Bethesda, QuakeCon'da Doom 4 Sunumunu Yaptı

18.07.2014 04:00 Samet Konuksal


    Uzun yıllardır beklense de kayıplara karışan ve bekleyenlerini de umutsuzluğa sürükleyen Doom 4, nihayet ciddi ciddi geliyor. Daha önce sözü edilen basına kapalı Doom 4 sunumu, QuakeCon kapsamında gerçekleştirildi. Böylelikle yeni oyundan ilk resmi bilgiler de gelmiş oldu. 
 
    Öncelikle, Doom 4 olarak beklenen yeni oyunun hiçbir ek almadan 'Doom' adıyla lanse edildiğini belirtelim. Seriyi yeniden doğurmak amacıyla yapılan oyunun tamamen köklerine bağlı kalacağı, klasik özelliklerin aynen kendini koruyacağı belirtiliyor. Mars'taki büyük bir araştırma tesislerinde başlayacak olan Doom, FPS türüne yepyeni deneyimler kazandırmak adına geliyor.
 
    Konferans sırasında yetkili ismin belirttiklerine göre yeni Doom oyunu, eski günlerdeki gibi hızlı bir oynanışa sahip olacak. Saklanıp canın yenilenmesine müsade etmeyecek olan oyunda eski tarz can paketleri bulunacak. Eh, Doom ve oynanıştan bahsederken kan ve aşırı şiddeti eklemeye gerek yok sanıyoruz.
 
    Yapılan açıklamalara göre yeni Doom, idTech 6 oyun motoru kullanılarak PC, PS4 ve Xbox One için geliştiriliyor. Oyunun 1080p ve 60 FPS'de çalışacağı belirtilirken, yine hızlı oynanışa sahip rekabetçi bir multiplayer modunun olacağı da ekleniyor.
 
    Gelen bilgilere göre Doom'un QuakeCon konferansı sırasında oyundan bazı sahneler de gösterilmiş. Ancak şu an için bu sahneleri dışarıdan görmek pek mümkün değil gibi...
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Doom Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: ID Software Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 24 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 32 Dk önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 1 Saat önce Hayatta Kalma Aksiyon Oyunu V Rising, 11 Haziran'da PS5 için Çıkıyor 2 Saat önce RPG Card-en-Ciel, 24 Ekim'de Konsollar ve PC İçin Çıkış Yapıyor 2 Saat önce RPG Tales of the Rays, 23 Temmuz'da Japonya'da Hizmeti Sona Eriyor 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler