Diablo 4'ün Geliştirilmesinde 9.000'den Fazla Kişi Yer Aldı!

14.07.2023 22:31 Mehmet Tandoğan

 
 
Blizzard Entertainment'ın eleştirmenlerce beğenilen aksiyon rol yapma oyunu Diablo 4 için yeni bir detay ortaya çıktı. MobyGames tarafından bildirilene göre oyun üzerinde 9.000'den fazla kişi çalıştı. 9 bin kişinin içerisinde yer alan 2.464 kişi ses tasarımı ve seslendirmede yer aldı.
 
Diablo 4 için rekor sayıda çalışan
 
 
 
9 binden fazla kişiyle beraber geliştirilen Diablo 4 geçtiğimiz ay piyasaya sürüldü ve oyuncular tarafından bir hayli beğeniliyor. İzometrik kamera bakış açısıyla beraber karşımıza çıkan yapımda derin rol yapma öğeleri dikkat çekiyor. Blizzard'ın en hızlı satan oyunu unvanına sahip olan Diablo 4'ün başarısının arkasında 9 bin kişilik bir ekip bulunuyor.
 
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 9 bin çalışan sayısının içerisinde 2.464 kişi ses tasarımı ve seslendirmede, 902 kişi Sanat/Grafik tarafında ve 397 kişi de Kalite Güvence bölümünde yer aldı. Ek olarak oyunun Programlama/Mühendislik ve Tasarım kısmında 193/ 394 kişi bulundu. Ayrıca ekstra katkı sağlayanlarla beraber de bu sayı 9 bini aştı.
 
Diablo IV, 6 Haziran 2023'te PS5, PS4, PC, Xbox Series X/S ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Oyun oynanamaya ve satmaya devam ediyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Diablo IV Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA: Yeni Battlefield Oyunu Muazzam Bir Live Service Deneyimi Sunacak 09 Mayıs Microsoft Daha Küçük Oyunlara İhtiyacı Olduklarını Açıkladı 09 Mayıs Electronic Arts Mart 2025'ten Önce İki Duyurulmamış Oyun Yayınlayacak 09 Mayıs Sonic Mania Plus Artık Netflix Aracılığıyla Mobil Cihazlar İçin Mevcut 09 Mayıs Sonic Rumble Mobil Cihazlar İçin Duyuruldu: 32 Oyunculu Battle Royale 09 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler