Ubisoft Satın Alınma Tekliflerini Değerlendirdiğini Açıkladı

08.10.2024 17:47 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir haberle Ubisoft’un Tencent tarafından satın alınabilme ihtimalinden bahsettik. Şimdi ise şirket, resmi olarak bu hamleyi doğruladı ve mevcut seçenekleri değerlendireceklerini belirtti.
 
Ubisoft hisseleri son dönemlerde büyük düşüş yaşadı
 
 
 
Ubisoft, kurucu Guillemot ailesinin şirketi Tencent'e devretmeyi düşündüğüne dair haberleri doğruladı. Yaklaşık %10'una sahip olan Çinli holding, Ubisoft’un kötü gidişatından bir hayli etkilendi ve bu duruma bir dur demek için satın alım değerlendirmesi yapacaklarını bildirdi. Bildiğiniz üzere Ubisoft son dönemlerde çıkardığı oyunlar nedeniyle bir hayli eleştirildi ve bu durum hisse değerlerinin düşmesine sebep oldu.
 
Ubisoft’un hisse değerlerinin düşmesi, Tencent’in sahip olduğu %10'luk değerin de düşmesi anlamına geliyor. Oyun geliştiricisi şu anda tüm bu teklifleri ve stratejik seçenekleri değerlendireceklerini ve gözden geçireceklerini aktardı.
 
Geçtiğimiz ay Ubisoft'un hisse senedi fiyatı yaklaşık 11 yılın en düşük noktasına geriledi. En son yaşanan düşüşler, Ubisoft'un Assassin's Creed Shadows'u ertelediğini duyurması ve Star Wars Outlaws'ın hayal kırıklığı yaratan çıkış performansının ardından geldi.
 
Geldiğimiz noktada Ubisoft özelinde yer alan azınlık yatırımcılar, şirketin özel bir yapıya geçmesi ya da stratejik olarak bir yatırımcıya satılması çağrısında bulundu. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Beklenen Oldu: Red Dead Redemption PC'ye Geliyor! 17 Dk önce Ubisoft Satın Alınma Tekliflerini Değerlendirdiğini Açıkladı Şu anda bu haberi okuyorsunuz.. Until Dawn Remake Çıkışıyla 3 Bine Yakın Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı 4 Saat önce Silent Hill 2 Remake Çıktı: İlk Oyuncu Yorumları Olumlu 4 Saat önce Detroit: Become Human'ın Güncel Satış Sayısı Açıklandı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler