Steam’e 839 Milyon Dolarlık Dava: Rekabeti İhlal Ediyor!

13.06.2024 20:49 Mehmet Tandoğan

 
 
PC oyuncularının uğrak noktası olan Steam platformu büyük bir davayla karşı karşıya. Dijital haklar aktivisti Vicki Shotbolt, Birleşik Krallık'ta temyiz mahkemesine oyuncular adına bir başvuruda bulundu. Bunun sebebi ise Steam platformunun pazarda rekabeti engelleyici bir şekilde davranması.
 
839 milyon dolarlık bir dava
 
 
 
Açılan davanın boyutuna bakacak olursak 839 milyon dolarlık (656 milyon sterlin) bir sayıdan bahsedebiliriz. 5 Haziran tarihinde temyiz mahkemesine başvuran Shotbolt, 14 milyon PC oyuncusunun adına bu davayı açtığını belirtiyor. İddiaya göre Steam platformunun kurucusu Valve Corporation, PC için yayınlanan oyunlar ve içerikler konusunda adil olmayan bir şekilde davranıyor. Bu da Birleşik Krallık'taki oyuncuların bu ürünler için çok fazla para ödemesi gerektiği anlamına geliyor.
 
Aktarılan bilgilere göre Steam, Birleşik Krallık'taki rekabeti kasıtlı olarak engelliyor. Rekabet ihlali sonrasında platformun Birleşik Krallık'taki yasalara uygun hareket etmesi bekleniyor. Eğer bu eylem ve dava başarılı olursa, her sınıftan kullanıcı 22 ila 44 sterlin tazminat almaya hak kazanabilir.
 
Dava sonucunun yaklaşık olarak birkaç yıl içerisinde ortaya çıkması bekleniyor. Dava sürecinde ortaya çıkan ücretler ise üçüncü taraf kişilerce ve hukuk danışmanları tarafından ödeniyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Red Faction Devam Projesinin 2023 Yılında İptal Edildiği Ortaya Çıktı 1 Saat önce Vampire The Masquerade: Bloodlines RTX Remaster Görselleri 2 Saat önce Yeni Fallout 4 Modu Gerçek Hayattaki Boon Adasını Temel Alıyor 3 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de 5. Hafta Başladı! 6 Saat önce Stalker'dan Yeni Ureal Engine 5 Görüntüleri Ortaya Çıktı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler