Forza Horizon 5'in oyuncu sayısı artmaya devam ediyor: 30 milyon kullanıcı!

15.05.2023 17:25 Mehmet Tandoğan

 
 
Playground Games tarafından geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından 2021 yılında yayınlanan açık dünya yarış oyunu Forza Horizon 5 yüksek oyuncu sayısına sahip olmayı sürdürüyor. Son derece olumlu bir karşılamayla çıkış yapan oyun 1 Kasım'da Xbox Game Pass'e gelmeden önce rekor sayıda oyuncu sayısına ulaşmayı başardı.
 
Forza Horizon 5'te oyuncu sayısı artmaya devam ediyor
 
 
 
Forza Horizon 5, çıkışıyla beraber ilk haftasında 10 milyon oyuncuya ulaştı ve her ay oyuncu sayısına artış yaşamaya devam etti. Geldiğimiz noktada oyuncu 30 milyon oyuncuya kadar çıktı ve bu da ekiplerin yüzünü güldürdü. 
 
Bildirilene göre Forza Horizon 5'in 10 milyondan 20 milyon oyuncuya yükselmesi yaklaşık yedi ay oradan da 30 milyona ulaşması on bir ay sürdü. Oyuncu sayısının her gün bir veya iki milyon artmasıyla beraber Forza Horizon 5 bugüne kadarki en başarılı Xbox Games Studios projesi haline geldi.
 
30 milyon oyuncu sayısı Twitter üzerinde "Idle Sloth" adlı bir kullanıcı tarafından ortaya çıktı. Oyun içi liderlik tablosu aracılığıyla Forza Horizon 5'in bir kilometre taşını daha aştığı ve 30 milyon kullanıcıyla ulaştığı belirtildi. Bu kullanıcı sayısının tamamının aktif oyuncular olmadığını belirtmekte fayda var.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Forza Horizon 5 Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: Playground Games Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yarış Çıkış Tarihi: 9 Kasım 2021
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler