AMD, TressFX Teknolojisini Tanıttı!

26.02.2013 13:20 Talha Aynacı

 
   Sıkı BSC takipçileri hatırlayacaktır, dün yayınladığımız bir haberde AMD'nin TressFX isimli yeni bir render teknolojisini tanıtacağını sizlere duyurmuştuk. Tanıtım reklamlarında kullanılan ibarelere bakılırsa pek çok kişi bunun saçlar üzerine olacağını tahmin etmişti; doğru da çıktı.

   Oyunların 3D dünya ile tanıştıkları günden bu yana gerçekçi saç görünüm ve fiziğini yakalamakta her zaman için zayıf kaldığını ve pek çok oyun yapımcısının bu açığı saç kesimi, şapka ve benzeri oynamalarla kapatmaya çalıştığını belirtiliyor. Basitçe: gerçekçi saçları gerçek zamanlı olarak oyun içine yansıtabilmek şu zamana kadarki en zorlayıcı ve karmaşık engellerden biriydi:
 
   "Ama AMD bunu halletti. Dünyada ilk defa TressFX teknolojisi AMD ekran kartlarıyla gerçek zamanlı saç render etme Tomb Raider oyununda sunuluyor."
 
   AMD tarafından geliştirilen TressFX teknolojisi saçların fiziksel hareketlerini karakterin yürüyüşü, rüzgar ve yer çekimi gibi detaylara bağlı olarak oyun alanına aktarıyor. Teknoloji ayrıca çarpışma saptama yetisine sahip. Yani saçlar birbiri içine veya diğer objelerle etkileşime geçtiğinde (şapka, kafa, vücut veya kıyafet) içlerine girmiyor ve buna göre tepki veriyor. Yapılan açıklamaya göre Radeon 7000 seviyesi ekran kartları bu yeni teknolojiyi kolaylıkla alt edebilecek seviyede.
 
   Ortada herhangi bir resmi açıklama yok ancak yeni nesil konsollarda AMD'nin başrolü oynuyor olması, yeni nesil oyunlarda bu teknolojiyi deneyim edebileceğimiz manasına geliyor. 
 
   Bu neslin başında Epic Games bir açıklama yapmış ve gerçekci saç fiziğini yapmanın apayrı bir çaba gerektirdiğini, bu yüzden karakterlerin kısa saçlı, kel veya bandanalı olarak tasarlandığını belirtmişti. Bakalım gelişen teknoloji oyun dünyasında daha hangi engelleri yıkacak?
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Tomb Raider Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Crystal Dynamics Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Action Çıkış Tarihi: 5 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 48 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 6 Dk önce PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 10 Dk önce Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 22 Dk önce MSI 2024 Şampiyonu Gen.G Esports Oldu! 1 Saat önce Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler