Crytek Konsollara Oyun Geliştirmeyi Bırakabilir

09.02.2013 14:22 Samet Konuksal


    Türkçe dile verdiği destekle birlikte gözümüzde farklı bir noktaya erişen Crytek, Crysis 3'ün çıkışından sonra Free to Play tarza yönelecek. Crytek stüdyo patronu Cevat Yerli, bu geçiş sürecinin firmanın konsollardaki konumunu etkileyebileceğinden söz etti.
 
    Yaptığı açıklamalarda Yerli, "Şu an için gelecek nesil konsollara yönelik bazı projelerimiz var fakat bu projelerin çıkışı, konsol üreticilerinin verdiği desteğe bakıyor. Eğer konsol üreticileri yeni nesil konsollarında Free to Play modeline gereken önemi vermezlerse biz de bu konsollardan çekilme kararını alırız. Fakat onlar da F2P'i desteklerse seve seve yeni oyunlar geliştiririz." sözlerini söyledi.
 
    Yeni nesil konsolları iki seneden beri hazır bir şekilde beklediklerini dile getiren Yerli, Free to Play oyun modelinin bu sektörün geleceği olduğuna dair eklemeler de yaptı. Firmanın ilk F2P projesi Warface, yakın dönem içerisinde PC'ye özel olarak çıkacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 21 Şubat 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 50 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler