Battlefield 3'ün Konsol Kısıtlamasına Açıklama

Battlefield 3, E3 fuarında büyük övgüyle karşılaşmıştı.
26.07.2011 19:24 Samet Konuksal


     PC'de daha fazla multiplayer olanaklarıyla gelmeye hazırlanan Battlefield 3 hakkında, DICE başkanı Patrick Bach bir açıklamada bulundu. Patrick Bach konsollarda, kalite endişesi nedeniyle bazı kısıtlamaya gittiklerini söyledi.
 
     Konsollarda haritaların PC'ye oranla daha küçük olacağını açıklayan Bach "Neden olarak PC'de 64 kişiye kadar, konsollarda ise maksimum 24 kişiye kadar destek verebilmemiz gösterilebilir." açıklamasını yaptı.
 
    "Geri kalan herşey tamamen aynı. Bütün platformlarda aynı motoru, aynı teknolojiyi, aynı animasyonları ve aynı ışıklandırmaları kullanıyoruz. Oyunu oluştururkenki ilk hedefimiz, bütün oyunculara aynı oyunu ve aynı deneyimi sunmak."
 
     "Eğer aynı kaliteye ulaşmak istiyorsanız malesef bazı kısıtlamalara gitmelisiniz. Battlefield 3'ün kosnol sürümünde daha fazla oyuncuyu denedik. Fakat bununla birlikte daha düşük grafikle, daha düşük yıkım efektlerini ve yıklabilir öğeleri kullanmak zorunda kaldık. Ayrıca grafiklerden kısılmış halinde bile tam olarak beklediğimiz gibi olmadığından haritalarda yine kısıtlamaya gittik. Bu soru size, siz olsanız hangisinden fedakarlık verirdiniz?"
 
     Battlefield 3'ün yanı sıra Bach, rakipleri Call of Duty'e de bazı göndermelerde bulundu. Patrick Bach, "Bazı oyunlarının daha fazla oyuncuya sahip olması, bu oyunların daha iyi deneyim sunduğunu göstermez. Eğer her platformda 64 kişilik destek verseydik konsoldaki BF3 fanları hayal kırıklığına uğrayabilirdi." açıklamasını yaptı.
 
      Son olarak Patrick Bach, haritaların ne kadar küçüleceğine de değindi. "Haritalar daha küçük olacak derken normal haritaların yarısını kesip attığımız düşünülmesin. Bazı öğeleri sıkıştırıp halletmeye çalıştık. Bad Company 2 haritalarıyla kıyaslayacak olursak, Battlefield 3'ün konsol haritaları gerçekten fazla küçük değil."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 37 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler