EA, Battlefield Stüdyosu Ridgeline Games'i Kapattı

29.02.2024 22:24 Mehmet Tandoğan

 
 
Son günlerde işten çıkarmalarla ve iptal edilen projelerle beraber gündeme gelen Electronic Arts şirketinden yeni bir haber daha ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre tek oyunculu bir Battlefield oyunu üzerinde çalışan ve 2021 yılında kurulan Ridgeline Games kapatıldı.
 
EA şirketi küçülmeye gidiyor 
 
 
 
Seattle merkezli stüdyo, 2021 yılının sonlarında kuruldu ve Battlefield evreninde hikaye odaklı ve tek oyunculu bir deneyimi oyunculara sunmak için kolları sıvadı. Ancak geçtiğimiz hafta stüdyonun kurucu ortağı ve Halo'nun ortak yaratıcısı Marcus Lehto’nun kişisel nedenlerden dolayı şirketten ayrıldığı doğrulandı. Lehto, Çarşamba günü X'teki habere tepki göstererek Ridgeline stüdyosunun kapatma planlarından haberi olmadığını belirtti.
 
Diğer taraftan EA Entertainment başkanı Laura Miele yine geçtiğimiz günlerde yaklaşık olarak 700 kişinin işten çıkarılacağını açıkladı ve Ridgeline ekibinin de tamamen dağılacağını bildirdi. Miele, Battlefield serisi için ilerleyen süreçte çok oyunculu deneyim üzerinde çalışacak bazı geliştiricilerin Los Angeles merkezli Ripple Effect stüdyosuna geçeceğini söyledi.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Electronic Arts Platformlar: PC Geliştirici: Electronic Arts Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler