Diablo 3, İlk Gün ve Haftasında Ne Kadar Sattı?

23.05.2012 16:23 Ersin Kılıç


     Geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan Diablo 3, beklediği ilgiyi fazlasıyla yakalamışa benziyor. gerek çıkan haberleri gerekse de oyuncuların ilgisi ile gündemden düşmeyen Diablo 3'ün satış rakamları resmi olarak açıklandı.
 
     Blizzard yaptığı açıklama ile oyunun ilk gün ve ilk hafta satışlarını duyurdu. Yapılan bu açıklamaya göre Diablo 3, çıktığı ilk gün 3.5 milyondan fazla satarak "En hızlı satılan PC oyunu" ünvanını eline geçirdi. Üstelik World of Warcraft'ın Annual Pass etkinliği ile gelen 1.2 milyon oyuncunun bu rakama dahil edilmediği de açıklandı. Yani oyunun ilk gün satışından sonra 4.7 milyon oyun sever Diablo 3'ün başına geçmiş.
 
     Oyunun ilk haftasında ulaşılan satış rakamına baktığımızda da büyük bir başarının yakalandığını görüyoruz. Diablo 3 ilk haftasında tam 6.3 milyon satış rakamını geride bırakmış. Karşılaştıkları bu ilgiden son derece memnun olduklarını dile getiren Blizzard CEO ve kurucusu Mike Morhaime, dünyanın dört bir yanında oyuncuların Diablo 3'e bu denli ilgi göstermesi karşısında dehşete düştüklerini de sözlerine eklemiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Diablo 3 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 15 Mayıs 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 65 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 1 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 2 Saat önce Hayatta Kalma Aksiyon Oyunu V Rising, 11 Haziran'da PS5 için Çıkıyor 3 Saat önce RPG Card-en-Ciel, 24 Ekim'de Konsollar ve PC İçin Çıkış Yapıyor 3 Saat önce RPG Tales of the Rays, 23 Temmuz'da Japonya'da Hizmeti Sona Eriyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler