Hideo Kojima Neden Sony'yi Seçtiğini Açıkladı

05.02.2017 00:05 Gazali Çetinkaya

 
   Japon video oyun tasarımcısı ve Metal Gear'ın yaratıcısı olan Hideo Kojima, Konami şirketi ile sıkıntı bir şekilde yollarını ayırmış ve Aralık 2015 tarihinde Sony Interactive Entertainment ile anlaşarak bundan sonra beraber çalışacaklarını duyurmuştu. 
 
   Gün içerisinde düzenlenen RTX Sidney etkinliğinde ise Hideo Kojima neden Sony'yi seçtiğini belirtti ve bunun dışında Death Stranding hakkında da ufak tefek bilgiler paylaştı.
 
   Kojima, daha önce uzun yıllar beraber çalıştıklarından ve kendisine %100 özgürlük verecek bir şirket olmasından dolayı Sony Interactive Entertainment'ı seçtiğini söyledi. Kojima, muhtemelen diğer şirketlerin Norman Reedus'un Death Stranding fragmanında çıplak olmasına karşı çıkabileceğini ekledi. Ayrıca Sony gibi büyük bir şirketin desteği ile geliştirilen oyunun daha iyi olma şansının da seçiminde önemli bir sebep olduğu kendisi tarafından belirtildi.
 
   Bunun dışında Kojima, Sony ile anlaşmadan önce kendisine çok sayıda teklif geldiğini, hatta Birleşik Arap Emirlikleri'nden bile kendisine dolgun maaşlı bir iş teklifi geldiğini belirtti.
 
   Death Stranding ile olarak sorulan sanal gerçeklik sorusu üzerine Kojima "Şu anda Death Stranding bir VR oyunu değil." dedi ve yeterli talebe bağlı olmakla birlikte şu anda devam oyunu düşünülmediğini söyledi. Ayrıca Death Stranding'in açık dünyasında oyunculara büyük bir özgürlük sunulacağı da söylendi.
 
   Halihazırda PlayStation 4 için geliştirilen ve Guerrilla Games'in Horizon: Zero Dawn oyununda kullandığı Decima adlı motoru kullanacak Death Stranding için henüz bir çıkış tarihi verilmiş değil,
 
   Hideo Kojima twitter'dan yaptığı açıklamasında oyunun Tokyo Olimpiyat Oyunları (2020) ve yeni Akira'dan (2019) önce çıkacağını söylemişti. Kojima bugün yaptığı açıklamasında da Death Stranding'in PS4 oyunu olacağını, PS5 oyunu olmayacağını belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Death Stranding Platformlar: PS4 PC Geliştirici: Kojima Productions Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Action Çıkış Tarihi: 8 Kasım 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 1 Saat önce 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 3 Saat önce Epic Games Haftaya Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 3 Saat önce Helldivers 2 Artık Steam'de PSN Hesabı İsteyecek 5 Saat önce GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler