BSC Özel: Uncharted 3'ün Tam Kadro Dublaj Listesi

Ünlü sanatçılar oyunun seslendirmesinde yer alıyor.
25.08.2011 16:57 Ersin Kılıç


     Sony'nin en önemli yapımlarından biri olan Uncharted serisi üçüncü oyunu ile çıkış yapmaya hazırlanıyor. Nathan Drake'in gene ortalığı birbirine katacağı bu macerası bildiğiniz gibi Türkçe olarak Türkiye'deki raflara yerini alacak. Peki Uncharted 3: Drake's Decepiton'u kimler seslendirecek?

     Oyunun Türkçe seslendirmeleri hakkında geçtiğimiz günlerde bazı dedikodular ortaya çıkmış ve Okan Yalabık ile Ege Aydan isimleri gündeme gelmişti. Bugün ise bu isimler doğrulandığı gibi oyunun Türkçe seslendirmesinde çalışacak olan tam kadrosu da belli oldu. Şimdi gelin BSC özel olarak yayınlanan bu haberde kim, kimi seslendirecek bir göz atalım.
 

     Okan Yalabık - Nathan Drake: Oyunun ana karakterini seslendirecek olan Okan Yalabık, şu sıralar oldukça popüler olan Muhteşem Yüzyıl adlı dizide yer alıyor. Başta Yılan Hikayesi, Hatırla Sevgili gibi dizilerde de rol alan ve 1974 doğumlu olan Okan Yalabık tiyatro oyunları dışında Mavi Gözlü Dev ve Av mevsimi gibi birçok sinema projesinde de rol aldı.


     Ege Aydan - Victor Sullivan: Nathan Drake'in en çok güvendiği kişilerin başında gelen ve onu türlü belalardan kurtaran Sully, üçüncü oyunda çok daha ön planda yer alacak. öyle ki oyunun ilk tanıtım videolarında da Sully ile Nathan'ı yanan bir malikaneden kaçarken görüyorduk. Sully karakterini ise ünlü oyuncu Ege Aydan seslendirecek.

     Rol aldığı tiyatro oyunları dışında Tiyatro yönetmenliği de yapan Ege Aydan, İstanbul Kanatlarımın Altında filmi ile Hazerfen Ahmet çelebi olarak karşımıza çıkmıştı. Türk izleyicisinin daha çok dizilerden tanıdığı oyuncu, birçok projede yer aldı. Son olarak behzat Ç. dizisinde Şevket Ç:'yi canlandıran Ege Aydan, özellikle buradaki performansı ile de büyük beğeni topluyor.


     Ceyda Düvenci - Elena: Uncharted serisinin daha ilk sahnelerinde karşımıza çıkan Elena ile Nathan Drake'in arasındaki ilişkiyi eminim oyunu oynayan herkes biliyordur. Üçüncü oyunda da sık sık yolumuzun kesişeceği Elena, oyunun Gamescom videosunda da hava alanı sahnesinde bize yardımcı olmuştu. Elena karakterini ise Ceyda Düvenci seslendirecek.

     1977 doğumlu olan ceyda Düvenci, Herşey Çok güzel Olacak başta olmak üzere birkaç film ve tiyatro oyununda yer aldı. Daha çok TV dizileri ve programlarında yer alan oyuncu, son dönemlerde özellikle Binbir Gece adlı dizide ön plana çıkmıştı.


     Betül Arım - Katherine Marlow: Uncharted 3'teki ana karakterlerden biri olan Marlow, oyunun ilk tanıtım videolarında da nasıl bir karakter olduğunu bizlere kanıtlamıştı. Emrinde yüzlerce adam çalıştıran ve hedefi nathan ile aynı olan Marlow'un Sully ile geçmişten da bazı hesapları kaldığı söyleniyor. Oyundaki bu karakteri ise Mehmet Ali Alabora'nın annesi olan betül arım seslendirecek. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda da görev alan Arım, birçok dizide seyircinin karşısına çıkmıştı.


     Dolunay Soysert - Chloe: Seriye ikinci oyunda dahil olan Chloe, Drake's Deception'da da karşımıza çıkacak karakterlerden birisi. İkinci oyunun en komik sahnelerinde karşımıza çıkan Chloe'nin geçmişte nathan ile bir ilişkisi de bulunuyor. Bu nedenle Nathan - Elena - Chloe üçgeni ikinci oyunun da en eğlenceli anlarını oluşturmuştu. özellikle Nathan ve Chloe arasındaki diyaloglar eminim seriyi yakından takip eden oyuncuların hala hafızasındadır.

     Chloe karakterini oyunda Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunu olan Dolunay Soysert seslendirecek. İlk olarak Cumhuriyet filmindeki rolü ile adından söz ettiren dolunay Soysert, ayrıca Okan yalabık ile Mavi Gözlü Dev filminde de yer almıştı.


     Hakan Vanlı - Cutter: Oyunun videolarında nathan'a zor anlar yaşatan Cutter, Marlow ile birlikte önümüze taş koymaya çalışan karakterlerden birisi olacak. Oyunun ana kötülerinden biri olarak lanse edebileceğimiz Cutter'ı oyunda hakan Vanlı seslendirecek. Yan rollerde yer aldığı diziler dışında tiyatro oyunlarıyla da adından söz ettiren hakan Vanlı daha önce Bruce Wills, Brad Pitt ve Mel Gibson gibi isimlerin seslendirmesini de yapmıştı.

     İşte Uncharted 3: Drake's Deception'da yer alacak olan seslendirmenler bu şekilde. 1 Kasım'da çıkışını yapacak olan oyunun seslendirme sanatçıları için sizin fikirleriniz neler?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Uncharted 3: Drake's Deception Platformlar: PS3 Geliştirici: Naughty Dog Dağıtıcısı: SCEE Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 124 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Artık Steam'de PSN Hesabı İsteyecek 1 Saat önce GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler