Beklenen Oyun Nobody Wants to Die Çıktı

17.07.2024 16:24 Mehmet Tandoğan

 
 
Critical Hit Games ekibi tarafından bir süredir geliştirilen gelecek temalı gizem macera oyunu Nobody Wants to Die bugün itibarıyla çıkışını gerçekleştirdi. Oyunun şu anda PlayStation 5 ve Xbox Series X/S sürümleri mevcutken, PC sürümü gün içerisinde yayınlanacak.
 
Nobody Wants to Die beklentiyi karşılayacak mı?
 
 
 
Dikkat çekici içeriği ve ortamlarıyla ön plana çıkmaya hazırlanan yapımda dedektif James Karra rolünü üstleneceğiz. New York şehrinde bulunduğumuz ve yılların 2329'u gösterdiği oyunda teknolojinin bir hayli ilerlemiş olduğunu ve insanların teorik olarak sonsuza kadar yaşadığını görebileceğiz.
 
Seri katil ile ilgili bir vakayı araştırmaya koyulabileceğimiz ancak olayların gitgide daha da tuhaflaştığı yapım içerisinde oyuncular çeşitli suç ortamlarını keşfedebilecek, fotoğraflar çekebilecek ve X ile UV ışınlarıyla ipuçları yakalamaya çalışacak. Ana karakterimiz Karra ayrıca olayları kafasında yeniden tasarlayabilecek ve suçların nasıl meydana geldiğini öğrenmek için zamanı geriye alabilecek.
 
Unreal Engine 5 ile geliştirilen Nobody Wants to Die üst düzey grafikleri ve atmosferiyle dikkat çekmeyi hedefliyor. Aynı zamanda ilgi çekici efektler ve aydınlatma sistemleri ile ön plana çıkmak istiyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Dedektif olarak yer alabileceğimiz ve geniş kapsamlı bir dünyaya adım atabileceğimiz yapımda gelecek temalı bir sistem bulunuyor. Ve bu sistemle beraber yılın 2329'u gösterdiği bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz. Distopik bir dünyada yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, farklı vakalara doğru adım atabiliyor ve katilin peşine düşmek tamamen bizim işimiz oluyor. New York şehrinde yer aldığımız yapım içerisinde kendi izini kaybettirmeye çalışan katillerin peşine düşmeye çalışıyor ve ölümsüzlüğün burada büyük bir bedelinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Ölümsüz iksiriyle beraber yer alabileceğimiz ve farklı sistemlerle beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde Dedektif Karra olarak yer alıyor ve bu Dedektif becerilerimizi burada en iyi şekilde kullanmaya hazırlanabiliyoruz.

Elbette oyun içerisinde geniş kapsamında bir gelecek teması olduğundan dolayı istediğimizi burada gerçekleştirebiliyor ve yapacağımız hamlelerle beraber gidişatına yön verebiliyoruz. Önemli seçimlerin yer aldığı yapım içerisinde elbette yapacaklarımızla beraber gidişatına yön verirken aynı zamanda karakterimizin kaderini belirleyen seçimler yapabilir ve bu seçimlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Bu seçim odaklı özgürlük sayesinde istediğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, kendi seçimlerimizi oyuna dahil edebilir ve daha fazla detay ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Aynı zamanda bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir seçenekle beraber gidişatı yön verdiğinden dolayı farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu tarz oyunlarda her bir oyuncu yeni deneyimlere yelken açabiliyor. Genç polis arabulucusu olarak yer alabileceğimiz yapım içerisinde ana karakterimizi kontrol ederken elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Bunun dışında her bölge içerisinde farklı atmosferlerin, düşmanların, vakaların ve çok daha fazlasının olduğunu söyleyebiliyoruz.

Ana karakterimiz Karra ölümün kıyısından döndükten sonra amirinden kayıt dışı bir vaka alıyor. Bu vakayı incelemek için elbette büyük bir çaba sarf ediyor ve vakanın aslında gitgide daha da tuhaflaştığını burada söyleyebiliyoruz. Her şeyi riske atabileceğimiz ve şehrin seçkinliğinin karanlık sırlarını keşfetmeye çalışabileceğimiz yapımda hemen hemen her şeyi açığa çıkarmak için bu vakalarla beraber iç içe olabilirler ve burada yapacağımız hamlelerle beraber gerçekten gidişatı yön verebiliyoruz. Tuhaf ortamlara adım atabileceğimiz ve ilgi çekici bir gelecek temasıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımında karanlık bir macerayı deneyimleyebiliyor ve her ortam içerisinde daha çok karanlık atmosferlerin ve manzaraların olduğundan bahsedebiliyoruz. Ana karakterimizin çeşitli becerileriyle beraber ön plana çıkabileceğimiz ve bedenden diğer bedene doğru farklı bilgileri transfer edebileceğimiz yapım içerisinde gerçekten ilgi çekici ortamlarda ve her zaman da ilgi çekici sistemlerde kendimizi bulabiliyoruz.

Tüm bu detaylarla beraber her biri yaptığımız hizmetle beraber çeşitli ödüller satın alabiliyor ve bu ödüllerin sahibi olabiliyoruz. Bilincimiz içerisinde yer alan bilgiler hafıza depolarında saklanıyor ve New York şehrinde bu depolamalar gerçekten büyük önem arz ediyor. Çünkü bu depolara ulaşmak için büyük miktarlarda para ödeniyor ve akabinde ise bazı vakaların çözümü bu depolardan bizlere aktarılıyor. Karanlık bir hikaye içerisinde yer alabildiğimiz yapımda gidişatımızı yön verirken aynı zamanda farklı unsurlarla karşı karşıya kalıyor ve bu unsurları en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz.
 
 
 
New York şehrinde yer alabildiğimiz yapımda karanlık bir macerayı deneyimlemek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve teknoloji ve bilincimiz açık olduğu süre boyunca dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Fanilik departmanı içerisinde yer aldığımız yapımında ana karakterimizi kontrol ederek soruşturmaları yürütebiliyor, şehrin seçkinlerini hedef alan bir katilin peşinden koşmaya çalışabiliyor ve zamanı geri alma gibi çeşitli yeteneklerimizin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu yeteneklerle beraber istediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda farklı ve gelişmiş teknoloji araçlarından faydalanabiliyor ve olay yerlerini bunlarla beraber inceleyebiliriz. Zaten oyun içerisinde tam bir dedektiflik ve polisiye bir sistem olduğundan dolayı etraftaki sistemleri ve ipuçlarını araştırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Ek olarak, yerde duran nesnelerle etkileşime girebiliyor, etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken bu araçlardan yararlanabiliyor ve daha fazla detay ile beraber her cinayete giden olayları yeniden canlandırmak durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda ana karakterimizin burada geçmişi canlandırma ve zamanı yönetme gibi çeşitli yetenekleri bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber en iyi şekilde oynadık yerimizi alabiliyoruz.

Üst düzey soruşturmalara adım atabileceğimiz ve soruşturmaları bizzat kendimiz yönetebileceğimiz yapım içerisinde, elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi fanilik departmanı içerisinde dedektif karakterimize beraber ilerlemeye çalışıyor ve zamanı bükerek burada istediğimiz gibi geçmişe gidebiliyoruz. Aynı zamanda burada işlenen cinayetleri zamanı yeniden canlandırarak olayları yeniden ortaya çıkarabiliyor ve cinayetlerin ardındaki korkunç gerçekleri burada gözler önüne serebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun elbette önceki dedektif oyunları ile beraber benzerlik gösterebiliyor. Dolayısıyla bu ayın içerisinde aynı zamanda farklı yapılan işlerin olduğuna da söyleyebiliyoruz. Yine etraftaki unsurlarla ve öğelerle beraber etkileşime girebileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber dikkatli üzerimize çekebileceğimiz yapımda etraftaki nesneleri elimize alarak onları yakabiliyor, farklı detaylarla beraber onların arkalarına çevirebiliyor ve tüm detaylarıyla onları açığa çıkarabiliyoruz.

Karanlık ve sürükleyici bir dünyanın bulunduğu yapım içerisinde ölümsüzlüğün tehlikeleri ile beraber aynı zamanda ilerlemeye çalışırken bir yandan ölümsüzlüğü bulmaya çalışan kötü grupların olduğunu söyleyebiliyor ve diğer yandan ise anlamlı ve duygu yüklü bir hikaye ile beraber karşı karşıya kalabiliyoruz. Üst düzey detaylarla beraber ilerlemeye çalıştığımız yapımda tecrübeli bir dedektif olarak yerimizi alabiliyor ve tüm detayları ile ön plana çıkan sistemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Toplumda doğru ile yanlışın sınırlarını bulmaya çalışabileceğimiz büyüleyici bir öyküsel macera ile beraber karşı karşıya kalabiliyoruz ve daha fazla detay ile beraber ilerlemeye çalışabileceğimiz yapım genel olarak bu tarz içerikleri bizlere sunuyor ve bu içeriklerle beraber hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
İlgi çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz ve bir yandan hikaye içeriğiyle kendimize oyuna kaptırabildiğimiz yapımda yaşamın sonsuz olduğu ve ahlaki değerlerin çöktüğü bir dünyada bulunuyoruz. Ve istediğimiz gibi oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Dedektif olarak ilerleyebileceğimiz yapımda elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bölge içerisinde karşımıza çıkan vakaları çözmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz ve burada dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Ölümün artık uzak bir detay olduğu yapım içerisinde ölümsüzlüğü bulmaya çalışan bir grupla karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda bu grubun içerisinde biz de dahil olabiliyoruz.

Sırlarla dolu ortamlarda bulunabileceğimiz yapımda üst düzey bir grafik ve animasyon stilinin olduğundan bahsedebiliyor ve istediğimiz gibi burada hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Aynı zamanda geliştirici ekip oyun içerisinde elbette foto gerçekçi bir grafikle beraber bize ilgi çekici ortamlarda son derece özgün bir hikaye sunmaya hazırlanıyor ve özgün deneyimi bir araya getiren yapımda yapacağımız hamlelerle beraber gidişatı yön verebiliyoruz. Unreal Engine 5 oyun motoruyla beraber desteklenen bu yapım içerisinde elbette tüm bu oyun motorunun gücünden yararlanan bir sistemle karşı karşıya kalıyor ve öykü anlatımına sınırlarını zorlayan bir sistemle oyundaki yerimize alabiliyoruz.

Bu tarz detaylarla beraber dedektiflik oyunlarıyla benzerlik gösteren yapımında elbette etraftaki nesnelerle etkileşime girebiliyor, bu nesneleri elimizde çevirebiliyor arkasını döndürebiliyor ve nesnelerden elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Aynı zamanda etraftaki ipuçlarını ve yazılı metinleri okuyarak buralarda neler olup bittiğini detaylarını tam olarak öğrenebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette etrafı araştırmak, keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Bunun yanı sıra oyun içerisinde yer alan arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bize aktarılıyor ve bu diyaloglarla beraber elbette kendi gidişatımızı yön verebiliyoruz. Farklı karakterlerle yakınlaşabileceğimiz ve yapacağımız hamlelerle beraber gidişatı yön verebileceğimiz yapımda büyüleyici bir öyküsel macera bizleri bekliyor ve tüm bu sistemleri en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, bu gidişata yön verebiliyor ve özgün içeriklerle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 
 
Gelecek temalı bu geniş kapsamlı yapımda, dedektif olarak yer alıyor ve 2329 yılına ait distopik bir dünyada kendimizi buluyoruz. New York şehrinde geçen oyunda, izini kaybettirmeye çalışan katillerin peşine düşmek bizim işimiz. Ölümsüzlüğün büyük bir bedelinin olduğu bu dünyada, Dedektif Karra olarak yeteneklerimizi en iyi şekilde kullanarak ilerliyoruz. Oyun, geniş bir gelecek teması sunuyor ve bu sayede istediğimiz hamleleri yaparak gidişata yön verebiliyoruz. Önemli seçimlerin yer aldığı bu yapımda, karakterimizin kaderini belirleyen seçimler yaparak ön plana çıkıyoruz. Seçim odaklı özgürlüğün tadını çıkararak, farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, kendi seçimlerimizi oyuna dahil edebilir ve bu sayede hızlı bir şekilde ilerleyebiliriz.
 
Her oyuncunun farklı bir deneyim elde edebileceği bu oyunda, genç bir polis arabulucusu olarak farklı bölgelere ilerleyerek orada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Her bölge, farklı atmosferler, düşmanlar, vakalar ve daha fazlasıyla dolu. Bu unsurlar, oyunculara çeşitli ve dinamik bir oyun deneyimi sunuyor. Ölümsüzlük iksirinin yer aldığı ve çeşitli sistemlerle ilerleyebileceğimiz bu yapımda, dedektif becerilerimizi en iyi şekilde kullanarak katillerin peşine düşüyoruz. Farklı vakalarla karşılaşarak, her birinin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Özgür seçim mekanikleri sayesinde, her oyuncu kendine özgü bir hikaye deneyimi yaşayabiliyor ve bu da oyunun tekrar oynanabilirliğini artırıyor. Bu dinamik ve zengin dünyada, yaptığınız her hamle ve aldığınız her karar, oyunun gidişatını doğrudan etkiliyor.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunu zaten şu anda çıkış yaptığını ve Steam Platformu üzerinden mevcut olduğunu aktarabiliyoruz. İlk incelemeler şu an için elbette herhangi bir şekilde karşımıza çıkmıyor ve ilerleyen süreçte Steam platformu üzerinde bu incelemeleri görebilirsiniz.
 
 

Oyunun gidişatını etkileyebileceğiniz ve dedektiflik macerası ile yer alabileceğiniz bu yapımda genel olarak bu şekilde bir deneyim bizlere sunuluyor ve yapacağımız seçimlerle beraber elbette vakaların nasıl bir yöne doğru evrileceğini karar verebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda sürekli olarak dedektiflik sistemleri bulunduğundan dolayı elbette etraftaki ipuçlarını araştırmak ve tüm bu unsurlarla beraber neler yapabileceğimize karar vermek oldukça önem arz ediyor. Bazı dedektiflik oyunlarında bildiğiniz üzere tüm ipuçlarını bir araya getirerek bir sonuca varmamız gerekiyor. Aynı şekilde bu oyun içerisinde de benzer bir sistem bulunuyor ve hikaye odaklı yapımla beraber kendi gidişatımıza yön verebiliyoruz. İlgi çekici sistemlerle ve grafiklerle beraber oyun oynanması gereken projeler arasında yer alıyor mu almıyor mu bunu elbette denemekle beraber görebileceğiz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Coffee Talk Tokyo Duyuruldu: İşte Tanıtım Fragmanı 41 Dk önce Nour: Play With Your Food, 29 Ağustos'ta Switch'e Geliyor 1 Saat önce 15 İkonik Tetris Oyununu içeren Tetris Forever Duyuruldu 1 Saat önce Dragon Quest Monsters: The Dark Prince 11 Eylül'de PC ve Mobile Geliyor 2 Saat önce SpongeBob SquarePants: The Patrick Star Game Duyuruldu 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler