John Carmack, id Software'den Ayrıldı!

22.11.2013 22:47 Samet Konuksal


    Quake ve Doom gibi oyun dünyasının geleceğini şekillendiren projelerin başında yer alan John Carmack'ın adını son yıllarda belirli bir projede aktif olarak göremiyorduk. Oyun dünyasının tanınan isimlerinden Carmack'tan, yeni bir Doom oyunu bekleyenleri şok edecek haber geldi.
 
    Bugün yapılan açıklamada, John Carmack'ın id Software'dan ayrıldığı belirtildi. Firmadan gelen açıklamalarda Carmack'ın çalışmakta olduğu id Tech 5 gibi projeleri tamamlayıp ayrıldığı söylendi. Yapılan açıklamalara göre Carmack'ın firmadan ayrılışı, herhangi bir projeyi ağır olarak etkilemedi.
 
    Geçtiğimiz yaz döneminde John Carmack'ın PC'ye özel geliştirilen arttırılmış gerçekçilik teknolojisi Oculus Rift üzerinde çalışacağı duyurulmuştu. Fakat Carmack, bunu yaparken id Software'a da destek sağlamaya devam ediyordu.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Doom Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: ID Software Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 18 Dk önce Hayatta Kalma Aksiyon Oyunu V Rising, 11 Haziran'da PS5 için Çıkıyor 1 Saat önce RPG Card-en-Ciel, 24 Ekim'de Konsollar ve PC İçin Çıkış Yapıyor 1 Saat önce RPG Tales of the Rays, 23 Temmuz'da Japonya'da Hizmeti Sona Eriyor 1 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri'nde Playoff Karşılaşmaları Başlıyor! 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler