Epic Games Bahar İndirimleri Bitmeden Alabileceğiniz Oyunlar

25.03.2024 18:27 Mehmet Tandoğan

 
 
Epic Games şu anda bahar indirimleri ile kullanıcıları karşılıyor ve platform dahilinde birçok oyun daha ucuza satın alınabiliyor. Siz de bahar indirimlerinden faydalanmak ve oyun satın almak istiyorsanız şu anda tam sırası diyebiliriz. Çünkü oyunlar genel olarak yüzde 70 ve yüzde 80 arasında indirimli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu sayede daha fazla tasarruf elde edebiliyorsunuz.
 
Bu listemizde bahar indirimleri kapsamında satın alabileceğiniz birçok oyuna yer vereceğiz. Ancak listede göremediğiniz oyunlar elbette olacaktır. Dolayısıyla siz de alınmasını istediğiniz ve tavsiye edebileceğiniz oyunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Şimdi geçelim listemize:
 
Alan Wake 2 (729 TL)
 
 
 
Alan Wake 2, Epic Games bahar indirimleri kapsamında 729 Türk Lirası ile karşımıza çıkıyor. Genel olarak sevilen ve hayatta kalma temasını bünyesinde barındıran bu yapımda korku odaklı bir temel ile ilerlemeye başlıyoruz. Yeni çıkan bir oyun olduğu için de satın alabileceğiniz ve grafiklerin bir hayli yüksek olduğu bir yapıyla geliyor.
 
- Epic Games sayfası 
 
Serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapımda iki farklı karakteri kontrol ediyor ve bu iki farklı karakterle beraber de ritüelleşmiş katliamları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. FBI ajanı Saga Anderson ve Alan Wake olarak yer alabileceğiniz bu yapımda gizemli olayları açığa çıkarabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve iki kahramanın burada bir şekilde bağlantılı olduğunu görebiliyoruz.
 
Oyun birçok ödülle beraber karşımıza çıkıyor ve bu ödüller arasında Time Dergisi Yılın Oyunu Ödülü, Washington Post'un Yılın Oyunu Ödülü, The Game Awards Töreni'nin En İyi Oyun Yönetmenliği, En İyi Sanat Yönetmenliği ve En İyi Hikaye Anlatımı Ödülü ve Golden Joystick Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü yer alıyor. Oldukça fazla ödülle beraber karşılaşan bu yapım elbette genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve o korku atmosferi gerçekten de güzel bir şekilde hissettiriliyor.

Kuzeybatı Pasifik boyunca yer aldığımız oyunda aynı zamanda küçük bir kasabada bulunuyoruz. Bu küçük kasaba içerisinde birçok ritüelin gerçekleştiğini görebiliyoruz. Bu ritüeller elbette bir amaç uğruna yapılıyor ve bu ritüellerin nedenini biz de burada açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bulduğumuz ipuçları ve kanıtlar ile beraber bu duruma ışık tutmaya başlıyoruz. Aynı zamanda bulduğumuz ipuçlarını bir araya getirerek hangi noktalara doğru ilerleyeceğimize tamamen biz karar verebiliyor ve zorlu vakaları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 

FBI ajanı olarak ilerlediğimiz kısımlarda etrafı keşfedebiliyor, etrafta bulabildiğimiz ipuçlarını burada doğru şekilde kullanabiliyoruz. Aynı zamanda bu karakterin arka planında sorgu odası bulunuyor. Bu sorgu odası içerisinde bulduğunuz ipuçlarını bir araya getirerek neler olup bittiğini kafanızdaki düşüncelerle beraber ortaya çıkarmaya çalışıyor, düşünüyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Zihin odası denilen bu kısımda elbette dilediğiniz şekilde ipuçlarını bir araya getirirken olayların nasıl gerçekleştiğini de açığa çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bu da oyunda yer alan güzel eklemelerden bir tanesi diyebiliriz.

Karanlık bir hikaye etrafında dönüp durduğumuz ve aynı zamanda ritüelleşmiş katliamların yer aldığı bu yapımda elbette sürekli olarak etrafta birilerinin öldüğünü ve zorlu vakaların içerisinde kendimizi bulduğumuzu görebiliyoruz. Gerçekliği şekillendirebileceğimizi, hangi olayların gerçek, hangi olayların ise tamamen zihin ürünü olduğunu bulmaya çalıştığımız bu yapımda küçük bir kentteki katliamları bir şekilde araştırmaya koyuluyor ve bu katliamların aslında bir noktada bağlantılı olduğunu farkına varabiliyoruz. İşte biz de geldiğimiz noktada tüm bu unsurları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Etraftaki ipuçlarını bulmak için etrafı araştırmaya başlıyor ve aynı zamanda karakterlerle beraber sorgulama yaparken etraftaki memurlardan bu durum hakkında çeşitli bilgiler elde edebiliyoruz. Zaten oyunun sinematik ve hikaye anlatımı ile beraber ön plana çıktığı için oyunda yer aldığımız süre boyunca güzel bir anlatımla beraber karşılaşabiliyor ve o bizde oyundaki yerimizi bu hikayenin içeriği ile beraber alabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber hikayemizi ilerletmeye çalışıyor, çeşitli görevleri elde etmeye başlıyoruz. Bu karakterlerin kahraman mı yoksa ritüelin bir parçası olacağına biz karar verebiliyoruz ve aynı zamanda korku hikayelerinin sayfalarında kendimizi bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Akıl sağlığımızı diri tutabileceğimiz ve aynı zamanda karanlık bir hikaye içerisinde yer alabileceğimiz bu yapımda iki farklı karakterin iki ayrı gerçekliği bulunuyor. Ve iki ayrı karakter de bu şekilde birbirinden ayrılıyor. Ancak bir noktada birbirine bağlantılı olan bu karakterler farklı şeyler yaşıyor olmasına rağmen aslında ikisi de anlayamadıkları bir noktada birleşmek durumunda kalıyor.
 
 
 
Bu noktada birbirlerini taklit edebiliyorlar, aynı şeyleri düşünebiliyorlar, yaptıkları şeyler birbirlerini etkiliyor. Sağlıklarını korumaya çalışıyorlar ve kötülükleri yenmek için burada ellerinden geleni yapmaya koyuluyorlar. İşte bu noktada biz devreye giriyor ve biz oyuncular olarak bu karakterlerin akıl sağlığını ve hayatta kalma unsurları ile beraber kendilerini korumak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyunda zorlu bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve karşılaştığımız cinayetlerin nasıl sonuçlanacağını da tamamen biz karar verebiliyoruz.

Oyunun özünde bir diğer taraftan araştırma ve keşif unsurlarının yanı sıra nişancı ve aksiyon unsurları da bulunuyor. Bu nişancı ve aksiyon unsurları ve zorlu bölümler ile beraber elimizdeki silahı düşmanlara, yani canavarlara karşı yöneltebiliyor, ortada bulunan yaratıkların bizlere saldırdığını gördüğümüz esnada bu silahları ateşleyebiliyor ve kendimizi bu şekilde savunabiliyoruz.

Olayların kabusa çevrildiği ve korkunç hikayelerin ortaya çıktığı bu yapımda karanlık bir kasaba içerisinde kendimizi bulabiliyor ve sakinlerin burada aslında yozlaşıp bir yaratığa dönüştüğünün farkına varabiliyoruz. İki karakterin de büyük tehditler aldığı ve büyük yaralanma riskleriyle karşılaştığı bu yapımda ışık kaynağı aslında buradaki temel kaynaklarımızdan biri oluyor ve karanlığa karşı tek savunmamız burada ışıkla beraber oluyor. Dolayısıyla içimizdeki ışığı açığa çıkarmak ve aynı zamanda elimizle beraber feneri tutmak oldukça önemli.

Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve her bölge içerisinde sinematik bir anlatımla ve sunumla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu bölgeleri iyi araştırmamız gerekiyor. Her bölge içerisinde araştırmamız gereken unsurların farklı olduğunu, ortamların değiştiğini ve düşmanlarında çeşitleri gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
Diğer taraftan burada atmosferlerin ve manzaraların da değişiklik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Oyunu zaten grafik ve animasyon anlamında oldukça üst düzey bir yapı ile beraber bizlere sunuluyor. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir çekinceniz olmasın, oyunu rahatlıkla oynayabilir ve satın alabilirsiniz. Ve tatmin edici bir deneyimle karşılaşabilirsiniz. Zaten bu tarz oyunlar korku ve gerilim oyunlarından hoşlananlar ve aynı zamanda araştırma yapmayı sevenlere hitap ediyor. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, gerçekten de bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.
 
 
 
Korku unsurlarının gerilim unsurları ile beraber harmanlandığı bu yapımda ölümcül sırları açığa çıkarabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Hayal dünyasına geçiş yaparak, hayal dünyasında sıkışıp kalan Alan Wake karakteri ile beraber burada ilerlemeye çalışıyoruz. Farklı gerçeklikler arasında yer aldığımız bu yapımda kötülüğü yenmek için çabalayabiliyor ve iki farklı hikaye akışı ile beraber burada ilerlemeye çalışıyoruz. Aslında iki farklı karakterin bulunduğu bu yapımda bu karakterlerin nereye gideceğini biz karar verebiliyor ve bir noktada birbirlerine bağlandıklarını görebiliyoruz.

Küçük bir kasaba içerisinde işlenen cinayetleri soruşturmaya başladığımız bu yapımda ilk etapta kolay bir yapıyla karşılaşmış gibi gözükse de ilerleyen süreçte gerçekten de kabus gibi bir serüvene dönüştüğünü aktarabiliyoruz. Yoğun gerilim ve beklenmedik olayların yer aldığı bu yapımda psikolojik korku deneyimini adım atabiliyor ve aynı zamanda doğaüstü ve karanlık sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Elbette bunları açığa çıkarmak için de elimizdeki silahları ve unsurları kullanabiliyor ve diğer taraftan karakterlerle beraber de etkileşime girebiliyoruz. Bu oyunda ne kadar çok bilgi öğrenirseniz o kadar çok yararınıza olabiliyor. Çünkü oyunda ortaya çıkarılması gereken birçok sır bulunuyor. Bu sırları açığa çıkarmak için de hem kendinize hem de çevredeki ipuçlarına yönelmek durumunda kalıyorsunuz ve böylece siz de karşılaştığınız olayları keşif yeteneklerinizle beraber açığa çıkarmaya başlarsınız. Bu da sizin temel yetenekleriniz arasında bulunuyor.

Farklı hikayeleri tecrübe edebileceğiniz ve aynı zamanda gidişata yön verebileceğiniz bu yapımda farklı açılardan iki farklı karakteri kontrol edebiliyor ve aynı zamanda ölüm kalım meselesini çözmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca iki farklı dünyayı keşfetmeye çalışıyor, güzel olduğu kadar dehşet verici unsurlarla beraber de karşılaşabiliyorsunuz.
 
 
 
Kuzeybatı Pasifik'teki bölgeleri keşfedebiliyor, göllere geçiş yapabiliyor, gizemli doğayı ortaya çıkarabilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Zaten oyun atmosferi ile ve ortamlarıyla beraber göz boyamaya devam ediyor ve diğer yandan ise yakın mesafe karşılaşmaları ile beraber de zorlu mücadeleleri bünyesinde barındırıyor. Düşmanların üstesinden gelebileceğiniz ve aynı zamanda onları ortadan kaldırabileceğiniz bir yapının da burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda nişancı ve aksiyon deneyimi bulunuyor. Hem yakın dövüş hem de menzilli dövüşlerle beraber düşmanlarınızın üstesinden gelebiliyor ve böylece siz de oyunda hayatta kalmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.

Diğer taraftan oyun içerisinde sınırlı kaynakların olduğunu belirtelim. Bu sınırlı kaynaklarla beraber de zorlu düşmanlarla karşılaşabiliyor, düşmanların zayıf noktalarını bulmaya çalışıyor ve onlara karşı gelmek için elinizde daha fazlası olması gerekiyor. Karanlığa karşı savaş içerisinde bulunduğunuz oyunda en büyük silahınız ışıktır. Elbette ışık olarak elinizdeki feneri kullanabilir ve bizi zor durumda bırakan düşmanları burada ortadan kaldırmak için de bu feneri kullanmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda ışık kaynağını bulmak bu oyunda temel hedeflerimizden birkaç tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca ışıkları her zaman yanımızda tutmamız gerekiyor ve bu hedef ile beraber de düşmanları yenmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Diğer taraftan devam oyunu olduğu için ilk oyuna çeşitli göndermeler yapılıyor ve hatta ilk oyunda yer alan karakterlerin burada farklı şekillerde karşımıza çıktığını da aktarabiliyoruz.
 
Karanlığa karşı savaşmaya başladığınız bu yapımda sevdiklerinizin tehdit edildiği bir durumla karşılaşabiliyor, cinayetleri soruşturabileceğiniz vakaları çözebiliyor ve daha fazlasıyla beraber oyunda ilerlemeye başlayabiliyorsunuz. Bu yapım korku ve gerilim severlere hitap ediyor. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun, Epic Games indirimleri kapsamında 912 Türk Lirası yerine 729 Türk Lirasından bizlere sunuluyor. Eğer bu oyunu almaya niyetliyseniz, şu anda almanızda yarar var diyebiliriz. 
 
Far Cry 6 (174 TL) 
 
 

Far Cry serisinin en son oyunu olarak karşımıza çıkan Far Cry 6, şu anda Epic Games Bahar indirimleri kapsamında oldukça ucuza satın alınabiliyor. Bahar indirimleri ile beraber 174 Türk Lirasına ulaşabileceğimiz bu yapım, açık dünyada hayatta kalma deneyimini bizlere aktarıyor.
 
- Epic Games sayfası
 
Tropikal bir cennet içerisinde yer alabildiğimiz ve bu adayı dilediğimiz şekilde keşfedebildiğimiz yapımda, yara bölgesine adım atabiliyoruz. Bu bölge içerisinde diktatörlük sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve yönetim konusunda elbette sıkıntıların olduğu ve aynı zamanda siyasi çekişmelerin yer aldığı bir yapıyla karşılaşıyoruz. İşte biz de bu noktada devreye giriyor ve buradaki sorunları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Anton Castillo imzalı bu yapım içerisinde aynı zamanda oğlu ile beraber bu kanlı yönetimi sürdürmeye devam ediyor ve ülkeyi tekrardan geçmiş günlerine getirmeyi hedefliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette bazı görevlerimiz bulunuyor. Bu görevler kapsamında açık dünyayı keşfetmeye hazırlanıyor ve ilk etapta alıştırma esnasıyla beraber oyunun mekaniklerini kavramaya başlıyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz oldukça fazla donanım bulunuyor ve bu araç ve gereçlerle beraber kendimizi oyunda ilerletmeye başlıyoruz.
 
Diğer taraftan hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebileceğimizi bu yapımda gerçekten yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösteriyor. Ülkeyi eski güzel haline döndürmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Burada yapabileceklerimizle beraber ne kadar güçlü olduğumuz ve aynı zamanda bir kahramanın ortaya çıkması gerektiğini vurgulayabiliyoruz.
 
Yara Adası'nda yer aldığımız süre boyunca buranın yerlisi Dani Rojas ile beraber oynuyor ve bu karaktere rolüyle beraber ilerlemeye başlıyoruz. Ülkeyi kötü siyasetten kurtarıp tekrar özgürlüğe kavuşturacak olan biz ve diğer takım arkadaşlarımız en iyi şekilde bu sistemi ortadan kaldırmaya hazırlanıyor ve istersek tek başımıza istersek de arkadaşımızla beraber bu oyunu tamamen baştan sona deneyimleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette işbirliği desteğinin olması gerçekten de önemli.
 
 
 
Çünkü burada eğlenebileceğimiz ve yanımıza davet edebileceğimiz bir arkadaşla beraber oynayabileceğimiz bir yapının yer alması, eğlencenin daha da yükseleceği ve aynı zamanda daha fazla zevk alabileceğimiz anlamına geliyor. Eğer bu tarz oyunlarda bu destek varsa muhakkak o destekle beraber arkadaşınızı yanınıza davet ederek bu oyundan daha fazla keyif alabiliyorsunuz.
 
Bu sayede yalnız arkadaşınızı davet edebiliyor, ona göre evleri veya görevleri çıkarabiliyor, hem ana hikayeyi hem de diğer görevleri beraber yapabilir ve düşmanların üstesinden beraber gelmeye çalışıyorsunuz. Oyunda bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise görevleri nasıl yapacağınız tamamen size kalıyor ve birçok görevin içerisinde de değişkenlik gösteren unsurlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu değişkenlik gösteren unsurlar arasında görevleri yaklaşım biçiminiz bulunuyor. Bu biçimle beraber isterseniz de oradan aksiyona giriş yaparak düşmanları ortadan kaldırabiliyor, isterseniz de gizli gizli ilerleyerek düşmanları etiketleyerek daha güvenli bitirmeye çalışıyorsunuz.

Görevleri yaklaşım biçimini kendiniz seçebileceğiniz bu yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi dilediğiniz şekilde bu görevleri yapabiliyor ve düşmanların arkasından gizli olarak ilerleyebiliyor veya doğrudan bombalar atarak aksiyona geçiş yapabiliyorsunuz. Bu durum tamamen size kalmış durumda ve hangi göreve nasıl yaklaşabileceğinizi tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Demir yumrukla beraber yönetilen bu bölgede yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterirken aynı zamanda geniş bir açık dünya içerisinde kendimizi bulabiliyor ve yine önceki serinin oyunlarına bakacak olursak bölge ele geçirme, bölgeyi temizleme ve daha fazla görevle beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla görev bakımından elbette birbirine benzerlik gösteren bir yapı ile beraber buradaki yerimizi alabilir ve aynı zamanda yan görevlerin de birbirine tekrar olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Açık dünya içerisinde gezip tozabiliyor, aracımıza atlayabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyor, gizemli unsurları açığa çıkarabiliyor ve gizli bölgelere doğru da ilerleyebiliyoruz. Sürprizlerle beraber karşılaşabileceğimiz açık dünyayı dilediğimiz şekilde gezebileceğimiz ada içerisinde yer aldığımız süre boyunca buralardaki kötü unsurları ortadan kaldırabiliyor ve hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber de oyunda hayatta kalmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda makine tüfeklerinden roketatarlara ve alev makinelerine kadar oldukça fazla silah bulunuyor. Bu silahlarla beraber istersek yakın dövüşleri, istersek de menzilli dövüşlerle beraber düşmanların üstesinden gelebiliyor ve istediğimiz gibi tekli veya toplu bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Bu noktada biz de en iyi şekilde oyunda yerimizi almaya hazırlanıyor ve bununla beraber de dilediğimiz gibi oyundan zevk almaya bakıyoruz.
 
Oyun daha çok düşmanları ortadan kaldırma temeli ile beraber bulunabiliyor ve ne kadar çok düşman ortadan kaldırırsak o kadar çok etrafın güvenli olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Seride farklı bir şeyler başarmayı hedefleyen ve üst düzey grafiklerle ve animasyonlarla beraber yer alabileceğimiz bu yapımda uzun bir oyun deneyiminin olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve serinin bir hayranıysanız bu oyuna da bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz. Oyun, yukarıda bahsettiğimiz gibi 174 Türk Lirası ile beraber karşımıza çıkıyor ve oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile beraber de buradaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 

Yüzlerce silahın bulunduğu ve aynı zamanda her daim yanınızda olabilecek köpek veya timsah gibi hayvan dostlarınızla beraber de oyuna çeşitliliği hayli geliştiriyor diyebiliriz. Bu gelişmeyle beraber seriden ayrılan çeşitli özellikler bulunuyor ve bu temel özelliklerle beraber farklı oyun modlarına geçebilir ve hatta oyunu bitirdikten sonra bile yeni oyun artı moduna geçiş yapabiliyor ve kendi yeteneklerinizi, silahlarınızı ve daha fazlasını yanınıza alarak daha farklı maceralara atılabiliyorsunuz.

Bunun dışında ekstra zorluk modları yer alıyor. Bu zorlu modlarla beraber 4 yeni tesisat slotu ile beraber yeni içeriklerle oyunu deneyimlemeye başlıyor ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda açık bir dünyada olduğunuzdan bahsettik. Bu açık dünyayı dilediğiniz gibi koşarak veya araçlarla gezebiliyorsunuz ve hatta burada at sırtında, tekneyle veya jet ski ile beraber de ilerleyebiliyorsunuz. Adanın çevresine dolaşabileceğiniz, açık ada kırıntılarına geçiş yapabileceğiniz ve diğer taraftan başarımlarını elde edebileceğiniz bu yapım gerçekten de güzel bir deneyime bünyesinde barındırıyor.
 
Tüm oyun boyunca isterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşınızla beraber oynayabiliyor ve Yara Adası içerisinde milyonlarca oyuncunun yanına siz de katılım sağlayabiliyorsunuz. Oyunda başkente doğru ilerleyebiliyor, sahil kıyılarını gezebiliyor, ormanlara doğru geçiş yapabilir ve daha fazla bölgesiyle beraber de ön plana çıkan manzaralarla ve atmosferlerle de karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda farklı bölgelere ilerlerken atmosferin ve manzaraların değiştiğini deneyimleyebiliyor ve burada ekran görüntüleri elbette alabiliyorsunuz.
 
 
 
Ülkeyi tekrar eski güzel günlerine döndürebileceğiniz ve aynı zamanda demir yumruğu ortadan kaldırabileceğiniz bu yapımda yapacağınız seçimlerle beraber de kötü gidişata dur diyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atıp bir şans verebilirsiniz. Oyun, yukarıda bahsettiğimiz gibi ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve böylece oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. En yeni deneyimle beraber yer alabileceğiniz bu yapım kısacası geniş kapsamlı bir yapıya bünyesinde barındırıyor.
 
 
Dead Island 2 (235 TL) 
 
 
 
Zombi temalı hayatta kalma oyunları içerisinde iyi bir yere sahip olan Dead Island 2, şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 235 Türk Lirası ile karşımıza çıkıyor. Oyunda açık bir dünyada yer alıyor ve istediğiniz şekilde zombileri ortadan kaldırmak için elinizdeki silahlara davranabiliyorsunuz. Tonlarca silah arasından seçim yapabilir ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebilirsiniz. Serinin devam oyunu içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde kendi planlarınızı oyuna dahil edebilir, hangi komboları gerçekleştirmek istiyorsanız ona göre düzenleme yapabilirsiniz.
 
Epic Games sayfası

Birinci şahıs aksiyon rol yapma deneyimiyle beraber yer alabileceğiniz bu yapımda sinematik bir deneyim yaşayabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Zombilere karşı gelebileceğiniz ve onları ortadan kaldırabileceğiniz bu yapımda istediğiniz gibi yakın dövüş veya menzilli dövüşlerle yer alabilir, heyecan verici görevleri atlayabilir ve ilgi çekici karakterlerle beraber tanışabilirsiniz.
 
Açık dünyada gezip tozabileceğiniz ve aynı zamanda dünyayı keşfedebileceğiniz bu yapım sizlere genel olarak tatmin edici bir zombi deneyimi sunuyor. Dolayısıyla, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinize farklı bir zombi dünyasında bulmak istiyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten şu anda oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve serinin en yenilikçi yapımı olarak bizlere sunuluyor.
 
Dikkat çekici bölgelere adım atabileceğimiz bu yapımda, zombi hastalığı ile beraber ön plana çıkan ve yıkılmış bir dünya içerisinde bulunuyoruz. Kıyamet sonrası bir ortamda yer aldığımız bu yapımda elbette bir yandan bilim kurgu teması işlenirken diğer yandan ise hayatta kalmanın yollarını arıyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere hayatta kalmak tamamen sizin maharetinize kalmış durumda. Çünkü yapabilecekleriniz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenliklerle beraber de kendi hayatta kalma deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda öncelikle ilgi çekici bir karakterle beraber oyuna atılabiliyor, daha sonrasında bu karakterle temel mekanikleri öğrenebiliyor. Bu öğrenim esnasında ise oyunun mantığını kavrayarak nasıl bir yapıda olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz. Bu temel mekaniklerden sonra açık dünya içerisinde belli başlı görevleri yapmaya koyuluyor, oyunu platform unsurlarından yararlanabiliyor, binalara saklanabiliyor, zombilerden uzaklaşabiliyor, gizli bir şekilde ilerleyebiliyor ve daha fazla mekanikle beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Elbette oyunda öncelikle görevleri yapmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bu görevleri yaparken görevleri nasıl yaklaşabileceğinize de tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz.

Diğer taraftan oyunda bu görevleri yaklaşım konusunda farklılık gösterirken elbette yine kullanabileceğiniz silahlarında farklılık gösterdiğini aktaralım. Nitekim oyunda yer aldığınız süre boyunca bu silahları dilediğiniz şekilde kullanabiliyor, sağdan soldan bu silahları bulabiliyor veya daha farklı donanımlarla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz.
 
Örneğin elinize bir tabanca alabiliyor, kılıç alabiliyor, balta alabiliyor veya makine tüfeklerle ve bombalarla beraber de zombilerin üstesinden gelmeye çalışıyorsanız bu tarz içeriklerle ve donanımlarla beraber oyunda yer aldığınız süre boyunca onları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve bir yandan da onları tuzağa çekebiliyorsunuz. Bu tarz oluşumlarla ve unsurlarla beraber düşmanların üzerinden gelebiliyor ve böylece onları aynı zamanda yağmalayabiliyorsunuz. Yağmalama ile beraber çeşitli kaynakları elde edebiliyor.
 
Zaten elinize kaynakları bulunduğundan dolayı bu kaynakları doğrudan harcamamaya özen göstermeniz gerekiyor. İşte bu noktada siz de elinizden geleni yapmaya koyularak karakterinizi hayatta tutmaya çalışıyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Bu keşiflerle beraber hem bir yandan görevleri yaparak çeşitli ipuçları bulabiliyor hem de kaynakları elinize alarak envanterinizi doldurabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda envanter sistemi bulunuyor ve bu envanter sistemi ile beraber dilediğiniz şekilde kaynakları çantanızı alabiliyor. Bu kaynakları nasıl kullanabileceğini tamamen siz karar verebilir ve ardından envanteriniz ne kadar dolu olursa o kadar çok hayatta kalma şansınız artış gösteriyor diyebiliriz. Çünkü oyunda ne kadar çok kaynak elde ederseniz ona göre kendinize göre harcama yapabilir ve oyunda kıt kaynakları olduğundan dolayı da bol bol kaynak elde etmeniz gerekiyor.
 
Oyunda farklı bölgeler yer alıyor. Bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve açığa çıkarılacak sırları burada açığa çıkarmaya hazırlanıyorsunuz. Zombi istilasının bulunduğu bu yapımda Los Angeles sokaklarında bulunuyor ve buralarda yer aldığınız süre boyunca şehrin nasıl kıyamet sonrası bir ortama büründüğünü deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunda her birinin kendi mutasyonlarına, saldırılarına ve daha fazlasına sahip çeşitli zombi türleri bulunuyor. Bu zombi türleri elbette ne kadar çeşitlilik gösterirse o kadar çok oyunda güzel zevkler almaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda bu kapsamda türlü türlü zombi çeşitleri bulunuyor. Bu zombi türlerine karşı nasıl karşı geleceğiniz tamamen sizin işiniz oluyor. Hayatta kalmaya çalışabileceğiniz, zorlu yollardan geçebileceğiniz ve farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz bu yapımda ilgi çekici atmosferlerin ve manzaraların olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Devam oyunu içerisinde dikkat çekici zombilerle beraber karşılaşabiliyor ve zeki gibi görünen zombiler de buradaki yerini alabiliyor. Oyunda düzinelerce zombi türünün yer aldığını aktarabilir, yeniden canlanmış, çürümüş ve daha fazla zombi içeriği ile beraber karşılaşabiliyoruz. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron zombiler bulunuyor. Elbette onları ortadan kaldırmak için zorlu bir yapıyı bünyesine barındırıyor diyebiliriz. Diğer taraftan bu zombi patronları ortadan kaldırmak için elbette onlara karşı farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyor ve onları ortadan kaldırarak da kaynaklarını elde edebiliyoruz.

Oyunda dikkat çekici bir sinematik anlatım bulunuyor. Elbette diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da ara sahnelerle ve karakterler arası diyaloglarla beraber de bu bizlere sunulan hikaye destekleniyor. Tatmin edici bir hikaye içeriğiyle beraber yer alabileceğimiz yapımda istersek zombileri kesebiliyor, ezebiliyor, yakabiliyor veya parçalayabiliyoruz. Uzuvların kopabildiği ve aynı zamanda ortalığın kan revan bir şekle dönüştüğü bu yapım gerçekten de tatmin edici bir zombi deneyimini bizlere aktarıyor.
 
 

Oyunda farklı karakterler yer alıyor. Bu karakterlerle beraber etkileşime girerek onları neler yaşadığını tanık olabiliyor ve aynı zamanda o karakterlerin ne istediğini de burada görebiliyoruz. Dolayısıyla o karakterlerden çeşitli görevler alabilir ve onları yerine getirmek için de elbette büyük bir maceraya atılabiliyoruz. Bazı noktalarda yan görevler gerçekten de güzel içeriklerle beraber gelirken hemen hemen yan görevler yine benzer tema ile bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor.
 
Ancak kendinizi geliştirmek ve karakterinizi seviye atlattırmak için bu görevleri tamamlamanız gerekiyor. Hem böylece daha güçlü bir şekilde düşmanların karşısında yer alabilir ve aynı zamanda daha yüksek ve güçlü donanımları burada elde edebilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı yeteneklerinizi açığa çıkarabileceğiniz ve aynı zamanda uzmanlığınıza daha da uzmanlık ekleyecek görevlerin olduğunu aktarabiliriz.
 
Oyunda kendinize özgü bir yol belirleyebiliyor ve bu yol üzerinde yürümeye hazırlanıyorsunuz. Silah ve taktiklerin ön planda olduğu bu yapımda aralarından seçim yapabileceğiniz 6 karakter bulunuyor. Bu 6 karakter içerisinde elbette her bir karakterin kendine özgü yapısı, hikayesi ve arka plan bölümü bulunuyor. Bununla beraber her birinin de eşsiz yetenekleri ve becerileri yer alıyor. Dolayısıyla bu altı karakterden biri olarak başlayabilir ve kendinizi bu şekilde yükseltebilirsiniz. Her bir uzmanlık alanıyla beraber karşılaşabileceğiniz ve çılgın karakterlerle beraber yer alabileceğiniz bu yapımda dikkat çekici bir yetenek sisteminin olduğundan da bahsedebiliriz. Yetenek sistemi içerisinde elbette yeni becerilerin kilidini açabilir, özelleştirilebileceğiniz alanların olduğunu görebilir ve daha fazlasını burada deneyimleyebilirsiniz.
 
 
 
Ne kadar çok beceri puanına sahip olursanız o kadar çok yeni becerilerin kilidini açabilir ve aynı zamanda beceriler üzerinde de usta olmaya çalışabilirsiniz. Bu yetenekler elbette oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve rol yapma deneyimiyle beraber bizlere sunulduğunun göstergesi diyebiliriz. Diğer taraftan oyunda yer aldığınız süre boyunca yeni becerilerin kilidini açmak için sürekli olarak büyük bir mücadeleye girecek, bu becerileri kullanarak daha güçlü düşmanların üstesinden gelmeye çalışacak ve aynı zamanda oyunda tüm bu unsurlarla beraber ilerlemeye başlayabileceksiniz. Rol yapma deneyimi ile beraber yer alabileceğiniz bu yapım, zombi hastalığına batmış bir şehirde hayatta kalma mücadelesini temel alıyor.

Los Angeles bölgelerinde yer alabildiğimiz bu yapımda ikonik sahnelerin yeniden düzenlendiğini görebiliyor ve aynı zamanda ilgi çekici bölgelerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Zombi sürüsünün içinden geçebileceğimiz ve aynı zamanda kendimizi hayatta tutabileceğimiz bu yapımda ilgi çekici zombi türlerinin olduğunu aktarabiliyor ve dikkat çekici bir sinematik eşli macera sisteminin olduğundan da bahsedebiliriz. Dolayısıyla oyunda istediğiniz gibi tek oyunculu, istediğiniz gibi de eşli bir maceraya atılabilir ve yanınıza çağırdığınız arkadaşınızla beraber de oyunun hikayelerini ve tamamını birlikte oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda eşli bir mod desteği varsa bu oyunu bu mod ile beraber oynamanız oldukça önemli.
 
Çünkü bu tarz oyunlardaki desteği kullanarak yanınıza sevdiğiniz bir arkadaşı çağırabilir ve böylece siz de görevleri yerine getirebilir ve hem de arkadaşınıza sohbet etme fırsatına erişebilirsiniz. Bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise oyunda neler olacağını tartışabildiğiniz bu yapımda aynı zamanda görevleri birlikte yerine getirerek daha güçlü olabilir ve ekip çalışmasını burada ortaya dökebilirsiniz. Örneğin bir göreve doğru yaklaşımınızı konuşarak ve planlar yaparak belirleyebilir ve böylece oyundan daha fazla zevk alabilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyun içinde macera sistemini deneyimlemenizi tavsiye ediyor ve yanınıza bir arkadaşınızı çağırmanıza öneriyoruz.
 
 

Zombi temalı yapımlar arasında önemli bir yere sahip olan bu oyun, yukarıda bahsettiğimiz gibi Epic Games indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunda yanınıza iki arkadaşınızı davet edebilir ve 3 kişiye kadar oynanabilecek güzel bir eşli modun olduğunu aktarabiliyoruz. Çarpık bir evrende yer aldığımız Los Angeles sokaklarında gezip tozabildiğimiz, farklı zombi türleri ile beraber karşılaşabildiğimiz ve aynı zamanda hayatta kalma deneyimini sonuna kadar hissettiğimiz bu yapım şu anda oynanması gereken ve satın alınması gereken yapımlar arasında bulunuyor.
 
Bu oyunu satın alarak elbette kütüphanenizi genişletebilir ve aynı zamanda geniş bir zombi deneyimine adım atabilirsiniz. Oyunda gerçek gibi görünen zombilerin olduğunu aktarabilir ve bu zorlu mücadele içerisinde siz de yerinizi almak için bu oyuna bir göz atmanız ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Piyasadaki zombi temalı oyunlar arasında güzel bir yere sahip oyun olduğunu şu anda aktarabiliriz.
 
The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition (207 TL) 
 
 
 
Kiralık bir yaratık avcısı olarak oynayabileceğiniz ve aynı zamanda uzunca vakitler geçirebileceğiniz The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition, şu anda Epic Games Bahar indirimleri kapsamında 27 Türk Lirasından karşımıza çıkıyor. Oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile beraber yer aldığımız bu yapımın, bildiğiniz üzere en son yeni nesil bir güncellemesi sunuldu. Bu güncelleme ile beraber oyuna yeni bir fotoğraf modu eklendi, daha yeni görseller ve içeriklerle beraber yer aldık. Aynı zamanda Netflix'e özel hikaye genişletmeleri ve daha fazlasının bu oyun içerisine aktarıldığını biliyoruz.
 
Epic Games sayfası

Geniş bir maceraya atılabileceğiniz, açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz bu yapım, ilgi çekici görsellerle, manzaralarla ve atmosferlerle karşılaşırken, aynı zamanda görevlere kendinizi daldırabilir ve tamamlanmış sürüm içerisinde ise oyunda yer alan tüm ek paketlerin, içeriklerin ve yan ürünlerin yer aldığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla, tam bir oyun deneyimini elde etmek istiyorsanız, bu sürümü almanızda fayda var.
 
Savaştan harap olmuş bir dünyada yer aldığımız yapımda her köşe içerisinde farklı zorlukların ve düşmanların olduğunu aktarabiliyor ve aslında bir yandan burada hayatta kalma mücadelesi verebiliyoruz. Canavar Avcısı olarak geri alabildiğimiz yapımda dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca dört bir yandan çeşitli zorlukları atlatabiliyor, görevleri tamamlayarak paraları elde edebiliyor ve aslında nihai amacımızın burada bir kızı bulmak olduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette bu konu içerisinde hikayeye herhangi bir şekilde değinmeyecek, sadece oyunun mekaniklerine neler sunduğuna ve daha fazlasına bir göz atacağız. Elbette bunları ilk elden deneyimlemek isterseniz de doğrudan oyunu satın alabilir ve kütüphanenize ekleyerek oyunu oynayabilirsiniz.

Efsanevi kiralık canavar avcısı Rivialı Geralt olarak oynayabileceğiniz bu yapımda, elbette serinin son macerasına atılıyoruz. Şu anda her ne kadar devam oyunu geliştirilse de bir üçleme ile beraber karşılaşıyoruz. Serinin ilk iki oyununu oynamanızı şu anda tavsiye ediyoruz. Ancak ilk oyun mekanik açısından oldukça eski olduğundan dolayı belki de yer almak istemeyeceksiniz. Diğer taraftan The Witcher serisinin ilk oyununun şu anda yeniden yapım sürümüne gelişme aşamasında.
 
 
 
Eğer beklemek istiyorsanız da bu söylememi beklemenizde fayda var. Ancak hikayeyi temel olarak anlamanız açısından ilk 2 oyunu bu kapsamda deneyimleyebilir veya videolarını izleyebilirsiniz. Ardından üçüncü oyuna da oradan geçiş yapabilir ve böylece hikayeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Dolayısıyla ilk 3 oyun birbiriyle bağlantılı diyebilir ve aynı zamanda güzel bir hikaye deneyimiyle beraber de bizlere sunuluyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca karakterimizin kontrolünü elimize alabiliyor, farklı görevleri tamamlayabiliyor, yeni yerler keşfedebiliyor, keşif noktaları açığa çıkarabiliyor ve karakterimizin mekaniklerinden de oradan faydalanabiliyoruz.

Oyunda öncelikle temel mekaniklerden başlayalım. Karakterimizle beraber istediğimiz şekilde hızlı koşabiliyoruz, sağa sola doğru atlayıp zıplayabiliyor, yuvarlanabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda elimizdeki kılıçla beraber kendimizi savunabiliyor, düşmanların üstesinden gelebiliyor ve farklı derecelerdeki iksirleri burada kullanabiliyoruz. Bu iksirler bizleri belirli bonuslar sağlayabiliyor veya bir düşman üzerinde daha fazla avantaj sunabiliyor. Dolayısıyla bunları kullanmak da oldukça önem arz ediyor.

Oyunda yer aldığı süre boyunca 100 saatten fazla süren bir içeriğin olduğunu rahatlıkla aktarabiliriz. Çünkü oyunda yapabilecekleriniz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve gerçekten de hem ana görevler hem de yan görevler güzel bir şekilde tasarlanmış durumda. Oyunda ayrıca iki farklı ek paketin olduğundan da bahsedelim. Bu ek paketler ile beraber de güzel bir deneyim elde edebilir ve kendinizi farklı bölgelerde bulabilirsiniz. Ek paket içerisinde bulunan görevlerde gerçekten ana hikaye kadar oldukça güzel bir şekilde bizlere sunuluyor ve hem sinematik anlatımla hem de karakterler arası diyaloglarla beraber kendimizi güzel bir oyun içerisinde bulabiliyoruz.
 
Zaten hemen hemen birçok oyuncu ve oyuncu toplulukları tarafından sevilen ve birçok ödülü alan bu yapım şu anda günümüzde en yeni teknolojilerle beraber destekleniyor ve PC sürümü veya diğer konsol sürümlerinde yeni nesil bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Oyunda bir yandan ışın izleme destekleri ile beraber yer alırken diğer taraftan teknik iyileştirmelerin ve görsel yükseltmelerin olduğunu da aktarabiliriz.
 
 
 
Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi oyuna en son yeni nesil güncellemesi dahil edildi. Bu yeni nesil güncellemesi ile beraber hem konsol hem de PC sistemi yükseltildi diyebiliriz. Bu sistemlerle beraber siz de oyundaki yerinizi alabilir ve ana oyunun sadece 50 saatlik olduğundan bahsedebiliriz. Yukarıda bahsettiğimiz 100 saatlik olay oyunun tamamını kapsarken 50 saatlik durum ise sadece ana görevleri tamamlayabildiğiniz ve sadece ana kısımları kapsayan bir yapı diyebiliriz.
 
Yeri gelmişken şundan da bahsedelim. Yeni nesil oyun güncellemesi dahil edildikten sonra, elbette bu fantezi dünya içerisinde Netflix yapımı The Witcher dizisinden ek içeriklerin olduğunu söyleyebiliriz. Burada diziden esinlenilen kılıçlar, zırhlar ve alternatif kıyafetlerin olduğunu aktarabilir ve kendinizi farklı konumlara getirebilirsiniz. Özelleştirme sistemleri ile beraber karşılaşabileceğiniz ve aynı zamanda kendinizi diğer oyunculardan farklı hissedebileceğiniz bu yapımda gelişmiş bir sistemin olduğunu aktarabilir ve yeni eşyalara dahil olmak üzere oyun için çıkmış olan bütün ilave içerikleri de bu tamamlanmış sürüm içerisinde bulabilirsiniz. Dolayısıyla tam bir sürüm olarak karşımıza çıkan bu yapıyı muhakkak kütüphanenize eklemenize fayda var.

Oyunda modern PC'ler içerisinde elbette elde edebileceğiniz güzel bir deneyim bizleri bekliyor. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz gibi gerçek zamanlı ışın izleme sistemi, sayısız mod deneyimi, hızlı yükleme süreleri ve daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda topluluk tarafından oluşturulmuş bu modlar ile kendinize özgü bir oyun yapısını ortaya koyabiliyor ve gerçekten de güzel bir deneyim içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde geniş bir maceraya atılabiliyor, canavarlarla dolu kıtaları dolaşabiliyor, farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor, mağaraları keşfedebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 

Önüne kiralık canavar avcısı olarak yer aldığımız yapımda yan görevler hem sözleşme temalı kontratlarla hem de karakterlerle konuşarak elde edilebiliyor. Daha çok kendinizi geliştirebileceğiniz ve güzel bir deneyimle karşılaşabileceğiniz bu yapımda yükseltilebilir silahların ne olduğunu da aktarabiliyoruz. Bunun dışında mutasyona yol açan iksirlerin yer aldığı bu yapım sizlere çeşitli bonuslar sunan bu büyülerle beraber geliyor ve dövüş öncesinde içebildiğiniz bu iksirlerle beraber kendinizi daha güçlü hissedebiliyor ve akabinde aslında daha hızlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Vahşi canavarlarla beraber dolu bu dünya içerisinde her bölgede farklı yaratıkların olduğunu aktarabiliyor ve bu yaratıkları ortadan kaldırmak için de farklı silah türlerini kullanabiliyorsunuz. Örneğin, yukarıda uçan bir ejderha tarzı yaratıkla beraber karşılaştığınız zaman elbette onu aşağıya indirmek için elinizdeki yayı kullanabiliyor ve yayı kullandıktan sonra da onun düştüğünü seyredebiliyorsunuz. Düştükten sonra da elbette elinizdeki kılıcı çekebiliyor ve düşmana karşı bu kılıcı savurabiliyorsunuz. İşte bu noktada kendinize ait çeşitli taktikler benimseyebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.

Keşfedilmek üzere bizleri bekleyen büyük bir açık dünyanın yer aldığı bu yapımda etrafı gezerken ilgi çekici olaylarla karşılaşabiliyor, tuhaf karakterlerle burada bulabilirsiniz ve aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurları karşılayabiliyorsunuz. Oyunda bir anda karşınıza ilgi çekici karakterlerin çıktığını ve aynı zamanda beklenmedik olayların olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz. İşte bu noktada oyun bizlere güzel bir deneyim sunuyor diyebiliriz.
 
Yükseltilebilir silahların, mutasyonların ve daha fazlasının yer aldığı bu yapımda, fantezi bir açık dünyada yer alıyor ve aynı zamanda geniş bir macerada kendi seçimlerimizle beraber ilerleyebiliyoruz. Fantastik bir açık dünya içerisinde baştan aşağı buraları keşfedebiliyor, eğitimden yaşlılığımıza kadar yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve ilgi çekici yetenekler ve refleksler ile beraber de canavarlarla dolu bir dünyaya denge getirmeye hazırlanıyoruz. Oyunda kazandığımız ödüllerle beraber silahları yükseltebiliyor, yeni zırlar elde edebiliyor ve ödüllerimize beraber de daha küçük konuma gelebiliyoruz.
 
 

Diğer taraftan oyunda yan etkinlikler bulunuyor. Bu yan etkinlikler gerçekten de oldukça ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Örneğin oyunda yer aldığınız süre boyunca kart oyunlarından at yarışlarına kadar oldukça farklı etkinliklerde yer alıyor ve oyunda yer alan Gwent adındaki kart oyunu gerçekten de ayrı bir oyun tadında bizlere bir deneyim sunuyor. Bu kart oyununa başladıktan sonra her bir bölgeye gidip bu kağıt oyununu oynayacak ve kendinizi aslında bu oyuna kaptırabileceksiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde oyun mantığı ile beraber yer aldığımız bir yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi kart oyunlarından at yarışlarına, kavgalardan hayata sunmuş olduğu diğer zevklere kadar oldukça farklı etkinliklerin olduğunu aktarabiliyoruz.

Fantastik açık dünya içerisinde elbette etrafı gezip tozarken unutulmuş harabelere, mağaralara, gemi kalıntılarına ve daha fazlasına geçiş yapabiliyoruz. Aynı zamanda burada şehirde yer alan tüccarlarla karşılaşabiliyor, cücelerle ticaret yapabilir, uçsuz bucaksız kendimizi dağlara, ovalara, bayırlara ve daha fazlasına atabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca yapacağımız seçimlerle beraber gidişatına yön verebiliyor ve aynı zamanda görevleri tamamlarken belli başlı seçimlerden yararlanabiliyoruz. Bu seçimlerin sonucunda doğrudan oyun içerisine görebiliyor ve bu yozlaşmış dünya içerisinde biz de hayatta kalma mücadelesine atılmaya hazırlanıyoruz. Hayatımızın en önemli kontratlarını imza atabileceğimiz ve yeni görevlerle beraber dikkat çekici ödüllere sahip olabileceğimiz bu yapımda dünyanın kurtarılması ya da yok edilmesi tamamen bizim elimizde diyebiliriz.
 
Kilit noktada olduğumuz bu yapımda gerçekten de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırlanıyor ve kendimizi generallerle, şeytanlarla ve yozlaşmış canavarlarla beraber kapışırken bulabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise dünyayı kurtarmakla beraber meşgul olabiliyor ve hatta krallıkların bile görevlerini burada yerine getirmeye hazırlanıyoruz. İyilik ve kötülüğün bir arada bulunduğu bu yapımda iyi veya kötü olmak tamamen bizim işimiz oluyor ve yaptığımız seçimlerle beraber de bunun etkisini görebiliyoruz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda gerçekten de uzunca vakitler geçirebileceğimiz ve açık dünyayı keşfedebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Aksiyon rol yapma deneyimine adım attığınız bu yapımda kendinizi geniş topraklara doğru bırakabiliyor, kehanetin çocuğunun peşinden koşmaya çalışıyor, ilgi çekici hikaye içeriğiyle karşılaşabiliyor ve kurtarmaya değer olup olmayacak kişileri tamamen siz belirleyebiliyorsunuz.
 
Dikkat çekici olaylarla karşılaşabileceğiniz, kendi ekipmanınızı güçlendirebildiğiniz ve hayatta kalmaya çalıştığınız bu yapım, yukarıda bahsettiğimiz gibi Epic Games Bahar indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Siz de bu fırsattan yararlanmak istiyorsanız elbette şu anda oyunu satın almanızda fayda var.
 
Hogwarts Legacy (549 TL)  
 
 
 
Harry Potter evreninde geçen ancak daha öncesini konu alan Hogwarts Legacy oldukça geniş bir macerayı bizlere sunuyor. Şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 549 Türk Lirası ile karşımıza çıkan bu yapım elbette Harry Potter hayranlarına hitap ediyor, ancak kendinize açık dünya içerisinde sihir yaparken bulmak ve diğer taraftan kendinizi açık bir dünyada canavar avlarken görmek istiyorsanız, elbette bu oyuna göz atmanızda fayda var diyebiliriz.
 
Epic Games sayfası
 
Oyun gerçekten de ilgi çekici bir dünyaya bünyesine barındırıyor. Filmlerden aşina olduğunuz bölgeleri, yapıları, okulları ve daha fazlasını burada görebiliyor ve yapabileceğiniz oldukça fazla etkinin olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyun zaten hikaye odaklı yapısıyla beraber karşımıza çıkıyor ve burada karakter özelleştirme sistemleri, karakter geliştirme ve daha fazla sistemlerle beraber kendi karakterimizi geliştirebiliyor, karakterimizi oluşturabiliyor ve daha fazla sistemle beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
İpleri elimize alabildiğimiz ve büyü odaklı yapı içerisinde farklı büyüler öğrenebildiğimiz yapımda iksirleri karıştırabiliyor, iksirlerle beraber avantajımıza olacak bonuslar hazırlayabiliyor ve düşmanlara karşı burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Elimize aldığımız asa ile beraber farklı büyüler kullanabiliyor, büyüler üzerinde ustalaşabilir ve her düşmanın burada farklı şekillerde zayıf noktası bulunuyor. Bu zayıf noktalarını bulmak ve diğer taraftan hangi büyü üzerinde yoğunlaşmak istiyorsanız, ona göre hamle yapmak tamamen size tercihinize ve hamlelerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. 
 
Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü görevlere yaklaşımınız ve karakteri nasıl geliştireceğiniz tamamen size ait. Dolayısıyla burada yer alacağınız süre boyunca yapacağınız hamlelerle beraber hem gidişata yön verebiliyor, hem karakterinizin kaderini değiştirebiliyor hem de ipleri tamamen elinize alabiliyorsunuz.
 
 

Maceranızın tam ortasında istediğiniz şekilde dönüp dolaşabileceğiniz, etrafı keşfedebileceğiniz ve atladığınız uçan süpürge ve diğer canlılarla beraber açık dünyanın istediğiniz kısımlarına da ulaşabildiğiniz bu yapımda ilgi çekici atmosferlerle ve manzaralarla karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda ilerlerken farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor, bu bölgelerde açığa çıkarmanız gereken çeşitli sırların olduğunu ve daha fazla görevim burada bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
Ek olarak her bölge içerisinde farklı atmosferler, ortamlar, düşman çeşitliliği, yapılacaklar, sırlar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Dolayısıyla güzel bir açık dünyanın gizeminin olduğunu ve o kasvetli ve karanlık temanın doğrudan bizlere yansıtıldığını aktarabiliriz.

Oyunda ilerlemeye başladığınız sürece, elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu düşmanlarla ve görevlerle karşılaşabilirsiniz. Onları nasıl alt etmeniz gerektiğini tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Çünkü oyunda hangi büyüleri kullanabileceğiniz, büyüleri nasıl kullanabileceğiniz ve nasıl hamle yapabileceğiniz tamamen sizin ustalığınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Böylece oyundan farklı şekillerde yararlanabiliyor ve aynı zamanda odak noktanızı farklı yöne doğru çevirebiliyorsunuz.

Tam bir Harry Potter teması ile beraber karşılamaya çıkan ancak Harry Potter'ın olmadığı bir evrende yer aldığımız süre boyunca, elbette mirasımızı nasıl yaşayacağımız tamamen bizim seçimlerimizle beraber değişkenlik gösterebiliyor. Yazılmamış olanı yaşayabileceğimiz ve aynı zamanda ilerleyebileceğimiz bu yapımda insanı içine çeken, yani oyuncuları içine çeken bir hikaye içeriğinin, açık dünyanın, sinematik anlatımın ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliriz. Elbette hayranların beklentileri bir hayli yüksek olduğundan dolayı belki de bu oyun içerisinde yer alan unsurların az olduğu görülecek, ancak yine de tatmin edici bir yapının burada bulunduğunu aktarabiliriz. Çünkü oyunda gerçekten de o ortamın, atmosferin ve sistemlerin güzel bir şekilde yansıtıldığını söyleyebiliyoruz ve zaten geçtiğimiz senenin en iyi oyunları arasında yer alan yapımlardan diyebiliriz.
 
 

Şu anda, yukarıda bahsettiğimiz gibi Epic Games Bahar indirimleri kapsamında 550 liralık bir fiyatla beraber karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve bu oyuna geçiş yapmak istiyorsanız şu anda tam sırası diyebiliriz. Çünkü oyun büyük çaplı bir yapıyı bünyesinde barındırdığından dolayı 1000 liranın aşağısında ne yazık ki bulmak mümkün değil. Zaten Steam sayfası üzerinden de görebileceğiniz gibi burada oyunlar dolar kuru üzerinden satılıyor ve burada daha pahalı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla Epic Games Platformu içerisinde dilediğiniz şekilde Türk lirası ile alışverişinizi yapabilir ve kütüphanenizi burada genişletebilirsiniz.
 
Açık dünyayı keşfedebileceğimiz ve keşiflerin ortasında tuhaf unsurlarla karşılaşabileceğimiz bu yapımda, aslında seçilmiş bir kişi olarak yer alıyoruz. Öncelikle devasa ve kadim bir gücü burada ortadan kaldırmak için seçilmiş bir kişiyiz ve bu kadim bir kötülüğü ortadan kaldırmanın ne kadar zor olduğunu burada öğreniyoruz. Bu öğrenimle beraber yer aldığımız süre boyunca büyülerimizi geliştirebiliyor, iksirler hazırlayabiliyoruz.
 
İksir konusunda elbette kimya dersine geçiş yapabilir ve burada seçebileceğimiz 3 farklı sınıfın, yani grubun olduğundan bahsedebiliriz. Zaten Harry Potter evreninden aşina olduğunuz o 3 farklı sınıf seçimi size farklı avantajlar sunabiliyor ve aynı zamanda farklı salonlarda dinlenmenize olanak tanıyor. Dolayısıyla hem temanın hem de yapının değişimi ile beraber farklı yolculuklar sizleri bekliyor ve o olmayı çok istediğiniz cadı veya büyücü burada olmaya hazırlanıyorsunuz.

Yolculuk içerisinde, yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli büyüler öğrenebiliyor, bu büyüleri karıştırabiliyor ve iksir yapmayı burada aslında öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü iksirlerle beraber hem kendinizi geliştirebiliyor hem de savaş alanında zor durumda kaldığınız zaman bu iksirlerden yararlanabiliyor ve kurtulma şansınız burada artış gösterebiliyor. Büyük hayvanlarla ilgilenebileceğiniz ve bu hayvanlarla beraber ilerleyebileceğiniz oyunda, aynı zamanda bazı canlıların binek hayvanı olarak kullanıldığına da değinebiliriz. Binek hayvan olarak kullanılan bu hayvanlarla beraber açık dünyayı gezebiliyor, tozabiliyor, hangi kısımlara inmek istediğinize siz karar verebilir ve ilgi çekici gördüğünüz yerlere de burada konabiliyorsunuz.
 
 

Oyunda aynı zamanda kendi evimiz bulunuyor. Bu evimiz içerisinde çeşitli işler bulunuyor ve evimizi döşemek ve dekore etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yazılmamış olanı yazabileceğimiz ve mirasımızı yaşayabileceğimiz bu yapımda, evimizdeki işlerle beraber ilgilenirken aynı zamanda farklı karakterlerle beraber de tanışabiliyoruz. Burada yer alan karakterler gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda seçimle diyalog sistemi ile beraber de buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Bu karakterlerle çeşitli ilişkiler kurabiliyor, bu ilişkilerle yer aldığı bu süre boyunca kendi yeteneklerimiz üzerine uğraşabiliyor, evimizdeki işleri hallettikten sonra dışarı çıkıp bir nefes almaya hazırlanıyor ve yeteneklerimiz üzerinde de usta olmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda olmayı çok istediğimiz cadı veya büyücü olma yolunda ilerleyebiliyor ve hangisi olmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabilir ve yetenekler üzerinde uğraşabiliyorsunuz. Yepyeni bir büyücülük dünyası içerisinde kendi hikayenizi yazabileceğiniz bu yapım, gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere aktarmayı hedefliyor. Unutulmuş bir çağdaki büyücülük okulunda yer aldığı bir süre boyunca burada çeşitli dersler elde edebiliyor, dersleri giriş yaptıktan sonra o derslerin mantığını kavrayabilir ve aynı zamanda karakterimizi burada farklı alanlarda geliştirebiliyoruz. Elbette oyunda yer alan yetenek ağacıyla beraber bu kısımlarda yapabilecekleriniz değişkenlik gösterebiliyor ve istediğimiz şekilde farklı becerilerin kilidini açabiliyor ve bu beceriler üzerinde de usta olmaya hazırlanıyoruz.
 
Büyücülük dünyasının bizleri beklediği bu yapımda, mirasımızı nasıl şekillendireceğimize de karar verebiliyoruz. Kendi maceramızın ortasında yer aldığımız süre boyunca karakterlerle beraber çeşitli ilişkiler kurabiliyor ve onlarla farklı anlamlarda yakınlaşabiliyoruz. Elbette oyunda yer aldığınız süre boyunca hangi karakterle beraber iyi olmak istiyorsanız ona göre hamleler yapabiliyor ve kendi yetenekleriniz üzerinde ustalaşırken diğer yandan ise bu ilişkiler arasında elbette kendi avantajınıza işler oluşturabiliyorsunuz. Evinizdeki işleri hallettikten sonra elbette dışarı çıkabiliyorsunuz. Yapılacakların oldukça fazla olduğunu burada aktarabiliyor ve oyun genel olarak aksiyon ve rol yapma deneyimini bünyesinde barındırıyor.
 
 

Geniş bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgeler içerisinde ilerleyebiliyor ve bu bölgeler arasında Hogwarts, Hogsmeade, Yasak Orman ve etrafındaki Kara Bölge yer alıyor. Bu bölgeler içerisinde gezip tozabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda açığa çıkarılmayı bekleyen birtakım sırların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bu sırlarla beraber elbette kendi karakterimizi geliştirebiliyor, tecrübe puanı kazanabiliyor, seviye atlayabiliyor, yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve büyücülük okulu içerisinde en güçlü ve en iyi büyücünün biz olmasına karar verebiliyoruz. Zaten oyunda ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar çok mekaniklere hakim olabilir ve karakterinizi o şekilde daha iyi yönetebilirsiniz.
Gizli kalan gerçekleri açığa çıkarabileceğiniz, büyülü hayvanlarla beraber ilgilenebileceğiniz ve yetenekleriniz üzerine ustalaşabileceğiniz bu yapımda, kötülüklerle mücadele ederken yapacağınız oldukça farklı eylemler bulunuyor.
 
Düşmanlara karşı burada farklı şekillerde gelebilir ve elinizdeki asayı kaldırdığınız zaman elbette farklı şekillerde büyülerin ortaya çıktığını görebiliyorsunuz. Oyunda farklı sınıflara ve farklı güçlere ait çeşitli büyüler bulunuyor. Bu büyülerin her biri kendine özgü sistemlerle beraber geliyor ve aynı zamanda bazı düşmanların zayıf noktaları bu büyülerle beraber açığa çıkarabiliyor. Örneğin oyunda filmlerden aşina olduğunuz bir büyü yaparsanız elbette o düşmanın bundan etkilenmediğini görür ve diğer büyüye geçerseniz o şekilde ne kadar etkilendiğini değerlendirebilirsiniz. Dolayısıyla oyunda bazı büyülerin daha fazla düşmanları etkilediğini ve bu şekilde oyunda yer aldığınız süre boyunca bu büyüler arasına geçiş yapabildiğinizi aktarabiliyoruz.

Büyücülük okulu içerisinde gezip tozabildiğiniz yapımda elbette buralarda karakterlerle beraber kaynaşabiliyor, tanışabilir ve onların neler yaşadığını öğrenebiliyorsunuz. Onlarla beraber iyi veya kötü olmak tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla hangi karakterle beraber yakınlaşmak istiyorsanız ve hangi karakterle aranızı iyi tutmak istiyorsunuz ona göre kendi seçimlerinizi yapabilir ve bu şekilde oyunda ilerleyebilirsiniz. Bunun dışında oyunda büyücülük dünyasını tehdit eden bir yapı yer alıyor.
 
 
 
Bu tehditlerle beraber kötülükle mücadele etmeye çalışır ve aslında burada kadim bir düşmanı ortadan kaldırmaya hazırlanan bir büyücü olarak bulunuyorsunuz. Öğrenci olarak yer aldığımız süre boyunca öğrenebileceklerimiz o kadar çok içerik içeriyor ki bu içeriklerle beraber uzunca vakitler burada geçirebiliyoruz. Diğer taraftan büyücülük dünyasını tehdit eden birçok kötülüğün burada olduğunu aktarabilir ve bu kötülükler arasında troller, karanlık büyücüler, goblinler ve daha fazlası yer alıyor. Bunları ortadan kaldırarak da buradaki dünyayı temize çıkarmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda kendi karakterimizi burada geliştirebiliyoruz.

Kısaca toparlayacak olursak, oyun gerçekten de güzel bir açık dünya büyücülük deneyimini bizlere sunuyor. Oyunda güzel bir deneyim elde edebilir ve kendi karakterinizi burada geliştirebilirsiniz. Karakter odaklı bir yapıyla yer aldığımız yapımda, aksiyon ve rol yapma unsurlarıyla ilerleyebiliyor ve farklı bölgeleri keşfederek de o bölgelerde sürekli olarak belki de ekran görüntüleri alabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.
 
The Talos Principle 2 (347 TL) 
 
 
 
Bulmaca içeriklerinden hoşlanıyorsanız ve zorlu bulmacalar içerisinde kendinizi bulmak istiyorsanız, The Talos Principle 2 tam size göre diyebiliriz. İlk oyunun ardından yeni devam oyunu ile beraber karşımıza çıkan ikinci oyun yeni bulmacaları, içerikleri, hikaye unsurlarını, bölgeleri ve daha fazlasını bizlere sunuyor.
 
Epic Games sayfası
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca biyolojik insanların neslinin tükendiğinin ve aynı zamanda arka planda yer alan ilgi çekici unsurları bizlere rasyonel olduğunu aktarabiliyor ve güçlü ve gizemli unsurlarla beraber burada aslında karşılaşmayı bekliyoruz. Oyunda dikkat çekici bilim kurgu unsurları ile beraber beslenmiş bulmaca içerikleri, yönlendirmemiz gereken ışıklar, gizemli yapılar, ortamlar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Tek oyuncu da hikaye odaklı bulmaca macera oyunu içerisinde yeni nesil bulmacaların olduğunu aktarabiliyor ve kendimizi burada gerçekten kafa yakan bulmacalar içerisinde görebiliyoruz.
 
Bu bulmacaları çözmek için öncelikle onların mantığını kavramak oldukça önem arz ediyor, onların mantığını kavradıktan sonra oyunda ilerleyebiliyor ve daha fazla unsurla beraber karşılaşabiliyorsunuz. Farklı bölgelere olduğundan dolayı her bölge içerisinde yeni bulmaca unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda istediğiniz şekilde medeniyetinize hizmet etmeye hazırlanıyorsunuz. Daha iyi bir gelecek teması ile beraber bizleri sunulan bu yapıldı mantığa dayalı bulmacaların bizlere sunulduğunu ve aynı zamanda bu bulmacaları çözmek için de gerçekten kafayı zorlamamız gerektiğini aktarabiliyoruz.
 
Oyunun arka planında biraz felsefe, biraz da bilim kurgu teması işleniyor ve felsefi konunun daha fazla ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Verdiğimiz kararlarla beraber ilerleyebildiğimiz ve seçtiğimiz yollarla olayın gidişatına yön verebildiğimiz bu yapım, gerçekten de hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösteren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve bu hamlelerle beraber oyunda çeşitli özgürlüklerle ilerleyebiliyoruz. Bu özgürlükler, ilerlememizi güzel bir şekilde sağlıyor.
 
 

Aynı zamanda oyunda gizemli yapılarla da karşılaşıyoruz. Büyük güçlerin bulunduğu ve sürekli olarak bulmacaları çözmeye çalıştığımız bu yapımda, her bölge içerisinde çözülmesi gereken yapılar bulunuyor. Bu bölgeleri istediğimiz şekilde araştırabiliyor ve etrafı keşfedebiliyoruz. Etrafta bulduğumuz ipuçları ile beraber bu bulmacaları nasıl çözebileceğimizi anlayabiliyor ve yaptığımız etkileşimlerle ve geliştirdiğimiz hamlelerle beraber de o bulmacanın özüne inebiliyoruz.

Bulmacalar elbette mantığa dayalı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunları çözmek için biraz uğraş verebiliyoruz. Elbette bulmacaların içeriği ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıya bürünüyor. İlerleyen süreçte yaptığımız seçimlerle beraber de aynı zamanda zorlu bulmacalarla karşılaşabiliyoruz. Bu bulmacaları çözmek için de etrafı keşfetmek gerekiyor ve öncelikle bulmacaların içerisinde yer alan nesneleri burada kurcalamamız lazım. Kurcaladıktan sonra elbette o nesnenin ne işe yaradığını öğrenebilir ve ona göre kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz.

Oyunda arka planda bir hikaye içeriği yer alıyor. Bu hikaye içeriğiyle beraber hem ara sahnelerle hem de diyaloglarla beraber çeşitli deneyimler bizlere sunuluyor. Burada bir yandan arka plandaki hikayenin mantığını kavramaya çalışırken diğer yandan ise büyük güçlerin nasıl ortaya çıktığını deneyimleyebiliyoruz.
 
Verdiğimiz kararlarla beraber gidişata yön verebildiğimiz ve kararlarımızın bir hayli önemli olduğu bu yapımda elbette oyuncular çeşitli özgürlüklerle beraber karşılaşıyor. Bu özgürlükler oyunda gerçekten önem arz ediyor. Çünkü oyuncular burada özgürlüklerine düşkün olduğundan dolayı istediğimiz şekilde oyuna yön verebilmek ve kararlarımızın sonuçları ile karşılaşmak gerçekten de oyuncuların dikkatini çeken unsurlar arasında bulunuyor. Bu unsurlarla beraber dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, kendinizi daha büyük zorluklara hazırlamaya çalışıyorsunuz. Oyunda herhangi bir aksiyon sistemi olmadığından dolayı sadece yürüme simülasyonu ile bulmaca içerikleri burada bizlere sunuluyor. Dolayısıyla arkanızı yaslayabileceğiniz ve sürekli olarak bir şeyler deneyebileceğiniz bir yapı burada bizlere tamamen aktarılıyor.

Oyunda sürekli olarak denemeler yapabiliyor, bu denemelerle beraber bulmacaları nasıl çözüldüğünü anlamaya çalışıyorsunuz. Bazı bulmacalar gerçekten de kafayı yakan cinsten bizlere sunuluyor ve burada bu bulmacaların özünü bulmak oldukça önem arz ediyor.
 
Bulmacaların mantığını kavradıktan sonra elbette ilerleyen süreçte belki de daha da kolay bulmacalar sizlere sunulacak ve zorlu bulmacalar bile sizler sayesinde kolayca çözülebilecek. Dolayısıyla zihni kurcalayan bulmacaları burada çözerek ilerlemenize kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.
 
 
 
Daha iyi bir gelecek inşa etmeye çalıştığımız ve insanlığı kurtarmaya başladığımız bu yapımda, bir yandan bilim kurgu ögeleriyle karşılaşırken diğer yandan da felsefi ve zihin yakan durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. İnsanların yaptığı hataları ortadan kaldırmaya çalıştığımız ve hataların bedelini ödedikten sonra, elbette biz de burada yer aldığımız süre boyunca geliştirici ekip tarafından zekice oluşturulmuş bulmacaların içerisinde kendimizi bulabiliyoruz.
 
Farklı zorluklara ait seviyelerde dolaşabildiğimiz, çeşit çeşit bulmacaları çözebildiğimiz ve her bulmacayı çözerek ilerleyebildiğimiz yapımda, aslında bulmacaları çözmeden de oyunu bitirmemiz mümkün. Ancak buradaki temel amaç bulmacaları çözmek ve ona göre kendimizi ilerletmek. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu bulmacaları çözmek için elimizden geleni yapabilir veya bulmacaları bir kenara bırakarak oyunu tamamen bitirebiliriz.

Bulmacaları çözmeyerek uzman olabileceğiniz ve ödüllerin peşinden koşabileceğiniz bir yapıyla da burada ilerleyişinize ilerleyiş ekleyebiliyorsunuz. Yer çekimine veya diğer kısıtlamalara meydan okuyabileceğiniz ve aynı zamanda yeni yeteneklerle beraber ilerleyebileceğiniz bu yapım gerçekten de dikkat çekici unsurlarla beraber bizleri karşılıyor ve bununla beraber yer aldığımız süre boyunca oyunda zevkli dakikalar geçirebiliyoruz.

İlk oyundan aşina olduğumuz yapı burada daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda oyunda yer aldığımız süre boyunca yerleşik mekaniklerle beraber aslında bilindik bir sistemle karşı karşıya geliyoruz. İlk oyunu oynadıysanız, elbette bu oyuna da bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz. Ancak yeni bir macera ve bulmaca içeriğine adım atmak istiyorsanız da yine bu oyundan başlayabilirsiniz, herhangi bir kaybınız olmaz diyebiliriz. Bulmacaların ve bulmacanın içinde bulmacaların yer aldığı bu yapımda gerçekten de kafa yoran bir sistemle karşılaşabiliyor ve bir yerden sonra belki de oyunu kapatmak durumunda kalıyorsunuz. Çünkü sürekli olarak zorlu bulmacaların içerisinde kendinizi görürseniz ve kafanızın bulandığını hissederseniz, elbette yorulduğunuzu anlayabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de bulmacalardan hoşlananlar ve bulmacaları çözmek için inat edenler durabiliyor ve bununla beraber de oyunu sona erdirmeye çalışıyor.
 
 

Felsefi bir arayış içerisine girebildiğimiz ve çeşitli uzman kişilerden oluşan bu yapım, gerçekten de karakter gelişim odaklı ve birden fazla son bulunan etkileşimli bir hikayeyi bizlere sunuyor. Etkileşimli hikaye içerisinde yer aldığımız süre boyunca yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren ve bizlere sonuçlar sunan bir yapı yer alıyor. Bu yapıyla beraber de nasıl ilerlemek istersek, ona göre kendi seçimlerimizi tamamen özgür bir şekilde verebiliyoruz.
 
Oyunda, daha önceden birlikte çalışmış yazarlar Jonas Kyratzes ("The Eternal Cylinder", "Clash: Artifacts of Chaos") ve Tom Jubert ("The Swapper", "Subnautica") ile onlara katılan Verena Kyratzes ("The Hand of Merlin", "Serious Sam 4") tarafından kaleme alınmış, beyni çalıştıran, karakter gelişimi odaklı ve birden fazla sonu bulunan etkileşimli bir hikaye bulunuyor. Bu hikayenin kapsamında biz de kendimizi ilerletebiliyor ve verdiğimiz kararlarla beraber gidişata yön verebiliyoruz. Ödüllerin peşinden koşabileceğimiz ve daha iyi bir gelecek ile beraber karşılaşabileceğimiz yapımda, mantık açısından bizlere sunulan çeşitli bulmacaları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bununla beraber oyunda bizlere neler sunulduğunu görebiliyoruz.

Cesur bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca, elbette anlayamayacağınız çeşitli durumların olduğundan bahsedebiliriz. Felsefeye ilginiz varsa ve bazı bilgi birikiminiz bulunuyorsa, oyunu kısa sürede anlamanız mümkün. Ancak diğer taraftan, sıradan bir oyuncuysanız ve farklı bir dünyaya geçiş yapmak ve bu dünyada olan biteni anlamak istiyorsanız, belki de biraz karışık bir hikaye içeriği ile beraber karşılaşabilirsiniz.
Dolayısıyla, gizemli bir adada yer aldığımız süre boyunca önce bu adanın manzaralarına göz atabiliyor, atmosferlerine geçiş yapabiliyor, adada bulunan sırları açığa çıkarabilir ve adanın çeşitli noktalarını gezebiliyoruz. Gizemli bir adanın çeşitli manzaralarını adım attığımız bu yapımda yepyeni ortamları keşfedebiliyor, bu ortamlarda dilediğimiz şekilde bulmacaları çözmeye hazırlanıyor ve aynı zamanda bulmacaları çözerken de bir yandan ara verip uzun zamandır saklı olan gizemleri keşfetmeye hazırlanıyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde bir yandan bulmaca çözerken diğer yandan ise keşif unsurlarının ön planda olduğunu aktarabiliriz. Bulmacaları çözmeye çalışırken ve bulmacada sıkıldığında, elbette etrafı keşfedebileceğiniz ve çeşitli ödülleri açığa çıkarabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Geliştirici ekip bu oyunun mantığını elbette kavramış ve aynı zamanda oyuncuları düşündüğü için bu tarz bir yapıyı bizlere sunmuş durumda. Yani sürekli olarak bulmacaları çözmek ve bulmacaları zorunlu tutmak gerçekten de oyuncular açısından sıkıcı olabiliyor. Ancak dilediğiniz şekilde bulmacaları es geçebiliyor, bulmacaları bırakıp canınız sıkıldığında yerine koyabileceğiniz keşif unsurları bulunuyor. Bu keşif unsurlarıyla beraber ilgi çekici ortamlarda ilerleyebiliyor, ortamlarda dilediğiniz şekilde yer alabiliyor, saklı olan gizemleri açığa çıkarabiliyor, unutulmuş tarihi anları burada ortaya dökebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunda ilgi çekici arka plan müzikleri yer alıyor. Bu müziklerle beraber elbette kendimizi atmosferlere ve manzaralara kaptırabiliyoruz. Bu arka plan müzikleri ile ve melodileri ile beraber yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, ortamları keşfedebiliyor, ortamlarda açığa çıkarılacak sırları açığa çıkarmaya çalışır ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Unutulmuş tarihi anlara geçiş yapabileceğimiz, tarihi izleri keşfedebileceğimiz ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğimiz bu yapım, kısacası bizleri güzel bir macera ve keşif unsurlarıyla bezeli bir yapıyı sunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var.
 
 

İlk oyunu oynadıysanız veya oynamadıysanız bile ikinci oyunla beraber devam edebilir ve böylece siz de maceranıza macera ekleyebilirsiniz. Kafa yakan bulmacalarla beraber karşılaşmak istiyorsanız ve aynı zamanda tarihi unsurlarla beraber etrafı keşfetmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atıp bir şans verebilirsiniz.

Oyun, yukarıda da bahsettiğimiz gibi Epic Games indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve Steam platformunun aksine burada Türk Lirası ile beraber oyunları satın alabiliyor ve kütüphanenizi genişletebiliyorsunuz.
 
Şu anda iki platformda da indirimler bulunuyor. Hangi platformdan satın almak istediğinize karar verebilirsiniz. Ancak, daha ucuz olanı satın almanızda fayda var. İki platformdaki oyunları karşılaştırarak satın alırsanız, elbette daha fazla kar elde edersiniz. Bu sayede kütüphanenize daha fazla oyun ekleyebilirsiniz. 
 
It Takes Two (299 TL) 
 
 
 
Epic Games indirimleri kapsamında listemizdeki yeni oyunlara devam ediyor ve bu kapsamda ön plana çıkan oyunlara göz atmayı kesmiyoruz. Şimdi ise karşımızda 2 kişiyle beraber oynayabileceğiniz ve aynı zamanda yanınıza yakınınıza çağırabileceğiniz bir oyun bulunuyor: It Takes Two adlı bu yapım şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 299 Türk Lirası fiyatıyla karşımıza çıkıyor.
 
Epic Games sayfası 
 
Oyunda bir arkadaşınızı yanınıza davet edebiliyor, "friend pass" ile beraber ücretsiz bir şekilde oynamaya davet edebiliyor ve büyük bir macerayı burada atılabiliyorsunuz. Elbette bu "friend pass" olayı gerçekten de oldukça dikkat çekiyor, çünkü iki kişinin bir anda oyunu alması yerine tek kişiyle beraber oynadı alış yapabiliyor, yanınıza davet edebiliyor ve böylece maceranıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Ortak oyun için tasarlanan bu yapımda gerçekten de platform unsurları, aksiyon ve macera unsurları ve daha fazlası üst düzey bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunları yaparken de oyunda oldukça eğlenebiliriz. Çünkü oyunun tasarımı bir hayli dikkat çekiyor.
 
Bu tasarımla beraber oyunda ilerledikçe farklı mekaniklerle karşılaşıyoruz ve her bölge içerisinde de farklı unsurlarla beraber karşılaşıyoruz. Oyunda bir noktada gerçekten farklı mekaniklerle beraber karşılaşırken "bu kadar da olmaz" diyeceğimiz anların olacağını göreceksiniz ve aynı zamanda oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlara hakim olmak gerçekten de zorlu olabiliyor, çünkü bir bölge içerisine girdiğiniz zaman o bölgede neler olup bittiğini anlamaya çalışıyor ve bir yandan da yeni mekanikleri öğrenmeye başlıyorsunuz.
 
Genel anlamda sürekli olarak eğlenceli içerikleri ve unsurları bizlere aktarmayı hedefleyen, neşeli ve karışık çeşitli oynanış içerikleriyle beraber bizlere sunulan bu yapımda, farklı farklı görevlerin üstesinden gelmeye çalışıyor ve yanımıza çağırdığımız arkadaşımızla beraber koordineli ve planlı bir şekilde oynamaya başlıyoruz.
 
 
 
Oyunda bir anda farklı platform unsurlarıyla karşılaşırken burada neler yapacağımıza elbette karar vermek durumunda kalıyoruz. Çünkü bazı noktalarda zamanlama gerektiren ve doğru zamanda doğru tuşa basmamız gereken anları olduğunu aktarabilir ve akabinde doğrudan kendimizi platform zorlukları içerisinde bulabiliriz. Çığır açan platform macerası içerisinde hayatımızın en çılgın macerasına çıkmaya hazırlanıyor ve bir arkadaşımızı burada tamamen ücretsiz bir şekilde yanımıza davet edebiliyoruz.

Eğlenceli ve karmaşık oyun çeşitleri ile beraber yer aldığımız süre boyunca oyuncak bebeğe dönüşüyoruz ve büyü ile beraber dönüştüğümüz bu oyuncak bebek macerasında elbette tekrardan eski halimize dönmeye hazırlanıyoruz. Çünkü oyunda küçük bir yapıyla yer alıyor ve bu küçük yapı ile beraber oyuncak bebeklere dönüştüğümüzden dolayı yapabileceklerimiz sınırlı oluyor. Dolayısıyla bugün yeterince çevirmek ve aynı zamanda karakterler arası diyaloglarının da gerçekten ilgi çekici olduğunu görmek büyük bir zevk diyebiliriz.
 
Oyunda Cody ve May adında iki karakter bulunuyor. Bu karakterlerin arasındaki duygu değişimleri, ilişkiler ve diyaloglar elbette oyunun ilerleyen süreçlerinde sürekli olarak ve açık bir şekilde aktarılıyor ve bu değişimi hissedebiliyorsunuz. Dolayısıyla altı boş diyalog sistemlerinin burada olmadığını aktarabiliyoruz. Nihayetinde oyunda bu ikili ilişkilerin bizlere güzel bir şekilde yansıtıldığını ve aynı zamanda hikayenin konusunu da bu şekilde öğrenebildiğimizi söyleyebiliriz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu ikili ilişkiler elbette ilerleyen süreçte, yani oyunun ortalarına doğru değişim gösterebiliyor ve bunu siz de hissedebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda iki karakterin bulunması, bu iki karakter arasındaki atışmaların veya diğer durumların bizlere sunulması gerçekten de oyuncular açısından önemli. Çünkü oyuncular genel olarak farklı karakterler arasındaki duygu değişimlerinin, diyalogların ve daha fazlasının sürekli olarak dinamik olmasını istiyor ve bu da oyunda gerçekçiliği artıran unsurlar arasında yer alıyor.
Diğer taraftan hikaye konusuna bakacak olursak elbette burada yukarıda bahsettiğimiz gibi oyuncak bebeğe dönüşen iki karakterden bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Oyuncak bebeğe neden dönüştük, neden bu şekilde olmak durumunda kaldık ve nasıl tekrar eski halimize döneriz? Tüm bu soruların cevabını oyunda bulmaya hazırlanıyoruz. Aynı şekilde bu iki karakterin diyalogları ile beraber hikaye konusunda birçok şeyi öğrenebiliyor ve aynı zamanda karakterler arası diyalogların dışında bir de ara sahnelerle beraber bu hikayenin kapsamında neler olup bittiğine dair bilgi ediniyoruz. Dolayısıyla oyun içerisindeki hikaye konusu bu şekilde bizlere aktarılıyor ve eğlenceli bir deneyimle beraber hikaye harmanlanıyor diyebiliriz.
 
Üstesinden gelmemiz gereken çeşitli zorlukların bulunduğu bu yapımda fantastik bir dünya içerisinde sıkışıp kalıyoruz ve burada parçalanmış ilişkilerin kurtarılması gerektiğine inanıyoruz. Her köşede farklı bilinmeyenlerle karşılaşabildiğimiz ve birbirine bağlı ortamların bulunduğu bu yapımda her yeni bölge içerisinde farklı ortamların, manzaraların, zorlukların, platform kısımlarının ve daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Çok sayıda beklenmedik engelin bulunduğu ve ilgi çekici maceralarla yer aldığımız bu yapımda aynı zamanda karakterler arasındaki diyaloglar ve diğer karakterlerle aramızdaki konuşmalar mizahi unsurlarla beraber harmanlanmış durumda. Yani oyunun bir yandan mizah unsurları ile beraber bezeli olduğunu aktarabiliyor ve yer yer bu konu hakkında elbette sürekli olarak bizlere vurgu yapılıyor. Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca mizahi unsurların ön planda olduğunu ve sürekli olarak bizlere güldürü unsurlarının aktarılacağını söyleyebiliyoruz. Bu da oyunda yer yer görebileceğimiz ve eğlenceli anlar geçirebileceğimiz anlamına geliyor. Ancak mizahi unsurlar elbette önceden yaşanan tecrübelerle alakalı değişkenlik gösterebilir ve bazı noktalarda gülmeyebilirsiniz.

Oyunda hareketli bir yapı içerisinde yer alıyoruz ve yapacağımız hamlelerle beraber sürekli olarak kendimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz. Birbirimize yardım edebileceğimiz sincapların tüylü kuyruklarını pataklayabileceğimiz, iç çamaşırları uçurabileceğimiz, hareketli bir gece kulübünde DJ'lik yapabileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber gerçekten de ön plana çıkabileceğimiz bu yapımda yapabileceklerimiz sınırsız bir şekilde karşımıza çıkıyor. Fantastik bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca büyük bir kar küresi ile beraber kızakla kayabiliyoruz. Yani burada yapacaklarımız oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve kendimize beraber yanımıza bu eğlenceyi davet edebileceğimiz arkadaşımız da olabiliyor.
 
 

Hikaye konusunda elbette anlatım ve oynanışla beraber birbirine harmanlanan bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve eğlenceli bir hikayeyi burada yaşamaya hazırlanıyoruz. İçten ve samimi bir hikaye konusuna değinecek olursak, bunun dışında mizahi unsurlarının da ön planda olduğunu ve aynı zamanda bu unsurlarla beraber samimiyetin biraz daha arttığını deneyimleyebiliyoruz.

Bu tarz oyunlar zaten platform ve 2 kişili oyunları oynamayı sevenlere hitap ediyor. Oyun ne yazık ki tek kişi için tasarlanmamış durumda. Yani muhakkak yanınızda bir arkadaşınızı veya tanıdığınızı davet etmeniz gerekiyor. Ancak bu şekilde oyunda ilerleyebilir ve platform zorluklarını bu şekilde aşabilirsiniz. Bunun dışında ne yazık ki tek oynama gibi bir seçeneğiniz bulunmuyor. Oyun tamamen iki kişili bir dünya için tasarlanmış durumda.
 
Bu yapım, ortak oyun konusunda sektörde gerçekten de lider konumunda olan ve daha önceki çalışmalarıyla beraber üst düzeye ulaşan bir ekipten geliyor. Bununla beraber, oyunu oynayan birçok oyuncu tarafından beğeniliyor ve Steam sayfasındaki incelemelere veya diğer platformlardaki incelemelere bakacak olursak genel anlamda olumlu olduğunu görebiliriz. Zaten oyunun yapısı gereği sürekli olarak farklı mekanikler sunuyor ve her bölge içerisinde farklı mekaniklerle ve eğlence unsurları ile karşılaştığımızdan dolayı sürekli olarak kendimizi şaşırırken görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de dikkat çekici bir ortamın, fantastik bir dünyanın ve daha fazlasının olduğunu aktarabiliriz.
 
 

İlgi çekici bir dünyada yer aldığımız ve kusursuz bir ortak oyunla beraber ilerlemeye çalıştığımız bu yapımda, arkadaşımızı yukarıda bahsettiğimiz gibi ücretsiz bir şekilde oynamaya davet edebiliyor ve iki kişiyle tasarlanan bu heyecan verici macerada biz de yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Bölünmüş ekranla oynayabileceğiniz veya tamamen çevrimiçi ortak oyun içerisinde yer alabileceğiniz bu yapımda, bu seçim tamamen size ait oluyor ve yanınıza davet edebileceğiniz arkadaşınızı seçebiliyorsunuz.
 
Oyunda ilerlemek için tek yolun birlikte çalışmanın olduğunu anlayabiliyor ve açmanız gereken platform zorluklarının ne kadar zor olduğunu burada görebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu zorlukları tamamen iki kişiyle beraber aşmaya hazırlanır ve birisi bir yerden bir ipucunu yakalamışken diğer kişi ise bu ipuçlarını derleyip toparlayabiliyor ve akabinde bu zorlukları aşmaya hazırlanıyor.

Eğlenceli ve karmaşık oyun içeriğiyle bizlere sunulan bu yapım, kendi türünün öncü yapımlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü karşımıza çıkan tüm unsurlar burada gerçekten değişkenlik gösterebiliyor ve bununla beraber her bölge içerisinde zorlukların arttığını aktarabiliyoruz. Sınırları zorlayan bir oyun sisteminin yer aldığı ve interaktif bir hikaye sisteminin bulunduğu bu yapımda, aynı zamanda anlatım mecazi unsurlarla beraber birleştirilir ve kültür unsurlarının ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Evrensel bir ilişki hikayesi ile beraber yer aldığımız bu yapımda, karakterler arası diyalogların oyunun ortalarına doğru ne kadar değiştiğine görebiliyor ve içten bir hikaye içeriği ile beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
 

Üstesinden gelmemiz gereken zorlukların, zorlu macera unsurlarını ve daha fazlasını barındıran bu yapım, Hazelight ekibi tarafından geliştirilmiş durumda. Bu ekip İsveç merkezi olarak karşımıza çıkıyor ve ödüllü bağımsız bir oyun geliştirme stüdyosu olarak hala günümüzde iş yapmaya devam ediyor. Bu ekip 2014 yılında film yönetmeni ve ödül sahibi Brothers: A Tale of Two Sons yaratıcısı Josef Fares tarafından kuruldu ve oyunun ne kadar kaliteli olduğunu elbette geçmiş oyunlardan da anlayabiliyoruz. Zaten A Tale of Two Sons oynadığımız ve tadı damağımızda kalan bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Oyun yapısıyla beraber yine iki kişili bir içeriği bünyesinde barındırıyor ve oyunu ne yazık ki tek kişiyle oynayamıyorsunuz. Dolayısıyla kontrol edebileceğiniz ve platform zorluklarını aşabileceğiniz yanınıza arkadaşınız olması gerekiyor.

Kısaca toparlayacak olursak, oyunun içerisinde gerçekten de güzel bir iki kişilik deneyim bulunuyor. Yanınıza arkadaşınızı alabileceğiniz ve aynı zamanda oldukça eğlenebileceğiniz bu yapım şu anda 299 Türk Lirası ile karşımıza çıkıyor. Sınırları zorlamayı hedefleyen ve aynı zamanda platform zorluklarının macera ile harmanlanması ile beraber karşımıza çıkan bu yapımda sürekli olarak farklı ortamlara doğru ilerleyebiliyor, her bölge içerisinde keşfedilmesi gereken unsurlarla karşılaşabiliyor ve aynı zamanda oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici unsurları burada çözmeye çalışıyor ve platform zorluklarını açmak için elimizden geleni yapmaya koyulduğumuzu deneyimleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda yanınıza arkadaşınızı ücretsiz bir şekilde davet etmeyi de unutmayın.
 
High On Life (231 TL) 
 
 
 
Konuşan silahların yer aldığı ilgi çekici ortamların bulunduğu ve daha fazlasıyla karşılaşabildiğiniz High On Life şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 231 Türk Lirasından karşımıza çıkıyor, oldukça ucuz bir fiyatlandırma ile bizlere sunuluyor. Bu oyun eğlenceli bir yapıyı da bünyesinde barındırıyor. Mizahi unsurların bulunduğu, konuşan silahlarla ilerlemeye çalıştığımız ve farklı silahlarla yer aldığımız bu yapımda her bir silahın farklı mizah anlayışları ve karakterleri bulunuyor.
 
Epic Games sayfası
 
Dikkat çekici seslendirmelerle ilerleyebildiğimiz yapımda aynı zamanda bir uzaylı kar tatilinin dünyayı işgal ettiğini görebiliyor ve biz de bu işgale dur demek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Kahraman olabileceğimiz, zorlu platform unsurları ile karşılaşabileceğimiz ve kahramanlık çağrısına cevap verebileceğimiz bu yapımda ölümcül galaksiler arasında ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor, her ortamın içerisinde farklı ortamlarla ve atmosferlerle karşılaşabilir ve düşman çeşitliliğinin ne kadar değiştiğini hissedebiliyoruz.
 
Ödül alıcısı olarak geri aldığımız yapımda elbette avladıktan sonra çeşitli donanımların ve kaynakların sahibi olabiliyor ve bunlarla beraber istediğimiz gibi oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Oyunda işsiz bir karakter olarak bulunuyor, aynı zamanda hevesimizin olmadığını aktarabiliyor ve liseden yeni mezun olmuş bir kişi olarak buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Dolayısıyla oyunda hiçbir amacımızın olmadığını söyleyebiliriz. Ancak bu amaç elbette kahramanlık çağrısı ile beraber son buluyor diyebiliriz. Şimdi ise bir kartelin dünyayı işgal etme amacıyla atıldığı bu yapımda, biz de bu işleri durdurmaya çalışıyoruz ve aslında burada bir amacımızın olduğunu anlayabiliyoruz.
 
Komedi macerası içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici imzalar ve diyaloglarla beraber karşılaşabiliyoruz. Arka plandaki hikaye ise hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Zaten oyunda elimizde konuşan bir silah olduğundan dolayı her duruma tepki veren bir yapının olduğunu ve karşımıza çıkan her bir farklı unsurun burada yorumlanmasının oldukça normal olduğunu söyleyebiliriz.
 
 

Çeşitli biyomlara doğru ilerleyebildiğimiz ve buraları keşfedebildiğimiz yapımda, her bölge içerisinde aşmamız gereken çeşitli platform zorlukları bulunuyor. Aynı zamanda burada düşman çeşitliliği de oldukça ön plana çıkıyor. Çünkü bu tarz oyunlarda ne kadar çok düşman tarzı olursa o kadar çok eğlenebilir ve oyuncular tarafından da bu durum oldukça ön plana çıkıyor. Nitekim oyunda gerçekten de farklı düşmanların olduğunu aktarabilir, bu düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğimize silah karar verebilir ve elimizdeki silahı ateşleyerek elbette burada düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliriz. Dolayısıyla oyunda yapabileceklerimiz oldukça önem arz ediyor ve ölümcül galaksiler arasında dolanabildiğimiz ve aynı zamanda bu galaksileri tamamen temize çıkarabildiğimiz bir yapı olduğunu aktarabiliriz.

Farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz esnada elbette buraları keşfedebilir, buralardaki ipuçlarını toplayabilir ve aynı zamanda düşmanları buradan ortadan kaldırarak dünyayı hükmetmeye çalışan karteli burada yok etmeye çalışabiliriz. Onların adamlarının bulunduğu bu yapımda elbette öncelikle gücünü kırmak için bu düşmanları ortadan kaldırmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer taraftan oyunda farklı yerlere doğru seyahat edebiliyor ve haydut çetesini burada ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Savaşabileceğimiz, ganimet toplayabileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber ilgi çekici mekaniklerle beraber karşılaşabileceğimiz yapımda elbette savaşarak düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve uçağın etrafında sürünen düşmanlara kadar oldukça farklı düşman çeşitliliğinin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Nitekim oyunda diğer taraftan irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları ile beraber de oyunun zorlu bir yapının olduğundan bahsedebilir ve onları ortadan kaldırmak için öncelikle onların nasıl saldırı yaptığını aklımıza tutmamızı ve ezberlememiz gerekiyor. İlk öncelikle bunu yaptıktan sonra saldırılarını boşa çıkarmaya hazırlanıyor ve akabinde ise karşı saldırıya geçmeye hazırlanıyoruz.
 
 
 
Zaten oyunların hemen hemen hepsinde bu patron savaşları zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırır ve öncelikle onlara saldırı stillerini öğrendikten sonra daha kolay bir şekilde ortadan kaldırılıyor ve onların aslında bir nevi zayıf noktalarını bulabiliyoruz diyebiliriz. Aynı zamanda bu patronları ortadan kaldırmak için sürekli olarak silahımızla beraber diyalog içerisine girebiliyor, onu nasıl alt edebileceğimizi beraber karar verebilir ve mizahi unsurların bu anda bile ortaya çıktığını deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla hangi ortamda olursak olalım ve hangi zorlu ortam bizlere sunulursa sunulsun, bu mizahi unsurların bir anda karşımıza çıktığını ve güldürü unsurlarının oldukça ön planda olduğunu belirtelim.
 
Oyunda etrafı keşfedebiliyor, keşiflerle beraber dikkat çekici ipuçlarını açığa çıkarabilir ve aynı zamanda ganimetleri burada toplayabiliyoruz. Ne kadar çok ganimet toplarsak elbette hayatta kalma şansımız artış gösterebiliyor. Ancak diğer taraftan oyunda hayatta kalma mekaniklerinin olmadığını aktaralım. Yani normal standart bir şekilde canımız bulunuyor. Bu canımız elbette aşağıya düşmemesi gerekiyor ve düştükten sonra da ne yazık ki ölüp tekrar bu yerde başlamamız gerekiyor. Ancak bu noktada ganimetleri topladıktan sonra elbette daha güçlü bir şekilde düşmanların üzerine gelebiliyor ve benzersiz karakterlerle beraber aynı zamanda burada tanışabiliyoruz.

Çünkü oyunda yer aldığı bir süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette bu kartelleri ortadan kaldırmak isteyen ve aynı zamanda haydutları yok etmek isteyen bir grup karşımıza çıkabiliyor. Bu grup içerisinde farklı karakterler bulunabiliyor. Bu karakterlerle tanışabiliyor, onlarla beraber aynı amaç uğruna belki işler yapabiliyor ve hikaye konusunda elbette yön verebileceğimiz çeşitli unsurların olduğunu aktarabiliyoruz.

Ödül avcısı olabileceğimiz ve çeşitli ödüllerin sahibi olabileceğimiz bu yapımda, çeşitli görevleri doğru atılırken kendimizi farklı bölgelerde hissedebiliyor ve kahramanlık çağrısına burada yanıt vermek durumunda kalıyoruz. Benzersiz karakterlerle tanışabileceğimiz ve daha nicesini yapabileceğimiz yapımda oldukça eğlenceli bir yapının olduğunu aktarabiliyoruz.
Ölümcül galaksiler arasında seyahat edebildiğimiz ve aynı zamanda ödül avcısı olmak için konuşan silahlarla beraber yer alabildiğimiz yapımında, konuşan silahları burada kurtarmak durumunda kalıyor ve onlarla birlikte burada çalışmak durumundayız. Dolayısıyla oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken ve aynı zamanda hikaye konusunda ilerlerken bu silahlarla beraber sürekli olarak haşır neşir olabiliyor, onlarla karşı karşıya gelebiliyor, diyaloglarla beraber onların ne istediğini ve neler yapmak istediğini bizlere aktarıyor ve daha fazlası ile beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
 

Oyunda farklı bölgelerin olduğundan bahsettik. Bu bölgeler arasında ormanlık alanların, asteroid kısımları, şehirlerin ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Zorlu platform unsurlarından da yer aldığı bu yapımda elbette yukarılara doğru tırmanabiliyor, karakterimizle beraber zıplayabiliyor, düşmanların saldırılarından sağa sola doğru kaçınabiliyor, hızlı koşabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Temel hareketlerle beraber düşmanlarının üstesinden gelebildiğimize ve saldırılardan kaçabildiğimiz bu yapım güzel bir macerayı bizlere sunmayı hedefliyor.

Uzaylı haydut çetesini ortadan kaldırmaya çalıştığımız ve çeşitli suçluları yok etmeye başladığımız bu yapımda dinamik ve değişen bir dünya sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu şekilde her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren ve sonuçlarına doğrudan görebileceğiniz bir sistemin olduğunu da burada aktarabiliyoruz.
 
Mücadele içerisinde elbette karakter odaklı bir yapının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Eğlenceli ve tuhaf karakterlerin yanı sıra, ilgi çekici teknolojilerle beraber tanışabileceğimiz ve uzaylı teknolojilerini sağdan soldan toplayabileceğimiz bu yapımda kendimizi geliştirebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda daha fazlasını burada da gerçekleştirebiliyoruz.

Oyunda farklı silahlar bulunuyor ve bu farklı silahlarla beraber elbette onların benzersiz yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Uzayda yer aldığımız süre boyunca her bir silahın burada benzersiz yeteneklerinden faydalanabiliyor ve aynı zamanda farklı kişiliklerin olduğunu da burada aktarabiliyoruz. Dolayısıyla çeşitli suçlulara karşı verebileceğimiz bu mücadelede bu silahların yeri oldukça önemli ve dinamik bir sistem içerisinde yapabileceklerimizle beraber bu uzaylı çetesini ortadan kaldırmaya çalışıyor ve aynı zamanda dünyayı ele geçirmeye çalışan karteli yok etmeye başlıyoruz. Bunu yapmak için de zorlu bir mücadeleye atılıyoruz. Zorlu mücadele içerisinde yapacaklarımız oldukça önem arz ediyor ve aksiyon macera türünün yanı sıra aynı zamanda nişancı unsurlarının da burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alabildiğimiz bu yapımda elbette etrafı doğrudan görebilir ve silahlarla beraber yakın ilişki kurabiliyoruz. Seçilmiş hedeflere suikast düzenleyebileceğimiz ve anlık olarak farklı kombolar gerçekleştirebileceğimiz bu yapım güzel bir deneyimi bizlere sunuyor.

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca 5 farklı canlı silahın bulunduğunu aktarabiliyor ve bu silahlarla beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Bu silahlar elbette hem konuşuyor hem de etraftaki olaylara karşı duyarlı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş mekanikleri bulunuyor. Bu mekaniklerle istediğimiz şekilde birincil hedefler arasında seçim yapabilir, özel ateşlemelerde bulunabiliyor, silahları da oradan savaş içerisinde kullanabilir ve alternatif mekaniklerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanıyoruz. Aynı zamanda çözmemiz gereken bulmacaların olduğunu ve savaş dışı senaryolarının da burada bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda çeşitli becerilere sahip farklı silahların bulunduğunu ve aynı zamanda kendi becerilerimizi geliştirebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsettik. Burada yine silahları yükseltebileceğimiz ve silahlara özel araçlar takabileceğimiz bu yapımda elbette bu modifikasyonlarla beraber daha güçlü bir şekilde yer alabiliyor ve oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye başlıyoruz. Oyuncular burada farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette yeni mekaniklerle karşılaşabiliyor. Bu mekanikleri öğrenmek için elbette oyundaki karakteri kurcalamaya başlıyor ve yapacaklarımız burada oldukça değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Oyuncular oyunu için mağazaya erişim sağlayabiliyor, bu mağazada çeşitli yükseltmeler satın alabiliyor veya sandıkları içerisinde çeşitli yetenek puanları kazanabiliyor. Bu yetenek puanları ile beraber aynı zamanda hem yeni becerilerin kilidini açabilir hem de mevcut becerileri burada geliştirebiliyor. Dolayısıyla oyunda yeni mekanikler ve ekipmanlar elde ettikçe daha fazla ve daha güçlü bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda daha önce erişilemeyen bölgelere burada artık erişmek mümkün oluyor. Yani daha önce gidip de açamadığınız kısımları tekrar geri uğrayabilir ve buraları açabiliyor ve burada farklı donanımlarla ve ödüllerle beraber yer alabiliyorsunuz.

Bulmaca içerikleri gerçekten de eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Kısaca toparlayacak olursak, oyunda konuşan silahlarla beraber atılabileceğiniz nişancı ve aksiyon unsurları bulunuyor. Bu deneyimle beraber arka planda yukarıda bahsettiğimiz gibi dünyayı hükmetmeye çalışan bir kartel bulunuyor ve bizim de amacımız bunu ortadan kaldırmak diyebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda eğlenceli bir yapıya geçiş yapmak istiyorsanız da tam sırası diyebiliriz.
 
 
EA SPORTS FC 24 (419 TL) 
 
 
 
Yeni bir futbol macerasına atılmak ve kendi kariyerinizi oluşturmak istiyorsanız, şu an için EA SPORTS FC 24 en iyi seçenekler arasında yer alıyor. Oyunda kendi kariyerinizi oluşturabilir, 19.000'den fazla lisanslı oyuncu ile karşılaşabilir, 700'den fazla takımla beraber yolunuza devam edebilir ve daha fazlasıyla buradaki yerinize alabilirsiniz. Farklı oyun modları ile beraber ilerleyebileceğiniz çevrimiçi maçlarla beraber kendi kariyerinizi üst seviyelere ulaştırabileceğiniz ve diğer oyuncularla beraber kapışabileceğiniz bu yapımcı tam bir futbol deneyimini bizlere sunuyor.
 
Epic Games sayfası

Oyunda yer aldığınız süre boyunca kendinize ait bir oyuncu bile oluşturabilirsiniz. Bu oyuncu oluşturma ekranında elbette oyuncunun nasıl bir yapıya sahip olacağına karar verebilir ve aynı zamanda kendinizi bir oyuncu olarak oyuna adapte edebilirsiniz. Dinamik oyuncu sistemleri ve animasyonları ile beraber yer aldığımız bu yapımda her maç içerisinde farklı olaylarla karşılaşabilir, yapacağımız stratejileri ve planları oyuna dahil edebiliriz.
 
Dilediğimiz şekilde farklı liglere katılabilir, istediğimiz takımı seçebilir ve ona göre kendi planımızı oluşturabiliriz. Futbol deneyimi içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette modern teknolojilerle beraber burada en iyi görsellikleri ortaya koyan bir yapı ile karşılaşabiliriz ve genel olarak oyuncular tarafından sevilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz.
 
EA SPORTS FC, bildiğiniz üzere HyperMotionV teknolojisi ile bezeli bir yapıya sahip. Bu sistem sayesinde gerçekçi ortamlar sunuluyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre, 180'den fazla profesyonel erkek ve kadın maçından hacimsel veriler kullanılarak bu sistem kurulmuş. Yani oyunda, gerçek hayattaki sahada nasıl bir yapı yer alıyorsa ve oyuncular nasıl hareket ediyorsa ona göre gerçekçi bir yapı ile karşılaşıyoruz. Oyun içerisinde gördüğünüz oyuncu hareketleri, sağ içerisindeki aksiyonları, savunma ve saldırı şekilleri, toplu çalma biçimleri, vuruş dinamikleri ve paslaşma kısımları ve daha fazlası bu teknolojiden yararlanıyor ve ona göre kendi sistemi ile karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
 

Bu şekilde her aksiyon doğru bir şekilde bizlere yansıtılmak isteniyor ve bu aksiyonlar içerisinde kendimizi gerçekçi bir futbol deneyimi içerisinde bulmaya hazırlanıyoruz. Oyun, bildiğiniz üzere Frostbite oyun motoruyla beraber geliştirilmiş durumda. Bu da EA'in kendi oyun motoru olarak karşımıza çıkıyor ve bu şekilde en iyi deneyimi bizlere aktarmak istiyor. Bu sistemler dışında, hem konsollarda hem de PC'de farklı özelliklerle ve seçeneklerle bizlere sunuluyor. Gerçekçi bir yapay zeka ile bizlere sunmayı hedefleyen bu oyunda kendi efsanenizi yetiştirmeye çalışıyor ve farklı oyun modları içerisinde yer almayı bekliyorsunuz.

Oyunda yer alan Ultimate Team ile beraber kulüp efsanelerini yetiştirebiliyor, bu yetiştirme ile beraber oyuncularınızı geliştirebiliyor ve hayalinizdeki takımı kurmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Aynı zamanda oyunda hem erkek hem de kadın takımların olduğunu da belirtelim. Karışık takımların da var olduğunu ve hem erkek hem de kadınların burada aynı takımda olduğunu aktarmakta fayda var. Dolayısıyla oyunda yer aldığını söylemeden önce tüm bu oyuncu seçimlerinin tamamen size ait olduğunu ve oyuncuları nasıl geliştirmeniz gerektiğini tamamen siz karar verdiğinizi söyleyebiliriz.

Teknik direktörlükten oyunculuğa kadar oldukça fazla seçenekle beraber yer alabildiğiniz bu yapım şu anda en iyi futbol oyunları arasında bulunuyor. Ancak bazı noktalarda oyuncular tarafından eleştiriliyor. Çünkü bazı kısımlarda çeşitli hataların, bug'ların, sorunlara ve daha fazlasının olduğunu aktarabiliyoruz. Örneğin oyunun bazı yerlerinde teknik direktörlerin veya oyuncuların yarısının görülmesi ve bunun dışında bazı kısımlarda hataların oluşması oldukça eleştirilen konular ve durumlar arasında bulunuyor. Ve şimdi ise, daha az bir şekilde karşımıza çıkan bu hatalar sonucunda daha iyi bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz.

Dolayısıyla futbol oyunlarından hoşlanıyorsanız ve yeni bir deneyime adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca en iyi teknolojilerle ve desteklerle beraber kendi kariyerinizi geliştirebilecek, ilgi çekici ve gelişmiş grafiklerle beraber oyundaki yerinizi alabilecek hem kendi kariyerinizi oluşturabilecek hem de burada diğer oyunculara karşı çevrimiçi mücadele edebileceksiniz. Farklı oyun modları ile beraber yer alabildiğiniz bu oyun sizlere en iyi oyun deneyimini sunmayı hedefliyor.
 
 
 
Oyunda, diğer taraftan kendi ekibinizi ve takımınızı oluşturabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Ayrıca farklı bir takım satın alarak veya ona teknik direktörlük yaparak sahip olabiliyor ve yönetebiliyorsunuz. Yönetim unsurlarını elinize aldığınız bu yapım içerisinde hem PC'de hem de konsollarda oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. 3 farklı modern teknoloji desteği ile beraber bu yapımda üst düzey bir yapı elde edebiliyor ve diğer taraftan kendi kariyerinizi ve hikayenizi yazabiliyorsunuz.

Elbette oyunun ara sahneleri de olduğunu belirtelim. Bu ara sahnelerle beraber maç sonrası, maç öncesi veya diğer kısımlarda kendi kariyerinize yön verebiliyor ve kariyer basamaklarını yukarıya doğru tırmanırken bu sistemlerin nasıl işlediğini görebiliyoruz.

Elbette bazı yerlerde aynı durumlar ve aynı oyun sistemleri bizlere sunulduğundan dolayı bazı kısımlarda sıkılabilir ve dolayısıyla oyunda belli bir müddet geçirdikten sonra da aynı animasyon sistemlerinin sürekli olarak karşımıza çıktığını deneyimleyebilirsiniz. Dolayısıyla bu da oldukça normal bir durum. Çünkü oyunda farklı farklı olasılıkların belki de sonuna gelmiş bulunuyor ve aynı zamanda kendimizi en iyi şekilde geliştirmiş oluyoruz.

Kulüp efsaneleri yetiştirebileceğimiz, oyuncuları yükseltebileceğimiz, hayalimizdeki takımı kurabileceğimiz ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğimiz bu yapım bizlere güzel bir futbol simülasyon deneyimi sunuyor.

Oyunda dilediğiniz şekilde kendi oyuncunuzu oluşturuyor ve bu şekilde kendinize en güçlü takımları aldırmanız gerekiyor. Örneğin bir takım içerisinde başladınız ve bu takım oldukça güçsüz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Ancak burada kendi kariyerinize odaklanırsanız ve o lig yani süreci iyi geçirirseniz, gol atarsanız, asist yaparsanız ve takıma katkı sağlarsanız, daha sonraki transfer sezonunda ise yeni tekliflerle beraber diğer takımlara gidebilir ve kendinizi başka liglere bile aldırabilirsiniz. Örneğin Türkiye liginde bulunduğunuz bir süreçte transfer sezonunda diğer liglere doğru yol almanız oldukça muhtemel.
 
 
 
Bu sistemle beraber kendinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar güçlü ve büyük takımlar sizleri transfer etmek için yarışabilir ve aynı zamanda burada transfer ederken de kendi miktarınızı yani transfer fiyatını beğenmeyip daha da yukarıya doğru çıkmasını sağlayabilir ve kendi fiyatınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. Dolayısıyla oyunda teklifi beğenmediğiniz zaman bu teklifi reddedebilir ve daha sonraki tekliflere sıcak bakabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda da böyle bir durumun söz konusu olduğundan bahsedelim ve seçimlerin tamamen size ait olduğunu da aktaralım.
 
Bu seçimlerle beraber kendi kariyerinizi yazabilir ve hikayenize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Elbette en iyi takımların sizi çağırması için lig içerisinde çok iyi bir sezon geçirmeniz gerekiyor veya şampiyonalarda kendinize kanıtlamanız lazım. İlk etapta zaten takım kadrosuna pek fazla alınmıyor, son dakikalar sizleri oyuna dahil ediyorlar. Ancak sonrasında ise kendinizi ne kadar kanıtlarsanız ve kendinizi ne kadar hocaya sevdirirseniz o kadar oyuna giriş yapabilir ve artık ilk 11'lerde kendinize yavaş yavaş yer görebilirsiniz. Bu da oyun içerisinde yer alan sistemlerden birkaç tanesi diyebiliriz.
 
Diğer taraftan, yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli çevrimiçi unsurlarla beraber diğer oyunculara karşı kapışabildiğiniz ve aynı zamanda 1v1, 2v2 veya daha fazla seçenekle beraber oyundaki yerinize alabilirsiniz. Örneğin, bir takım içerisinde yanınıza davet edebildiğiniz bir arkadaşınızla beraber karşı rakiple kapışabiliyor, onlarla mücadele edebiliyor ve burada aslında 2 vs 2'lik bir durumdan söz edebiliyoruz.
 
 
 
Bununla beraber yer aldığınız süre boyunca oyunda istediğiniz gibi diğer oyuncularla beraber çevrimiçi olarak kapışabiliyor, onlarla en iyi şekilde mücadele etmeye hazırlanıyor ve takımdaki oyuncuları burada yönetmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Elbette yanınızdaki arkadaşınızla beraber hangi durumlarda pas vereceğiniz, hangi durumlarda şut çekeceğiniz tamamen sizin aranızdaki sinerjiye bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Dolayısıyla oyunda bu şekilde takımlarla kapışabileceğiniz veya diğer oyuncularla beraber çevrimiçi müsabakalara katılabileceğiniz bir yapının olduğundan bahsedebilir ve bu yapı içerisinde de gerçekten güzel bir şekilde eğlenebiliyorsunuz. Aynı şekilde sadece normal müsabakalarda değil, aynı zamanda çevrimiçi olarak liglere katılabiliyor, bu ligler içerisinde yukarılara doğru tırmanmaya çalışıyor ve puan kazanmak için elbette çevrimiçi olarak diğer oyunculardan galip ayrılmanız gerekiyor. Dolayısıyla bu tarz bir unsurun da olduğunu aktaralım ve bu yapı ile beraber hem tek oyuncu ile hem de çevrimiçi olarak oyunu deneyimleyebileceğinizi de belirtelim.

Futbol oyunları arasında en iyi deneyimi bizlere sunmayı hedefleyen ve şu anda piyasada neredeyse bu oyuna yakın herhangi bir yapım bulunmayan içerisinde bulunduğumuz bu süreçte elbette bu oyunu deneyimlemenizde fayda var diyebiliriz. Oyunun şu anda yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıktığını aktarabiliyor ve aynı zamanda Epic Games'in Bahar indirimleri kapsamında bu oyunu satın alabildiğinizi belirtebiliyoruz. Bu sayede kütüphanenizi genişletebilir, kendinize ait bir futbol deneyimi ile beraber oyundaki yerinizi alabilir, kariyerinizi oluşturabilir ve her maç içerisinde kendinize ait strateji ve plan belirleyebilirsiniz.
 
 
 
Aynı zamanda oyunda sadece bir oyuncu olarak değil, aynı zamanda takımı yönetebildiğiniz ve diğer taraftan takım içerisindeki koordinasyonu sağlayabildiğiniz bir yapıyla da oyuna dahil olabiliyorsunuz. Bu şekilde takımdaki her bir oyuncuyla ilgilenebiliyor, onları güçlendirebiliyor, yine oyuncular transfer edebiliyor, takımınızı yukarılara doğru çıkarmaya çalışıyor ve her bir oyuncunun hangi noktada oynaması gerektiğine tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Bu şekilde en iyi deneyimle beraber oyundaki yerinizi almaya çalışıyor ve ölene kadar çok yer alabilir ve oynarsanız o kadar çok usta olabilirsiniz.

Gerçekçi ve dinamik yapısı ile beraber yer aldığımız yapımda aynı zamanda spikerlerin de olduğunu aktaralım. Spikerler oyundaki seviyeyi ve coşkuya göre elbette kendine özgü yorumlamalarını katabiliyor ve oyundaki gerçekçiliği artıran ve aynı zamanda sürükleyici bir maç deneyimi sunan yapıyı bünyesinde barındırıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda aynı zamanda kadın ligi bulunuyor. Kadın ligi içerisinde istediğiniz gibi kadın oyuncuları seçebilir veya tamamen karışık bir yapı içerisinde yer alabiliyorsunuz. Yine bahsettiğimiz gibi oyunda kadın veya erkeklerin bir arada olduğu bir takımda yer alabilir ve bunları aynı şekilde de yönetebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan ilk eklemelerden birkaç tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve serinin daha önceki oyunlarında bu durum bulunmuyor da şimdi ise farklı bir yenilik olarak bizlere sunuluyor diyebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi yeni bir futbol macerasına atmak istiyorsanız, bu oyuna bir göz atmanızda fayda var.
 
 
DEATHLOOP + Ghostwire: Tokyo Bundle (296 TL) 
 
 
 
Epic Games tarafından Bahar indirimleri sürerken, oldukça güzel paketlerle ve avantajlarla karşılaşabiliyoruz. Şu anda iki farklı oyunun bir arada olduğu bir paketin 296 Türk Lirası olduğunu aktarabiliyoruz. İçerisinde DEATHLOOP ve Ghostwire: Tokyo oyunlarını yer aldığı bu paket gerçekten de oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve her iki oyunun da büyük bütçeli olarak geliştirildiğini sizlere aktaralım. Dolayısıyla oyun içerisinde uzunca vakitler geçirebiliyor, kendine özgü mekaniklerle beraber oyundaki yerinizi alabiliyor ve bununla beraber uzunca bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Gerçekten de güzel bir yapıya bünyesinde barındıran bu iki oyun en iyi seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor ve paket olarak alınması gerçekten büyük avantaj olduğunu belirtelim.
 
Epic Games sayfası

Öncelikle DEATHLOOP oyunundan bahsetmekte fayda var. Dishonored serisinin arkasındaki ödüllü stüdyo Arkane Lyon tarafından biz oyunculara sunulan bu yapımda yeni nesil bir nişancı aksiyon deneyimi elde edebiliyoruz. Oyunda nişancı deneyimiyle beraber elimize farklı silahlar alabiliyor, özel yeteneklerimizi kullanabiliyor, düşmanları yerden yere vurabiliyor, uzaktaki düşmanları alıp aşağıya atabiliyor ve daha fazla suikast seçeneğiyle ve gizlilik seçeneğiyle beraber oyunda ilerlemeye başlayabiliyoruz. Oyunda bir adada bulunuyoruz ve aday içerisinde aynı gün sonsuza dek burada döngü halinde bizlere sunuluyor. Ancak burada her gün içerisinde farklı durumlarla karşılaşabilir ve bu döngüyü kırmak için de bir şeyleri başarmaya başlıyoruz.
 
Oyunda döngüyü kırmak için elbette suikast düzenlememiz gerekiyor ve ortadan kaldırmamız gereken 8 ana hedefin olduğunu belirtelim. Ancak bu 8 ana hedef her döngü içerisinde farklı noktalarda olabiliyor veya daha zorlu bir yapıyı içerisinde kendisini bulabiliyoruz. Dolayısıyla rakip suikastçıların da bir arada bulunduğu bu yapımda öncelikle onları kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor ve yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Buradan kaçmak için tek şansımızın bu hedeflerin ortadan kaldırıldığı yapım içerisinde 8 ana hedefi ortadan kaldırarak döngüyü sona erdirmek buradaki temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Ancak her döngü içerisinde farklı şeyler öğrenebiliyor, yeni becerilerin kilidini açabiliyor, farklı yollar deneyebiliyor, kendi stratejinize oyuna dahil edebilir ve kendi planlamalarınızla beraber daha farklı yolları izleyebilirsiniz. Gerçekten de oyun içerisinde oldukça fazla etkinlik ve sistemin olduğunu aktarabilir ve böylece siz de döngüyü kırmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
Bu döngü sizin hamlelerinizle ve ustalığınızla beraber ortadan kaldırılabilir ve aynı zamanda buradaki döngüyü kırarak elbette oyundaki çıkışı bulabilirsiniz ve böylece hikaye sona erdirmeye çalışabilirsiniz.

Döngüyü kırmak için elinizden geleni yapmaya koyulabildiğiniz bu yapımda her döngü içerisinde işleri değiştirebilecek ve aynı zamanda farklı donanımlarla karşılaşabilecek bir yapı sizlere sunuluyor. Burada her döngü içerisinde işleri değiştirmek için yine fırsatlar sizlere sunuluyor ve bu fırsatları denemek için de en iyi seçenek olarak sizin ustalığınız olabiliyor. Her döngü içerisinde farklı sıfırlanmalar yaşayabilir ve döngünün sonuna geldiğiniz zaman elbette ne yazık ki orada durup kalabiliyorsunuz. Döngü sonlarında yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir dünya tasarımı bizlere sunuluyor ve aynı zamanda gizlilik odaklı bir yapıya veya da oradan aksiyona dalmanın ne kadar farklı olduğunu burada deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda ilk seferde başaramadığınızı elbette diğer döngüde başarmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor yani burada sürekli olarak fırsatların peşinden koşmaya çalışıyor ve her denemede öğrendiğiniz bilgileri kullanarak oyun tarzınızı burada değiştirebiliyorsunuz. Her bilgi ile beraber burada gerçekten de farklı noktalara değinebiliyor, düşmanları nasıl ortadan kaldırıldığını burada görebiliyor ve aynı zamanda hedefleri nerede olduğunu tespit edebiliyorsunuz. Bu sistemlerle beraber isterseniz dikkat çekmeden isterseniz de doğrudan aksiyona dalış yaparak düşmanları ortadan kaldırabilir ve bu da seçenekler arasında sizlere sunulabilir.
 
Dolayısıyla kendi stratejinizi ve planınızı oyunda tamamen siz belirleyebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü bahsettiğimiz gibi oyunda farklı mekanikler bulunduğundan dolayı düşmanlara ve görevlere yaklaşımınızı tamamen siz belirleyebiliyorsunuz ve aynı zamanda kullanacağınız alet edevat, silahlar ve daha fazlası sizin seçimlerinize bağlı olarak kullanılabiliyor.
 
Nişancı ve aksiyon deneyimi içerisinde tam bir suikastçilik sistemi sunuluyor ve doğrudan Akşama dalış gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyun özünde gerçekten üst düzey bir aksiyon sistemi ile beraber sınırları zorluyor. Bu sistemle beraber hem hedeflerinizi ortadan kaldırabilir hem de onlara karşı operasyonlar düzenleyebilirsiniz.
 
Tepelerden aşağıya doğru inebiliyor, elimizdeki silahları ateşleyerek düşmanları parçalayabiliyor ve uzuvlarını koparabiliyoruz. Aynı zamanda, elimizdeki güçlerle beraber düşmanı kendimize doğru çekebiliyor, yüksek bir binadayızsak düşmanı çekerek aşağıya doğru fırlatabiliyoruz. Daha fazla seçenek ve yetenekle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bu yetenekler bize avantaj ve bonus sunacak, mermilerin havadaki uçuşunu görebilecek ve her döngü içerisinde yeni sırları açığa çıkarabileceğiz. Hedeflerinizi bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 

Aday içerisinde çeşitli bilgiler toplayabileceğimiz, farklı dünyalarda şeytaneklerle beraber yer alabileceğimiz ve hatta farklı silah seçenekleriyle beraber oyunda ilerleyebileceğimiz yapımda şarkıcı unsurları ve araştırmanın da olduğunu aktaralım. Yıkıcı çatışmalara girebildiğimiz ve etrafın yıkılabildiği bu yapımda fizik tabanlı sisteminin de olduğunu belirtelim.

Nitekim oyunda ipuçlarını toplayarak ve etraftaki bilgileri elde ederek kendi oyun stilimizi belirleyebiliyor ve aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini bu ipuçları ve sırlar aracılığıyla öğrenebiliyoruz. Dünya dışı yeteneklerimizle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalıştığımız ve ortamların gerçekten de dikkat çekici olarak tasarlandığı bu yapımda her çatışma içerisinde yıkıcı güçleri kullanabiliyor ve bir avcı olarak buradaki yerimize almaya çalışıyoruz.
 
Oyunda bir nevi hayatta kalma mücadelesine atılıyor, bu hayatta kalma mücadelesiyle beraber hayatta kalmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Elimizde bulunan aletleri kullanmak oldukça bazı durumlarda zor olabiliyor, çünkü bunları akıllıca kullanmamız gerekiyor. Doğru zamanda ve doğru yerde kullanırsak bunlar daha çok avantaj sunabiliyor. Dolayısıyla bunlara da dikkat etmemiz lazım ve bu durumlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyor ve böylece düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.

Tek oyunculu bir sistemin yer aldığı oyun içerisinde kahraman veya kötü karakter olmak tamamen sizin işiniz oluyor. Aynı zamanda diğer taraftan, çok önceden bir dokunuşla beraber oyunu nasıl oynamanız gerektiğini tamamen siz karar verebiliyor ve hem tek oyunculu hem de çok oyunculu olarak bu oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Kahraman veya kötü karakter olarak yer alabileceğiniz ve adına çevresine dört dönebileceğiniz bu yapımda hedefleri avlayıp döngüyü kırmadan tamamen sizin işiniz olduğunu aktaralım. Özgürlüğüne kavuşmak istediğiniz bu yapımda ana hikayeyi deneyimleyebileceğiniz gibi, yapı içerisinde istediğiniz gibi çeşitli notlara da geçiş yapabilirsiniz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca çok oyunculu kısımda elbette sizi avlamaya çalışan çeşitli rakipler olduğunu da aktaralım. Aynı zamanda diğer oyuncularla beraber de oyundaki yerinize alabilirsiniz diyebiliriz. Çünkü burada kötü karakterleri kontrol eden bir düşmanın olduğunu söyleyebilir ve bu kontrol edilen düşmana da oyuncu tarafından kontrol edildiğini aktaralım.
 
Çok oyunculu kısmında gerçekten de dikkat çekici ve sinsi bir durumun olduğunu belirtelim ve oyunda ilerlemek istiyorsanız tüm bu sinsiliklere ve planlara karşı gelmeniz gerektiğini ve aynı zamanda rakibinizi burada ortadan kaldırmanız gerektiğini vurgulayalım.
Havalı ayakkabılar giyebileceğiniz, kendinizi kontrol edebileceğiniz ve hatta başka bir oyuncuyu burada ortadan kaldırabileceğiniz yapımda çok oyunculu oyunu oynamak tamamen sizin isteğinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Kendi hikayenizi burada deneyimleyebilirsiniz veya diğer taraftan, eğer kötü karakteri bir gerçek oyuncunun kontrol etmesini istemiyorsanız, yapay zeka ile beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Bu seçim tamamen size ait oluyor. Çok oyunculuk kısmında oynamak istiyorsanız karşınıza bir oyuncu geliyor. Eğer oynamak istemiyorsanız da yapay zeka tarafından kontrol edilen kötü karakter sizlere sunuluyor. Dolayısıyla bu seçim tamamen size ait olur ve ona göre de kendi oynanışınızı belirleyebilirsiniz. Bu seçimlerle beraber elbette oyunda güzel bir deneyim elde edebilir ve farklı oyun modlarının yer alması elbette oyundaki çeşitliliği arttıran unsurlar arasında bulunur. Oyunda aynı şekilde farklı oyun modlarının olduğunu aktaralım.
 
 

Oyunda gezip tozabileceğiniz ve çoklu seçeneklerle beraber yer alabileceğiniz yapımda anlık olarak ortaya çıkan değişik olayların olduğunu da aktaralım. Bu olaylara karşı nasıl bir aksiyon alacağınız tamamen size kalmış durumda olduğu için kendi içimizdeki karakteri ortaya çıkarabileceğinizi ve planlamalar yapabileceğinizi belirtelim. Bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, her döngü içerisinde farklı kısımları keşfedebiliriz. Her bölgenin kendine ait avantajları ve dezavantajları bulunur. Bunları çözmek ve bu döngüyü kırmak tamamen sizin işiniz olur. 60'ların retro geleceğinden esinlenen bu yapımda gerçekten ilgi çekici olayların olduğunu aktaralım ve havalı bir harikalar diyarı içerisinde bulunduğumuzda belirtelim.
 
Oyunda aynı zamanda bir yerde kar yağarken diğer yandan ise güneşli bir açık havanın olduğunu belirtelim ve farklı bölgeler içerisinde buralarda temalarda değiştiğini aktaralım. Zorlu döngü koşulları ile beraber yer aldığınız bu yapımda büyük suçların işlendiği bir yapı içerisinde kendinizi bulabilir ve yozlaşmış bir dünya içerisinde kötülükleri buradan ortadan kaldırmaya çalışabiliriz. Dolayısıyla oyun bize bu şekilde güzel bir deneyim sunmayı hedefler ve Epic Games kapsamında paket olarak satın alırsanız elbette daha avantajlı duruma geçebilirsiniz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyunda belli döngüler bulunuyor. Bu belli döngüler içerisinde oyundaki kötü karakterleri ortadan kaldırmanız gerekiyor. 8 farklı hedefin ortadan kaldırılması gerektiği bu yapıda, bu döngüleri kırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Her döngü içerisinde farklı sırları araştırabilir, bu döngüleri kırmanın ne kadar zorlu olduğunu oyunda anlayabilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliriz.
 
 

Her döngü içerisinde farklı silahlar elimize alabiliyor, farklı sırları açığa çıkarabiliyor, düşmanlara karşı yeni yetenekler sergileyebiliyor ve elimize farklı silahlar alabiliyoruz. Tabancalardan makineli tüfeklere, keskin nişancı silahlarından yakın dövüş silahlarına kadar oldukça farklı silah türleri ile karşılaşabiliyoruz.

Aday içerisinde gezip tozabileceğimiz ve aynı zamanda ilgi çekici ortamlarla karşılaşabileceğimiz bu yapım hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak çok oyunculu bir şekilde oynanabiliyor. Hangi mod içerisine girmek istiyorsanız, o mod içerisinde kendinizi bulabilir ve deneyiminizi özelleştirebilirsiniz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda sürekli olarak aksiyon dozunun yükseldiğini de aktaralım.
 
Ghostwire Tokyo
 
 
 
Tokyo bölgesine doğru geçiş yapabildiğimiz ve burada tuhaf olaylarla karşılaştığımız bir yapımda bilinmeyenle yüzleşmeye çalışıyor ve Tokyo nüfusunun neden ortadan kaldırıldığını bulmaya çabalıyoruz. Bir yandan ürkütücü alanların, bir yandan ise karanlık atmosferin yer aldığı bu oyunda yapacaklarımız oldukça önemlidir. Oyun, kendini yavaş yavaş açmaya hazırlanan ve farklı mekanikleri ilerleyen süreçte bizlere sunan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla oyun ilk etapta oldukça basit gelebilir, ancak daha sonrasında ve oyunun ortalarına doğru yeni mekaniklerin açıldığını ve hikayenin de bu kapsamda bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz.

Elbette dikkat çekici hikaye içeriği ile beraber bizlere sunulan bu yapımdan hikaye konusuna değinecek olursak, Tokyo'nun nüfusunun tamamen değiştiğini ve ortadan kaldırıldığını söyleyebiliriz. Attığımız her adımda hiçbir insanın bulunmadığı bölgelerde hiçbir canlının da yaşamadığını belirtebiliriz. Dolayısıyla buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca insanların nereye gittiğini, nereye kaybolduğunu ve bizim elimizden neler geldiğini bulmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla güzel bir hikaye içeriğinin yer almasıyla beraber elbette o yönde ilerlemeye başlıyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca farklı mekaniklerden yararlanmaya hazırlanıyoruz.
 
Bu mekanikler elbette standart dövüş ve karakter mekanikleri ile menzilli silah mekanikleri olarak bizlere sunuluyor. Bunlarla istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve kendimize özgü sistemleri oyuna dahil edebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde Tokyo sakinlerinin yok olduğu bir ortamda yer alıyoruz ve burada farklı bölgelere doğru ilerlemeye hazırlanıyoruz. Bu bölgeler içerisinde yine Tokyo'nun tarihi alanlarına geçiş yapabiliyor, antik bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bunun dışında ilgi çekici heykellerle ve diğer tasarımlarla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici içerikleri deneyimleme fırsatı bulabiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı düşman çeşitliliği ve ruh tarzı yaratıkların olduğunu söyleyebiliyor ve bunlarla beraber de onları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Aynı zamanda oyunda bir anda ortadan kaybolan bu insanları geriye getirmenin yollarını aramaya hazırlanıyor ve yaptığımız hamleleri burada tartarak elbette kendimize ait yolu bulmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor, çünkü kullanabileceğiniz yeteneklerle beraber oyunda farklı deneyime ortak olabiliyorsunuz. Örneğin, bir yetenek üzerinde usta olmaya çalışabilir, düşmanları elinizi uzatarak sağa sola çarptırabilir ve bu şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz yetenekler değişkenlik gösterebilir ve bunlarla beraber de oyunda kendi planınızı ve stratejinizi oluşturabilirsiniz.

Bilinmeyene yüzleşebileceğiniz ölümcül bir ortamda yer alabileceğiniz ve doğaüstü varlıkların sokaklarda yer aldığı bu yapımda çeşitli elementsel güçlerin olduğunu aktarabiliyoruz. Bu elementsel güçleri elbette eliniz ve kolunuzla beraber gerçekleştirebileceğiniz bir yapı içerisinde barındırıyor, bununla beraber elinizde farklı hareketleri yapabiliyor ve bu elementsel güçlerden yararlanabiliyorsunuz. Elbette burada farklı farklı elementler güçleri bulunuyor, her bir elemental gücüm burada farklı ve değişkenlik gösteren yapısı sizlere sunuluyor ve bununla beraber kendi stratejinizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda kullanabileceğiniz bu güçlerin yanı sıra aynı zamanda kilidini açabileceğiniz yeni beceriler de bulunuyor. Kilidini açtıktan sonra buralarda istediğiniz şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve ulaşamayacağınız noktalara doğru ışınlanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda farklı bölgelere doğru ilerlemek için bir anda kendinizi ışınlarken görebiliyor ve aynı zamanda bu bölgeleri keşfedebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ettiğinden bahsettik ve aynı zamanda burada keşif unsurlarının da olduğunu aktaralım.
 
Keşif unsurları ile beraber sağa solu dilediğiniz şekilde araştırabilir, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabilir, gizli yetenekleri açığa çıkarabilir ve farklı kaynakları da elinize alabilirsiniz. İşte bu noktada oyunda güzel bir deneyim elde edebilir ve etraftaki ipuçlarını, sırlarını ve daha fazlasını ortaya çıkarabilirsiniz.

Nitekim oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebilir, yapacağınız tahminlere göre değişkenlik gösteren bir içeriğin olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda oyunda farklı binaların ve yapıların olduğunu aktarabiliriz. Bu binaların elbette içerisine geçiş yapabilir ve hatta çatıdan çatıya doğru, evden eve geçişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Çatıdan çatıya atlayabileceğiniz ve bir noktaya ışınlanabileceğiniz bu yapımda yapacağınız hamlelere göre elbette oldukça eğlenceli bir mekanik içeriğinin olduğunu aktarabiliriz.
 
Doğaüstü varlıkların bizlere sunulduğu ve aynı zamanda ilgi çekici Tokyo şehri içerisinde yer aldığımız bu yapımda elbette etrafta kimsenin olmadığını söyleyebiliyor ve buralarda tamamen yalnız bir şekilde dolanabiliyoruz.
 
 
 
Bilinmeyene yüzleşebileceğiniz ve intikam arayışına geçiş yapabileceğiniz bu yapımda güçlü bir ruhani varlıkla beraber işbirliği yapabiliyor ve çeşitli güçlü yetenekler üzerinde ustalaşmaya çalışıyorsunuz. Ruhani varlıkların kol gezdiği bu yapımda tüm yetenekleri açığa çıkarmak için elinizden geleni yapabiliyor ve aynı zamanda yozlaşmış bu varlıkları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Siz burada iyi bir niyet için yer alırken diğer taraftan yozlaşmış ruhani varlıkları burada ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Ara sokaklara geçiş yapabildiğiniz, geleneksel tapınaklarda çeşitli hamleler gerçekleştirebildiğiniz ve intikam arayışınıza geçiş yapabildiğiniz bu yapımda bir yandan doğaüstü güçlerin istilası altında olan bu bölgeyi kurtarmaya çalışıyor diğer yandan ise ortadan kaybolan bu insanları geriye getirmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
Tokyo sakinlerinin bir anda ortadan kaybolmasıyla beraber şehir ölümcül ruhani varlıklarla donatılmış durumda. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurları ortadan kaldırabiliyor ve onları elbette geldikleri yere geri göndermeye çalışıyorsunuz. İntikam ateşiyle yanan ruhani varlıklarla beraber karşılaşabileceğiniz bu yapımda karanlık gerçeği ortaya çıkarmak için elbette etraftaki ipuçlarını toplamaya çalışıyor, ruhani varlıkları ortadan kaldırmaya çalışıyor, çeşitli ve güçlü yetenekler üzerinde ustalaşmaya başlıyor ve aynı zamanda etrafı keşfetmeye hazırlanıyorsunuz.
 
Yeni nesil teknolojiden faydalanmaya hazırlanan ve aynı zamanda bu yapılarla beraber ince detayları içerisinde kaybolduğumuz bir senaryoyu bünyesinde barındıran bu yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda gerçekten de güzel ve ilgi çekici grafikleri ve animasyon tarzının olduğundan bahsedebiliyoruz. Dikkat çekici unsurların yer aldığı ancak tekinsiz bir ortamda bulunduğumuz yapımda göz alıcı detaylarıyla beraber ilerleyebiliyor, yaya geçitlerinden Tokyo Kulesi'ne kadar ilgi çekici, yani meşhur Tokyo bölgelerinden bahsedebiliyor ve burada ailemizi kurtarma yolunda yer almaya çalışıyoruz. Farklı mekanları ziyaret edebileceğimiz ve bu mekanlar arasında meşhur ortamların bulunduğu bu yapımda donup kalan bir şehir içerisinde farklı bir deneyime adım atabiliyor ve kimsenin olmadığı bu bölgelerde kendimizi burada hayatta tutmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 

Tehlikeli ortamlarda gezip tozabildiğimiz ve yıkıcı elementsel güçlerle beraber yer alabildiğimiz bu yapımda doğaüstü tehditle beraber baş etmenin yolu sadece bu elementer güçlerden geliyor. Element güçleriyle beraber elbette düşmanları sağa sola doğru vurabiliyor, onların hamlelerini boşa çıkarabiliyor, bir anda sağa sola doğru hamle yaptıktan sonra onların saldırılarını boşa çıkarabilir ve aynı zamanda karşı saldırıya geçebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda irili ufaklı ruhani varlıkların haricinde bir de korkutucu ve ürkütücü devasa varlıklar bulunuyor. Onları ortadan kaldırmak için de elbette farklı hamleler yapmak durumunda kalıyor ve oyunda bir nevi patron savaşlarının olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Bunları ortadan kaldırmak ve bu patronları tamamen yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca becerilerimiz üzerinde ustalaşmamız ve element güçleri ile beraber ön planda olmamız oldukça önemli. Bu element güçlerinin üzerinde usta olmak tamamen oyuna bakış açımızı değiştiren ve aynı zamanda daha fazla zevk almamızı sağlayan unsurlar arasında bulunuyor.

Tokyo sakinlerinin ortadan kaldırıldığı ve hiç kimsenin olmadığı bu yapım içerisinde keşfedilecek farklı bölgelerin olduğunu aktarabiliyoruz. Bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, dikkat çekici ortamlar içerisinde kendimizi kaybedebiliyor ve burada farklı sırların ve gizemli unsurların olduğunu da aktarabiliyoruz.
 
 
 
Düşmanlara karşı farklı avantajlar elde edebileceğimiz ve aynı zamanda ilgi çekici unsurlarla beraber element güçlerini açığa çıkarabileceğimiz yapımda Tokyo semalarına doğru yükselebiliyor ve hem ana görevlerin hem de yan görevlerin burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Ana görevler elbette hikaye içeriğiyle beraber doğrudan bizlere güzel bir yapıyı sunuyor, ancak yan görevler bazı durumlarda sıkıcı olabiliyor ve bazı noktalarda da toplama göreviyle beraber bizleri sunuyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz unsurların olduğundan bahsedelim ve genel olarak oyuncular tarafından sevilen ancak bazı oyuncular tarafından da pek sevilmeyen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz.
 
Oyun aynı zamanda şu anda farklı güncelleme paketlerine sahip. Bu güncelleme elbette tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunulur. Ve bu oyunu satın alırsanız yukarıda bahsettiğimiz paketlerle beraber ücretsiz güncellemeye de sahip olabiliyorsunuz. Zaten ücretsiz güncelleme ile beraber ana oyunun uzatılmış kısımları bizlere sunuluyor. Burada keşfedilecek yeni bir bölgenin bizlere aktarıldığını söyleyebiliriz. Uzatılmış ara sahnelerin bizlere sunulduğunu belirtebiliyoruz.
 
Yeni yan görevlerin bizlere aktarıldığını ve aynı zamanda yepyeni düşmanların da burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Bunun dışında yine ücretsiz güncelleme ile beraber oynanış kalitesinin iyileştirildiğini aktarabiliyoruz. Ek olarak yeni çatışma yeteneklerinin ve becerilerinin bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz ve roguelite tarzı yeni bir oyun modunun burada bizlere aktarıldığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla ücretsiz güncelleme birçok eklenti ve ek paket içeriği ile beraber bizlere sunuluyor ve muhakkak bir göz atmanız gereken yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
 

Oyunda yer alan arka plan hikayesi ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere sunuluyor. Zaten oyunda birinci şahıs kamera bakacağız yer aldığından dolayı doğrudan karakterimizin kollarından görebiliyor ve aynı zamanda ara sahnelerde ise karakterimizi komple görebiliyoruz. Hem ara sahnelerle hem de diyaloglarla beraber hikaye konusuna elbette burada değiniliyor ve grafikleri ve animasyonları gayet yeterli olduğunu burada aktarabiliyoruz. Ancak bazı noktalarda oyuncular, oyunda yer alan aksiyon sisteminde bulunan mekaniklerin oldukça yetersiz olduğunu aktarabiliyor ve bunun daha fazla geliştirilmesi gerektiğini öne sürüyor.
 
Oyun yapmak istediği konusunda gerçekten güzel bir temayı ve yapıyı bünyesinde barındırıyor ancak eksikliklerle ve yapabileceklerinizin sınırlı olduğundan dolayı burada her yaptığınız hamle oyun sonuna kadar yapılabiliyor ve bu da oldukça sınırlı bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
Dolayısıyla oyuncular, burada sürekli olarak aynı şeyleri yapmaktan sıkıldığını genel olarak belirtiyor. Tokyo sokaklarında gezebileceğiniz ve yeni görevleri keşfedebileceğiniz aynı zamanda doğaüstü güçlerle beraber kapışabileceğiniz bu yapımda bir nevi hayalet avlama görevini üstleniyor ve burada ruhani becerilerden faydalanmaya hazırlanıyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Sherlock Holmes The Awakened (263 TL) 
 
 
 
Dedektiflik oyunlarından hoşlanıyorsanız, Sherlock Holmes oyunları en iyi tercihiniz olabilir. Çünkü oyun içerisinde bulduğunuz ipuçları ile elinizdeki dava dosyalarına yön verebilir ve yaptığınız seçimlerle beraber değişkenlik gösteren bir hikaye içeriği olduğundan bahsedebiliriz. İşte bu noktada Sherlock Holmes: The Awakened sizlere ilaç gibi gelebilir. Geliştirici ekip tarafından birçok Sherlock Holmes oyunu geliştirilmiş durumda.
 
Epic Games sayfası
 
Elbette bu oyunun dışında diğer oyunlara da bakmanızda fayda var. Oyunların eski olmasına bakmayın, gerçekten de güzel ortamlarla ve hikaye içeriğiyle beraber bizlere sunuluyor ve yapacağınız hamlelerle beraber elbette dava dosyalarına farklı bakış açılarından göz gezdirebiliyorsunuz.

Modern grafiklerle ve oynanışıyla beraber sıfırdan geliştirilen bu yapım gerçekten de güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve çeşitli kayboluşları ve diğer davaları burada çözmeye hazırlanıyoruz. Elbette elimizdeki yeteneklerden dolayı sürekli olarak ilgi çekici ve gizem dolu davalar bize sunuluyor ve biz de burada elimizden geldiğince bu davaları nihayete erdirmeye çalışıyoruz.
 
Oyunda zaten orijinal yapıdan ayrılan üst düzey grafik yenilikleri, teknoloji destekleri, animasyon kalitesi ve daha fazlası bizlere sunuluyor ve genel olarak bakacak olursak hem Steam sayfasında hem de diğer platformlarda kullanıcılara oyunu beğenmiş görünüyor. Dolayısıyla siz de bu oyunda yerinizi alabilir ve davalara farklı bakış açılarıyla göz gezdirebilirsiniz.
 
Fiyatının gayet uygun olduğunu belirtebileceğimiz bu yapım, Lovecraft ve Sherlock Holmes'un birleşimi olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda Cthulhu mitolojileri ile bezeli bir dünyada bulunuyor ve aynı zamanda bir dizi gizemli kayboluşu çözmeye hazırlanıyoruz.
 
 
 
Elbette etrafı araştırabileceğimiz, gizemli ipuçlarını bulabileceğimiz ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğimiz bu yapımda etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda zaten siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfederken istediğiniz şekilde ipuçları ile beraber gidişatı yön verebiliyorsunuz. Bu ipuçlarını toplamak tamamen temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda bu ipuçlarını birleştirerek yeni bir çıkış yolu bulmaya hazırlanıyoruz.

İpuçlarının sonrasında elbette davaları ve olayları farklı şekillerde bakabiliyor, bu olayları ne kadar çok irdeleyebilirsek ve ne kadar çok üstünde uğraşabilirsek o kadar çok bilgi sahibi olabiliyoruz. Bulduğumuz ipuçları ile beraber elbette tam olarak bize yarar sağlayacak unsurları ortaya çıkarabiliyor ve aynı zamanda oyunda yer aldığım süre boyunca tüm bu ipuçlarını ve metinleri okumaya hazırlanıyoruz.

Elbette oyunda yer aldığınız süre boyunca etrafta bazı notların olduğunu görebiliyor ve bu notları okuyarak da oyundan neler bekleyebileceğinizi ve aynı zamanda hikaye konusunda da nelere dikkat etmeniz gerektiğinize bakabiliyorsunuz. Çünkü metinler ve ipuçları içerisinde gerçekten de yani kırılma anını bizlere sunulacağı bir yapımdan olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda burada olayları çözümlemek bizim işimiz oluyor.

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde farklı kayboluşların bulunduğu bu yapımda araştırmalara koyulabiliyor, sıfırdan yapılmış ve ilgi çekici maceranın tadına çıkarabiliyoruz. Yapım içerisinde korku dolu anları bizlere sunulduğuna aktarabiliyor ve Sherlock Holmes karakteri burada ana karakter olarak bizlere sunuluyor. Ana karakteri kontrol ettiğimiz ve maceramıza kaldığımız yerden devam edebildiğimiz bu yapımda kadim araştırmalara geçiş yapabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri keşfetmeye hazırlanıyoruz.
 
 
 
Aynı zamanda bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor.
Diğer taraftan oyunda dikkat çekici unsurların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve etrafı keşfederek bu dikkat çekici unsurların ne işe yaradığını ortaya çıkarabiliyoruz. Diğer taraftan oyunda gizli noktaların ve geçitlerin olduğundan bahsedebilir ve kendi yeteneğinizle ve becerinizle beraber bu gizli noktaları açığa çıkarabilir ve aynı zamanda etrafta bulduğunuz notları okuyabiliyorsunuz.
 
Notları okumanız gerekiyor çünkü oyunda yer alan notlar ve ipuçları oldukça hikaye ve dava konusunda sizlere ipuçlarını ve gizemli unsurları sunuyor da. Dolayısıyla oyunda notları okuduktan sonra neler ile uğraştığınızı ve aynı zamanda nelerle uğraşmanız gerektiğini bir bakış atabiliyorsunuz.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber ilerleyebiliyor, gerçekten güzel macera ve bulmaca unsurlarıyla karşılaşabilir ve aynı zamanda davaları nasıl sona erdirmek istiyorsanız ona göre de kendi hamlenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Güzel bir macera içerisinde yer almak istiyorsanız bu oyuna muhakkak bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.
 
Modern grafikler ve animasyonlarla karşımıza çıkan, farklı mitolojileri barındıran bu yapımda dünya dışı varlıkların var olduğunu ve onları geldikleri yere geri göndermenin bizim görevimiz olduğunu söyleyebiliriz. Sherlock Holmes olarak mantığa aykırı her bir noktayı açığa çıkarmak ve bu tuhaf dünya dışı varlıklarla yüzleşmek esnasında keşifleri aydınlatmak bizim işimiz.
 
 
 
Keşifleri aydınlatmak için elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi etrafı keşfetmek ve elimize bulduğumuz ipuçlarını değerlendirmek oldukça önem arz ediyor. Her türlü deliliğin kıyılarına doğru geçiş yapabildiğimiz, hikaye konusunda yanımızda sadık dostumuz Watson'ın bulunduğu bu yapımda dünyaca ünlü çözme ikilisi olarak ilerleyebiliyor ve 1882'de geçen bir hikayenin temel alındığını da aktarabiliyoruz.
 
Gerçek arayışına giriş yapabildiğimiz ve hikaye konusunda da gerçekten ilgi çekici detaylarla karşılaşabildiğimiz bu yapımda seride ilk defa Sherlock Holmes karakterini korku dolu anlar içerisinde görebiliyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurları ortaya çıkarmak ve korku dolu unsurları yok etmek tamamen bizim görevimiz oluyor. Oyunun geliştirici ekibinin belirttiğine göre aynı zamanda dikkat çekici unsurların en iyi sunumla beraber bizlere aktarılması isteniyor ve genel olarak oyuncuların sevdiği bir tarzla beraber oyunda yerimizi alabiliyoruz.

Diğer taraftan oyunun geliştirici ekibine bakacak olursak Sherlock Holmes oyunları ile beraber ön plana çıkıyor, ancak bağımsız bir ekip olduğunu da belirtelim. Dolayısıyla oyun içerisinde üst düzey ve büyük çaplı kalitede bir yapının ne yazık ki beklenmemesi gerektiğini vurgulayabiliyoruz. Zaten geliştirici ekip, bazı noktalarda çeşitli bağışlarla beraber oyunları geliştirmeye hazırlanıyor ve Sherlock Holmes oyunlarını bizlere sunmaya devam ediyor. Bu noktada dünyaca ünlü çözme ikilisiyle beraber ilerleyebiliyor ve dikkat çekici ortamlara kendimizi bırakabiliyoruz.
 
 

İnsanlığı araştırabildiğimiz ve her farklı anlayışla beraber kültürleri göz atabildiğimiz bu yapımda farklı korkularla yüzleşmeye hazırlanıyor, korkunç unsurları burada açığa çıkarmayı bekliyor ve aynı zamanda Avrupa ile ABD'deki kayboluşları burada araştırmaya hazırlanıyoruz.
 
Maceranın tadına çıkarabileceğimiz ve her bölge içerisinde farklı kadim zorluklarla karşılaşabileceğimiz bu yapımda ayrıca çeşitli bulmaca unsurlarının olduğundan da bahsedebiliriz. Bu bulmaca unsurları elbette seride güzel bir yere sahip durumda. Çünkü oyunda sadece bir şeyleri kanıtlamak değil, aynı zamanda bulmacaları çözmek için de gerçekten uzunca vakitler geçirmemiz gerekiyor. Bulmacalar ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırır. Ancak oyuna alıştıktan sonra bu bulmacalar belki de sizlere kolay gelebilir.
 
Yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bölge içerisinde farklı unsurlarla ve ipuçlarıyla karşılaşmaya hazır olmalısınız. Her bölgede açığa çıkarılması gereken çeşitli sırlar, bulmacalar ve daha fazlası yer alır. Aynı zamanda oyunda yer aldığınız süre boyunca arka planda yer alan hikayenin hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere sunulduğunu aktaralım.

Oyunda ilerlemenize ivme eklemek için etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Etrafı keşfederek çeşitli ipuçlarına bakabiliyor, çeşitli metinleri ortaya çıkarabilir, etkileşime girebileceğiniz oldukça fazla unsurla karşılaşabiliyor ve aynı zamanda dikkat çekici yapılarla buluşabiliyorsunuz. Bu yapılarla beraber bir araya getirebileceğiniz ve çözebileceğiniz bulmacaları bu etkileşim unsurları ile çözebiliyor ve çeşitli mitosları bu arada araştırmaya koyulabiliyorsunuz.
 
 

Mantıksal cevapların olmadığı ve kendinize ait düşüncelerinizi oyuna dahil edemediğiniz bu yapımda elbette oyunda yer alan yapıya ne yazık ki ayak uydurmanız gerekiyor. Seri farklı noktalara doğru bizleri götürebiliyor. Örneğin oyun içerisinde Londra'daki ünlü Baker Sokağı'ndan İsviçre'deki farklı koğuşlara kadar ilerleyebiliyor ve bu bölgelerde kendimizi bulabiliyoruz.
 
Elbette bu bölgeleri ilerlerken gerçekten de güzel bir hikaye kurgusu olduğundan bahsedebilir ve buraları araştırmak ve aynı zamanda atmosferleri ve manzaralarını açığa çıkarmasını sağlamak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu bölgelerde ilerlerken hem etrafta bulunan kalabalığın hem de bizlere aktarılan o manzaraların tadına çıkmaya hazırlanıyor ve her yerde ekran görüntülerini burada almayı bekleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda alan kısıtlı olduğundan dolayı, yani açık bir dünya bulunmadığından dolayı, elbette güzel manzaralarla beraber karşılaşmak oldukça mümkün.

2008 yılında yayınlanan ilk oyunun ardından bu yeni nesil bir düzenleme ile beraber bizlere sunulan yapımda gelişmiş animasyonlar, grafik stili, üst düzey oyun sistemleri, modern grafik sistemleri, hikaye içerikleri, yani içerikler, yan görevler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunda hem ana görevler bulunuyor hem de yan görevler bulunuyor. Bu yan görevleri elbette dikkat çekici bir şekilde ilerleyebiliyor ve bu yan görevlerde oyuncular dilediği gibi yer alabiliyor.
 
Unreal Engine oyun motoru ile beraber yeniden düzenlenen bu yapımda elbette üst düzey grafiklerle ve sistemlerle karşılaşabiliyorsunuz. Orijinal oyunu oynadıysanız bu oyuna muhakkak bir göz atmanızda fayda var çünkü oyundaki değişikliği bu yapımla beraber görebilir ve kendinizi Sherlock Holmes macerasına bırakabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Eğer sürekli olarak kendinizi bir şeyleri bulmaya yönlendirmek ve diğer taraftan ipuçlarını yakalamak istiyorsanız bu oyuna muhakkak göz atmanıza fayda var.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak Sherlock Holmes teması oldukça güzel bir şekilde işlenmiş diyebiliriz. Karakterimizi kontrol ettiğimiz süre boyunca etrafı keşfedebiliyor, etraftaki ipuçlarını bulmaya hazırlanıyor, hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemeye başlıyor, ilgi çekici sırları açığa çıkarabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Kendimizi farklı ortamlarda bulabildiğimiz ve aynı zamanda gezip tozabildiğimiz yapımda bulmaca içeriklerini çözmekte tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bulmacalar elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda buradaki ipuçlarını ne kadar çok yakalayabilirsek o kadar çok bir konu hakkında detay sahibi olabiliyoruz. Etraftaki ipuçlarını doğru bir şekilde yakalamalı ve sürekli olarak notları okumamız gerekiyor. Ancak bu şekilde hangi durum içerisinde kendimizi bulduğumuzu görebilir ve böylece biz de oyundaki yerimizi alabiliriz.

Oyun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve Epic Games'in Bahar indirimleri 28 Mart tarihine kadar sürüyor. Dolayısıyla yakalayabileceğiniz oyunları buradan alarak kütüphanenize genişletebilir ve bu oyunlarla beraber de vaktinizi geçirebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 24 Dk önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 1 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 1 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 2 Saat önce PS5 Özel Oyunu Stellar Blade Nasıl Olmuş? (Video) 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler