Dragon Age: The Veilguard'ın Çıkış Tarihi Ne Zaman Açıklanacak?

14.08.2024 20:32 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Electronic Arts ve geliştiriciliğini ise BioWare’in üstlendiği aksiyon rol yapma serisi Dragon Age’in yeni oyunu Dragon Age: The Veilguard’ın çıkış tarihinin ne zaman duyurulacağı açıklandı. Ekip tarafından X platformunda yapılan açıklamaya göre oyunun çıkış tarihi bu perşembe günü belli olacak.
 
Dragon Age: The Veilguard beklenen oyunlar arasında
 
 
 
Daha önce EA, Dragon Age: The Veilguard'ın bu sonbaharda yayınlanacağını doğrulandı. Yayınlanan X gönderisi ile birlikte aksiyon rol yapma serisinin bir sonraki oyununun Eylül ayında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Bu tahminler resmi açıklama ile netlik kazanacak.
 
Dragon Age: The Veilguard için yeni tanıtımlar ve videolar ortaya çıkmaya devam ediyor. Öte yandan bu ayın sonunda düzenlenecek olan Gamescom fuarında mevcut oyunlardan yepyeni oyunlara kadar birçok farklı yapımın tanıtılması bekleniyor. Ekinlikte ayrıca daha önce hiç duyurulmayan oyunlar da yer alacak.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan aksiyon rol yapma oyunu içerisinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, ekibimizle beraber yolumuza devam ediyor ve burada yapacağımız hamlelerle geleceğimizi belirleyebiliyoruz.
 
Farklı silahlar kullanabileceğimiz, farklı karakterlerle tanışabileceğimiz ve seri içerisinde yer alan hikayenin devam unsurları ile ilerleyebileceğimiz yapımda dramatik bir tek oyunculu hikaye anlatımı ile bizlere üst düzey bir deneyim sunulmak isteniyor. Zorlu bir yaban hayatı ile ilerlemeye başladığımız yapımda elbette tehlikeli labirentlere doğru ilerleyebiliyor, karanlık ortamlarda kendimizi bulmaya hazırlanıyor ve gizli büyülerin hüküm sürdüğü bir dünyada hayatta kalma mücadelesine adım atmaya hazırlanıyoruz. Yozlaşmış kadim düşmanların bulunduğu yapımda, onları ortadan kaldırmak ve dünyayı bu tehlikeden kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten hikaye bu temel etrafında dönüyor ve istediğimiz gibi oyunda ilerlerken aynı zamanda dünyanın kaderi bıçak sırtında yer alıyor ve bu kaderi değiştirmek bizim elimizde bulunuyor. Bu tarz detaylarla ilerlediğimiz esnada farklı bölgelere geçiş yapabiliyor, her bölge içerisinde farklı atmosferler, manzaralar, düşmanlar, sırlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bunları ortaya çıkarmak ve aynı zamanda sırları çözmek için büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyor ve elimizden geleni yaparak hem kendimizi hem de ekibimizi burada hayatta tutmak gerekiyor.
 
Keşfedilecek birçok ortamın bulunduğu yapımda her ortamda farklı hikayelerle karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda etkileşime girebileceğiniz unsurların burada da değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Dikkat çekici içeriği ile ön plana çıkmaya hazırlanan yapımda, istediğiniz kişi olarak oynayabiliyor, dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve daha fazla detay ile beraber şartların gittikçe zorlaştığını aktarabiliyoruz. İlk etapta kolay düşmanların karşımıza çıktığı yapımda, daha sonrasında ise zorlu ortamlarda kendimizi bulmaya çalışıyor ve zorlu ortamları açmak için elbette kendimizi geliştirebiliyor, karakterimizi yükseklere çıkarmaya çalışıyor ve elimizde alabildiğimiz silahlarla düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi bu arada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Daha fazla detay ile yer alabildiğimiz yapımda, tüm bu detayları kendi lehimize kullanmaya çalışıyor ve istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda yapacağımız hamlelerin ne kadar değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.

Lider olarak ilerlemeye çalıştığımız ve farklı ekip üyeleriyle karşı karşıya geldiğimizde sadece biz değil, aynı zamanda yanımıza yardımcı karakterlerin geldiğini de söyleyebiliyoruz. Bunlarla beraber elbette düşmanlara karşı gelebiliyor, daha farklı stratejiler benimseyebiliyor ve planlarımızı ona göre yapabiliyoruz. Rol yapma serisinin en yeni oyunu içerisinde daha karanlık bir ortamda atmosferin bizleri beklediğini söyleyebiliyoruz. Ancak yayınlanan ilk fragmanla beraber herkes bunun aksine düşünmüştü. Çünkü yayınlanan ilk fragmanına bakacak olursak adeta Battle Royale oyunu Fortnite fragmanı gibi herkese göründü ve oyunun biraz renkli hale geldiğini ve o karanlık atmosferin kaybolduğunu düşünüldü. Ancak daha sonrasında yayınlanan oynanış videosu ile bütün bu durumlar tekrar tersine döndü ve oyuncular bu oynanış videosunu beğendi. Oynanış videosu içerisine bakacak olursak, karanlık atmosferin, ortamların, karakterlerin ve olayların döndüğünü görebiliyoruz.
 
 
 
Yani ilk yayınlanan fragmanın herhangi bir alakasının olmadığını burada aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yayınlanan fragmanlar oyuncuların ve hayranların gözünde gerçekten de önem arz ediyor. Bunları hazırlarken elbette oldukça dikkat etmek gerekiyor ve doğrudan oyunu yansıtan unsurlarla yer verilmesi lazım. Durum böyle olunca ilk etapta oyun eleştiri yağmuruna tutuldu ancak yayınlanan oynanış videosu ile beraber tüm bu durum lehine döndü diyebiliriz. Kadim tanrıların hüküm sürdüğü yapımda, elbette kendi hükmümüzü burada yükseltmeye çalışıyor ve karanlık ordusundan burada kurtulmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda kullanabileceğiniz farklı silahlar ve senaryolar bulunuyor; elinize alabileceğiniz kılıçlarla, kalkanlarla ve çok daha fazlasıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve daha farklı büyülerle oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Tüm bunların kullanımı tamamen size ait olurken, her bir silahı benimseyebilir ve bu silahları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.

Dikkat çekici içeriği ile beraber yer alabildiğimiz yapımda, farklı silahlarla ilerlerken aynı zamanda onların kullanımı da bize ait oluyor. Bu silahlardan istediğinizi gerçekleştirebiliyor, silahların enderlik seviyeleri değişeceğini gösterebiliyor. Bazı silahlar daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkarken, bazı silahlar ise daha az istatistik ile bizlere sunuluyor. Durum böyle olunca hangi silahı kullanabileceğimiz bize ait oluyor ve her zaman güçlü silahı seçmek tamamen bizim işimiz. Dünyayı yok etmeye gelmiş olan düşman ordularını ortadan kaldırmaya çalışabildiğimiz yapımda, tek oyunculu hikaye içeriğine kendimizi kaptırabiliyor ve ne olursa olsun hiçbir mücadeleden çekinmeyen bir ana karakteri burada kontrol ediyoruz. Ana karakterimiz Rook adıyla karşımıza çıkıyor ve bunu kontrol ederek farklı kombolar sergileyebiliyor, düşmanların hamlelerini boşa çıkarabiliyor, doğru zamanda doğru suçlamalarla beraber tam olarak üst düzey bir aksiyon sistemine dahil olabiliyor ve farklı gruplara güvenip güvenmeyeceğimize biz karar verebiliyoruz.
 
 
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda canlı bir fantezi dünyası bulunuyor ve bu dünyaya adım atarak etrafı keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Daha önce duyduğunuz ancak hiç görmediğiniz bölgelere doğru adım atabileceğiniz ve seri içerisinde yer aldığınız süre boyunca ilgi çekici olayların bizlere sunacağı yapımda, hayali yeni konumlara doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve buralarda neler olduğunu öğrenmek için türlü mücadelelere adım atmak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve gerçek dışı düşmanlarla beraber oyundaki yerimizi almak zorunda kalıyoruz. Farklı görevlere doğru adım atabileceğimiz ve bu görevleri tamamlayabileceğimiz yapımda, hangi unsurlarla karşı karşıya kalmak istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor ve bu seçimlerle beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Şartların gittikçe zorlaştığı yapımda tek başımıza bu durumların üstesinden gelemiyor ve ekibimize bu kapsamda güvenmek durumunda kalıyoruz.

Kadim tanrılar ve düşmanların bulunduğu yapım içerisinde, bu düşmanları ortadan kaldırmak için türlü mücadelelere geçiş yapabiliyor ve yıpranmış bir dünyayı tekrar bir araya getirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde arka planda yer alan hikaye elbette gerçek dışı öğelerle dolu durumda. Dolayısıyla görev boyunca ilerlerken farklı unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve iblisleri ortadan kaldırmak durumunda kalıyor ve gökleri hükmeden ejderhaların da burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Buna benzer oldukça benzersiz düşmanlarla beraber kapışırken, her birinin kendine özgü hikayelere sahip olduğunu söyleyebiliyoruz. Yardımcı karakterlerin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Geliştirici ekip, bu noktada yardımcı karakterlerin herhangi bir şekilde kontrol edilemeyeceğini ve sadece ana karakteri kontrol edebileceğimizi söylüyor. Bu, elbette çıkışta beraber değişebilir. Çünkü bu noktada oyuncuların eleştirileri söz konusu.
 
Geliştirici ekip, böyle bir yapıya giderek ana karaktere daha fazla odaklanmamızı sağlamak istiyor ve farklı şekillerde hamlelerle beraber gidişatınızı yön vermenizi sağlıyor. Bunun yanı sıra karakterlerle arkadaşlık kurabiliyor, onların etkileşime girebiliyor ve herhangi bir etkileşim unsurundan kaçınmıyoruz. Ancak nihayetinde ana karakterimizi burada doğrudan biz kontrol ediyor ve herhangi bir şekilde yan karakterlere doğru adım atamıyoruz. Bu durum, elbette oyun içerisindeki durumu nasıl etkiler, hep birlikte göreceğiz. Ancak seri içerisinde yeni bir durumun olduğunu aktarmakta fayda var. Niye beni konumlara doğru ilerleyebileceğimiz, bu konumlarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabileceğimiz ve her bölge içerisinde oldukça farklı unsurlarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda canlı ve çeşitli ortamları keşfetmeye hazırlanıyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden bu fantezi dünyasını keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Daha önce hiç görmediğimiz ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz yapımında farklı yardımcıları yanımıza alabiliyor ve ekibimizi daha acımasız ve güçlü hale getirebiliyoruz. Hangi tarz bir kombo benimsemek istiyorsanız ona göre ekip üyelerini seçebiliyor, kendi kişisel mücadeleleri ile motivasyonlarıyla ve daha fazla sistemleriyle sizin hayatta kalmanızı sağlayan bu yardımcılar oyun içerisinde oldukça önem arz eder. Çünkü bu durumların üstesinden sadece tek başınıza gelemiyor ve yardımcılarınız ile beraber zorlu unsurların karşısında dimdik durabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca yardımcı unsurlarla beraber hızlı bir şekilde ilerlerken, 7 farklı yardımcıdan oluşan bir ekip toplamak durumunda kalıyor ve her bir karakterin burada kendine özgü uzmanlıkları ve benzersiz yetenekleri yer alıyor. Hiçbir zaman yalnız olmadığımız yapımda, kiminle yüzleşebileceğimize biz karar verebiliyor ve hep birlikte iblislere, düşmanlara, ejderhalara ve yozlaşmış tanrılara savaş açmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla bu durumlarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve farklı komboları gerçekleştirerek ekip içerisindeki sinerjiyi arttırabiliyoruz.

Zengin yardımcı hikaye içerikleriyle yer alabileceğimiz yapımda, diğerlerinin inandığı lider konumunda olmaya çalışıyor ve dikkat çekici sistemlerle kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Kendi savaş tarzımızı belirleyebileceğimiz ve diğer oyunculardan farklı kombolarla ve aksiyon sistemi ile ön plana çıkabileceğimiz yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı silahları yani kılıçları kullanabiliyor. Bunun yanı sıra asa, yay ve daha fazlası ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Hem yakından hem de menzilli dövüş silahlarıyla ön plana çıkabileceğiniz yapım içerisinde dilediğinizi gerçekleştirirken aynı zamanda oyunda zorlu düşmanların olduğunu söyleyebiliyoruz. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de boss savaşları burada karşımıza çıkıyor. Onları ortadan kaldırmak için türlü mücadeleler vermeye hazırlanıyor ve derin bir rol yapma ilerleme sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda ana karakterimizin kendine ait bir beceri ağacı bulunuyor. Hem bu sistemle hem kendimizin hem de yardımcılarımızın seviyesini yükseltebiliyor ve aynı zamanda yeni yeteneklerin kilidini açarak daha güçlü konuma gelebiliyor ve istatistiklerimizi yükseltebiliyoruz. Bu sayede oyunda daha güçlü konuma gelerek hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışabiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu aksiyon rol yapma oyunu, oyunculara geniş bir özgürlük sunarak kendi yolculuklarını şekillendirme imkanı tanıyor. Oyuncular, ekibiyle birlikte zorlu bir maceraya atılırken geleceği belirleyen hamleler yapabiliyor. Oyun, çeşitli silahlar kullanma, farklı karakterlerle tanışma ve serinin önceki oyunlarından devam eden hikayeyi keşfetme fırsatı sunuyor. Dramatik bir tek oyunculu hikaye anlatımı ile derin bir deneyim vaat eden yapım, oyuncuları etkileyici bir dünyaya davet ediyor. Oyun, zorlu bir yaban hayatı ile başlıyor ve oyuncular, tehlikeli labirentlerde, karanlık ortamlarda hayatta kalmak için mücadele ediyor. Gizli büyülerin hüküm sürdüğü bu dünyada, yozlaşmış kadim düşmanları alt etmek ve dünyayı bu tehlikeden kurtarmak tamamen oyuncunun elinde. Hikaye, dünyanın kaderinin bıçak sırtında olduğu bir temaya odaklanıyor ve bu kaderi değiştirmek için oyunculara büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, beklemenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PCIFIC Esports Berlin Yolcusu! 10 Eylül ESL Pro Lig Sezon 20'de A ve B Grubu Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Eylül PlayStation 5 Pro Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri 10 Eylül Kızılderililerden İlham Alan As the Leaves Fall Duyuruldu 10 Eylül Hikaye Odaklı Fotoğrafçılık Oyunu FOMOGRAPHY Duyuruldu 10 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler