Anonymous Grubu Sony'e Karşı Atağa Geçiyor!

Anonymous ekibi bu işin peşini bırakacak gibi durmuyor.
14.04.2011 11:56 Ersin Kılıç


     Sony playstation 3'ün kırılmasının ardından sular durulacağa benzemiyor. hatırlarsanız iPhone'u kırması ile ün kazanan GeoHot lakaplı george Hotz, uzun bir süre PS3 hakkında açıklamalar yapmış ve konsolun kaynak kodlarına ulaşarak geri kalan işlemleri Hackerlara bırakmıştı. Bu yaşananlardan sonra PS3'ün kırılması ise çok uzun bir zaman almamış ve akabinde PS3 konsolu da korsana yenik düşmüştü.
 
     Tabi bu durum karşısında Sony'nin atağı da geçikmemiş ve GeoHot'a büyük bir dava açmıştı. Uzun süren bu sancılı süreçten sonra ise geçtiğimiz günlerde davanın sonuçlandığı açıklanmış ve Sony ile GeoHot'un bir nevi anlaşma imzaladığı belirtilmişti. Tabi ki bu anlaşmanın şartları açıklanmamıştı.
 
     Sony firması Geohot ile uğraşa dursun asıl büyük hareket ise Anonymous adlı gruptan gelmişti. Konsol için her çıkan güncellemede ön plana çıkan ekip yaptıkları uygulamalar ile de Sony'nin başını ağrıtmaya başladı. Nitekim faliyetlerini sürdüren ekip GeoHot ve Sony arasındaki anlaşmadan da pek memnun kalmamış.
 
     Anonymous ekibi yüzlerini ve kimliklerini de gizledikleri için Sony'nin durumu da doğal olarak zorlaşıyor. Açıklamalarında sürekli olarak rejimden bahseden ve bu rejime baş kaldıracaklarını açıklayan grubun son açıklaması ise gene V for Vendetta temeline dayanmış. AnonOps adlı Youtube kanalı üzerinden bir açıklama yapan ekip "Anonymous" halkı diye başladıkları konuşmalarında Sony'e yapılacak olan büyük operasyondan bahsediyor. 
 
     "GeoHot ve Sony bir anlaşmaya vardı. Dava bitti, hukukun önünde olay kapandı fakat bizim için (Anonymous) daha yeni başlıyor." şeklinde açıklama yapan grup, bu dava sonucunda (sürecinde) Youtube ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde hack işlemini anlatan kişilerin ip'lerinin de izlendiği ve sunulduğunu belirtmiş. Yayınlanan videoda yapılan son açıklama ise "Biz Anonymous olarak bunun olmasına asla izin vermeyeceğiz" denmiş.
 
     Bakalım bu açıklama sonrası Sony'nin tepkisi ne olacak? İlgili videoyu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 2 Saat önce FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 2 Saat önce Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 3 Saat önce Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 8 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler