Warhammer 40,000: Space Marine 2 Geliştirmesi Tamamlandı

09.07.2024 23:31 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Focus Entertainment ve geliştiriciliğini Saber Interactive ekibinin üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Warhammer 40,000: Space Marine 2 için yeni bir gelişme yaşandı. Açıklanan detaylara göre oyun altın statüsüne kavuştu. Bu da oyunun geliştirmesinin tamamlandığını ve artık hatalarına odaklandığı anlamına geliyor.
 
Çok beklenen devam oyunu için beklentiler yüksek 
 
 
 
Warhammer 40,000: Space Marine oyununun devamı niteliğinde olan bu yapım, oyuncuları yine savaş ortamına doğru götürmeye hazırlanıyor ve üst düzey bir deneyim sunmak istiyor. İlk oyunun piyasaya sürülmesinden üç yıl sonra bu yapım hem hayranların hem de yeni oyuncuların dikkatini çekmeyi bekliyor.
 
Üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğiniz proje bildiğiniz üzere uzun zamandır beklenen bir devam oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Uzun bir bekleme sürecinin ardından Warhammer 40,000: Space Marine 2, daha önce belirtildiği üzere 9 Eylül tarihinde PS5, Xbox Series X/S ve PC için piyasaya sürülecek.
 
Başlangıçta çıkış yapmadan önce beta sürecine alınması planlansa da Saber Interactive oyunun tam sürümüne odaklanmak için beta sürümünü iptal etti.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Uzay piyadesinin rolüne büründüğümüz ve en iyi şekilde yer alabildiğimiz bu yapım, savaş odaklı ve üst düzey bir yapıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun haberimizde de belirttiğimiz üzere altın statüsüne ulaşmış durumda ve bu altın statüsüne ulaştığı zaman bir oyunun geliştirmesi tamamlandığı anlamına geliyor. Oyunun her ne kadar geliştirilmesi tamamlanmış olsa da, bu süreçten sonra genel olarak geliştirici ekipler oyunda yer alan hataları odaklanıyor ve bu hataları temizleyerek oyunu çıkışı hazır hale getirmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla altın sürümle beraber oyunun temel olarak oynanabildiğini ancak ufak tefek hataların bu süreçte giderilmeye çalışıldığını söyleyebiliyoruz.

Yapım içerisinde üst düzey bir savaş deneyimi bizleri bekliyor ve tek başımıza devasa ordularla beraber savaşmak durumunda kalıyoruz. Yapımda farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda amansız trenit sürülerini temizlemek durumunda kalıyor ve bir uzay piyadesinin insanüstü yeteneğini kullanarak ete kemiğe burada büründüğümüz bir sistemle karşı karşıya gelebiliyoruz. Üçüncü şahıs nişancı deneyimi ile beraber yer alabileceğimiz bu yapımda dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, tek başımıza veya çok oyunculu bir şekilde düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette düşmanlara karşı gelmek için yanımıza arkadaşları çağırmak ve dünya çapındaki oyuncularla buluşup bir olmak oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve düşman ordularını ortadan kaldırmak için elimizdeki üst düzey güçleri kullanmak durumunda kalıyoruz.

Çeşitli modlar aracılığıyla beraber kendi bölgemizi savunmak durumunda kaldığımız bu yapımda çok uzak gezegenlerde yer alıyor ve destansı savaşları atılabiliyoruz. Zaten oyunun fragmanlarından da ve oynanış videolarından da görebileceğiniz üzere sürekli olarak patlamaların ve çatlamaların ve hatta yarılmaların olduğunu görebiliyor ve düşmanları burada resmen ikiye bölebiliyoruz. Aynı zamanda parçalanma efektlerinin ve fizik sisteminin oldukça dikkat çekici olduğunu ve gerçekçi bir yapıyla beraber bizlere sunulabileceğini aktarabiliyoruz.
Oyun içerisinde düşmanları ortadan kaldırırken elbette kolunun bacağının koptuğunu ve tamamen paramparça bir hale geldiğini görebiliyor ve yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor ve istediğimiz şekilde silahları kullanarak amansız treniti sürülerini temizlemek durumunda kalıyoruz. Ölümcül yetenekler kullanabileceğimiz ve yıkıcı silahlarla beraber düşmanlarının üstesinden gelebileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi bir uzay deniz piyadesinin rolünü üstleniyor ve burada aslında kalın zırhlarla donatılmış bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
 

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor, ne kadar çok düşmanı ortadan kaldırırsak o kadar çok sayılarını azaltabiliyor ancak burada tek başımıza kaldığımız süre boyunca üzerimize yüzlerce hatta binlerce düşmanın akın ettiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla onları ortadan kaldırmak için gerçekten de büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyor ve akabinde ise hızlı bir şekilde ilerlemek ve müthiş ortamlarda ve savaş atmosferinde kendimizi hayatta tutmak oldukça önem arz ediyor. Yıkıcı silahlarla beraber elbette düşmanlara karşı sadece tekli değil aynı zamanda toplu bir şekilde ortadan kaldırma işlemine geçiş yapabiliyoruz. Elimizdeki silahlarla beraber bomba atarları ve füzeleri yollayabiliyor, düşmanlara karşı doğrudan yıkıcı yıldırımlar ve şimşekler atabilir ve çok daha fazla beceri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Tren sürülen'in köküne kazıyabileceğimiz yeteneklerle beraber yer alabileceğimiz bu yapımda farklı yeteneklerin ve becerilerin kilidini açarak düşmanlara karşı amansız bir mücadele vermeye çalışıyor ve nişancı oyunu içerisinde elbette nereye ateş edeceğimize oldukça dikkat etmemiz gerekiyor.
 
Bunun dışında bazı düşmanların burada zorlu bir şekilde karşımıza çıktığını ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşlarının olduğunu aktarabiliyoruz. Bu patron savaşlarında, elbette diğer haberlerimize de bahsettiğimiz gibi, öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek temel hedefimiz olması gerekiyor. Onların saldırılarına göre kendimize ait bir savunma sistemi ortaya çıkarabilir ve bununla beraber de karşı saldırıya geçerek onların canını yavaş yavaş azaltabiliyoruz. Patron savaşlarında elbette bu tarz bir detay söz konusu. Dolayısıyla doğrudan patronlarla beraber karşı karşıya gelip onlarla savaşırsak, elbette ne yazık ki bu taktiğimiz işe yaramaz ve doğrudan öteki tarafı boyarız. Ancak patron savaşlarında oldukça dikkat etmeniz ve attığımız her adıma bir bakış atmamız gerekiyor.

Dikkat çekici ortamlarda yer alabildiğimiz ve çok uzak gezegenlerde destansı savaşlara katılabildiğimiz bu yapımda elbette bu gezegenlerin tuhaf yaratıkları üzerimize doğru gelebiliyor ve bu yaratıkların her birinin kendine özgü yetenekleri ve saldırı stilleri bulunuyor. Kertenkele benzeri ve örümcek benzeri yaratıklarla beraber ilerleyebildiğimiz bu yapımda elbette onları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahları sürekli olarak ateşleyebilir ve düşmanlara karşı burada mermiyi aldırmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Farklı oyun modları ile beraber ilerleyebileceğimize, kendimizi hayatta tutmanın en iyi şekilde deneyimleyebileceğimiz bu yapımda yıkıcı silahlarla beraber bitmek bilmeyen düşman ordularına karşı mücadele etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Geceyi püskürtmek ve burada karanlık sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. İnsanlığa olan sadakatimizi belirleyebileceğimiz ve aynı zamanda kanıtlayabileceğimiz bu yapımda 3 oyuncu ile beraber ilerleyebileceğimiz bir işbirliği modunun da olduğundan bahsetmek gerekiyor.

Bu tarz oyunlarda böyle bir işbirliği modu bulunuyorsa elbette buna deneyimlemenizde ve oynamanızda fayda var. Çünkü oyunu tek başınıza yüzlerce orduya karşı oynamak yerine, yalnız arkadaşlarınızı ve desteği alarak bu tarz düşmanlara karşı gelebilir ve oyunda savaş ekranlarında ve esnasında kendi sırtınızı kollayacak arkadaşlarla beraber ilerleyebilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunları hem birbirinize destek olmak hem de farklı plan ve stratejilerle beraber arkadaşlarınızla işbirliği modu ile ilerlemek oldukça önemli arz ediyor. Bu tarz oyunları en iyi şekilde düşmanlara karşı arkadaşlarınızla beraber oynayabilir ve böylece kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz.

Tiranit sürülerinin kökünü kazıyabileceğiniz bu yapım içerisinde sonsuz sadakatinizi kanıtlamak ve imparatorluğa güveninizi sunmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve burada insanlığın çöküş durumunda olduğu bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Elbette ilk oynayan orijinal yapısının ardından devam oyunu içerisinde beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu vurgulayabiliyor ve hem animasyonlar hem de fizik anlamında gerçekten de başarılı bir oyun olacağına şu anda inanıyoruz. Hem hayranların dikkatini çekecek hem de yine oyuncuların beğenisini kazanabilecek bir yapıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda sürekli olarak kendimizi düşman sürülerine karşı korumak durumunda kalıyor ve İmparatorluğu kurtarmak için burada elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Ölümcül yeteneklerimizin yanı sıra aynı zamanda çeşitli sırları açığa çıkarmak için burada yer alan ana hikayeyi benimseyebiliyor ve arka planda nasıl bir hikayenin döndüğünü burada anlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca hangi hikayeyi içeriğinin yer aldığını görmek istiyorsak elbette ona göre görevleri tamamlamak durumunda kalıyor ve bununla beraber de gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Ek olarak, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bize sunuluyor. Bu sayede güzel bir deneyim elde etmek için ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
 

Uzak gezegenlerde destansı mücadelelere adım attığımız bu yapımda, korkunç yaratıkların ölümcül yeteneklerine karşı gelmek durumunda kalıyor ve yakıcı silahlarla beraber onları kendimizden uzak tutmaya hazırlanabiliyoruz. Bir yandan elbette yanımıza arkadaşlarımızı davet ettiğimiz bu yapımda, bir arkadaşınız onlarla yakın dövüş silahları ile beraber kapışırken siz de elinizdeki silahla onların üzerine mermi yağdırabiliyor ve arkadaşlarınızın sırtını korumak durumunda kalabiliyorsunuz. Bitmek bilmeyen geceyi atlatmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalabileceğiniz bu yapımda, Imperium'u savunmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve ekranda yüzlerce düşmanın olduğu bir savaş ortamıyla karşı karşıya gelebiliyorsunuz.

Sadakatinizi ortaya dökebileceğiniz ve aynı zamanda dikkat çekici yerlerde kendinizi bulabileceğiniz bu yapımda, sürekli olarak düşman sürülerine karşı gelmek durumunda kalıyor ve bu düşman sürülerini ortadan kaldırmak için gerçekten büyük bir mücadele vermek durumundasınız.

Kendi uzay denizcinizi geliştirebildiğiniz ve onunla oynayabildiğiniz bu yapımda, hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, etrafınızdaki düşmanları ortadan kaldırmak için kendinize en iyi şekilde koruyup kollayabiliyor ve isterseniz tek kişi, isterseniz de en fazla iki arkadaşınızla beraber bu oyunu oynayabiliyorsunuz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, isterseniz düşmanlara karşı arkadaşlarınızı arkanızı alabilir, isterseniz de oyuncuya karşı oyuncu modları ile beraber çok oyunculu çevrimiçi modlarda eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Oyunda sadece PvE modu bulunmuyor, bahsettiğimiz gibi PvP modu da burada aynı şekilde yer alıyor. Dolayısıyla 6'ya karşı 6 mücadele edebileceğiniz takımlı maçlarda olduğundan bahsedebiliyor ve bu karşılaşmalarda elbette düşmanlara karşı ebedi bir savaş vermek durumunda kalıyorsunuz. Grubunuzu zafere ulaştırmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalabileceğiniz bu yapımda, takımla maçlara giriş yaparken elbette savaş ortamını en iyi şekilde hissedebiliyor ve bu ortamları kendi lehinize kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 

Kıran kırana mücadele edebileceğiniz bu yapımda, düşmanlara ve oyunculara karşı ilerlemek durumunda kaldığınız esnada elbette kendi yeteneklerinizi ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda sadece tek bir sınıf bulunmuyor ve kilidini açabileceğiniz 6 farklı karakter sınıfının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu altı farklı karakter sınıfı arasında taktiksel yapı ile ön plana çıkan bir sınıf, doğrudan savaş odaklı bir sınıf, sniper, tank ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve karakter sınıflarının becerilerini kendinize uygun bir şekilde getirerek düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz.
 
Genel olarak toparlayacak olursak uzay piyadesi rolüne büründüğümüz bu oyun, savaş odaklı ve üst düzey bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Altın statüsüne ulaşmış durumda olan bu yapım, geliştirme sürecinin tamamlandığı ve artık hataların giderilmesi aşamasına geçildiği anlamına geliyor. Geliştirici ekipler, oyunun temel olarak oynanabilir olduğunu ancak ufak tefek hataların temizlenmesi gerektiğini belirtiyor. Yapımda, üst düzey bir savaş deneyimi bizleri bekliyor. Tek başımıza devasa ordularla savaşırken, farklı bölgelere doğru ilerleyip amansız düşman sürülerini temizlemek zorunda kalıyoruz. Bir uzay piyadesinin insanüstü yeteneklerini kullanarak, üçüncü şahıs nişancı perspektifiyle düşmanlarla yüzleşiyoruz. Hem tek başımıza hem de çok oyunculu modda oynayarak düşmanlara karşı koyabiliyoruz. Bu tür oyunlarda, arkadaşlarınızı yanınıza çağırmak ve dünya çapındaki oyuncularla bir araya gelmek oldukça önemlidir.
 
Elimizdeki üst düzey güçlerle düşman ordularını ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Çeşitli modlar aracılığıyla bölgemizi savunurken, uzak gezegenlerde destansı savaşlara katılıyoruz. Oyun fragmanlarından ve oynanış videolarından da görülebileceği üzere, sürekli patlamalar, çatlamalar ve hatta yarılmalarla dolu bir oyun deneyimi sunuluyor. Düşmanları resmen ikiye bölebiliyor ve parçalanma efektleri ile fizik sisteminin gerçekçi bir yapıya sahip olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Bu oyun, aksiyon ve savaş tutkunları için etkileyici ve sürükleyici bir deneyim vadediyor. En iyi şekilde hazırlanmış uzay piyadesi rolünde, epik savaşlar ve stratejik hamleler ile oyunun tadını çıkarabilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ubisoft, Bugüne Kadarki En Büyük Reklam Bütçesini Star Wars Outlaws'a Ayırmış 24 Dk önce Söylenti: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Xbox Game Pass'e Geliyor 45 Dk önce Tekken 8'in Yeni Güncellemesi Fotoğraf Modunu Ekledi 1 Saat önce Alevde Izgara Ateşinin Kralı MLBB Oyuncularını Lezzete Çağırıyor 1 Saat önce Humble Games Kapatılıyor mu? İşte Son Gelişmeler 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler