Capcom Fiziksel Oyun Sürümlerini Üretmeye Devam Edeceğini Açıkladı

24.07.2024 14:50 Mehmet Tandoğan

 
 
Capcom, yaptığı yeni bir açıklama ile birlikte fiziksel oyun konusundaki planlarını dile getirdi. Bildiğiniz üzere günümüzdeki oyunlar genellikle dijital satış platformlarında yer alıyor ve fiziksel sürümler hem maliyet hem de ulaştırma açısından bazı sorunları beraberinde getiriyor. Ancak geliştirici ekip tüm bunlara rağmen fiziksel oyun üretiminden vazgeçmeyeceğini aktarıyor.
 
Capcom'un oyun satışlarının yüzde 90'ı dijitalden geliyor
 
 
 
Capcom'un 45. Olağan Genel Kurulu'nun soru-cevap oturumunda şirketin satışlarının %90'ının dijital olarak sağlandığı, geri kalanının ise fiziksel sürümlerden oluştuğu belirtildi. Fiziksel satışların düşük olmasına rağmen şirketin geri adım atmayacağı ve oyunculara koleksiyon sürümlerini sunmaya devam edeceği ifade edildi. Bu çerçevede şunlar aktarıldı:
 
"Her ne kadar dijital satışlar fiziksel sürümleri geçmiş olsa da, kullanıcıların önemli bir kısmı bu sürümleri talep etmeye devam ediyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak fiziksel ürünleri tamamen ortadan kaldırmayı düşünmüyoruz."
 
Capcom, 2023 mali yılında satışlarının %90,1'inin dijital oyunlara ait olduğunu duyurdu. Öte yandan son yıllarda Alan Wake 2 gibi bazı büyük oyunlar yalnızca dijital olarak piyasaya sürüldü. Daha sonra Remedy ve Epic Games, fiziksel koleksiyoncu sürümleri için Limited Run ile ortaklık kurarak fiziksel sürümleri piyasaya sürdü. Dolayısıyla fiziksel sunumlar genellikle oyunun çıkışından sonra geliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GeForce Now Hizmetine Eylül Ayında 12 Oyun Ekleniyor 9 Dk önce Epic Games Bu Hafta 1.600 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor! 06 Eylül Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor? 06 Eylül PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 06 Eylül Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 06 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler