Hellblade 2'nin Satışları Kötü Gitmeye Devam Ediyor (Video)

13.07.2024 12:13 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz hafta PlayStation Store'daki zammın ardından bu hafta da Xbox Game Pass zammı ile yine üzücü bir hafta geçirdik. Ardından da FC 25'in çıkış tarihi ve Hellblade 2'nin başarısızlığını konuştuk.
 
00:00 Açılış
00:40 Xbox Game Pass'e zam!
03:37 Hellblade 2'nin satışları kötü gidiyor
05:59 PlayStation 4, AMD'yi iflastan kurtardı
10:03 EA Sports FC 25'in çıkış tarihi sızdırıldı!
14:24 Mahkumlar için 59 bin dolarlık PlayStation alışverişi
17:53 Kapanış
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Ödüllü ilk oyunun ardından devam oyunu ile beraber bizlere sunulan bu yapım, genel olarak sinematik ve yürüyüş temelli bir oyun hissiyatı sunuyor. Genel olarak oyuncular tarafından eleştirilen ve bir hayli olumsuz yorumlarla bezeli bu yapım, gerçekten de oyuncuların dikkatini üzerine çekmeyi başarıyor.

Her ne kadar grafik ve animasyon kapsamında oldukça üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındırsa da, oynanış açısından oldukça sınırlı bir yapıya bizlere aktarıyor. Dolayısıyla bu durumdan dolayı bir hayli eleştirilen yapımda, karanlığın üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve ilk oyunun ötesinde farklı aksiyon ve savaş sistemleri ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Genel olarak farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve çizgisel bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda, destansı bir yolculuğa doğru adım atıyor ve üst düzey grafik ve animasyon tarzıyla karşı karşıya geliyoruz. Oyun zaten tam bir Unreal Engine 5 demosu şeklinde bizlere sunuluyor ve tiranlığın pençesine düşen halkı kurtarmaya kararlı olan ana karakterimiz Senua'yı kontrol ediyoruz.

İlk oyunda olduğu gibi, aynı zamanda devam oyunu içerisinde jest ve mimiklerin bir hayli ön planda olduğunu, karakterimizin olaylara doğal tepkiler verdiğini ve gerçekçi bir yapı ile karşı karşıya kaldığımızı aktarmakta fayda var. Hem kendimizi hem de kendi çevremizi kurtarmaya çalıştığımız ve artık büyük olayların döndüğü yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışırken, aynı zamanda çizgisel yapı ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralardan neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Dikkat çekici karanlık ortamlarla ve atmosferlerle karşı karşıya kaldığımız yapımda, zorbalığın dehşetini yenik düşen ortamlarda kendimizi bulmaya çalışıyor ve ana karakterimizle beraber karanlığın üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette her bir oyuncu hemen hemen aynı deneyimi elde edebiliyor ve oyun içerisinde herhangi bir seçim odaklı veya farklı yollara doğru ilerleyebileceğimiz bir yapım olmadığından dolayı, daha çok sinematik ve akılda kalıcı bir deneyimle karşı karşıya kalabiliyoruz.

Üstesinden gelmeye çalıştığımız zorluklarla beraber, elbette ana karakterimizi hayatta tutmak burada bazı noktalarda oldukça zorlu olabiliyor. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de daha güçlü savaşçıların karşısına çıktığı yakın dövüşlerde elbette onları ortadan kaldırmak için elimizdeki yetenekleri kullanmak durumunda kalıyor ve kılıcımızı sağa sola doğru savurabiliyoruz.
 
 

Sinematik ve sürükleyicilik anlamında üst düzey bir yapıya sahip olan, aynı zamanda grafiklerin bir hayli yüksek seviyede olduğu yakın dövüşlerde farklı bölümlere doğru ilerleyebiliyor, ana karakterimizin hikayesinin başka bölümlerine doğru geçiş yapabiliyor ve harika bir şekilde tasarlanmış görüntülerle karşı karşıya kalıyoruz. Oyunun atmosfere ve ortamlarına bakacak olursak oldukça üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kaldığımızı aktarabiliyoruz.
Ancak bunun dışında oynanışın oldukça sınırlı olduğunu ve büyük oranda sürekli olarak yürüdüğümüzü aktarabiliyoruz. Zaten bu durumundan dolayı oyun bir hayli eleştiriliyor ve tamamen sinematik bir odakla karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Bunun dışında oyunun Türkçe dil desteği ile beraber bizlere sunulduğunu ve bu tarz desteğin de olduğunu belirtmekte fayda var.

İlk oyunu oynadıysanız elbette devam oyununa da yer verebilir ve oyunun nasıl bir grafik yapısına ve animasyon tarzına sahip olduğunu görebilirsiniz. Yapım içerisinde zaten animasyonlar ve karakterimizin mimikleri ve animasyonu gerçekten üst düzey bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
Bu kapsamda herhangi bir eksik bulunmuyor ve gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Gerçekten insan gibi tepkiler veren ana karakterimiz her bir dehşet verici olaya karşı gözlerini açabiliyor, şaşırabiliyor, gülebiliyor, ağlayabiliyor ve daha fazla duygu ile bizleri karşılıyor. Hem kendimize hem de halkımızı kurtarmaya çalıştığımız yapım içerisinde ilk oyunda olan olayların devamı niteliğinde bir yapı bizlere sunuluyor. Ancak bu sefer daha büyük unsurlarla ve düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

İlk oyunda olduğu gibi, aynı zamanda bu yapım içerisinde de elbette belli başlı bulmacaları bulunuyor. Bu bulmacaları çözmek için etraftaki nesnelerle etkileşime girebiliyor ve bunları çözerek ilerlememize ilerleyiş ekleyebiliyoruz. Aynı zamanda ilk oyunda da çeşitli bulmacalar bulunuyordu ve bulmacalar oldukça farklılık gösteriyordu. Şimdi ise bu bulmacalara yenileri eklenmiş ve daha da çeşitlenmiş durumda diyebiliriz.

Hayatta kalmaya çalıştığımız ve hem kendi içimizdeki hem de dışımızdaki düşmanları ve varlıkları ortadan kaldırmaya başladığımız yapımda, ilk oyunda olduğu gibi devam oyununda da iç sesimiz bizlere sürekli olarak yol göstermeye hazırlanıyor. Buna aslında iç ses veya dış ses istediğiniz gibi nitelendirebilirsiniz, bu tamamen size kalmış durumda. Sürekli olarak kafamızdaki seslere kulak misafiri olmaya çalıştığımız ve bu seslerle beraber ortamın daha da çekici hale geldiği yapım içerisinde ilk oyunda olan hikayenin devamı bu oyun içerisinde devam ettiriliyor ve tamamen sinematik bir deneyimle karşı karşıya kalabiliyoruz. Sürekli olarak yürüdüğümüz ve yürüme simülasyonu da diyebileceğimiz yapımda zorbalığın dehşetine düşen halkı kurtarmaya çalışabiliyor ve sinematik sürükleyicilik anlamında oldukça üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında hem animasyonlar hem de görüntüler gerçekten de güzel bir şekilde bizlere sunuluyor ve aynı zamanda arka planda yer alan sesler ve efektlerde oldukça dikkat çekici diyebiliriz. Özenle tasarlanmış bölümlerle ve atmosferlerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda daha çok karanlık atmosferlerde kendimizi bulabiliyor ve etrafı aydınlatmak için elbette kendi ışığımızı oluşturmak durumunda kalıyoruz. Ana karakterimizin hikayesinin yeni bölümünü adım attığımız ve Viking İzlanda'sının efsanesiyle beraber ilerlemeye başladığımız yapımda işkencelerin acımasız unsurların, şiddet olaylarının ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz.

Hayatta kalma mücadelesini adım attığımız ve bu mücadelede zorlu ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yapımda, sürekli olarak etrafı araştırabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve dışarıda yer alan karanlığın üstesinden gelmek için farklı farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Savaşın kapıda olduğu yapım içerisinde elbette dehşet verici olayların bizlere sunulduğunu ve akabinde ise devasa yaratıklar ve düşmanlar karşımıza çıktığını söyleyebiliriz.

Özenle tasarlanmış bölgelere doğru adım atabildiğimiz ve kendimize Viking kültürü ile beraber harmanlayabildiğimiz yapımda acımasız bir ortamda kendimizi bulabiliyor ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine geçiş yapabiliyoruz. Sinematik ve sürükleyici bir intikam mücadelesinde yer alabildiğimiz yapımda ilk oyunda bildiğiniz üzere sevdiğimizin ruhunu huzura erme görevi bizlere sunulmuştu. Şimdi ise daha farklı bir görevle karşı karşıya kalıyoruz: Artık sevdiğimizde aynı zamanda kendi halkımızı ve tüm tanıdıklarımızı kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Özenle tasarlanmış bölümlerle ilerleyebildiğimiz yapım içerisinde elbette görsellerin ve sarmalayıcı ses sisteminin bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Ana karakterimizin dünyasının oldukça karışık olduğu yapının içerisinde hem dünyaya doğru farklı bir bakış atıyor hem de ana karakterimizin karmaşık hikayesiyle kendimizi bulabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde elbette gidişatımıza yön verebiliyor ve karakterimizin kaderini emin ellere teslim etmek durumunda kalıyoruz.

Farklı ortamlara doğru geçiş yapabildiğimiz yapımda her ortamda farklı düşmanların, atmosferlerin, olayların ve hikaye içeriğinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Hikayenin yavaş yavaş kendini açtığı ve kafamızdaki seslerin gitgide daha da yükseldiği yapımda yapacağımız hamlelerle beraber elbette zorla düşmanların üstesinden gelebiliyor ve elimizdeki kılıçları düşmanlara doğru savurabiliyoruz. Farklı kombolarla ve düşmanlara karşı gelebileceğimiz hamlelerle beraber düşmanların elbette saldırılarından kaçınabiliyor, sağa sola doğru hızlı bir hamle yaparak karşı saldırıya geçebiliyor ve düşmanların bir anda arkasında bulunabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber elbette dikkat çekici ve tok bir aksiyon hissiyatı hissedebiliyoruz.
Hem aksiyon içeriğinin hem de oynanış dinamiklerinin elbette sınırlı olduğu yapım içerisinde sürekli olarak yürüyerek burada hikaye içeriğiyle beraber kendimizi bulabiliyor ve arka planda bulunan hikayenin bizlere açıldığını söyleyebiliyoruz. Bu hikaye içeriği ile beraber elbette nasıl bir yapıyla karşı karşıya olduğunuzu görebiliyor, bununla beraber hikaye içeriğinin elbette her bir oyuncunun dikkatini çekecek türden olduğunu belirtebiliyoruz. Ancak bu tarz detaylarla beraber elbette hikaye içeriği sizlere ilgi çekici görünebilir veya görünmez. Bu tamamen sizin içerisinde bulunduğunuz duruma ve konuma göre değişkenlik gösterebiliyor.

Eğer bu zamana kadar elbette üst düzey hikaye içerikleri ile beraber karşı karşıya kaldıysanız bu tarz detaylar sizlere düşük gelebilir ve hoşunuza gitmeyebilir. Ancak tam tersi bir durum yaşamışsanız elbette hikayeden oldukça keyif alabilirsiniz. Dolayısıyla bu durum tamamen size göre değişkenlik gösterebiliyor diyebiliriz.

Ana karakterimize benzersiz bir bakış atabileceğimiz yapım içerisinde psikoz atakları yaşayan bir ana karakterimizi burada kontrol ediyor ve Kelt savaşçısı olarak dünyayı elbette karakterimizin gözlerinden ve kulaklarından deneyimleyebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ana karakterimizin burada sürekli olarak kafasında dönen çeşitli sesler bulunuyor. Bu sesleri susturmak ve aynı zamanda onlara karşı kulak asmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dikkat çekici ortamlara ve efektlerle beraber ilerleyebileceğimiz görsellere sahip olan yapım içerisinde ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olacağını merak ediyor ve sürekli olarak kendimizi yürürken görebiliyoruz. Viking İzlanda'sına adım atabileceğimiz büyük yolculuk içerisinde genel olarak olumlu ancak bir yandan da sınırlı içerikle karşı karşıya kalabiliyoruz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun sinematik yönü oldukça yüksek olmasına rağmen oynanış kısmı oldukça kısıtlı ve düşük. Dolayısıyla bu tarz detaylarla oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.
 
Genel olarak toparlayacak olursak  İlk oyunun başarısının ardından gelen bu devam oyunu, genel olarak sinematik ve yürüyüş temelli bir oyun hissiyatı sunuyor. Oyuncular tarafından eleştirilen ve birçok olumsuz yorum alan bu yapım, dikkat çekmeyi başarıyor. Grafik ve animasyon açısından üst düzey olan oyun, oynanışta sınırlı kalıyor ve bu da eleştirilerin odağı oluyor.
 
 

Oyunda, karanlığın üstesinden gelmeye çalışırken, ilk oyunun ötesine geçerek farklı aksiyon ve savaş sistemleri ile karşılaşıyoruz. Çizgisel bir yapıda, farklı bölgelere ilerleyerek destansı bir yolculuğa adım atıyoruz. Unreal Engine 5'in gücünü gösteren bu oyun, halkı tiranlığın pençesinden kurtarmaya kararlı Senua karakterini kontrol ediyoruz. Jest ve mimiklerin ön planda olduğu, gerçekçi tepkilerin yer aldığı bir deneyim sunuluyor. Hikayede, hem kendimizi hem de çevremizi kurtarmaya çalışırken, çizgisel yapı ile farklı bölgelere ilerliyor ve oradaki olayları öğrenmeye çalışıyoruz. Karanlık ve dikkat çekici atmosferlerde, zorbalığın dehşeti ile yüzleşiyor ve ana karakterimizle karanlığın üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu tarz oyunlarda, oyuncular genellikle aynı deneyimi yaşarken, sinematik ve akılda kalıcı bir macera ile karşılaşıyoruz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette devam oyununa göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun farklı platformlarda bulunuyor ve hem PC hem de Xbox konsolları ile beraber deneyimleyebiliyorsunuz. Sinematik ve üst düzey bir grafik yapısı ile karşılaşmak istiyorsanız şans vermeniz gerekiyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kediyi Kontrol Ettiğimiz Stray'in Switch Çıkış Tarihi Açıklandı 08 Ağustos Warhammer 40,000: Space Marine 2'nin Multiplayer Modu Tanıtıldı 08 Ağustos Suicide Squad Nedeniyle Warner Bros'un Oyun Gelirleri Br Hayli Düştü 08 Ağustos Vampire Suvivors Bu Ayın Sonlarında PlayStation'a Geliyor 08 Ağustos Callisto Protocol Yönetmeni: Krafton Oyunu Erken Çıkarmak İçin Israr Etti 08 Ağustos
Forumdan Konular
DH'den Haberler