Embracer Group, Gearbox Entertainment'ı Satın Aldı

03.02.2021 11:28 Gazali Çetinkaya

 
İsveçli video oyun holding şirketi Embracer Group şimdiye kadarki en büyük satın alımını gerçekleştirdi.

Teksas, ABD merkezli Gearbox Entertainment'ı 1.3 milyar dolara satın aldılar.
 
Gearbox Entertainment en çok Borderlands serisi ile tanınıyor. Brothers in Arms serisini de geliştirdiler ve We Happy Few ile Godfall'un yayıncılığını üstlendiler.
 
Gearbox Entertainment, Embracer Group'un tamamen sahip olduğu bağlı ortaklık haline gelecek ve THQ Nordic, Saber Interactive, Koch Media, DECA Games, Amplifier Game Invest ve Coffee Stain Holding'in arasına katılacak.
 
Gearbox Entertainment'ın 550 kişilik ekibi, Embracer Group'un 5500 kişilik ordusuna dahil oluyor. Kurucu Randy Pitchford'ın rolü değişmeyecek ve şirketin liderliğini üstlenmeye devam edecek. Randy Pitchford ve çalışanları, Embracer Group'un hissedarlarından olacak. 
 
Bu anlaşmanın geliştirme, yayıncılık, teknoloji ve IP açısından Embracer Group bünyesinde işbirliğine olanak sağlayacağı ve ABD'de daha fazla stüdyo satın alımına kapı açacağı belirtildi.
 
2K Games, bu anlaşma sonucu Gearbox Software ile ilişkisinin değişmeyeceğini ifade etti. 
 
Embracer Group'un bugün bünyesine kattığı tek isim Gearbox Entertainment değil. Yayıncı ve geliştirici Aspyr Media ve mobil oyun geliştiricisi Easybrain'i de satın aldılar.
 
Saber Interactive çatısı altında çalışacak Aspyr Media 70 milyon dolar bütçe ile büyük bir proje geliştiriyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Borderlands 3 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Gearbox Software Dağıtıcısı: 2K Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 16 Dk önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 13 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler