Starfield İçin Devrimsel Nitelikte Finsans Modu Yayınlandı

02.07.2024 11:40 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda ekibi tarafından sunulan bilim kurgu temalı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Starfield için yeni modlar gelmeye devam ediyor. Şimdi ise oyunun finans yani ekonomi sistemini elden geçiren ilgi çekici bir mod yayınlanmış durumda.
  
Starfield'da artık paranızı farklı şekillerde yönetebiliyorsunuz
 
 
 
Mod geliştiricisi '0xDezzy' tarafından bizlere sunulan StarFinance adlı yeni mod, oyundaki ekonomi sistemini elden geçiriyor ve daha heyecanlı hale getiriyor. Bu sistem ile beraber ayrıntılı bir bankacılık sistemi oyuna dahil ediliyor, canlı bir borsa mekaniği ekleniyor ve çok daha fazlası oyunculara sunuluyor. Oyunda kendi paranızı ekstra yöntemlerle yönetebilme imkanı da bulunuyor.
 
Daha fazla detaya girecek olursak StarFinance modu oyuna yeni kredi sistemini getiriyor. Bu sayede oyuncular farklı faiz oranları ve geri ödeme koşulları ile kişisel veya ticari olarak kredilere başvurabiliyor. Ayrıca kredilerini ödedikçe daha fazla kredi çekme olanağına sahip oluyor. Mod, gerçekçi bir ekonomi sistemi sunarak oyun deneyimini zenginleştiriyor.
 
Öte yandan mod geliştiricisi ilerleyen süreçte borsa, ipotek ve kira sistemlerini oyuna dahil etmeyi planlıyor. Mod dikkatinizi çektiyse buradan indirebilir ve kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Uzay temalı açık dünya aksiyon rol yapma oyununda dilediğinizi gerçekleştirirken elbette üst düzey bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca istediğinizi gerçekleştirebiliyor, farklı karakter özelleştirmeleri ile karşı karşıya kalabiliyor ve dilediğinizi burada ön plana çıkarabiliyorsunuz. Oyunda geniş kapsamlı rol yapma seçenekleri ve seçim odaklı sistemler bulunuyor. Bu seçimlerle beraber en iyi deneyiminizi elde etmek için burada üst üste bir yapı ile karşı karşıya kalıyor ve dilediğinizi gerçekleştirirken elbette açık dünyayı istediğiniz gibi keşfedebiliyorsunuz.

Oyunda bildiğiniz üzere farklı Evrenler bulunuyor ve bu farklı gezegenlere geçiş yaparken elbette buralardaki karakterlerle de karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca önce tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda silahlı çatışmalara da girerek kendinize hayatta tutmaya başlıyorsunuz. Kendinize özelleştirebileceğiniz en iyi şekilde yer alabileceğiniz üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda farklı Evrenler ve gezegenler de dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya geliyor ve burada yer aldığı süre boyunca elbette istediğini yapmak için kendi seçimlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu seçimlerle beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alabiliyor, çeşitli görevleri yerine getirmek durumunda kalıyor ve akabinde ise isterseniz ana görevden isterseniz de yan görevlerden bu ilerleyişinizi sürdürebiliyorsunuz.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber kendi deneyiminizi üst seviyeye ulaştırabiliyor ve karakterinizi seviye atlatarak yeni becerilerin ve yeteneklerin kilidini açabiliyorsunuz. Bu sayede oyun içerisinde daha yüksek ve gelişmiş istatistiklerle karşılaşabiliyor ve yıldızlar arasında geçen bu macerada siz de yerinizi alabiliyorsunuz.
2030 yılının konu alındığı bu yapımda insanlık Güneş sistemimizin ötesine geçerek elbette farklı gezegenleri keşfetmeye koyuluyor ve biz de burada yer aldığımız süre boyunca bu gezegenleri en iyi şekilde keşfedebiliyor ve uzay gemimizi atladığımız esnada elbette farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz. Oyunda tüm bu unsurlarla beraber farklı gezegenlere doğru geçiş yaparken elbette istediğimiz bölgeye doğru iniş yapabiliyor ve her bir gezegenin belli başlı noktaları bulunuyor. Ve bu sınıra geldiğimiz zaman elbette geri dönmek durumunda kalıyoruz. Her bir gezegenin belirli bir sınırlarının olduğu ve açık dünya içerisinde gezip tozabildiğimiz yapım içerisinde elbette her bir bölgede farklı yeteneklerle ve özelleştirme sistemleri ile karşılaşıyoruz. Aynı zamanda her ortam içerisinde farklı ortamlar, atmosferler, düşmanlar, görevler, karakterler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
 
 
Bununla beraber elbette daha üst düzey bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimimizi burada yukarıda bahsettiğimiz gibi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Aynı zamanda oyunda elbette yeni gezegenlerin ötesine geçerek buralara yerleşebiliyor, kendi bölgemizi kurabiliyor ve aynı zamanda buralardaki karakterlerle etkileşimi görerek onlarla içli dışlı olabiliyoruz. Diğer taraftan o karakterlerden çeşitli görevler elde edebilir ve bu görevleri tamamlayarak da oyunumuza kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Oyunda zaten geniş kapsamlı bir yapı olduğundan dolayı elbette görevlerin farklı şekillerde ele alınmasını da söyleyebiliyoruz. Bu şekilde her bir göreve karşı farklı şekillerde dinamik benimseyebiliyor ve istediğiniz gibi bu görevleri yaklaşımınızı ayarlayabiliyorsunuz.
 
Bu yaklaşımlarla beraber oyunda büyük ve geniş özgürlüklerin olduğunu aktarabiliyor ve bu özgürlüklerle beraber de kendimizi uzayın derinliklerine bırakabiliyoruz. Aynı zamanda burada uzay gemimizle beraber farklı gezegenlere doğru inerken Uzay Savaşları ile de karşılaşabiliyor ve burada düşmanlarla ve Haydut gemileri ile beraber karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 Elbette onları ortadan kaldırarak istediğimiz şekilde yağmalayabiliyor, onların kaynaklarını elimize geçirebiliyor ve daha farklı detaylarla beraber kendimize ayarlayabiliyoruz. Eşi benzeri görülmemiş özgürlük de yer alabileceğimiz ve aynı zamanda istediğimiz gibi karakterimizi oluşturabileceğimiz yapımda bir de oyuna dahil olmadan önce karakter oluşturma ekranı bulunuyor. Bu karakter oluşturma ekranı içerisinden karakterimizin kafasını, saçını, burnunu, kostümlerini ve dilediğimizi ayarlayabiliyor ve ona göre diğer oyunculardan farklı olacak şekilde kendimizi özelleştirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun tüm oyunculara farklı deneyimler ve özgürlükler sunuyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.
Starfield oyunu içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi insanlık
 
Güneş sisteminin ötesine geçerek farklı gezegenlere yerleşiyor ve artık uzayda olaylarında kendimizi ticarete veya diğer önemli görevlilere kaptırabiliyoruz. Uzay gezginlerinin yer aldığı bu yapımda aynı şekilde biz de bir gezgin olarak burada bulunuyor ve önemli yerlere doğru geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Kendi hikayemizi anlatabileceğimiz ve aynı zamanda uzay kaşifleri ve grubu içerisinde bulunabileceğimiz yapımda uzayın muazzam enginliğinde seyahat edebiliyor, istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve görevleri kendimize göre yapabiliyoruz. En önemli hikayelerden arka planda kalan hikayelere kadar oldukça farklı içeriklerin bulunduğu yapımda yapacaklarımızla beraber elbette gidişatımıza yön verebiliyor ve farklı sonlara ulaşabileceğimizi de aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde önemli seçeneklerle karşı karşıya gelebiliyor ve bu seçeneklerle beraber de kendimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde bu unsurların dışında elbette kendi dış görünüşümüzü istediğimiz şekilde ayarlayabiliyor, farklı kostümler giyebiliyor, oyun içerisinde yaptığımız görevlerle beraber daha farklı kostümlerin ve özelleştirilebilir sistemlerin sahibi olabiliyor ve böylece kendimizi diğer oyunculardan farklı hissedebiliyoruz. Bunun dışında yapımda elbette istediğimiz şekilde karakterlerin rollerine bir nebze olsun dahil olabiliyor, istersek oyunda casus, istersek savaşçı, istersek diplomat ve çok daha fazlası olabiliyoruz. Dolayısıyla hangi serüvene başlayabileceğimize biz karar verebilir ve hangi sonuca ulaşabileceğimizi de biz seçebiliyoruz. Böylece oyun içerisinde üst düzey bir sistemin olduğundan bahsedebilir ve böylece gizemli unsurlarla beraber karşı karşıya gelebiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, cevapları bulmaya çalıştığımız yapılarla karşı karşıya gelebiliyor ve elimizden geleni yapmaya koyularak buradaki sistemleri keşfetmeye hazırlanabiliyoruz.

Oyunda farklı geçmişlere sahip olabiliyor ve bu geçmişten ancak yapabileceğimiz hamlelerle beraber kurtulabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde farklı arka plan hikayelerine sahip çeşitli karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber dilediğimizi gerçekleştirebilir ve oyun içerisinde istediğimiz şekilde yer alabiliyoruz.

Oyundaki aksiyon sisteminden biraz bahsedecek olursak, yapım içerisinde elbette istediğimiz şekilde yakın dövüşlere veya menzilli dövüşlere geçiş yapabiliyor ve bu sistemlerle beraber elimize silahlar, tabancalar, tüfekler veya diğer taraftan yakın dövüş silahları alabilir ve böylece dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda bu tarz aksiyon sistemleri olduğundan dolayı elbette istediğimizi elimize alabiliyor ve böylece düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanabiliyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de zorlu ortamlara geçiş yapabileceğimiz de zor bir yapıyı bünyesinde barındıran düşmanlar karşımıza çıkıyor. Onları ortadan kaldırmak için de büyük bir çaba sarf ediyor ve elimizden geleni yaparak buradaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşılaşabilir ve kendimize açık dünyadaki rol yapma unsurlarına bırakabiliyoruz.
 
 
 
Uzayı derinlemesine keşfedebileceğimiz ve binlerce gezegeni burada ortaya çıkarabileceğimiz yapımda hayat dolu şehirlerde dolaşabiliyor, bazı ortamlarda hiçbir karakterin olmadığını ve tamamen kurak ve çöl arazileriyle karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz. Bu hayatta olan ortamlarda yer aldığımız süre boyunca karakterlerle karşı karşıya gelebilir, onlardan etkileşim elde edebilir ve aynı zamanda çeşitli görevler alabiliyoruz. Yabani bölgelerden geçebileceğimiz, tehlikeli karakolları araştırabileceğimiz, hayat dolu şehirleri dolaşabileceğimiz ve unutulmaz karakterlerle tanışabileceğimiz bu yapımda onları ekibimize de dahil edebiliyor ve böylece kendi ekibimizi güçlendirebiliyor, aynı zamanda düşmanlara karşı ve hayretlere karşı gelebiliyoruz.
 
Ek olarak çeşitli grupların maceralarına katılabilir ve onlarla beraber de ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda müttefik elde etmek ve onlarla beraber ilerlemek oldukça önem arz ediyor ve böylece oyunda yer alan yenilikçi sistemlerle beraber görevden göreve doğru koşmaya hazırlanabiliyor ve burada her daim yeni hikayelerin ve ortamların olduğundan bahsedebiliyoruz. Yapım içerisinde istediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her bölgede farklı görevlere doğru koşabiliyor ve elimizden geldiğince buradaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.

Oyunda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi karakterlerle tanıştıktan sonra onlarla olan ikili ilişkilerimizi ilerletebiliyor, onlarla beraber yakın ilişki içerisine giriş yapabiliyor ve daha farklı sistemlerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Dolayısıyla unutulmaz karakterlerin burada olabileceğini aktarabiliyor ve görevlerimize en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.

Yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi hayallerimizdeki Kaptan olmak için uzay gemimize istediğimiz şekilde komuta edebiliyor ve simülasyon unsurları ile beraber yönetim biçimleri ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Her ortam içerisinde farklı bonuslarla ve faydalarla karşı karşıya gelebilir ve uzay gemimizi istediğimiz şekilde yöneterek burada daha farklı şekillerde yok alabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda rastgele görevler yapabiliyor, yıldız istasyonlarına doğru iniş yapabiliyor ve hatta düşman gemilerine kendimize doğru bordalayıp ele geçirebiliyoruz. Bordalama işleminden sonra elbette onların kaynaklarını elimize geçirebiliyor ve böylece kendi koleksiyonumuzu daha da genişletebiliyoruz. Yapım içerisinde gerçekten de geniş kapsamlı bir sistem bulunuyor ve elimizden geleni yaparak buradaki sistemleri ortaya çıkarabiliyor ve uzayın derinliklerinde kendimize yer edinebiliyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak uzay temalı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu, oyunculara üst düzey bir deneyim sunarak kendi oyun deneyimlerini özelleştirip kişiselleştirmelerine olanak tanıyor. Oyuncular, oyun boyunca dilediklerini gerçekleştirip farklı karakter özelleştirmeleri yapabiliyor ve geniş kapsamlı rol yapma seçenekleriyle karşı karşıya kalıyor. Seçim odaklı sistemler sayesinde, en iyi deneyimi elde etmek için çeşitli stratejiler geliştiriyorlar. Oyunda keşfedilecek farklı evrenler ve gezegenler bulunuyor. Bu gezegenlere geçiş yaparken, farklı karakterlerle etkileşimde bulunup silahlı çatışmalara girerek hayatta kalmaya çalışıyorlar. Üst düzey bir yapı ile oyuncular, oyunu kendi tarzlarına göre özelleştirip dikkat çekici unsurlarla karşılaşıyor.
 
Seçimlerle oyunda hızlı bir şekilde ilerleyip çeşitli görevleri yerine getiriyor ve ana görevler veya yan görevler arasında ilerleyişlerini sürdürüyorlar. Oyun boyunca, kendi deneyimlerini üst seviyeye taşıyıp karakterlerini seviye atlatabiliyor ve yeni becerilerin ve yeteneklerin kilidini açıyorlar. Bu sayede daha yüksek ve gelişmiş istatistiklerle karşılaşıyor ve yıldızlar arasında geçen bu macerada yerlerini alıyorlar. 2030 yılının konu alındığı bu yapımda, insanlık Güneş sistemimizin ötesine geçerek farklı gezegenleri keşfetmeye koyuluyor. Oyunda, uzay gemimizi kullanarak farklı bölgelere geçiş yapabiliyor ve istediğimiz gezegene iniş yapabiliyoruz. Her gezegenin belli başlı noktaları bulunuyor ve belirli sınırlarına ulaştığımızda geri dönmek zorunda kalıyoruz. Açık dünya içerisinde gezip tozabildiğimiz bu yapımda, her bölgede farklı yetenekler ve özelleştirme sistemleriyle karşılaşabiliyoruz. Farklı ortamlar, atmosferler, düşmanlar, görevler ve karakterler bizleri bekliyor.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun zaten oyuncular tarafından bir hayli sevildiğini ve çoğunlukla olumlu etiketlerine sahip olduğunu aktarabiliriz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı 2 Saat önce Dead Rising'in Orijinal Seslendirme Sanatçısı Remaster'da Yer Almıyor 3 Saat önce Battlefield 2042 x Dead Space Ortak Etkinliği Başlıyor: Neler Sunacak? 4 Saat önce Horizon Dizisi İçin İşler Yolunda Değil: İptal Mi Edilecek? 4 Saat önce 2023 Yılında Steam'de Co-op Oyunların Sayısı Zirve Yaptı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler