Açık Dünya Hayatta Kalma Oyunu For the Stars Duyuruldu

16.08.2024 16:10 Mehmet Tandoğan

 
 
ARK serisinin yayıncısı Snail yepyeni bir açık dünya sandbox hayatta kalma oyunu For the Stars'ı resmi olarak duyurdu. Açıklanan detaylara göre oyun PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülecek. Henüz bir çıkış tarihi açıklanmayan projenin açık evren deneyimini sunmayı hedeflediğini aktarabiliyoruz.
 
For the Stars'da her evrenin çeşitli sırları bulunuyor
 
 
 
For the Stars'da oyuncular farklı dünyaları keşfedebiliyor, yeni teknolojileri araştırabiliyor, uzay araçları ile farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu araçları özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Ayrıca uzayda yer alan korsanlarla savaşabiliyor ve çok daha fazla unsurla karşı karşıya kalabiliyor. Oyunda aynı zamanda her birinin kendine özgü harikaları ve gizemleri barındıran farklı gezegenler yer alıyor. Buraları keşfetmek ise tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Cesur bir kaşif ve bilim insanı olarak ilerlemeye çalıştığınız yapımda göreviniz farklı bölgelere doğru ilerlemek, buraları keşfetmek, eski uygarlıkların gizemlerini ortaya çıkarmak, nadir / egzotik yaratıkları ve kaynakları aramak ve çok daha fazlasını gerçekleştirmek. İleri teknoloji sistemleri ile karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda dikkat çekici atmosferler, ortamlar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici uzay temasıyla beraber hayatta kalmaya çalışabileceğimiz yapım içerisinde yıldızlararası bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor ve bu deneyimle beraber kendimizi geliştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve keşif unsurları ile beraber ön plana çıkmak oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber istediğiniz bölgeye doğru ilerleyebiliyor, üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve karakterimizi burada doğrudan görebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber dilediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda her evrenin kendine özgü detayları, atmosferleri, ortamlara, düşmanları, keşif unsurları ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Oyunda ilerlerken her birinin keşfedilecek unsurlarıyla beraber ön plana çıkan bölgeler bulunuyor ve bu bölgeleri keşfederek neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette ilerlerken aynı zamanda kendimizi burada hayatta tutmanın yollarını arayabiliyor ve bu hayatta tutma sistemleri ile beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyoruz. Kendimizi oyuna kaptırdığımız esnada neler olup bittiğini öğrendiğimiz yapım, arka planda yer alan hikayeyi bizlere ara sahnelerle ve karakterler arası diyaloglarla aktarıyor. Bunun yanı sıra oyunda yer aldığımız süre boyunca düşman bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve buraları keşfederken doğru zamanda doğru hamle yapmamız gerekiyor. Aynı zamanda burada kendi bölgenizi kurabiliyor, evreni keşfederken bu evrene yerleşmeyi ve burada korunmayı hedefliyor ve daha fazla detaylı oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda, her biri keşfedilecek kendine özgü harikaları bulunan ve aynı zamanda gizemleri ile beraber ön plana çıkan çeşitli gezegenler bulunuyor. Açık evren temasıyla yani deneyimiyle beraber bizleri sormak istenen bu yapımda açık dünya değil, açık evren deneyimi bizleri bekliyor ve bu açık evren elbette açık dünyadan daha da fazla bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla daha farklı evrenlere doğru ilerlerken buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve kendimizi oyuna kaptırmaya hazırlanabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda aslında uzunca vakitler geçirebiliyor ve neler olup bittiğini öğrenmek için hikayeye kendimizi kaptırabiliyoruz.

Oyun elbette bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulmak istendiğinden dolayı belki de beklentilerinizi düşürmekte ve dengelemekte fayda var diyebiliriz. Çünkü oyun, bahsettiğimiz gibi elbette bazı noktalarda oldukça düşük kalabilir ve grafik ve animasyon konusunda da oldukça ortalama bir işin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber oyunda pek fazla takıntıyı içeriklerle yer almadan elbette kendinizi oyuna kaptırabilir ve dilediğiniz gibi yer alabilirsiniz. Dikkat çekici gezegenleri doğru ilerlemeye çalıştığımız, evreni keşfetmeye hazırlandığımız ve bu yerleşik bölgeye ilerlemeye başladığımız yapımda her evrenin içerisinde farklı ortamlar, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Hangi evrende yaşamak istiyorsanız o evrenleri keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, etrafı keşfederek farklı kaynakların sahibi olabiliyor ve aynı zamanda istediğiniz bölgeyi kendi karakolunuzu kurabiliyorsunuz. Kendi bölgenizi kurduktan sonra elbette en iyi şekilde burada savunma sistemlerini kurabiliyor, kendinize özgü kaynaklar arayabiliyor ve bu kaynakları toplayarak daha da fazla kendi bölgenizi geliştirebiliyorsunuz.
 
Düşman biyomları keşfedebileceğiniz yapımda elbette farklı zorlukların üstesinden gelmeye başlıyor ve tuhaf yaratıkların ve canavarların da aynı şekilde burada olduğunu söyleyebiliyoruz. İttifaklar kurabileceğiniz, galaksiler arası büyük bir mirasa sahip çıkabileceğiniz ve çeşitli zorlukların üstesinden gelebileceğiniz yapımdan dünyaya seyahat edebiliyor, farklı gezegenlere doğru ilerleyebiliyor ve uzay aracınızla beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyorsunuz. Korkusuz bir kaşif ve bilim adamı olarak ilerlemeye başladığımız yapımda elbette dünyadan dünyaya seyahat edebiliyor, uzaylı medeniyetlerin sırlarını burada açığa çıkarmak durumunda kalıyor, nadir ve egzotik yaratıkların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğreniyor ve temel olarak aslında sürekli olarak kendimizi araştırma içerisinde bulabiliyoruz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu vurgulayabiliyor ve bu keşif unsurları ile beraber etrafı keşfederek neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere ne kadar çok yol kat ederseniz ve ne kadar çok etrafı keşfederseniz o kadar çok dikkat çekici unsurlarla karşılaşabilir ve bu tarz detaylarla yerinizi alabilirsiniz.

Farklı gezegenleri doğru ilerleyebileceğiniz ve buraları keşfedebileceğiniz yapımda kaynakları arayarak dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, ölümcül biyomları keşfederek buralarda yer alan canlıları evcilleştirmeye çalışıyor, ancak bunları yapmak için elbette elinizde bir teknoloji sisteminin olması gerekiyor. Bu teknoloji sistemini devreye sokmak için etrafa keşfederek çeşitli kaynaklara sahip olabiliyor ve bölgeyi kurmanız gereken çeşitli yapılar olması gerekiyor. Bu yapılarla beraber görevimiz aslında burada temel olarak uzaylı dünyası içerisine genişleyen bir karakol sistemi kurmak, aynı zamanda bu teknolojileri ortaya çıkarmak.
 
 
 
Elbette bizim haricimizde yaşayan birçok uzaylı varlık bulunuyor ve benzersiz özelliklerinden yararlanmak için uzaylı varlıklardan yararlanmak durumunda kalıyoruz. Karakollar kurabileceğimiz, gelişmiş teknolojilerin kilidini açabileceğimiz ve çok daha fazla detaylarla beraber yerimize alabileceğimiz yapımda zorlukların üstesinden gelebiliyor, ittifaklar kurabiliyor, galaksiyi kapsayan bir miras inşa edebiliyor ve çok daha fazla detaylı yerimizi alabiliyoruz. Oyunun ana özelliklerine bakacak olursak, çok çeşitli dünyaların olduğunu söyleyebilir ve bu dünyaların içerisinde ziyaret ettiğimiz her gezegenin farklı ortamları bizlere sunabildiğini belirtebiliriz. Yaratıkların kaynakları, farklı ekosistemlerin ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda farklı görevlere doğru adım atabilir ve bu görevleri tamamlayarak farklı kaynaklara sahip olabiliriz.
 
Çeşitli zorlukların üstesinden gelebileceğimiz ve bu zorlukların üstesinden geldikten sonra çeşitli ödüllerin sahibi olabileceğimiz yapımda yemyeşil dünyalardan çorak topraklara, kayalık manzaralardan dağ kısımlarına doğru farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve her keşifle beraber farklı içeriklerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda harabe alanların olduğunu söyleyebilir ve bu harabe alanlarda dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, kayıp medeniyetin kalıntılarını ortaya çıkarabiliyor ve antik kalıntılarla beraber kozmosun hikayeleri konusunda gizli hazineleri keşfedebiliyoruz. Oyunda zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi keşif unsurları bir hayli ön plana çıktığından dolayı gizli hazineleri ortaya çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor ve bu hazinelerle beraber hem kendi karakterimizi geliştirebiliyor hem de ender unsurların ve kaynakların sahibi olabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber de oyun daha çekici hale gelebilir ve daha eğlenceli bir şekilde yerimizi alabiliyoruz.

Keşif unsurlarının ön planda olması elbette bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz detaylarla beraber oyuna kendimizi kaptırabiliyor ve bir sonraki bölgede acaba karşımıza neler çıkacak sorusunun yanıtını almak için sürekli olarak oyunu oynamak durumunda kalıyoruz. Bu da oyunda yer almamızı sağlayan çeşitli unsurlar ve sebepler arasında yer alıyor. Umuyoruz ki güzel keşif unsurlarıyla beraber karşılaşabilir ve kendimizi oyuna kaptırabiliriz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette buralarda temkinli bir şekilde davranmamız gerekiyor. Çünkü burada neler olup bittiğini öğren meye çalışırken aynı zamanda zorlu sistemlerle karşı karşıya gelebilir ve tuhaf uzaylı düşmanlara karşı kendimizi mücadeleye hazır hissetmeyebiliriz.
 
 
 
Durum böyle olunca elbette yapacağımız hamlelerle beraber gidişatına yön verebilir ve neler olup biteceğini de burada görebiliriz. Uzaylı harabelerine doğru ilerlemeye çalıştığımız farklı bölgelerde ve eşsiz ortamlarda kendimizi bulmaya hazırlandığımız ve daha farklı gezegenlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız yapımda dilediğimizi gerçekleştirmek için benzersiz kaynaklara sahip olmamız gerekiyor. Bu kaynaklarla beraber farklı gezegenlerde bulunan garip kaynakları toplayabiliyor, onları kullanabiliyor, gelişmiş karakollar inşa edebilir ve bu karakollara en iyi şekilde değerlendirerek elbette güçlü araçlar üretmek durumunda kalıyoruz. Bu araçlarla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her dünyanın zorluklarının üstesinden gelmek için bu araçları ve aletleri kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
Bunun yanı sıra son teknolojiyi geliştirmek için yapacağımız hamlelerle beraber gidişatına yön verebiliyor ve teknoloji sistemlerini oyundaki sistemlere entegre etmek durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra oyunda yer aldığımız süre boyunca teknoloji ağacı yer alıyor ve bu ağaçla beraber kendi karakterimizi geliştirebiliyor, karakollarda neler yapabileceğimizi biz karar verebiliyor ve aynı zamanda gelişmiş yeteneklerle ve diğer sistemlerle ön plana çıkabiliyoruz. Tüm bu detaylarla beraber dilediğimizi gerçekleştirirken oyunda aslında neler olup bittiğine karar verebilir ve kendi kaderimizi burada tayin edebiliyoruz. Özgürlükçü sistemle yer alabileceğimiz yapım genel olarak bu tarz detaylarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Kapsamlı araştırma sistemi sayesinde oyun içerisinde farklı yenilikleri ortaya çıkarabiliyor, gelişmiş teknolojilerle beraber başlayarak elbette uzaylı eserleri konusunda da bilgi sahibi olabiliyor ve doğa olaylarını inceleyerek burada aslında bilim adamı gerekliliğini tam olarak kavramak durumunda kalıyoruz. Oyunda doğa olaylarını inceleyerek yeni teknolojilerin kilidini açabiliyor ve her karşılaştığımız tuhaf olayla beraber dilediğimizi gerçekleştirmek için daha iyi bonuslara ve etkilere sahip olabiliyoruz.
 
 
 
Gelişmiş ekipmanlarla beraber karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda elbette kaynakları toplayarak yeni ekipmanlar üretebiliyor ve bu ekipmanlar daha ender bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu tarz detaylarla beraber bilinmeyene daha fazla ilerlemek durumunda kalırken aynı zamanda etrafı keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Çeşitli gezegenlere doğru adım atabileceğimiz yapımda karakollar kurarak etrafı en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve ihtiyaçlarınızı giderecek olan çeşitli yapıları burada kurabiliyorsunuz. Bu yapılar arasında laboratuvarlar, fabrikalar ve yaşam alanları bulunuyor ve bu sayede yaratıcılığınızı ve stratejinizi ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyorsunuz. Kendi koloninizi kurabileceğiniz yapımda uzaylı zorluklara doğru dayanıp dayanamayacağınızı burada belirleyebiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, bu dikkat çekici uzay temalı oyun, oyunculara yıldızlararası bir hayatta kalma deneyimi sunarak geniş bir evrende keşfe çıkma imkanı tanıyor. Oyunda, üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla karakterinizi yönlendirirken, evrenin farklı köşelerini keşfedebilir ve her bölgenin kendine özgü atmosferini, düşmanlarını ve gizemlerini deneyimleyebilirsiniz. Oyun, her evrenin kendine has detayları, keşif unsurları ve zorlukları ile dolu. Bu zengin içerik, oyuncuları derin bir keşif yolculuğuna çıkarıyor. Etrafı keşfetmek, bilinmeyen bölgeleri araştırmak ve bu evrenlerde hayatta kalmak, oyuncuların öncelikli hedefi oluyor. Oyun boyunca, düşman bölgelere ilerlerken doğru hamleler yapmanız gerekecek ve bu hamlelerle hayatta kalmaya çalışacaksınız.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunda zaten bildiğiniz üzere ve bahsettiğimiz gibi uzay teması bizlere sunuluyor ve bilim kurgu temasıyla ön plana çıkmaya hazırlanıyoruz. Farklı evrenlere doğru geçiş yapabildiğimiz yapımda, bu evrenleri keşfedebiliyor ve her evren ve dünya içerisinde farklı ortamların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu zorlukları aşarak kendi karakolunuzu inşa edebiliyor ve bu karakollarda hayatta kalmak tamamen sizin işiniz oluyor. Kendinizi yalnız hissetmediğiniz ve sürekli olarak gerilim dolu ortamlara geçiş yaptığınız yapım tam size göre diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation 5 Pro İçin Optimize Edilecek Oyunlar 1 Saat önce Warhammer 40K: Space Marine 2'nin İki Milyon Sattığı Açıklandı 3 Saat önce Satisfactory Tam Sürüme Kavuştu 4 Saat önce Doomsday: Last Survivors ve Metal Slug 3 Yürüyen Ölüleri Alt Etmek İçin Bir Araya Geldi 5 Saat önce PCIFIC Esports Berlin Yolcusu! 10 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler