Crytek'in Ryse Adlı Oyununda Skandal

14.06.2013 18:07 Alkan Adakaner


    Crytek'in Ryse adlı oyununu çoğu kişinin beğenmesine rağmen açıkçası oyun benim hiç hoşuma gitmemişti. Bunun en önemli nedenlerinden birisi ise Quick Time Event (ekranda beliren tuşlara doğru zamanda basma olayı) denilen sahnelerin bolca olmasıydı. Yine de çok sayıda oyuncu Ryse'ı beğenmişti.
 
     Yeni ortaya çıkan bilgiler tam anlamıyla bir skandal diyebiliriz. Oyunların kolaylaştırılmasından şikayet edilen bir noktada Crytek ipin ucunu fazlasıyla kaçırmış gibi görünüyor. 
 
   Kotaku'da yer alan bilgilere göre ekranda düşmana vurmanız için bir tuş belirdiğinde yanlış tuşa bassanız bile karakteriniz düşmanı öldürüyormuş. Hadi bunu kabullendik. Hiç bir tuşa basmadığınızda da karakteriniz düşmanı öldürüyor. Kotaku editörü kontrolcüyü elimdem bıraksam bile karakterim Quick Time Event sahnelerinde düşmanı öldürüyordu diyor.
 
     İşin en şok edici yanı ise Crytek yetkililerinin bu duruma verdiği yanıt oldu diyebiliriz. Yetkililer "Oyuncuları hayal kırıklığına uğratmak istemedik" demişler. O halde biz mücadele etmeden oyunun sonunu film izler gibi izlesek nasıl olur? Böylece hiç ölmezdik ve hayal kırıklığına hiç uğramış olmazdık.
     
     Sadece şunu söyleyebiliriz ki, eğer Ryse piyasaya bu şekilde çıkarsa epey konuşulacaktır. Herkes oynasın diye oyunları 0-6 yaş seviyesine indirmenin de anlamı yok öyle değil mi?
    

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Ryse: Son of Rome Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: Justin Ng Guo Xıong Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler