Viking Temalı Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Norse Duyuruldu

26.06.2024 22:01 Mehmet Tandoğan

 
 
Norveç merkezli stüdyo Arctic Hazard yepyeni bir proje ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan detaylara göre Norse adlı yeni oyun sıra tabanlı taktik deneyimi sunmayı hedefliyor. Oyunun şu anda bir çıkış tarihi bulunmuyor ancak PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam) için geliştirildiği doğrulayabiliyoruz.
 
Norveç kıyılarında geçen hayatta kalma mücadelesi 
 
 
 
Norse adlı oyunun detaylarına bakacak olursak öncelikle Viking çağını temel aldığını söyleyebiliriz. Norveç kıyılarında geçen bu yapımda tamamen sıra tabanlı taktik mekanikleri bizleri bekliyor ve yaptığınız her bir hamleyle düşmanları alt etmek durumunda kalıyorsunuz. Yapım içerisinde kendinize ait bir yerleşim yeri inşa edebiliyor, ittifaklar kurabiliyor ve stratejik bir şekilde savaşlara atılabiliyorsunuz.
 
Oyunun özünde sıra tabanlı bir sistem olduğundan dolayı her bir oyuncu farklı taktikleri ve stratejileri öne çıkarabiliyor. Kendi deneyiminizi özelleştirebildiğiniz yapımda arka planda bir intikam hikayesi yer alıyor ve kendi kurduğunuz topluluğunuzu yönetmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Viking çağının kalbine sürükleyen Norse oyununda engebeli arazilere doğru adım atabiliyor, ayak basılmamış toprakların güzelliğine kendinizi kaptırabiliyor ve kaderinizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz.
 
Son olarak oyunun duyuru fragmanını aşağıdan görebilirsiniz.
 
 
 
Oyun peki bizlere neler sunmayı vadediyor?
 
Kendinizi Viking çağına bırakabileceğiniz ve buralarda gezip tozabileceğiniz bu yapımda, sıra tabanlı taktik deneyimi ile ön plana çıkmaya hazırlanıyorsunuz. Bu taktik deneyimi en iyi şekilde siz değerlendirebiliyorsunuz. Oyun içerisinde dilediğiniz şekilde taktikler yapabilir, farklı stratejilerle ön plana çıkabilirsiniz. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde etmek için ellerinden geleni yapmak durumunda kalıyor. Zaten bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir strateji ve planı benimseyebilir ve bu planlamalarla beraber istediği gibi kendi grubunu hayatta tutmaya çalışır. Karakterleri geliştirmek tamamen sizin işiniz oluyor.
Bunun dışında oyun içerisinde elbette tehlikeli bölgelere doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Her bölge içerisinde farklı atmosferlerin, ortamların ve zorlukların olduğundan bahsedebiliriz. Stratejik savaşlarda üstünlük kurmak tamamen sizin işiniz oluyor. Zaten burada yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde ilerlemek için kendi taktiklerinizi geliştirebiliyorsunuz. Farklı bölgelerdeki düşmanları ortadan kaldırmak da tamamen sizin işiniz.

Oyun içerisinde elbette her bir karakterin farklı şekillerde yetenekleri bulunuyor. Bu yetenekleri en iyi şekilde değerlendirmek ve onların üstesinden gelmek yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösterebilir. Bu değişkenliklerle beraber yer alabildiğiniz yapımda hızlı bir şekilde ilerlemek için farklı bir bakış açısıyla geçiş yapmak durumunda kalıyorsunuz. Karakterleri doğru şekilde kullanmak en iyi anahtar olarak görülüyor. Kaderinizi sırtlayabileceğiniz ve farklı seçimlerle beraber gidişatınıza yön verebileceğiniz bu yapımda, sıra tabanlı taktik içerisinde siz ve bir de düşman takım olmak üzere farklı şekillerde ve sıra sıra hamle yapmak durumunda kalıyorsunuz. Burada doğru şekilde doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda yaptığınız her bir yanlış hamle sizi felakete sürükleyebilir ve bu da ne yazık ki gidişatınıza engel olan unsurlar arasında yer alıyor. Dolayısıyla burada yaptığınız her bir hamleye doğru ve önceden tasarlamış bir şekilde yapmanız ve ona göre şekil almanız gerekiyor.
Yapım içerisinde elbette atmosferlerin ve manzaraların ön planda olduğu ve aynı zamanda o döneme ait karakterlerin ve giyim kuşamın olduğundan bahsetmek lazım.
 
Bunun dışında yine etrafı bulabildiğiniz ve görebildiğiniz binaların, yapıların ve diğer unsurların tamamen Viking çağına uygun olduğunu aktarabiliyoruz. Kaderinizi kanla yazabileceğiniz ve aynı zamanda yön verebileceğiniz bu yapımda elbette adaleti kazanmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz ve destansı bir yolculuğa çıkmak için burada çeşitli görevleri tamamlamanız gerekiyor. Bu görevlerle beraber hem karakterlerinizi geliştirebilir, hem karakterlerinize farklı şekillerde donanımlar takabilir hem de burada üst düzey bonuslar elde ederek düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlarda düşmanları ortadan kaldırmak oldukça zorlu olabiliyor. Çünkü burada yapacağınız hamlelerle beraber kare kare aslında tek tek yapacağınız hamleleri düşünmek durumunda kalıyorsunuz ve buna göre de gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda sadece düşmanları ortadan kaldırmakta kalmıyor, aynı zamanda bir yerleşim yeri inşa edebileceğiniz mekaniklerin de olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada inşa edebileceğiniz mekanikler olduğundan dolayı kaynakları toplamanız, etrafı keşfetmeniz ve yapacağınız görevlerle beraber elbette kaynaklarınızı bol bol envanterinize atmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde kendi bölgenizi kurabilir, kendi bölgenizde yaşanabilir bir alana inşa edebilir ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerinizi alabilirsiniz.

Elbette tüm bu mekanikler bunlarla da sınırlı kalmıyor, aynı zamanda diğer dostlarla ve diğer karakterlerle beraber ittifaklar kurabiliyor ve bunlar da size Düşmanlar konusunda yardımcı olabiliyor. Bu ittifaklarla beraber elbette dostlarınız Düşmanların kim olduğunu ayırt edebilir ve buna göre kendi hamlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Elbette bu tarz oyunlarda yer aldığınız süre boyunca dikkat etmeniz gereken çeşitli Düşmanlar bulunuyor. Ve burada her bir Düşmanın farklı şekillerdeki donanımları, araçları, aletleri, edevatları ve çok daha fazlası yer alıyor. Buna dikkat etmeniz durumunda elbette daha iyi bir şekilde ilerleyebilir ve daha hızlı bir şekilde Düşmanlarının üstesinden gelebilirsiniz. Dolayısıyla intikam yolunda güçlenmeniz tamamen sizin işiniz oluyor ve hangi araçları ve kılıçları veya kalkanları kullanmanız tamamen sizin seçimlerinizle beraber gerçekleşiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yapacağınız her bir seçim gidişatınızı etkileyen unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz.

Oyun içerisinde elbette sadece bunlarla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda ayağa kalkıp daha fazla Kahraman olabileceğimiz çeşitli görevler bizleri bekliyor. İntikam arayışımız içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerlerken buraları keşfedebiliyor, buralardaki keşif unsurları ile daha fazla kaynağın ve silah sahibi olabiliyor, hem kılıcın hem de kalkanın veya uzak menzilli silahlarla beraber Düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve en iyi taktikleri burada biz yapmak durumunda kalıyoruz. Engebeli arazilere çıkış yapabileceğimiz, ayak basılmamış topraklarda yer alabileceğimiz ve Norveç kıyılarında ilerleyebileceğimiz yapımda elbette Norveç'in en iyi şekilde yansımasını burada görebiliyor ve hem yapılarıyla hem de dönemiyle beraber gerçekten ilgi çeken bir sistemi beraberinde getiriyor diyebiliriz.

Elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi buradan müttefikler elde edebilir, bu müttefiklerle beraber intikam yolunda onlardan yardım alabiliyor ve daha fazla Düşmanı burada ortadan kaldırabiliyoruz. Bunun dışında elbette taktik Savaşları ile beraber kendinizi stratejik savaşlar içerisinde bulabiliyor, bu savaşlarda yapabileceğiniz hamleler oldukça önem arz ediyor ve bununla beraber kendi takım arkadaşlarınızı hayatta tutmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde yapacağınız taktiklerle beraber bir karakteri farklı hamle yapmadan önce neler yapabileceğini siz karar verebilir ve tıklamalarla beraber onun Düşmana saldırmasını veya siper arkasına saklanmasını sağlayabiliyor veya Düşmandan uzaklaşarak ona göre kendi taktiğinizi geliştirebiliyor ve savunma sistemini alabiliyorsunuz. Bunun dışında doğrudan Düşmanı arkadan bayıltıp onu tek hamlede indirebiliyoruz. Bu tarz oyun içerisinde elbette çeşitli stratejiler ve taktikler bulunuyor, bunları oyun içerisinde gerçekleştirmek ve oyunda neler yapabileceğinizi kestirmek sizin hamlelerinizle beraber daha fazla açığa çıkabiliyor diyebiliriz.
 
 
 
Kendi yerleşim bölgenizi sıfırdan oluşturabileceğiniz ve bu yerleşim bölgesini inşa etmek için elbette çeşitli kaynaklara ihtiyaç duyacağınızı unutmayın. Yapımda istediğiniz bölgeye doğru uzak ve geniş yerlerden müttefikler toplayabiliyor ve topladıkça elbette kendi bölgenize bu müttefikleri getirebiliyorsunuz. Bu şekilde kendinize ait bir yaşanabilir bölge inşa edebiliyor ve bu bölgeler içerisinde elinizden geleni yaparak müttefiklerinizi daha da geliştirerek genişletebiliyorsunuz.

Her bölge içerisinde farklı hamlelerle ve ortamlarla karşılaşabileceğiniz, kaderinizi kendiniz belirleyebileceğiniz ve aynı zamanda evcilleştirilmemiş güzelliğe bir adım atabileceğiniz yapımda ortaya çıkan manzaralarla beraber kendinize aslında güzel bir ortamda bulabiliyor ve sürekli olarak başka yerlere gitmek durumunda kalıyorsunuz.

Oyun içerisinde keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu ve takım arkadaşlarınızla beraber ilerlemenizi olanak tanıyan bir sistemin olduğundan bahsedebiliriz. Ekibinizle beraber ilerleyebileceğiniz farklı bölgeleri keşfedebileceğiniz ve kendi topluluğunuzu yönetip daha da yüceltebileceğiniz yapımda diğer yandan yaşam simülasyonu unsurları da yer alıyor diyebiliriz.
Oyun içerisinde yeniden inşa edebiliyor, müttefik olabiliyor ve adaleti geri kazanmak için ayağa kalkıp "Biz buradayız!" diyebiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendinizi rakiplerinizle yüzleşirken bulabiliyorsunuz. Oyunda sadece siz değil, aynı zamanda diğer düşmanların ve klanların da olduğundan bahsedebilir ve bu klanların oldukça kalabalık bir şekilde karşımıza çıktığını söyleyebiliriz.

Bu klanların elbette farklı amaçları bulunuyor ve kırılmaz bağlar kurabileceğiniz kendi klanınızla beraber düşman klanlara karşı savaş açabiliyor ve kendinize ait bir müttefik sistemiyle beraber bir topluluk oluşturabiliyorsunuz. Rakip klanlarla yüzleşmek için elbette elinizdeki unsurları en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor ve hem tehlikelerle hem de fırsatlarla dolu ortamları keşfederken aynı zamanda ilerlemenizi hızlandırabiliyorsunuz.
Kendi yerleşiminizi en iyi şekilde sıfırdan oluşturabileceğiniz, bununla beraber farklı ve geniş bir topluluk oluşturabileceğiniz ve topluluğun yönetim unsurlarının tamamen sizin elinize olduğu yapım içerisinde stratejik becerilerinizi sınayan taktiksel ve sıra tabanlı savaş sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz.

Bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken diğer yandan manzaraları ve rakip klanları keşfedebiliyor, onları nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve ona göre kendi taktiklerinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz. Düşmanlarınızı alt edebileceğiniz ve düşmanlarınıza nasıl bir yapıyla saldırabileceğiniz oyun elbette sizin seçimlerinizle beraber gidişata yön veren sistemi beraberinde getiriyor ve aynı zamanda tarihsel açıdan oldukça zengin bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hem sürükleyici ortamlar hem de sürükleyici ve sıra tabanlı bir sistem yer alıyor. Bu sistemlerle beraber kendimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
  
 
Viking çağı ile beraber ilgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve en çok satan yazar tarafından kaleme alınan sürükleyici bir hikayeyi konu alan bu yapım da unutulmaz karakterlerden oluşan bir kadro ile karşı karşıya kalıyor. Bu kadro ile tanışmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde kendi karakterlerimizi zafere taşımak için büyük bir mücadeleye atılabiliyor ve babasının mirasına geri getirebilecek bir karakterin rolünü üstleniyoruz. Yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verirken aynı zamanda burada hayatta kalmaya çalışıyoruz.

Kısaca toparlayacak olursak, Viking çağında gezip tozabileceğiniz bu yapım, sıra tabanlı taktik deneyimi ile ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve bu taktik deneyimini en iyi şekilde siz değerlendirebiliyorsunuz. Oyun içinde dilediğiniz şekilde taktikler yapabiliyor, farklı stratejilerle ön plana çıkmaya çalışıyorsunuz. Her bir oyuncu farklı bir strateji ve plan benimseyebiliyor ve bu planlamalarla grubunuzu hayatta tutmaya çalışırken karakterleri geliştirmek tamamen sizin işiniz oluyor. Tehlikeli bölgelere geçiş yapabiliyor, her bölgede farklı atmosferler, ortamlar ve zorluklarla karşılaşabiliyorsunuz.
 
 

Stratejik savaşlarda üstünlük kurmak sizin işiniz oluyor ve oyun boyunca kendi taktiklerinizi geliştirip düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Her karakterin farklı yetenekleri bulunuyor ve bu yetenekleri en iyi şekilde değerlendirmek yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteriyor. Hızlı bir şekilde ilerlemek için farklı bir bakış açısı geliştirmeniz gerekiyor ve karakterleri doğru şekilde kullanmak en iyi anahtar olarak görülüyor.
Kaderinizi şekillendirebileceğiniz ve farklı seçimlerle gidişatınıza yön verebileceğiniz bu yapımda, sıra tabanlı taktikler kullanarak doğru hamleler yapmak oldukça önem arz ediyor. Yanlış hamleler sizi felakete sürükleyebilir, bu yüzden her bir hamleyi doğru ve önceden planlamış bir şekilde yapmanız gerekiyor.
 
Oyun, Viking çağına uygun atmosferler ve manzaralar sunuyor. Karakterlerin giyim kuşamı, binalar ve diğer unsurlar tamamen o döneme ait. Oyuncular, kaderlerini kanla yazabilecekleri ve adaleti sağlamak için mücadele edecekleri destansı bir yolculuğa çıkıyorlar. Çeşitli görevler tamamlanarak karakterler geliştirilebiliyor, donanımlar eklenebiliyor ve bonuslar elde edilerek düşmanlar ortadan kaldırılabiliyor.Düşmanları yenmek için stratejik hamleler yapmak önemli ve aynı zamanda yerleşim yerleri inşa edilebiliyor. Kaynakları toplayarak, görevleri tamamlayarak kendi bölgenizi kurabiliyor ve yaşanabilir alanlar oluşturabiliyorsunuz. Diğer dostlarla ittifaklar kurarak, düşmanlara karşı avantaj elde edebiliyorsunuz. Oyunda her düşmanın farklı donanımları ve araçları var, bu yüzden dikkatli olmanız gerekiyor. İntikam yolunda güçlenmek ve hangi araçları, kılıçları veya kalkanları kullanacağınızı seçmek sizin elinizde. Yaptığınız her seçim, oyunun gidişatını etkiliyor ve bu unsurlar, oyunu daha derin ve stratejik hale getiriyor. 

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyunu Steam Platformu üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim elde edebilirsiniz. Viking çağına adım atmak ve Viking ortamlarında ve Norveç kıyılarında ilerlemek gerçekten de heyecan verici olsa gerek. Sıra tabanlı bir yapıyla ilerlemek istiyorsanız ve aynı zamanda ilgi çekici manzaralara kendinizi kaptırmak istiyorsanız, bu yapım tam size göre diyebiliriz. Yepyeni maceralarla beraber ilerleyen süreçte oyun hakkında daha fazla detaya sahip olacağız.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 12 Dk önce The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 2 Saat önce The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 3 Saat önce The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 Saat önce Sony, PS3 Oyunlarını PS5'e Getiriyor Mu? Steam Yaz İndirimleri ve Dahası 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler