Gabe Newell, Mario ve Shigeru Miyamoto Hayranıymış

Gabe, kızları mı daha çok seviyorsun, Miyamoto'yu mu söyle bakim
07.04.2012 23:05 Alkan Adakaner


     Gabe Newell denilince aklınıza hemen Half Life efsanesi geliyordur. Tabi Steam platformunu da unutmamak gerek. Newell ve arkadaşları sayesinde PC platformu dijital satışların katkısıyla bir hayli hareketlendi. Bu oldukça ünlü isim bir podcast'teki açıklamarında Mario ve Shigeru Miyamoto hayranı olduğunu söyledi.
 
     Newell, dünyanın en büyük oyun tasarımcısı olarak görülen Shigeru Miyamoto'nun ve onun oyunlarının hayranı olduğunu söyledi ve eğer post-apokaliptik (kıyamet sonrası atmosfer) bir dünyada yaşayacak olsa yanına Nintendo 64 konsolunu ve Super Mario 64'ü alacağını belirtti. Newell'ın binlerce oyunun içinden bu oyunu seçmesi ve Nintendo konsolunu tercih etmesi, Japon devine hala ne kadar büyük saygı duyulduğunu gösteriyor.
 
     Half Life gibi hardcore oyuncuların hayranı olduğu (hatta delirdiği) bir serinin yapımcısının Super Mario 64'ü beğenmesi ve hayranı olduğu tasarımcının Nintendo'dan bir isim olması umarız Nintendo'nun ne kadar ciddiye alınacak bir firma olduğunu önyargılı kişilere gösterir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Super Mario Galaxy 2 Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 11 Haziran 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 4 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 4 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 4 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 5 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler