Warhammer 40,000: Space Marine 2'nin Açık Betası İptal Edildi

02.07.2024 16:32 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştirici Saber Interactive ve yayıncı Focus Entertainment, üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip savaş odaklı nişancı aksiyon oyunu Warhammer 40,000: Space Marine 2 için planladığı açık beta testini iptal ettiğini açıkladı. Bu iptal durumu Steam platformunda yayınladıkları bir güncelleme ile beraber ortaya çıktı.
 
Space Marine 2 aksiyon dolu bir deneyimle geliyor
 
 
 
Geliştirici ekip tarafından belirtilene göre Warhammer 40,000: Space Marine 2'nin açık beta testi, ekibin oyuna daha sağlıklı bir şekilde odaklanması adına iptal edildi. Oyun bildiğiniz üzere 9 Eylül 2024 tarihinde çıkış yapacak. Piyasaya sürülmeden önce böyle bir testin gerçekleşmesi oyunun sürecine etki edecek ve belki de uzamasına sebebiyet verecek. Dolayısıyla ekip bu beta sürecini es geçip doğrudan oyunun çıkışına odaklanmak istiyor.
 
2011 yılında piyasaya sürülen hack-and-slash oyunu Space Marine'in devamı niteliğinde olan bu yapım 2021 yılında gerçekleştirilen The Game Awards etkinliğinde duyuruldu. Oyunun erteleme yaşamadan önce 2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanmıştı. Ancak şu anda 9 Eylül tarihinde piyasaya sürüleceğini aktarabiliyoruz.
 
 
 
Yeni oyunda neler var?
 
Uzay piyadesinin rolüne büründüğümüz ve aynı zamanda sürekli olarak kendimizi savaş içerisinde hissettiğimiz yapımda düşmanları parçalara ayırabiliyor ve istediğimiz şekilde yıkıcı silahları kullanabiliyoruz. Tiranit adlı sürülerin kökünü kazıyabileceğimiz ve istediğimizi gerçekleştirebileceğimiz bu yapımda üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve bununla beraber en iyi şekilde omuz kamerasıyla beraber de düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanabiliyoruz. Amansız sürüleri ortadan kaldırabileceğimiz, dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz ve düşmanları parçalara ayırabileceğimiz bu yapımda şiddetin dozunun oldukça yüksek olduğunu ve tek başımıza sürülerce ordulara karşı gelebileceğimizi aktarabiliyoruz. 9 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanan bu yapım hem tek oyunculu hem de çok oyunculu ve çevrimiçi odaklı bir şekilde oynanabiliyor ve burada ilgi çekici oyun modlarında kendinizi deneyebiliyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra yapım içerisinde elbette savaş alanlarına doğru adım atabiliyor, üzerinize gelen düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve akabinde ise irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları burada yer alıyor. Bu patronları ortadan kaldırmak için elbette zorlu bir yapıyla karşı karşıya gelebilir ve düşmanları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda onları bitirici vuruşlarla beraber yok etmek tamamen sizin işiniz oluyor. Kendi bölgenizi savunabileceğiniz ve savaş bölgelerinden galip ayrılabileceğiniz bu yapım içerisinde bir uzay piyadesinin rolünü üstlenebiliyor ve elinizden geleni burada yaparak insanüstü yeteneğini burada kullanabiliyorsunuz. Ölümcül yetenekleri kuşanabildiğiniz ve akabinde ise ete kemiğe büründüğünüz bu yapımda sürekli olarak kendinize düşmanlarla beraber kapışırken görebiliyor ve onları ortadan kaldırmak oldukça eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca aksiyon sistemi gerçekten de oldukça etkili diyebiliriz.

Uzay piyadesi ile beraber ilerleyebildiğimiz ve farklı karakter rolleri ile beraber yer alabildiğimiz yapımda dikkat çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve akabinde ise ölümcül yeteneklerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok düşmanı öldürürsek o kadar çok düşmanın üstesinden gelebiliyor ve kendinizi burada daha da parlatabiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğinizi gerçekleştirmek için elbette burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, kendinizi bu zorlu dünyada hayatta tutmaya çalışıyor ve akabinde ise burada yapacaklarınızla beraber gidişatı yön verebiliyorsunuz. Oyun içerisinde kendi bölgenizi savunurken aynı zamanda müthiş sahnelerle ve bitirici vuruşlarla beraber de karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde elbette amansız sürülere karşı burada hayatta kalma mücadelesine adama atabiliyor ve kendinize en iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda elbette farklı silahlarla ve özelleştirme sistemleri ile beraber ön plana çıkabiliyor, kendinize en iyi deneyimi beraber oyunda ilerletebiliyor ve akabinde ise burada yer aldığınız süre boyunca ölümcül yeteneklerle karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Düşmanlara karşı oldukça hırslı olabileceğiniz ve tek kişilik veya çok oyunculu bir şekilde arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz ve aynı zamanda diğer oyuncularla beraber dünyayı kurtarmaya çalışabileceğiniz yapımda gerçekten de yüzlerce ve hatta binlerce düşmanın üstesinden gelmeye çalışıyor ve onlara elinizdeki silahlarla ve makineli tüfeklerle beraber yok etmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Oyunda elbette kullanabileceğiniz farklı farklı silahlar bulunuyor ve patlayıcılarla beraber de düşmanları tekli veya toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bu sayede oyun içerisinde sürekli olarak kendinizi düşmanları temizlerken görebiliyor ve akabinde ise düşman sürülerinin kökünü kazıyarak burada tamamen tertemiz bir ortam ve dünya yaratabiliyorsunuz. Zaten oyunun özünde sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırmak ve bunları yok etmek yer alıyor. Bunlarla beraber kendinize en iyi şekilde oyunda değerlendirebiliyor ve amansız bir mücadele içerisinde hayatta kalma mücadelesine atılabiliyorsunuz.

Bunun dışında yapımda elbette istediğinizi gerçekleştirmek için elinizdeki silahlara ve kendi karakterinize güvenmek durumunda kalıyor ve bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmenizde oldukça önem arz ediyor. Bu sayede oyun içerisinde ilerlerken arka planda bir yandan ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve arka plandaki hikaye ile beraber farklı görevlere doğru adım atabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette ana görevleri ve yan görevlerin de olduğunu söylemekte fayda var. Bu görevleri istediğiniz şekilde yapabiliyor ve daha farklı şekilde ilerleyebiliyorsunuz.

Space Marine 2, öncüsü gibi, galaksinin en ölümcül savaşçılarından biri olan Space Marine'lerin maceralarını anlatıyor. Oyunun ana karakteri, Titus, ilk oyundan tanıdığımız ve sevdiğimiz bir figür olarak geri dönüyor. Ancak bu sefer, karanlık güçlerle dolu daha büyük bir tehditle karşı karşıya. Bu tehditlerle beraber yer alabileceğimiz ve onları ortadan kaldırabileceğimiz yapımda çok uzak gezegenlerde destansı savaşlara katılabiliyor ve galaksinin korkunç yaratıklarıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Ölümcül yeteneklerimizle beraber yıkıcı silahlarımızı düşmanlara karşı kullanabiliyor ve bitmek bilmeyen bu düşmanları yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda aynı zamanda karanlık sırlarla beraber karşı karşıya kalabilir ve bu sırları açığa çıkarmak için zorlu bir mücadeleye katılabiliyoruz.

Oyunun topluluğu, sosyal medya ve forumlar aracılığıyla aktif bir şekilde oyun hakkında tartışmalar yapıyor. Stratejiler, silah kombinasyonları ve hikaye teorileri gibi konular, oyuncular arasında sıkça konuşuluyor. Geliştirici ekip, topluluktan gelen geri bildirimleri dikkate alarak oyunu sürekli iyileştirme sözünde bulunuyor.
 
 

Warhammer 40,000: Space Marine 2, aksiyon ve stratejiyi ustalıkla harmanlayan, etkileyici ve derinlemesine bir oyun deneyimi sunuyor. Detaylı hikayesi, zengin oynanış mekanikleri ve karanlık atmosferi ile oyuncuları kendine çekmeyi başarıyor. Geliştirici ekip, oyunun dünya tasarımı ve hikaye anlatımı konusunda gösterdiği özenle, oyunculara unutulmaz bir macera yaşatmak istiyor.

Dolayısıyla beklentilerin yüksek olduğu bu yapım hem hayranların hem de yeni gelecek olan oyuncuların dikkatini çekecek türden diyebiliyoruz. Diğer taraftan oyunun geleceği parlak görünüyor. Geliştirici ekip, oyun için çeşitli güncellemeler ve ek içerikler planlıyor. Yeni görevler, silahlar ve düşman türleri, oyunculara sürekli olarak yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Bu desteklerle beraber elbette içerik kapsamında en iyi deneyimi elde edebiliyor ve bu sayede oyuncular oyuna daha hırslı ve eğlenceli bir şekilde geçiş yapabiliyor.
 
Yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz çok oyunculu bir deneyim bulunuyor. Oyunda yüzlerce düşmana karşı yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyor ve kan donduran yüksek tempolu bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Üçüncü şahıs aksiyon sistemi ile beraber yer alabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi aynı zamanda hızlı tempolu bir sistem bulunuyor ve elinize alabileceğiniz farklı silahlarla beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. En fazla iki arkadaşınızla beraber oynayabileceğiniz yani toplamda 3 kişiyle beraber savaş meydanlarında bulunabileceğinizi yapımda işbirliği odak noktasıyla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve sırtınızı arkadaşlarınıza yaslayabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber baş etmek, aynı zamanda düşmanlara karşı kendi yeteneklerinizi kullanmak ve arkadaşlarla beraber elbette strateji ve planlamaları yapmak oldukça önemli.
 
Bu tarz oyunlarda böyle bir destek bulunuyorsa muhakkak arkadaşlarla beraber oynanması tavsiye ediliyor çünkü bununla beraber hem arkadaşlarla sohbet edebilir, onlarla çeşitli planlamalar yapabilir, onlara çeşitli taktikler vererek oyun daha eğlenceli hale gelebilir ve böylece kendinizi uzay deniz piyadesi ile beraber büyük bir macerada bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde böyle bir işbirliği modunun da olduğunu söyleyebiliyor ve bu modlarla beraber kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu tarz oyunlarda arkadaşlarınızla beraber oynadıkça elbette daha zevkli bölümlere gelebiliyoruz. Zorlu düşmanları planlamalarınıza ve stratejinize beraber ortadan kaldırabiliyor ve yapacağınız hamlelerle beraber düşman ordularını ablukaya alabiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyun daha zevkli hale gelebiliyor ve tek oyuncuyken oynamak yerine elbette arkadaşlarla beraber oynamak bu tarz oyunlarda daha eğlenceli bir deneyimi bizlere sunuyor diyebiliriz.
 
 

Yüzlerce düşmanın olduğu hararetli bir savaş meydanında bulunduğumuz yapımda yüksek tempolu sistemlerle beraber kendimize aksiyona kaptırabiliyor ve yeni yetenek ve görünüş öğeleri ile beraber de farklı unsurların kilidini açabiliyoruz. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 6 farklı sınıf bulunuyor ve bu sınıfların her birinin kendine özgü yetenekleri, becerileri ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu sayede düşmanlara karşı istediğiniz gibi farklı özelleştirmelerle ve yeteneklerle gelebiliyor, yeniden oynanabilir PvE modu ile beraber düşmanlara karşı farklı seferlere çıkabiliyor ve her oyun içerisinde farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde kendi bulunduğunuz dünyayı kurtarmaya çalışıyor veya kıran kırana altıya karşı altı PvP mücadelesine adım atabiliyorsunuz. Yani burada diğer oyuncularla beraber kapışabileceğiniz ve savaş alanlarına hükmedebileceğiniz bir modda olduğundan bahsetmek gerekiyor. Bu sayede oyunda daha fazla zevk alabilir ve kendinize oyuna hızlı bir şekilde kaptırabilirsiniz.
 
Kısaca toparlayacak olursak uzay piyadesinin rolüne büründüğümüz ve sürekli olarak kendimizi savaş içinde hissettiğimiz bu yapımda, düşmanları parçalara ayırabiliyor ve yıkıcı silahları kullanabiliyoruz. Tiranit adlı sürülerin kökünü kazıyabileceğimiz ve istediğimizi gerçekleştirebileceğimiz bu yapımda, üçüncü şahıs kamera bakış açısı bulunuyor ve omuz kamerasıyla düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanıyoruz. Amansız sürüleri ortadan kaldırabileceğimiz, dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz ve düşmanları parçalara ayırabileceğimiz bu yapımda, şiddetin dozu oldukça yüksek ve tek başımıza sürülerce orduya karşı gelebiliyoruz. 9 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanan bu yapım, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu ve çevrimiçi odaklı bir şekilde oynanabiliyor. İlgi çekici oyun modlarında kendinizi deneyebiliyor, savaş alanlarına doğru adım atabiliyor ve üzerinize gelen düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
 
 
İrili ufaklı düşmanların haricinde, patron savaşları da bu yapımda yer alıyor. Patronları ortadan kaldırmak için zorlu bir yapıyla karşı karşıya gelebilir ve düşmanları bitirici vuruşlarla yok etmek tamamen sizin işiniz oluyor. Kendi bölgenizi savunabileceğiniz ve savaş bölgelerinden galip ayrılabileceğiniz yapımda, bir uzay piyadesinin rolünü üstlenebiliyor ve elinizden geleni yaparak insanüstü yeteneklerinizi kullanabiliyorsunuz. Ölümcül yetenekleri kuşanabildiğiniz ve sürekli olarak düşmanlarla kapışırken kendinizi görebildiğiniz bu yapımda, düşmanları ortadan kaldırmak oldukça eğlenceli hale geliyor. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca, aksiyon sistemi gerçekten de oldukça etkili diyebiliriz.
 
Oyunun aynı zamanda şu anda Steam platformundaki sayfası açık durumda ve dilerseniz bu sayfa üzerinden istek listesine ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz bildirimlerle beraber elbette oyunun çıkış yaptığından haberdar olabilir ve herhangi bir şey kaçırmazsınız. Bunun yanı sıra oyun Türkçe dil desteği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu gelişme ise elbette ülkemiz oyuncuları için gayet olumlu diyebiliriz. Ek olarak oyunun şu anda standart sürümünün 40 dolarlık bir fiyatla beraber ön siparişleri açıldığını ve bunun yanı sıra farklı sürümlerin de bulunduğunu aktarabiliyoruz. İstediğiniz gibi farklı sürümlerle beraber oynama avantajı sağlayabilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı 2 Saat önce Dead Rising'in Orijinal Seslendirme Sanatçısı Remaster'da Yer Almıyor 3 Saat önce Battlefield 2042 x Dead Space Ortak Etkinliği Başlıyor: Neler Sunacak? 4 Saat önce Horizon Dizisi İçin İşler Yolunda Değil: İptal Mi Edilecek? 4 Saat önce 2023 Yılında Steam'de Co-op Oyunların Sayısı Zirve Yaptı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler