Halo : Reach'te 150 Görev Vardı

12.08.2010 15:30 Talha Aynacı

 
     Halo : Reach ile hem Microsoft hem de HALO serisine veda etme hazırlığı içerisinde olan Bungie ekibinin fikir geliştirme müdürü Marcus Lehto, ekibin son yapım için beyin fırtınası estirdiğini ve 150 görevli bir oyunla karşımıza çıkacaklarını, ancak daha sonra bunu 20'ye indirdiklerini açıkladı.

       CVG sitesine bir açıklamada bulunan Lehto, bu 150 görev fikrinin aniden ortaya atılmadığını ve 10 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun altını çizdi:

" Bu başlangıçtan beri özel bir dikkat verdiğimiz nokta. Önce bir hikaye yazıp ardından içine görevler tıkıştırmaya çalışmadık. Hikayeyi inşaa ederken 150 görevle birlikte ortaya bir eser çıkarmıştık. Daha sonra oturup bunların bir kritiğini yaptık. Sonunda aralarında 10 yıldır yapmak için yanıp tutuştuklarımızın 20'sini çektik aldık. Nihayetinde oyunla birlikte kaynatarak yapımı tamamladık."

     Lehto ayrıca oyunun kazandığı "sandbox" tarzı oynanışa da değindi. Yapılacak görevlere pek çok farklı yolla yaklaşabileceğimizi hatırlatan Bungie sözcüsü, her seferinde akıllara gelen farklı düşüncelerle görevi tamamlayabileceğimizi vurguladı ve ekledi:

" Eğer tüm bunlardan sıkılırsanız; kuru kafa toplayabilir, harita modifiye edebilir, co-op mücadele verebilir, online multiplayer kısmında eğlenerek hikaye modu dışında eğlenceye devam edebilirsiniz."


     Efsane serinin sonuncusu eylül ayında bize Reach gezegeninin nasıl düştüğünü anlatacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Halo: Reach Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Bungie Dağıtıcısı: Microsoft Tür: FPS Çıkış Tarihi: 14 Eylül 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 3 Saat önce Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 11 Dalda Sahiplerini Buldu 4 Saat önce GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 5 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 6 Saat önce Hayatta Kalma Aksiyon Oyunu V Rising, 11 Haziran'da PS5 için Çıkıyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler