Analist Daniel Ahmad: Yeni Nesil Konsollar 400 Dolara Satılırsa, Büyük Bir Zarara Uğratır

23.12.2019 20:21 Özgür Eroğlu

 
 
Yeni nesil konsolların çıkışına 1 yıldan az bir süre kaldı ve henüz çok fazla detaya hakim değiliz, hatta neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz diyebiliriz. Yeni nesil konsolların en çok merak edilen konularından birisi ise fiyatı. Sadece bizim ülkemiz için değil yurt dışında da büyük bir merak konusu çünkü, şu ana kadar kullanacaklarını açıkladıkları parçaların fiyatları oldukça yüksek.
 
Niko Partners'da analistçi olarak çalışan Daniel Ahmad ise konsol fiyatlarının bu sefer 400 $'ı aşabileceğini söyledi ve şu ana kadar Xbox'ın açıkladığı parçalara göre tek bir Xbox'ın maliyetini hesapladı. 
 
Daniel Ahmad'ın tweetine göre, konsolların kullanacakları GDDR6 belleğin ve SSD'nin toplam fiyatı, konsolun fiyatının yarısına denk geliyor. Bu da konsolların fiyatını haliyle arttırıyor. Daniel Ahmad, eğer yeni nesil konsollar 400 $'a çıkarsa, şirketlerin fazlasıyla zarar edeceğini açıkladı.
 
Ayrıca Xbox'ın şu ana kadar resmi olarak açıkladığı parçaları göz önünde bulundurarak bir fiyat hesaplamış. Daniel Ahmad'a göre bir Xbox Series X konsolunun maliyeti 460 ile 520 dolar arasında bir fiyata denk geliyor. Tabii ki bu fiyat kesin bir fiyat değil. Ayrıca Daniel Ahmad, konsolların maliyet fiyatı ile satış fiyatı arasında çok bir fark olmadığını, düşük bir kar koyduklarını ve asıl kazancın servis satışlarından olduğunu da söyledi.
 
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 22 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 3 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 3 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 3 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 4 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler