Crytek, Türkiye'ye 500 Milyon Dolar Yatırım Yapmayı Planlıyor

26.12.2016 07:57 Gazali Çetinkaya

 
   Geçtiğimiz hafta yayınladıkları basın bülteni ile birden fazla geliştirici stüdyosunu kapatma kararı aldığını açıklayan Crytek, Türkiye'ye yatırım yapmayı planlıyor.
 
   Dün Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Giresunlu 3 Türk kardeş olarak bahsettiği Crytek kurucularının Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi.
 
   Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında şu sözlere yer verdi. 
 
"Almanya’da yaşayan bir Giresunlu delikanlı var, o dünyadaki bu oyunların liste başı olanını o yapıyor, Türkiye’de gelip yatırım yapacak, öngördüğü yatırım da 500 milyon dolar. Anlattıklarını benim havsalam zor alıyor, anlamıyor, başka bir dünya anlatıyor. Ama düşünce, geleceğin böyle olacağını anlamak çok zor değil." 
 
   Crytek geçtiğimiz hafta geliştirici stüdyo olarak sadece Frankfurt ve Kiev'in aktif olacağını, diğer geliştirici stüdyolar Budapeşte, Sofya, Seul ve Şanghay'ın kapanacağını açıklamıştı. Ülkemizde bulunan İstanbul ofisi ise bir yayıncı stüdyo olması sebebiyle kapatılmadı.
 
   Bundan sonra açık kalan geliştirici stüdyolarında Crytek geliştirme üzerine yoğunlaşacak ve premium IP'ler üzerinde çalışmaya devam edecek. Ayrıca kendi motorları üzerindeki çalışmalarını da sürdürecek. 

İlgili İçerik Yorumlar 52 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Homelander'a İlk Bakış Atıldı 9 Dk önce Sony Geri Adım Attı: Helldivers 2'den PSN Zorunluluğu Kaldırıldı! 46 Dk önce Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler