Halo: Reach Bir Milyonu Devirdi

23.08.2010 16:00 Ersin Kılıç


 
     Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız bir haber ile Halo: Reach'in ön sipariş rakamlarında bir milyona yaklaştığını belirtmiştik. Üstelik bu rakam sadece 7 Ağustos tarihine kadar olan Amerika ön sipariş rakamlarını içeriyordu. Yani Halo: Reach'in dünya genelindeki ön sipariş satış rakamları açıklanmasa da bir milyonu rahat geçtiğini de belirtmiştik.
 
     Bugün ise 21 Ağustos tarihine kadar olan Amerika ön sipariş rakamları açıklandı. Bu rakamlara göre Halo: Reach'ın sadece Kuzey Amerika'daki ön sipariş satışları bir milyonu geçmiş durumda. Geçtiğimiz hafta 183.640'lik bir satış başarısı elde eden Halo: Reach, ülkedeki ön sipariş satışlarını 1.255.006'ya yükseltmiş. 
 
   Reach vs MW 2  Halo serisinin daha önce çıkan oyunlarını da göz önüne alır ise beklentiler her zaman olduğu gibi yüksek ve görünüşe göre bu beklentiler gerçekleşecek. Halo: Reach'in son zamanlarda satış yönünden en başarılı grafiği çizen Call of Duty: Modern Warfare 2 ile olan kıyaslaması da oldukça ilginç. Yan tarafta çıkış tarihine kadar geçen sürede her iki oyunun ön sipariş satışlarındaki grafiksel karşılaştırmayı görebilirsiniz. Vgchartz tarafından açıklanan bu rakamlar ve grafiklere göre Halo: Reach, Modern Warfare 2'yi geride bırakabilir. her iki oyunun da çıkış tarihlerine benzer süreler kala alınan istatistiklerine baktığımızda ön siparişlerde Halo: Reach'ın daha başarılı olduğunu görüyoruz. Özellikle Halo 3'ün başarısını göz önüne alır ise bu durum pekte şaşırtıcı gelmiyor.
 
     Halo: Reach'ten söz açılmışken oyunun yeni bir oynanış videosundan daha bahsetmek istiyorum. gamesCom fuarından özel olarak çektiğimiz bu oynanış videosunda Firefight modunun yeni bir türünü görüyoruz. Özet geçmek gerekirse klasikleşen Horde benzeri bir mod ile Halo: Reach'te de göreceğiz. Hatırlarsanız ODST'de de benzer bir oyun modu bulunuyordu. BSC Özel olarak çektiğimiz bu oynanış videosuna buradan ulaşabilirsiniz.
 
     21 Ağustos tarihine kadar açıklanan bu ön sipariş satışlarında ikinciliği ise Call of Duty: Black Ops almış durumda. Çıkışına üç aylık bir süre bulunan oyun Xbox 360 sürümü ile şimdiden ülkede 400.000 lik satış rakamına yaklaşmış. 5. sıradaki PS3 sürümü ise 225.000'i devirmiş durumda. 3. ve 4.sırada ise Medal of Honor'un PS3 ve Xbox 360 sürümleri bulunuyor.
 
     İşte Amerika'da ki ön sipariş satışlarında son durum.
 
Amerika Ön Sipariş
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Halo: Reach Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Bungie Dağıtıcısı: Microsoft Tür: FPS Çıkış Tarihi: 14 Eylül 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tomb Raider I-III Remastered İçin Yepyeni Güncelleme Yayınlandı 1 Saat önce ASTRO BOT'un Ön Sipariş Bonusları Belli Oldu 2 Saat önce YaLLa Compass 2024 CS2 Turnuvasında Grup Aşaması Tamamlandı! 3 Saat önce FIFA'ya Rakip Ücretsiz Futbol Oyunu UFL: NewGamePlus (Video) 3 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de 3. Hafta Tamamlandı! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler