Nintendo ve Pokemon Şirketi Palworld'e Telif Hakkı Davası Açtı

19.09.2024 20:29 Mehmet Tandoğan

 
 
Çıkış ile beraber Steam listelerini alt üst eden ve silahlı Pokémon oyunu olarak nitelendirilen Palworld için yepyeni haberler ortaya çıktı. Yayınlanan haberlere göre Nintendo ve The Pokémon Company, oyunda yer alan telif unsurları sebebiyle Palworld geliştiricisi Pocketpair'e karşı dava açtı.
 
Palworld geliştiricisi bu durumu "talihsizlik" olarak nitelendirdi
 
 
 
Nintendo ve The Pokémon Company tarafından bildirilenlere göre, Tokyo Bölge Mahkemesi'nde açılan davanın sebebi Palworld'ün birden fazla patent hakkını ihlal etmesinden kaynaklanıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada Nintendo şunları bildiriyor: “Kendi markamız da dahil olmak üzere fikri mülkiyet haklarının ihlal edilmesine karşı gerekli hamleleri yapmaya devam edeceğiz.”
 
Geldiğimiz noktada Pocketpair stüdyosu, Nintendo ve The Pokémon Company'nin kendisine karşı patent davası açtığı haberlerine yanıt verdi. Bu kapsamda “Dava nedeniyle oyun geliştirmeyle ilgisi olmayan konulara zaman ayırmak zorunda kalacak olmamız gerçekten talihsiz” ifadelerini kullandı.
 
Ocak ayında Steam'de Erken Erişim ve Xbox'ta Oyun Önizlemesi sürümüyle piyasaya sürülen yaratık yakalama odaklı hayatta kalma oyunu Palworld, ilk ayında 25 milyondan fazla oyuncuya ulaşarak büyük ilgi gördü. Şimdi ise büyük bir davanın parçası.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, 30. Yıl Dönümüne Özel PlayStation 5 ve Pro Konsollarını Duyurdu 19 Eylül Nintendo ve Pokemon Şirketi Palworld'e Telif Hakkı Davası Açtı Şu anda bu haberi okuyorsunuz.. Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 19 Eylül Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 19 Eylül Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 19 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler