geldiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla onları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahlara güvenmek durumunda kalıyor ve üzerlerine mermi yağdırabiliyoruz. Diğer taraftan patlayıcı bombaların ve akabinde ise molotofların hazırlanması ile beraber düşmanları toplu bir şekilde yakabiliyor ve onları ortadan kaldırarak kulaklarını elde edebiliyoruz.

Oyunda elbette takas sistemi olarak yani para yerine zombi kulağı geçiyor. Bu zombi kulaklığını istediğiniz gibi biriktirebilir ve elinizden geldiğince bunları biriktirerek yeni kaynaklara sahip olabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu topladığınız kulaklarla beraber yerleşim yerlerine doğru ilerleyebiliyor, hayatta kalan gruplarla beraber tanışabiliyor, satıcılardan çeşitli içerikler alabiliyor ve farklı kütüphane ile beraber karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Aynı zamanda motorunuzu geliştirebileceğiniz çeşitli özelleştirmelerle karşı karşıya kalıyor ve silahlarınızı ve diğer mühimmatlarınızı da geliştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber zombi kulakları oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve temel olarak bunları toplamanız ve akabinde elde etmeniz oldukça önemli çünkü bu tarz detaylarla beraber hem kendinize hem de istatistiklerinizi yükseltebiliyor, aynı zamanda silahlarınızı alacak mühimmatların kapasitesini de arttırabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yine yukarıda bahsettiğimiz gibi motorunuzun gücünü artırabiliyor, motorunu değiştirebiliyor, dış iskeletini daha da güçlendirebiliyor ve zombilere karşı daha da güçlü hale getirebiliyorsunuz.
 
 

Açık dünyada istediğiniz gibi gezip tozabileceğiniz ve akabinde ise ana karakterinizle beraber ilerleyebileceğiniz yapımda elbette yakınınızda çeşitli arkadaşların olduğunu söyleyebiliyor ve bu arkadaşlarla istediğiniz gibi ilerleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca ana hikaye boyunca tanışabileceğiniz ve bel bağlayabileceğiniz, hatta onlarla sıkı bir dost olabileceğiniz karakterlerin karşınıza çıkacağını aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber hikaye konusunda da elbette güzel bir içeriğin bizlere sunulduğunu ve böylece dilediğinizi gerçekleştirebileceğinizi belirtmekte fayda var. Bu tarz detaylarla beraber vahşi topraklarda hayatta kalmaya çalışıyor ve motorunuzla istediğiniz yerlere doğru ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.

Oyun içerisinde bildiğiniz üzere açık dünya bulunduğundan dolayı elbette farklı bölgelere doğru ilerlerken buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve akabinde ise etrafta bulduğunuz unsurlarla ve kaynaklarla beraber kendi mühimmatınızı doldurabiliyor ve envanterinizi sürekli olarak dolu tutmak oldukça önem arz ediyor. Bunun dışında yine sağda solda görebileceğiniz kurtulanları kurtarmak, onları kendi bölgenize götürmek itibar puanınızı arttıran ve daha düşük fiyata ticaret yapmanızı sağlayan unsurlar arasında bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber oyuna açık dünyası içerisinde elbette dolu dolu içeriklerle karşı karşıya kalıyor ve istediğiniz bölgeye doğru ilerleyebiliyorsunuz. Çarpıcı ortamlarla beraber Pasifik kuzeybatısında yer alabileceğiniz yakında ormanlardan çayırlara, karlı düzlüklerden çöldeki lav sahalarına kadar oldukça farklı bölgelerin olduğunu söyleyebiliyor ve her bölge içerisinde farklı ortamların, manzaraların, düşmanların ve çok daha fazlasının olduğunu aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra milyonlarca yıllık volkanik hareketlerin izini taşıyan pek çok dağın da burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu sistemlerle beraber gerçekten hem dağlara hem mağaralara hem de kırsal kasabalara doğru adım atabiliyor ve değerli eşyaları bu ortamlarda bulabiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda her ortama girdiğiniz zaman buraları en iyi şekilde keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek bir hayli önem arz ediyor. Bazı noktalarda oldukça değerli mühimmatların olduğunu ve farklı silahların bulunduğunu söylemekte fayda var. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber etrafı araştırmak ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önemli. Aynı zamanda farklı hikaye içerikleriyle beraber bu ortamlarda buluşabiliyor ve burada neler yapacağınıza tamamen siz karar verebiliyorsunuz.
 
 

İlgi çekici detaylarla beraber ilerleyebileceğiniz ve eski motosiklet çetesi üyesi olduğunuz yapım içerisinde ölümün çevrelediği bir dünyada yer alıyor ve burada hayatta kalmak tamamen sizin işiniz oluyor. Tutunacak bir dal aramaya çalıştığınız ve aynı zamanda kendi eşinizi bulmaya başladığınız yapımda vahşi karşılaşmaların olduğunu söyleyebiliyor ve buralarda düşmanları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Saldırgan çetelerin haricinde aynı zamanda kaçık sürülerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu kaçak sürülerin elbette karşınıza zombi olarak çıktığını aktarabiliyoruz. Zombilerin büyüğünden küçüğüne kadar oldukça farklı türlerinin yer aldığı yapımda onları ortadan kaldırmak için farklı mühimmatlar ve silahlar kullanabiliyor ve bir yandan da etrafı keşfetmeye başlayabiliyorsunuz.

Başıboş motorunuzla beraber ilerleyebildiğiniz ve istediğiniz gibi motorunuzu fark edebildiğiniz ve motorunuzla beraber açık dünyayı devamlı olarak keşfedebildiğiniz yapımda etrafın sürekli olarak işlediğini ve rastgele olayları meydana geldiğini aktarabiliyoruz. Devasa bir bölgede yer aldığımız yapımında özel tuzaklar hazırlayabiliyor, silah ve geliştirmeler yapabiliyor, kendi karakterimizin yeteneklerini kullanabiliyor ve bunlarla beraber hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Sürükleyici bir hikaye içeriği ile beraber yer alabildiğimiz yapımda elbette karakterimizin nasıl bir durum yaşadığını ve hangi duygulara girdiğini doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Günlük olarak verilen hayatta kalma mücadelesinin yanı sıra aynı zamanda özel görevlerin burada olduğunu söyleyebiliyor ve hayatta kalan gruplarıyla beraber yakınlaşmak veya uzaklaşmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Küresel salgının sonrasında yer alabileceğiniz yapımda oyunun çıkışından sonra yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme ile beraber yeni oyun+ modu oyuna dahil edildi. Yani oyunu tamamladıktan sonra elbette bu moda geçiş yapabilir ve tüm güncellemelerinize ve geliştirmelerinizle beraber yeni bir oyuna başlayabilirsiniz. Aynı zamanda farklı bölgeleri keşfedebilirsiniz. Bunun yanı sıra hayatta kalma modunun burada olduğunu söyleyebilir ve bu modla beraber kendinize daha fazla geliştirebilirsiniz. Diğer taraftan mücadele modu ve motosiklet kaplamaları ile beraber yeni güncellemenin ilgi çekici olduğunu söylemekte fayda var.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak oyun şu anda hem PlayStation konsolu da hem de PC platformunda yer alıyor. PC platformu üzerinde elbette geniş monitör desteklerinin, farklı grafik seçeneklerinin ve çok daha fazlasının olduğundan söz edebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Zaten oyun yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve Epic Games indirimleri kapsamında alabileceğiniz oyunlar arasında bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber istediğiniz gibi açık dünyayı keşfedebilir, zombi sürülerini ortadan kaldırabilir, yüzlerce zombinin kovaladığı esnada istediğiniz gibi onların üzerine molotof atabilir ve toplu bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun yanı sıra zombi sürülerini ortadan kaldırmak ve onların tutuşmasını izlemek elbette diğer keyifli unsurlar arasında yer alıyor. Bu tarz detaylarla beraber hem hayatta kalmaya çalışıyor hem de çeşitli görevleri yerine getirmeye başlayabiliyorsunuz. O yüzden açık dünyası ve kasvetli ortamı gerçekten de dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Hem genel olarak oyuncular tarafından sevilen hem de eleştirmenlerden iyi puan alan bu yapım tam size göre.
 
 
Creepy Tale (11 TL) 
 
 
 
Creepy Tale, Creepy Brothers tarafından geliştirilen ve 2020 yılında piyasaya sürülen bir macera ve bulmaca oyunu. Gotik sanat tarzı ve ürkütücü atmosferiyle dikkat çeken yapım oyuncuları korku dolu bir masal dünyasına davet ediyor.   
 
- Epic Games sayfası
 

 
Öte yandan şu anda Creepy Tale oyununun genel özelliklerinden, oynanış mekaniklerinden, grafik ve ses tasarımından ve elde ettiği başarılardan bahsediyoruz. Creepy Tale, oyuncuları karanlık ve gizemli bir ormanda geçen bir hikayeye sürüklüyor. Oyunun ana karakteri, kaybolan kardeşini arayan bir çocuğu kontrol ediyor. Hikaye, oyuncuların ormanın derinliklerine indikçe karşılaştıkları korkunç yaratıklar ve çözmeleri gereken bulmacalar etrafında şekilleniyor. Oyun boyunca, oyuncular masalsı ama bir o kadar da korkutucu bir dünyayı keşfetmek zorunda kalıyor. Oyun, masal ve korku öğelerini birleştirerek etkileyici bir anlatım sunuyor. Hikaye, oyuncuların merakını canlı tutarak ilerliyor ve her yeni bölümde daha da derinleşiyor. Kardeşini bulma çabası, oyuncuları sürekli olarak ileriye taşıyan güçlü bir motivasyon kaynağı oluyor.
 
Hikayenin karanlık ve gizemli atmosferi, oyuncuların oyuna daha da bağlanmasını sağlıyor. oyun macera ve bulmaca öğelerini başarılı bir şekilde bir araya getiriyor. Oyuncular, oyunun dünyasında ilerlerken çeşitli bulmacaları çözmek ve tuzakları aşmak zorunda kalıyor. Oynanış, dikkat ve strateji gerektiren unsurlarla dolu. Her bölüm, oyunculara farklı zorluklar ve engeller sunuyor. Bu engeller, oyuncuların yaratıcı düşünmesini ve çözüm odaklı hareket etmesini gerektiriyor. Oyunda, oyuncuların karşılaştıkları tehlikelerden kaçınmaları ve hayatta kalmaları gerekiyor. Korkutucu yaratıklar ve tehlikeli tuzaklar, oyuncuların dikkatini dağıtmak ve stratejik hareket etmelerini zorlaştırmak için tasarlanmış. Oyuncular, çevredeki ipuçlarını kullanarak ve nesneleri doğru bir şekilde manipüle ederek ilerlemek zorunda kalıyor. Her yanlış adım, oyuncuları tehlikeye atabilir ve yeniden başlamalarını gerektirebilir. Oyun, aynı zamanda dikkat ve zamanlama gerektiren aksiyon sahneleri de içeriyor. Oyuncular, yaratıklardan kaçarken veya tuzaklardan sıyrılırken hızlı ve dikkatli olmalı. Bu sahneler, oyunun temposunu artırarak oyunculara sürekli bir gerilim hissi veriyor.

grafik ve ses tasarımına bakacak olursak görsel ve işitsel açıdan etkileyici bir deneyim sunuyor. Oyunun grafikleri, gotik bir sanat tarzıyla tasarlanmış olup, karanlık ve ürkütücü bir atmosfer yaratıyor. El çizimi karakterler ve ortamlar, oyunun masalsı ama bir o kadar da korkutucu dünyasını başarılı bir şekilde yansıtıyor. Detaylı çevre tasarımları, oyuncuların her köşede yeni bir şey keşfetmesini sağlıyor. Ses tasarımı, oyunun atmosferini güçlendiren önemli bir unsur oluyor. Oyunun müzikleri, her sahnenin duygusal tonunu mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Çevresel sesler ve efektler, oyuncuların oyun dünyasına daha derinlemesine dalmasını sağlıyor. Korkutucu anlarda kullanılan ses efektleri, oyuncuların tüylerini diken diken ederek gerilimi artırıyor.
 
 

öte yandan oyun  piyasaya  sürüldüğü andan itibaren büyük beğeni topluyor ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar alıyor. Oyunun etkileyici atmosferi, derinlemesine hikayesi ve sürükleyici oynanışı, oyuncular ve eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanıyor. Oyun, kısa sürede büyük bir oyuncu kitlesi kazanıyor ve macera-bulmaca oyunları türünde kendine sağlam bir yer ediniyor. Oyun topluluğu, "Creepy Tale"in sunduğu benzersiz deneyimi takdir ediyor. Oyuncular, sosyal medyada ve forumlarda oyunla ilgili deneyimlerini ve stratejilerini paylaşarak geniş bir topluluk oluşturuyor. Bu topluluk, oyunun ömrünü uzatıyor ve sürekli yeni içerikler ve güncellemeler ile destekleniyor.

Creepy Tale,"tek oyunculu bir deneyim sunmakla birlikte, topluluk etkinlikleri ve yarışmalar ile oyuncuların birbirleriyle etkileşimde bulunmasını teşvik ediyor. Oyun, oyuncuların kendi stratejilerini ve çözümlerini paylaşabilecekleri bir platform sağlıyor. Bu etkinlikler, oyuncuların bir araya gelmesini ve oyun dünyasında daha fazla etkileşimde bulunmasını sağlıyor. Topluluk etkinlikleri, oyunun ömrünü uzatıyor ve sürekli olarak yeni içerikler ve zorluklar sunuyor. Bu etkinlikler, oyuncuların oyunla ilgili yeni stratejiler geliştirmesini ve diğer oyuncularla paylaşmasını teşvik ediyor. Ayrıca, oyun geliştiricileri, topluluk geri bildirimlerine dayanarak oyunu sürekli olarak güncellemeyi ve geliştirmeyi planlıyor.

Deqaf Studio, "Creepy Tale" için düzenli olarak yeni içerikler ve güncellemeler sunmayı planlıyor. Yeni bölümler, düşmanlar, bulmacalar ve hikaye unsurları, oyunculara sürekli olarak yeni deneyimler ve zorluklar sunacak. Ayrıca, oyunun topluluk geri bildirimlerine dayalı olarak geliştirilecek yeni özellikler ve iyileştirmeler, oyunun kalitesini ve oynanabilirliğini artıracak. Gelecekteki güncellemeler, oyunun hikayesini ve oynanışını daha da derinleştirecek ve oyunculara yeni keşifler yapma fırsatı verecek. Deqaf Studio, oyuncuların isteklerine ve önerilerine dikkat ederek oyunu sürekli olarak geliştirmeyi ve genişletmeyi hedefliyor.
 
Dikkat çekici bulmaca içeriklerinin ve çok daha fazlasının yer aldığı yapım, yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun üst düzey bir bulmaca platform deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde ilerlediğiniz esnada elbette çevre ile etkileşime girebileceğiniz çeşitli unsurların karşınıza çıktığını görebiliyor ve aynı zamanda yolda karşılaştığınız bulmacaları çözmek durumunda kalıyoruz. Bazı bulmacalar elbette zaman gerektiren ve zamanlama gerektiren unsurlarla beraber bizlere sunuluyor da. Dolayısıyla Oyunda yapacaklarımızı en iyi şekilde kendimiz keşfetmek durumunda kalıyor ve hem yeni oyunculara hem de bu tarz Türe Aşina olan oyuncuları hitap ediyor diyebiliriz.
 
 

Oyunda elbette tuhaf ve kasvetli bir ortamın olduğundan bahsedebilir ve bu ortamlarda yer almak tamamen bizim işimiz oluyor. Bunun dışında kötülük ormanlarına doğru adım atabiliyor, tuhaf yaratıklarla ve tiplemelerle karşı karşıya kalabilir, onlarla etkileşime girebiliyor ve neler yapabileceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Oyun bölüm bölüm şeklinde bizlere aktarılıyor ve her bölüm içerisinde yapabileceklerimizle beraber değişkenlik gösteren görev silsilesinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Tuhaf yaratıklarla dolu gizemli ormanlarda ilerleyebileceğimiz ve bu Gizem dolu yarattıkları neler yaptığını çözmeye başlayabileceğimiz yapımda, burada kardeşimizin kaçırıldığını ve onu kurtarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kaldığımızı aktarmakta fayda var. Temel hedefimiz bununla beraber ilerleyebiliyor ve asıl hedefimizin aslında kardeşimizin olduğunu aktarabiliyoruz.

Ancak oyunun sonlarına doğru elbette gitgide zorlaşan bulmaca içerikleriyle beraber karşı karşıya kalıyor ve bu içerikleri çözmek için bazı noktalarda elbette internetten yardım alabiliyorsunuz. Tuhaf yaratıklarla dolu yer aldığımız sistem boyunca elbette yolda tuhaf bulmacalarla karşı karşıya kalıyor ve bu bulmacaları çözmek için etraftaki unsurlarla etkileşime girmek durumunda kalıyorsunuz. İlk etapta kolay, daha sonra ise zorluğun arttığı bu yapımda tehlikeli ve tuhaf yaratıkların burada olduğunu aktarabilir ve her yaratığın burada aslında tehlikeli olmadığını ve bazı yaratıkların insanca davrandığını ve yakınlaştığını söyleyebiliyoruz.
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve oyunun aslında arka planında bir hikaye anlatıldığı yapımda kısa bir oyun deneyimi bizleri bekliyor. Yani oldukça kısa bir oyun süresinin yer aldığı bu yapımda ürpertici atmosferler içerisinde çeşitli bulmacalar çözmeye çalışıyor ve zamanlama gerektiren bazı bulmacalar içerisinde elbette zorlanabiliyorsunuz.

Bunun dışında klasik görev elementlerinin bulunduğu sistemlerle beraber eşyalarımızı envanterimiz içerisine toplayabiliyor, etraftan bulduğumuz sistemlerle beraber ve unsurlarla beraber farklı olaylarda bunları kullanabiliyor ve yeri geldiğinde elbette bunları kullanmak ve aynı zamanda envanterimizi yönetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Görevimiz sadece bu envanteri düzenlemek ve akabinde ise eşyaları kullanmaktan ibaret değil, aynı zamanda gizlilik odaklı sistemlerin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu mekaniklerle beraber tehlikeli unsurlardan saklanabiliyor, kaçabiliyor, yükseklere zıplayabiliyor ve hatta farklı şekillerde onları ortadan kaldırmanın yollarını arayabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde elbette düşmanları ve tehlikelere karşı gelebileceğimiz çeşitli unsurların olduğunu söyleyebiliyor ve bunları da bulmaca unsurlarıyla beraber yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Büyüleyici müzikler ve etkileyici ses efektleri ile beraber yer alabileceğimiz yapımda 2 boyutlu bir sistemin olduğunu ve karanlık bir hikaye içerisinde kendimizi bulabildiğimizi görebiliyoruz. Bu karanlık hikaye içerisinde elbette sürükleyici ve unutulmaz anılarla karşı karşıya kalıyor ve bu anılarla beraber bütün gizemleri çözmeye çalışıyor ve barışçıl yaratıkları kurtaracak olanın da aslında biz olduğumuzu söyleyebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bazı noktalarda düdük ve kamış gibi unsurların çalmasını öğrenmeye başladığımız ve bunları kullanarak tuhaf unsurlarla karşı karşıya gelebildiğimizi aktarabiliyoruz. Dikkat çekici etkileşim unsurları ile beraber yer alabildiğimiz yapım genel olarak bu tarz bir deneyimi bizlere aktarıyor.
 
 

Etkileyici unsurların, görsel efektlerin, karakterlerin tiplemelerinin ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyerek yandan görünümlü bir kamera bakış açısıyla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette neler olup bittiğini öğrenebilir ve aynı zamanda ekranı geniş açıdan görebiliyoruz. Buralarda neler olup bittiğini öğrenirken elbette oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve bazı noktalarda saklanmamız ve gizlenmemiz gereken durumların olduğundan da bahsetmekte fayda var. Bu tarz detaylarla beraber aslında oyun içerisinde tüylerimizi diken diken eden ve sürekli olarak tetikte olabileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bulmacaları çözmek için dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve bu bulmacaları çözmenin zevkine buradan ulaşabiliyorsunuz.
 
Genel olarak toparlayacak olursak Creepy Tale, oyuncuları karanlık ve esrarengiz bir ormanda geçen bir maceraya sürüklüyor. Oyuncular, kaybolan kardeşini arayan bir çocuğun kontrolünü alarak, korkunç yaratıklarla ve çözülmesi gereken bulmacalarla dolu bir dünyayı keşfediyor. Hikaye, oyuncuların ilgisini canlı tutarak her yeni bölümde derinleşiyor ve karanlık atmosferiyle oyuncuları kendine bağlıyor.

Oyun, masalsı bir anlatımla korku öğelerini birleştirerek etkileyici bir deneyim sunuyor. Macera ve bulmaca unsurları, oyuncuların çeşitli zorlukları ve engelleri aşmasını gerektiriyor. Çevredeki ipuçlarını kullanarak ve nesneleri manipüle ederek ilerlemek zorunda kalan oyuncular, dikkat ve strateji gerektiren sahnelerde hızlı ve dikkatli olmalı. Korkutucu yaratıklar ve tehlikeli tuzaklar, oyuncuların dikkatini dağıtmak ve ilerlemelerini zorlaştırmak için tasarlanmış.

Oyunun temposu, bulmaca sahneleriyle artıyor ve oyunculara sürekli bir gerilim hissi veriyor. Hayatta kalmak için yaratıklardan kaçmak ve tuzakları aşmak zorunda kalan oyuncular, her yanlış adımda tehlikeye atılabilir ve yeniden başlamak zorunda kalabilir. Bu unsurlar, oyunu heyecan verici ve sürükleyici kılıyor.
 
 

Creepy Tale  macera ve bulmaca oyunları türünde yeni bir standart belirliyor. Oyunun etkileyici atmosferi, derinlemesine hikayesi ve sürükleyici oynanışı, oyunculara unutulmaz bir deneyim sunuyor. Deqaf Studio, bu başarılı yapımla oyun dünyasında büyük bir başarı yakalıyor ve hayranlarına olağanüstü bir korku macerası sunuyor. oyun  hem yeni oyuncular hem de korku ve bulmaca oyunları hayranları için vazgeçilmez bir oyun haline geliyor. Oyunun gelecekteki güncellemeleri ve topluluk desteği ile uzun yıllar boyunca etkisini sürdüreceği kesinleşiyor.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Dikkat çekici bulmaca unsurlarıyla, tuhaf tiplemelerle ve yaratıklarla beraber yer alabileceğiniz bu atmosferik macera oyunu, hemen hemen her oyuncunun deneyimlemesi ve muhakkak yer vermesi gereken projeler arasında bulunuyor. Kendinizi başka bir maceraya atmak ve diğer seri oyunlarında oynamak istiyorsanız şu anda tam sırası diyebiliriz. 
 
Amnesia: The Bunker (94 TL) 
 
 
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve korku odaklı sistemlerle beraber hayatta kalmaya çalışabileceğimiz Amnesia: The Bunker şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 94 Türk Lirası ile karşımıza çıkıyor. Oldukça ucuz bir fiyatla bize sunulan bu yapımda etraftan silahlar arayabiliyor, elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor ve terk edilmiş bir sığınak içerisinde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Birinci şahıs korku deneyimiyle karşı karşıya kaldığımız bu yapım, 1. Dünya Savaşı sığınağında hayatta kalmanın yollarını aramamızı gerektiriyor ve üst düzey sistemlerle karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla bu yapımda yer aldığımız süre boyunca bunaltıcı ortamlarla karşılaşırken, daha çok karanlık ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve bu sığınaktan sağ çıkmak için elimizden geleni yapmak zorunda kalıyoruz. Etrafı en iyi şekilde kullanabileceğimiz bu yapım içerisinde, karanlık ortamlarda bulunduğumuzdan dolayı etrafı aydınlatmak tamamen bizim işimiz ve en önemli temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Elimizdeki ışıklandırma sisteminin sürekli olarak çalışması için şarj etmemiz gerekiyor ve bununla beraber önümüze ışık tutmak bir hayli önemli.
 
- Epic Games sayfası
 
Sığınak içerisinde ilerlemeye çalıştığımız ve burada hayatta kalmaya başladığımız bu yapımda tuhaf unsurların karşımıza çıktığını ve çeşitli bulmacaların da burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Ne pahasına olursa olsun ışıkları açık tutabileceğimiz ve hayatta kalma içgüdüsüyle beraber ilerleyebileceğimiz bu yapımda etrafta kol gezen korku dolu unsurlarla karşı karşıya kalıyor ve akabinde ise buradan sağ salim çıkmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Yoğun atmosfere ve karanlık atmosfer ile beraber karşı karşıya kaldığımız bu yapımda elbette sürekli olarak farklı sığınak bölgelere doğru ilerlemeye çalışır ve sığınağı farklı bölgelere doğru ilerledikten sonra buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Etrafta bulabildiğimiz etkileşim unsurlarıyla ve ipuçları ile beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda korku dolu unsurların bizleri korkuttuğunu ve aniden karşımıza çıkan unsurlarla beraber ilk yediğimizi söyleyebiliyoruz.

Yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyemiyor ve oyunun ne yazık ki belli bir temposunun olduğundan bahsetmek gerekiyor. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz bu yapımda korku dolu unsurlarla karşı karşıya yakından gelebiliyor ve elimize farklı silahlar alabiliyoruz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunuyor ve öncelikle silahımıza beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve tabancamızı elimize alarak düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Namlunun ucunda tek bir mermi ile beraber ilerlemeye çalıştığımız ve sınırlı kaynaklarla beraber yer alabildiğimiz bu yapımda elbette karanlık koridorlarda ve sığınak bölgelerinde gezerken korku dolu unsurlarla karşı karşıya kalıyor ve elimizdeki ışık kaynağını sürekli olarak şarj etmemiz gerekiyor. Bu şarj etme esnasında elbette bir nevi ekran sarsılıyor ve burada gerilimin yükseldiğini aktarabiliyoruz.

Bunun dışında elbette hayatta kalmanın burada birçok yolu bulunuyor ve her yolun mübah olduğunu burada aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde Fransız askeri olarak yer alabiliyor ve bu rolüne bürünebiliyoruz. Elimizde bir tabancayla beraber ilerleyebileceğimiz dinamolu bir fenerimizin bulunduğu bu yapının içerisinde ilerledikçe toplayabileceğimiz kıt kaynaklardan başka hiçbir şeyimizin olmadığını aktarabiliyor ve zorlu ortamlarda kendimizi vurabiliyoruz.

İlerledikçe burada toplayabileceğimiz unsurlarla beraber elbette envanterimize en iyi şekilde doldurmaya çalışıyoruz. Her hareket ve sesten etkilenebilecek düşmanlarla karşı karşıya gelebilir ve burada rastgele unsurlarla ilerlemek durumunda kalıyoruz. Yani her bir oyuna başladığınızda farklı unsurlarla beraber karşı karşıya geliyor ve ilk bulduğunuz eşyayı artık başka bir yerde bulabiliyor veya farklı korku unsurlarının yine aynı yerde olmadığını görebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu ve her bir başlangıç ile beraber farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Korkutucu ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz, elimizde tabanca ile beraber rastgelelik ve öngörülemez davranışlarla karşımıza çıkan düşmanlarla karşı karşıya geldiğimiz bu yapımda her harekete ve sese tepki veren unsurlarla bizzat yüzleşmeye hazırlanıyor ve kendi oyun tarzımızda oyuna dahil edebiliyoruz. Her kararımızın oyunun gidişatını etkilediği bu yapımda her eylemin aslında burada bir sonucu bulunuyor. Bu sonuçla beraber doğru zamanda doğru karar vermek tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla burada yapabileceğimiz hamlelerle beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve ana karakterimizin burada kaderini belirleyebiliyoruz.

Kabustan kaçmaya çalıştığımız ve sığınaktan ayrılmaya başladığımız bu yapım içerisinde yarı açık bir dünyanın olduğundan bahsedebilir ve bu yarı açık dünya içerisinde elbette sığınaktan farklı bölgelerine doğru ilerleyebiliyoruz. Bazı bölgelerde daha zorlu ortamlar ve sıkıntılı unsurların olduğunu söyleyebilir ve akabinde ise farklı bulmaca unsurlarının burada olduğunu aktarabiliyoruz. Buralarda neler yaşandığını anlamaya çalışabileceğimiz ve çeşitli sırları açığa çıkarabileceğimiz bu yapımda diğer askerlere ne olduğunu bulmaya çalışıyor ve akabinde ise tabur komutanımızın başına neler geldiğini bulmaya başlıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca hangi kabusların gerçek olduğunu hangi gerçeklerin ise kabus olduğunu bulmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Dinamik bir yarı açık dünyada bize sürekli olarak gözleyen ve gözetleyen gözlerin olduğundan bahsedebilir ve tepki veren canavarların olduğunu aktarabiliyoruz. Bunun dışında yapacağımız her bir hamle ile ve çıkarabileceğimiz seslerle beraber elbette bu düşmanların ve korkutucu unsurların tepki verdiğini ve ona göre hareket ettiğini aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra doğrudan karşımıza çıkabildiğini ve onlardan kaçınmak için elimizden geleni yapmak durumunda kaldığımızı söyleyebiliyoruz. Bitmek bilmeyen ve dinmek bilmeyen gerilim unsurlarının bulunduğu bu yapımın içerisinde zaman bizden yana olmadığını aktarabiliyor ve bu zamanı kullanmak ve en iyi ve en değerli şekilde değerlendirmek tamamen bizim işimiz oluyor.
Oyunda fizik temelli etkileşimlerin bulunduğunu farklı unsurların olduğunu söyleyebilir ve objelerle beraber sürekli olarak etkileşime girerek elbette kendimize yol açabiliyoruz. Doğrusal olmayan açık dünyada kendinizi istediğiniz şekilde her istediğinizi gerçekleştirebilir ve her bir oyuncu farklı bir bölgeye doğru ilerleyebiliyor. Doğrusal olmayan oyunlarda bildiğiniz üzere her oyuncu farklı yöne doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve hangi noktadan başlayacağınıza tamamen siz karar verebiliyorsunuz.
 
 

Korku dolu unsurlarla beraber yer alabildiğiniz ve her bir sorunun farklı şekillerde çözümünün bulunduğu bu yapımda elbette bu çözümlere ulaşmak tamamen sizin işiniz oluyor ve hangi stratejiler ve planlamaları düşünebileceğiniz sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Dokunsal ve fizik temelli etkileşimli sistemlerin bulunduğu bu yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi genel olarak korku dolu unsurların bulunduğu sistemler bizlere aktarılıyor ve bu unsurlarla beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca her bir unsura ve olaya tepki veren düşmanların olduğunu söyleyebiliyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyunda kullanabileceğiniz tabancalar, fenerler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Bu unsurlarla en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabiliyor ve buna göre ilerleme kat edebiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun oldukça düşük fiyatlandırma ile beraber bizlere sunuluyor ve korku dolu bir maceraya geçiş yapmak ve aynı zamanda hayatta kalma deneyimi yaşamak istiyorsanız bir şans verebilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bu Hafta 1.600 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor! 34 Dk önce Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor? 1 Saat önce PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 2 Saat önce Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 4 Saat önce Titan Quest 2 İçin 40 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı 05 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler