Test Drive Unlimited Solar Crown PC Sİstem Gereksinimleri Açıklandı

05.09.2024 15:03 Mehmet Tandoğan

 
 
NACON ve KT Racing ekipleri tarafından biz oyun severlere sunulacak olan Test Drive Unlimited Solar Crown için resmi PC sistem gereksinimleri açıklandı. Açık dünya yarış simülasyon oyunu bildiğiniz üzere 12 Eylül tarihinde piyasaya sürülecek.
 
Test Drive Unlimited Solar Crown 50 GB boş alan gerektiriyor
 
 
 
PC sistem gereksinimlerine bakacak olursak oyuncuların en az 12 GB RAM'e, Intel Core i7-7700K veya AMD Ryzen 7 1800X işlemciye ve NVIDIA GeForce GTX 1660, AMD Radeon RX 480 veya Intel Arc A380 bir ekran kartına ihtiyacı olacak. En düşük sistem gereksinimleri ile beraber oyunu 1080p düşük ayarlarda 30 fps'te oynayabileceksiniz. Bunun yanı sıra oyun 50 GB boş disk alanı gerektirecek.
 
Diğer PC sistem gereksinimlerine bakacak olursak:
 
Düşük 1080p @ 30 FPS
 
- 64 bit işlemci ve işletim sistemi
- İşletim Sistemi: Windows 10
- İşlemci: Intel Core i7-7700K veya AMD Ryzen 7 1800X
- Bellek: 12 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660, 6 GB veya AMD Radeon RX 480, 8 GB veya Intel Arc A380, 6 GB
- Depolama alanı: 50 GB kullanılabilir alan
- Ek Notlar: SSD Zorunlu / FSR 2 Ultra Performans ile Düşük 1080p @ 30 FPS
 
Orta 1080p @ 60 FPS

- 64 bit işlemci ve işletim sistemi
- İşletim Sistemi: Windows 10
- İşlemci: Intel Core i7-11700K veya AMD Ryzen 7 3700X
- Bellek: 12 GB RAM
- Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 2080, 8GB veya AMD Radeon RX 6650, 8 GB
- Depolama alanı: 50 GB kullanılabilir alan
- Ek Notlar: SSD Zorunlu / Orta DLSS veya FSR 2 Dengeli ile 1080p @ 60 FPS
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Lüks hayatı yaşayabileceğiniz ve araçlarla beraber istediğiniz şekilde ilerleyebileceğiniz yapımda kendi garajınızı şekillendirebiliyor ve istediğiniz şekilde oyunda ilerleyebiliyor ve açık dünyayı keşfedebiliyorsunuz. Oyunda farklı bir lüks hayatı yaşamak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve araçlarla beraber istediğiniz gibi yarışlara katılabiliyor ve farklı etkinliklerle beraber keyfini sürebiliyorsunuz. Araç simülasyon ve yarış deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen oyun içerisinde zenginliğin adeta bir yaşam tarzı olduğunu söyleyebiliyor ve burada sosyal bir deneyimin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Kullanıcıların bir araya gelip sosyal bir etkileşimde bulunduğu Hong Kong Adası içerisinde istediğiniz gibi dolaştığımız bir sistemin yer aldığı yapımda gerçekten de üst düzey bir yarış deneyimiyle karşı karşıya kalıyor. Ancak size platformundaki ilk incelemelere bakacak olursak çoğunlukla olumsuz etiketine sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Uzun süredir geliştirme aşamasında bulunan bu yapım için beklentiler bir hayli yüksek ve şimdi ise bu beklentilerin bir kısmının ne yazık ki karşılanmadığı görülüyor. Durum böyle olunca elbette oyuncularına yazık ki bu tarz devam oyunlarından pek verim alamıyor ve bir süre sonra oyunu bırakmak durumunda kalıyor. Ancak geliştirici ekip mevcut olan hataları ve eksiklikleri yeni gelecek olan güncellemelerle gidermek isteyebilir. Bu durumda elbette ilerleyen süreçte yeni güncellemeleri beklemekte fayda var diyebiliriz. Yeni seri oyunuyla beraber ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde 13 senenin ardından yeni bir oyunla karşı karşıya kalıyoruz.
 
Serinin bir önceki oyunu uzun süre önce çıkışını gerçekleştirdi ve bu kapsamda biz de yeni bir devam oyunuyla karşı karşıya kaldık. Açık dünyada gezip tozabileceğimiz, buralarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz, bunun yanı sıra farklı çevrimiçi etkinliklere ve yarışlara katılabileceğimiz yapımda ne kadar çok yarışı kazanırsak o kadar çok farklı ödüllerin ve araçların kilidini açabilir ve bunlara sahip olabiliyoruz. Oyunda lüks bir yaşam amacıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve kazanmak için birçok sisteme burada yerine getirmek durumunda kalıyoruz. Devasa çok oyunculu çevrimiçi yarışlara katılabileceğimiz ve yenilikçi oynanış sistemleri ile beraber ön plana çıkarabileceğimiz yapımda farklı araçlar yer alıyor ve her araç türü ile beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bir araç ile beraber dikkatimizi farklı yöne doğru çekebiliyor ve her aracın burada farklı dinamikleri, sürüş keyfi ve çok daha fazlası yer alıyor. Spor araçlardan ikonik modellere ve eski tarz araçlara kadar oldukça farklı tarzların yansıtıldığı yapım içerisinde hangi aracı kullanabileceğinizi siz seçebiliyor ve dilediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere direksiyon seti ile beraber oyun oynamak çok daha eğlenceli ve keyifli bir deneyimle beraberinde getiriyor. Dolayısıyla eğer elinizde böyle bir direksiyon seti bulunuyorsa, muhakkak bu oyun içerisinde bu setle beraber oynamanız ve daha fazla keyif almanız lazım. Durum böyle olunca oyun içerisinde daha fazla ve daha gerçekçi deneyimle kendinizi oynatabiliyor ve bu tarz bir deneyimle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz.
 
Hong Kong Adası içerisinde yer alabileceğiniz yapımda yapabileceklerinizle gidişatınıza yön verebiliyor, yarışları kazandıktan sonra daha fazla aracın ve paranın sahibi olabiliyor ve böylece istediğiniz gibi olağanüstü arabaların direksiyonuna geçiş sağlayabiliyorsunuz. Lüks yaşamın doruklarına ilerleyebileceğiniz ve farklı araçları kendi aracınıza çekebileceğiniz yapımda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda dikkatinizi yarışlara vermek durumunda kalıyor ve bu yarışları en iyi şekilde değerlendirerek hızlı bir şekilde yarışları birinci bitirmek durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve farklı araçlarla beraber yarışlara atılabiliyor. Her bir aracın farklı sürüş dinamiği bulunduğundan dolayı her bir oyuncunun da burada kullanabileceği araçlar değişkenlik gösterebiliyor.
 
Örneğin, bir oyuncu hızlı bir şekilde kalkış desteğinin bir hayli üst seviyede olduğu ancak yol tutuşunun biraz daha düşük olduğu bir aracı tercih edebilir veya diğer bir oyuncu doğrudan yol tutuşunun çok daha yüksek olduğu ancak hızının biraz daha düşük olduğu bir aracı tercih edebilir ve bununla beraber daha iyi bir şekilde ilerleyebilir. Bu durum tamamen sizin bakış açınıza ve seçimlerinize göre değişkenlik gösterebiliyor ve bu da her bir oyuncu için farklı bir deneyim anlamına geliyor. Dolayısıyla durum böyle olunca oyun içerisinde farklı araçları elinizin altına alabilir, bu araçların birçoğuna sahip olabilir ve kendi garajınıza bu araçları getirebilirsiniz. Bununla beraber açık dünyayı dilediğiniz gibi keşfedebilir ve hangi araç üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre kendi tercihlerinizi değerlendirebilirsiniz.
 
 

Dikkat çekici araçlarla beraber ilerleyebileceğiniz yapımda çok oyunculu bir yapıyla karşı karşıya kalıyor, aynı zamanda burada en ince ayrıntılı bir şekilde araba tutkumuzu dışarıya vurmak durumunda kalıyoruz. İstediğimiz arabayı deneyebileceğimiz ve deneme sürüşüyle beraber farklı bayilerden satın alabileceğimiz araçlarla ön plana çıkabileceğimiz yapımda aracı satın almadan önce deneme sürüşüne çıkabiliyor ve burada aracın nasıl bir performansa sahip olduğunu görebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan yenilikçi sistemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü oyuncular genel olarak doğrudan satın almak istediği aracı seçebiliyor ve direkt olarak alabiliyor. Ancak bu yapımla beraber simülasyon deneyiminin biraz daha üst seviyede olmasının vermiş olduğu özgürlükle aracı satın almadan önce deneme sürüşüne çıkabiliyor, aracın nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve böylece o aracı satın alıp almayacağınıza karar verebiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyun içerisinde gerçekten de detaylı bir sürüş dinamiğinin ve sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Burada yukarıda bahsettiğimiz gibi arabanızı istediğiniz gibi satın alabiliyor ve atölyelerde bu aracı özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Zaten bu tarz oyunlarda olmazsa olmaz araç özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendi aracınızı en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve diğer oyuncularda farklı bir duruma getirebiliyorsunuz. Boyasından tekerine, motorundan camına kadar oldukça farklı kısımlara dokunabileceğiniz yapım içerisinde aracınızı istediğiniz gibi özelleştirirken kendi tarzınızı ortaya dökebiliyor ve aynı zamanda oyun tarzınızı oyuna aktarabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde her arabanın benzersiz bir sürüş deneyimi bulunuyor ve bu deneyimden en iyi şekilde yararlanmak için elbette o aracı kullanmanız gerekiyor. Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz oyun içerisinde istediğiniz gibi bu bölgeleri keşfedebilir, buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve aynı zamanda burada yer alan çevrimiçi çok oyunculu yarış etkinliklerini tamamlayabiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyunda üst sıralara çıkmak için elbette güçlü bir araca sahip olmanız, hız konusunda elbette sizi üzmeyecek araçları elinizde bulundurmanız ve çok daha fazlasıyla beraber kendinize oynamaya kaptırmanız gerekiyor. Yarışlara ne kadar çok katılırsanız ve ne kadar çok o yarışlardan galip ayrılırsanız, o kadar çok paranın sahibi olabilir ve topladığınız paralarla beraber kendinize ait bir araç şirketi kurabiliyorsunuz.

Lüks yaşamın gerekliliğini yerine getirebileceğiniz yapımda yakın içerisinde yola çıkabiliyor ve istediğiniz gibi daha bayır demeden farklı bölgelere doğru adım atabiliyorsunuz. Birebir ölçeklenmiş ada görüntüsü ile karşı karşıya kalıyor, keşfedilecek eşsiz yerlerle dolu buraları istediğiniz gibi görebiliyor ve eski dar sokaklardan büyük otobanlara, oradan da daha küçük yollara kadar oldukça farklı bölgelere doğru ilerleyip kat edebiliyorsunuz. Buralarda yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi kendinize manzaralara ve ortamlara kaptırabiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyun içerisinde dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve her bir yolculuğun öncekinden farklı olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere farklı bölgelere doğru ilerlemek ve buraları keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber istediğiniz gibi oyundaki alanları keşfedebiliyor ve oyunu ister tek başınıza isterseniz de arkadaşınızla beraber oynayabiliyorsunuz. Bunlarla beraber ilerlerken aynı zamanda yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyor ve arkadaşlarınızı yola çıktıktan sonra bir süre ödüllerle beraber toplanabilir eşyaları aramak durumunda kalıyorsunuz. Bu sistemlerin dışında oyunda etrafta koleksiyon unsurlarının olduğundan bahsedebiliyor ve etrafı keşfederek bu koleksiyon unsurlarını toplamak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 
 
Koleksiyonunuzu tamamlayabileceğiniz, ünlü üreticilerin ikonik modellerine sahip olabileceğiniz yapımda farklı araç modelleri bulunuyor ve bu araç modelleri gerçeğiyle birebir ölçeklenmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra oyunda yer alan ikonik markalara bakacak olursak Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bugatti, Aston Martin ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu sistemlerle ve modellemelerle beraber istediğiniz gibi araçlara sahip olabilir ve aynı zamanda oyunda 1960'ların günlük araçlarından son model yarış araçlarına kadar oldukça farklı modellerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda gerçekten de çok çeşitli araç türleri bulunuyor ve sizin ihtiyacınıza göre bu araç türlerini satın alabiliyor ve modellerle beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde toplamda 30'dan fazla araç üreticisi ve modeli bulunuyor. Durum böyle olunca oyunda neredeyse yüzlerce farklı araçtan bahsedebiliyoruz ve bu araçları satın alarak kendi garajınızı geliştirebiliyor ve hatta genişletebiliyorsunuz ve zengin ve lüks yaşamın gerekliliğini yerine getirmek durumunda kalıyorsunuz.

İçinizdeki yarış tutkunun ortaya çıkarabileceğiniz yapımda elbette sizi yansıtacak bir avatar oluşturabiliyorsunuz. Bu avatarınız yani profilinizle beraber Hong Kong Adası sokaklarında istediğiniz gibi dolanabiliyorsunuz. Araba bayilerinin bulunduğu, atölyelerin yer aldığı, klan merkezlerinin bulunduğu bu yapım içerisinde kendinizi aslında bir yarış klanının içinde bulabiliyor ve bu topluluk içerisine girmek için elbette belli başlı gereklilikler yer alıyor.
 
Çok sayıda sosyal mekanda takılabileceğiniz ve hem kendinizi hem de diğer araçlarla ve arkadaşlarla beraber yer alabileceğiniz yapımda diğer araba hayranları ile bir araya gelebileceğiniz sosyal tesislerin burada olduğunu aktarabiliyor ve bu yerlerde yeni insanlar tanıyabiliyor ve diğer yarışçılar ile beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Araba tutkunuzu birlikte yaşamak için ideal bir oyun olan bu yapım içerisinde elbette yapabileceklerinize gidişatınıza yön verebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Klanınızı seçebileceğiniz ve bu klan boyunca çeşitli görevleri yerine getirebileceğiniz ve bu kapsamda ilerleyebileceğiniz yapımda isterseniz gösterişli bir yapıya sahip olabilir, isterseniz de daha mütevazi bir karakter stili ile ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Bu sayede nefes kesici yarışlara katılım sağlayabilir ve istediğiniz gibi bu yarışlarda üst düzey bir yapı elde edebiliyorsunuz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak oyunda rekabetçi bir yarış deneyiminin bizleri beklediğini ve bu yarış deneyimiyle beraber elbette farklı oyun modları ile ön plana çıkabileceğinizi aktarmakta fayda var. Dereceli oyun modları ile ön plana geçebileceğiniz yapımda PVP yani diğer oyunculara karşı kapışabileceğiniz birçok özel yarış, dereceli modlar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Aynı zamanda ödüllerin de bol olduğu bir yapımdan bahsedebiliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pocketpair, Palworld'ü Canlı Servis Oyununa Dönüştürme Konusunda Kararsız 15 Eylül VALORANT 2024 Ascension EMEA Turnuvasında Büyük Final Bugün! 15 Eylül Metal Gear Solid 3 Remake İle Orijinal Sürüm Karşılaştırma Videosu 15 Eylül League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda Mücadele Edecek Takımlar ve Karşılaşmalar Belli Oldu! 15 Eylül Anime Temalı Ücretsiz Nişancı Oyunu Fate Trigger: The Novita Duyuruldu 15 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler