Almanya'daki Doom Yasağı 17 Yıl Sonra Kalktı!

Efsaneyi başlatan yapımlar hiç unutulur mu?
06.09.2011 00:03 Levent Polater

 
    Tam 17 yıl sonra, evet tam 17 yıl sonra artık Alman oyuncular id Software'in FPS kategorisindeki kült oyunu Doom'u ve Doom II'yi artık resmi bir şekilde oynayabilecekler. Ne demek istediğimi anlamamış olabilirsiniz doğal olarak. Bunu ben de bu haberde öğrendim açıkcası. Doom ve Doom II şimdiye kadar Almanya'da yasaklanan oyunlar arasındaymış fakat artık izin çıktı, oynayabilirsiniz gurbetçiler!
 
     id Software'de bu tuhaf haberi kendi resmi blog'larından şu şekilde verdiler:
 
    "Alman oyuncular için güzel haberler var. Alman listeleme birimlerine yaptığımız müracaat sonrası DOOM ve DOOM II'nin tekrar listelenmesini sağladık ve artık bu oyunlar "+16" yaş sınırı için oynanabilir duruma geldiler"

    “DOOM'lar mümkün olduğunca her yere yayma çabamız devam ederken, id Software'in yeni oyunu RAGE'in de sansürsüz ve kesintisiz biçimde Alman satıcıların eline geçmesi kesinleşti. Gözünüz 7 Ekim'de olsun!"

    Her gün yeni bir şey öğreniyoruz desenize. id Software'in de çabasını takdir etmek gerekiyor. Ne kadar eskimiş olurlarsa olsun kendilerini böyle dev bir firma hâline getiren ana yapımlarını unutmayıp daha fazlası için çaba gösteriyorlar. Bunları duymak keyif veriyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Doom Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: ID Software Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 2 Saat önce Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 11 Dalda Sahiplerini Buldu 3 Saat önce GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 4 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 5 Saat önce Hayatta Kalma Aksiyon Oyunu V Rising, 11 Haziran'da PS5 için Çıkıyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler