Araplardan Uncharted Benzeri Oyun Duyurusu

26.06.2011 00:02 Levent Polater

 
    Semaphore isimli Suudi Arabistan tabanlı bir oyun firması iddialı bir biçimde yeni oyunları Unearthed: Trail of Ibn Battuta'yı duyurdu. Üçüncül bakış açısına sahip aksiyon/macera türündeki bu oyunun Arabistan kanallarında reklamlarının döndüğü belirtiliyor. Ancak ufak bir sorun var. Oyun çok şüphe çekici bir biçimde Uncharted'a benzerliğiyle dikkatleri üstüne topluyor. 
 
    İlk andan itibaren Uncharted gibi görünen oyunda hazine avcısı Faris Jawad isimli bir kaşifin Ibn Battuta'yı arayışına şahit oluyoruz. Müslüman olan Ibn Battuta'nın Orta Çağ'ın en büyük seyyahı ve aynı zamanda Rıhlet-ü İbn Battûta diye bilinen seyahatnâmenin yazarı olduğunu okuyucularımıza bildireyim. Faris'in bu macerasında Ibn Battuta'nın hazinesini arayan diğer kötü adamlar yüzünden başı bol bol belaya girecek. Nathan Drake'e de olduğu gibi.

    Arap dünyası için gerçekten önemli bir oyun olacağı kesin. Artık çoğu ülkeden dünyaya hitap edecek kalitede oyun duyurularına sık sık karşılaşmaya başladık. Hey, tamam oyun aşırı derecede Uncharted'a benziyor (ismi bile, Unearthed?) ama yine de ortada bir emek olduğunu atlamayalım. Oyun için ekran görüntülerine ve videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. 
 


 

 

 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Uncharted 3: Drake's Deception Platformlar: PS3 Geliştirici: Naughty Dog Dağıtıcısı: SCEE Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 71 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 1 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler